|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Največ je vredna starševska čuječa prisotnost!

Uredništvo Ringaraja.net, 29.11.2018
Tudi in predvsem v decembrskem času ne pozabimo, da si otroci bolj kot igrač v resnici želijo našo čuječo prisotnost in igrivo pozornost.

image
Vsako aktivnost na kartici prilagodite vaši družini.
/11


Čeprav starši z otroki lahko preživimo kar nekaj časa, ni nujno, da smo v tem času tudi zares skupaj - povezani.

Zato tudi in predvsem v decembrskem času ne pozabimo, da si otroci bolj kot igrač v resnici želijo našo čuječo prisotnost in igrivo pozornost. Da si vzamemo nekaj prijetnih trenutkov v dnevu samo za njih in smo zares prisotni.

Če tudi vi v prihajajočem adventnem času potrebujete malo spodbude za (še) bolj povezane in iskrive skupne trenutke, napolnjene s sproščenim vzdušjem, povezanostjo, ljubeznijo in hvaležnostjo, si lahko pomagate z idejami Ane Grbec, ki jih je zbrala na družinskih karticah z aktivnostmi za zimske in praznične dni - v kompletu Zimske iskrice.

 

Igre, spomini, ples, pogovori ... 

 "Aktivnosti za družine, zbrane v kompletu Zimske iskrice, so zelo raznolike. Nekatere so tipično praznične in božične, nekatere so bolj umirjene in negujejo občutek povezanosti med družinskimi člani. Nekatere so bolj gibalne in igrive, da bodo tudi bolj energični družinski člani prišli na svoj račun. Med njimi so seveda tudi aktivnosti ustvarjalne narave in če nas nekatere spodbujajo k temu, da gremo ven v naravo, se bomo ob drugih pogovarjali, prav pri vseh pa zabavali in sprostili. Veliko aktivnosti s kartic Zimske iskrice vključuje simboliko zimskega časa, glasbo in ples ter pripovedovanje spominov in zgodb. Prav vsaka aktivnost pa bo ustvarila novo mini družinsko doživetje," je povedala Ana, ki nas starše tako spodbuja, da v naše družinsko življenje vključimo še več nematerialne pozornosti.

"Družinske kartice Zimske iskrice so priložnost za vsako družino, da si letos kljub naglici vsakdanjega ritma namenoma vzame več časa in priložnosti za medsebojno druženje z najdražjimi ter kakovostno preživljanje adventnega časa. Družinske kartice vas vabijo, da mrzle zimske dni dodatno napolnite s trenutki medsebojne radosti in povezanosti v objemu vaše družine. Kajti največ je vreden podarjeni čas," je prepričana Ana.

 

Tri čarobne družinske aktivnosti

 Ana staršem svetuje, da aktivnosti na družinskih karticah Zimske iskrice povsem prilagodimo svoji družini. "Vsaka od aktivnosti je lahko povsem preprosta in razmeroma kratka, a hkrati ji lahko posvetimo tudi več časa, če tako začutimo. Pomembno je, da vsebino kartic prilagodimo ustvarjalnemu navdihu naše družine ter si jo interpretiramo glede na želje in potrebe naše družine. Aktivnosti so zelo raznolike - nekatere so bolj primerne za starejše, šolske otroke, drugih se bodo bolj razveselili mlajši, predšolski otroci. Načeloma pa aktivnosti lahko vedno prilagodimo tako, da vključimo vse otroke, ne glede na njihovo starost," je pojasnila sogovornica.

Ano smo tudi prosili, če lahko izmed vseh 50 družinskih aktivnosti z nami podeli tri aktivnosti, s katerimi bomo lahko ustvarili tiste pristne in čarobne trenutke medsebojne povezanosti.

1) Družinska plesna koreografija. V ozadju prižgemo glasbo. Vsak pokaže vsaj en plesni korak ali gib, preostali ponovimo za njim. Nato združimo vse ideje v kratek družinski ples.

2) Večerni pohod z baklami ali lučkami. Zvečer se z baklami ali lučkami odpravimo na sprehod v naravo, lahko tudi na vrh bližnjega hriba. Poskušajmo začutiti čarobnost večernega utripa mrzle zime ter družinsko doživetje zaključimo s toplim čajem in skupno pesmijo.

3) Noč ob smrečici. Pripravimo si ležišče v bližini božičnega drevesa ali v osrčju doma. En zraven drugega skupaj prespimo noč. Če je nebo jasno, se pred spanjem skozi okno zazrimo v nebo. Pred spanjem dan zaključimo s pogovorom o prijetnih trenutkih tistega dne.

 

Več o družinskih karticah Zimske iskrice, Ani Grbec in njenih drugih ustvarjalnih idejah najdete na njeni spletni strani Mojtrenutek.si in njeni Facebook strani.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Je vaš otrok samostojen?
Že majhni dojenčki razvijajo sposobnost, da se lahko igrajo in zamotijo sami. Takšno samostojnost v igri je potrebno spo...
5
Zabavne aktivnosti z otroki
Obdobje toplejših, poletnih dni se hitro približuje in s tem tudi poletne počitnice. Namesto da otroci svoj prosti čas p...
5
Otrok in nasilje v medijih
Nasilje ni samo fizično nasilje, še globlje v dušo in telo prodre groba beseda, grafična podoba nasilja, vzdušje nevzdrž...
4
Intervju z Damjano Bakarič
Damjana Bakarič je mama samohranilka in pravi, da mora otrok vedeti, da se starša ne sovražita.
4



BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?