|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ne ostajam doma z otroki, da bi bila čistilka

Uredništvo Ringaraja.net, 22.5.2021
"Biti doma z otroki je najlepše delo, kar sem jih kadarkoli imela, a je brez dvoma tudi najtežje.

image
Imeti družino zahteva ogromno truda (FOTO: Freepik.com)
/11


Vsak dan sem hvaležna svojemu možu, da se tako trudi in zasluži toliko, da sem lahko jaz doma z otroki ...

 

Ko sva se z možem odločila, da ne bom več hodila v službo, ampak da bom doma z otroki, sva se dogovorila, da bom mama, ne čistilka. Seveda - čez dan čistim, a moja glavna skrb so otroci. Večina čiščenja na kakršen koli način vključuje otroke - pranje perila, dajanje posode v pralni stroj, sesanje, pospravljanje igrač ... Želim, da se ve, da je za vzdrževanje čistosti doma potrebna ekipa.

 

Moram omeniti, da - če se cel dan igram z otroki in hiša ostane v neredu, z možem skupaj počistimo, ko pride domov iz službe. Mož ne kriči name, če ga v umivalniku pozdravi kup neoprane posode, samo pomije to posodo. Skupaj opereva perilo, potem ko gredo otroci spat in si v tem času poveva, kako sva preživela dan. On opravlja večino dela zunaj - pa ne zato, ker jaz ne želim, ampak zato, ker se v tem času zbliža z otroki, jih uči kositi itd.

 

Otroci so najini, ne samo moji. Nočem jim ostati v spominu kot čistilka in ne želim, da bi moji otroci mislili, da bi morala gospodinjska dela opravljati izključno mama. Ostajam doma, da sem prisotna v njihovem življenju in ne da bi bila moja hiša ves čas popolnoma čista. Če bodo moji otroci želeli, da se igram z njimi, se bom igrala. Perilo in posoda lahko počakajo. Seveda ne mislim, da bi morala dovoliti, da se vaša hiša spremeni v svinjak, vendar imam občutek, da večina moških pričakuje, da bo njihova hiša videti brezhibno, če njihova žena ne bo delala.

 

PREBERITE TUDI: 13 slik, ki bodo nasmejale vsakega starša 

 

Namesto da se svojim ženam pritožujete zaradi drobtin na tleh, vzemite metlo in jih pometite. Namesto, da bi vpili zaradi neoprane posode, jo vprašajte, kako je preživela dan in kaj vse je storila. Objemite jo in se ji zahvalite, da skrbi za vaše otroke. Biti doma z otroki je najlepše delo, kar sem jih kadarkoli imela, brez dvoma, a je tudi najtežje.

 

Vsak dan se zahvaljujem svojemu možu, ker je tako trdo dela in zasluži toliko, da sem lahko doma z otroki. Nikoli ne pričakujem, da bo po težkem delovnem dnevu sam očistil celo hišo. Hvaležna sem, da se mi ni treba bati njegove reakcije, če hiša ni popolnoma čista; Hvaležna sem, da razume, da mi ni lahko, hvaležna sem, da mi pomaga pri gospodinjskih opravilih; in ne pričakuje, da bom vse naredila sama, samo zato, ker sem cel dan doma.

 

Srce se mi zlomi, ko pomislim na vse tiste ženske, katerih možje kričijo, če hiša ni nenehno čista. Imeti družino zahteva veliko truda. Osem ur dela in plačevanje računov ne bi smelo biti izgovor, da se znebite starševstva in gospodinjskih opravil.

 

Torej, možje, če to berete, se zahvalite svojim lepim ženam, da so se odrekle vsemu, da bi vzgajale vaše čudovite dojenčke. Ženske, zahvalite se svojim možem, ker so vam dovolili, da ostanete doma in pomnite - nered lahko počaka!

 

Na koncu tega razmišljanja želim z vami deliti citat slavne norveške pisateljice Sigrid Undset:

"V dobrem zakonu se oskrba prepolovi, veselje pa podvoji."

 

Vir: Faith it

PREBERITE TUDI: 10 stvari, ki jih otroci potrebujejo in 10, ki jih ne


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
8
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
6
VIDEO: Kako narediti gnezdece za dojenčka
Preden se zaženete v nakup posebne blazine - gnezda - za dojenčka, si poglejte tale video. Mamica razkriva, kako si ga l...
5
VIDEO: Ne pustite dojenčka, da joka!
Poglejte si, kaj se dogaja v dojenčkovih možganih, ko ga pustimo jokati in razumeli boste, zakaj ni dobro pustiti dojenč...
4



Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?