|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

NISSAN Eko – 6 enostavnih korakov k varčnejši vožn

www.nissan.si, 23.2.2010
Dejstvo je, da z agresivno vožnjo pridobimo na 100 km največ 10 minut, v okolje pa izpustimo dvakrat več ogljikovega monoksida in četrtino več dušikovega oksida!

image
/41


 S pametno vožnjo lahko vozniki močno zmanjšamo onesnaževanje našega planeta!

Obenem pa še porabimo manj goriva in privarčujemo. Dejstvo je, da z agresivno vožnjo pridobimo na 100 km največ 10 minut, v okolje pa izpustimo dvakrat več ogljikovega monoksida in četrtino več dušikovega oksida! Nissan si že več let prizadeva, da bi bili vozniki za volanom bolj osveščeni. V svojem okoljskem programu tako razvijajo nove tehnologije, ki bi pripomogle k bolj ekonomični vožnji in manjšem onesnaževanju, obenem pa tudi izobražujejo voznike. Zato si skrbno preberite enostavne, a učinkovite Nissanove nasvete za okolju bolj prijazno vožnjo:

  • Vozite enakomerno: ne le, da je sunkovito zaviranje nevarno, tudi več goriva porabite. Zato predvidevajte potek prometa in nikar ne zavirajte pred ovinkom ali semaforjem v zadnjem trenutku. Izogibajte se tudi naglemu pospeševanju.

• Menjajte: vozite v ustrezni prestavi in se izogibajte vožnji ob visokih vrtljajih (pri bencinskih motorjih, na primer, menjajte pri 2500 obratih, pri dizelskih pa pri 2000). A pazite, da ne vozite v prenizki prestavi, ker to obremenjuje motor!

•Nepotrebna teža: Več ko imate prtljage, težji je avtomobil in več goriva porabi pri zaviranju in pospeševanju. Zato iz avtomobila pospravite vso nepotrebno kramo, ki se valja po prtljažniku. Odstranite tudi strešne nosilce, če jih ne potrebujete, saj se pri večji hitrosti poveča upor in poraba goriva.

• Ko zaženete motor, se odpeljite: ljudje smo razvajeni in pozimi radi ogrevamo avto, medtem ko na toplem še pijemo kavo. To je zelo neekološko in neekonomično, zato odpeljite takoj, ko zaženete motor, in počasi segrevajte celotno vozilo.

• Preverite tlak v gumah: če so gume premalo napolnjene se poveča poraba goriva in obraba gum. Zato redno preverjajte tlak v gumah in se držite predpisane meje proizvajalca.

• Brezhibno vozilo: samo redno servisiran avtomobil omogoča učinkovito rabo goriva. Pred nakupom pa tudi razmislite, kakšno vozilo ustreza vašim potrebam. Za mestno vožnjo vsekakor izberite manjše vozilo z nizko porabo.

 

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Priročnik nevarne kemikalije v našem življ...
Društvo ECHo je pripravilo priročnik za gospodinjstva z naslovom »Nevarne kemikalije v našem življenju in kako se jim iz...
4
Slina, zdravilni eliksir
Verjeli ali ne, narava nas je obdarila s sestavinami, ki nas lahko zdravijo in okrepijo. Ena izmed njih je tudi slina, k...
3
Vrečka na Vrečko
Zbiranje plastičnih plastičnih vrečk in lončkov že poteka v posebej za to namenjenih koših po ljubljanskih vrtcih, šola...
3
Izšla prva številka revije Eko knjiga
V prvih dneh novembra je izšla prva številka revije Eko knjiga, ki bo skozi recenzije in priporočila literature z ekološ...
3



Priročnik nevarne kemikalije v našem življ...
Društvo ECHo je pripravilo priročnik za gospodinjstva z naslovom »Nevarne kemikalije v našem življenju in kako se jim iz...
Zmenek z drugo obleko
Izmenjava oblačil poteka po principu prinesi 5 odnesi 5: vsak prinese 5 kosov oblačil, ki se jih je naveličal iz različn...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?