|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ob 20. obletnici smo podarili 1000 tečajev prve pomoči

Uredništvo Ringaraja.net, 13.10.2021
15. oktobra Ringaraja.net praznuje svoj 20. rojstni dan! Da bi obeležili ta jubilej, smo podarili tisoč tečajev prve pomoči in oživljanja otrok Najsrčekbije.

image
Srčni bon je prejelo 1000 depriviligiranih družin (FOTO: Nina Roydo)
/11


Že 20 let bo ta petek, 15. oktobra, odkar se je vse skupaj začelo. Že 20 let, odkar se na Ringaraja.net družimo s starši in jim poskušamo olajšati to čudovito, vendar vprašanj polno obdobje. Že 20 let se trudimo, da bi jim bili v podporo in oporo v najpomembnejšem času od vseh – ko nastaja in se oblikuje novo življenje.

Od samih začetkov, ko so se na Ringaraji na forumih združevali starši, si pomagali med sabo, pa do danes - ko je Ringaraja.net osrednji portal za nosečnice in starše, na katerem bodočim staršem, staršem in vsem, povezanim z družino, nudimo od strokovnih člankov, do zanimivosti, pomoči strokovnjakov, nagradnih iger, darilnih paketov, pa do nosečniškega koledarja, koledarja otrokovega razvoja, e-tečajev za starše in še mnogo mnogo drugega.

 

Podarjamo 1000 tečajev Najsrčekbije tistim, ki si jih ne morejo privoščiti

To visoko obletnico, Ringaraja je bila namreč med prvimi spletnimi stranmi pri nas nasploh, smo želeli obeležiti tako, kot se je vse skupaj začelo – s pomočjo drug drugemu. Ringarajini forumi so namreč 20 let nazaj čisto spontano zaživeli, saj se takrat starši otrok z zdravstvenimi težavami niso imeli kam obrniti za pomoč in nasvet, zato so odprli stran, kjer so si lahko izmenjevali izkušnje, si pomagali in se bodrili. Uredništvo, čvek teme, informacije in vse ostalo se je pridružilo šele pozneje.

Ob dvajseti obletnici pa je Ringaraja s pomočjo svoje dobrodelne ustanove DANU Filantropije, spletne šole za starše SkrbenStarš.si in srčnih podpornikov razdelila kar 1.000 spletnih tečajev prve pomoči in oživljanja Naj srček bije. Starši otrok iz socialno ogroženih družin pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije in starši otrok z redkimi boleznimi iz društva Viljem Julijan bodo tako odslej bogatejši za neprecenljivo znanje, ki rešuje življenja. Dvajseta obletnica portala Ringaraja.net pa sovpada tudi z že devetim Evropskim dnem oživljanja, ki ga obeležujemo 16. oktobra.

»Kot osrednji slovenski portal za starše se čutimo odgovorne in dolžne ozaveščati o tako pomembni tematiki, ki je pri nas pogosto spregledana. Prve pomoči in postopkov oživljanja se praviloma učimo le enkrat v življenju – ko opravljamo vozniški izpit. Vrtci, šole in šole za starše so to znanje v obveznih programih popolnoma zanemarile. V kritičnih situacijah pa je velikokrat za izid za otroka odločilno to, ali zna prvi posredovalec pravilno odreagirati. Danes bi se radi zahvalili srčnim podpornikom in družbeno odgovornim podjetjem – Zavarovalnici Triglav d.d., podjetju Akrapovič d.d. in blagovni znamki Aptaclub, ki so podprli našo akcijo in omogočili enak dostop do tega pomembnega znanja tudi deprivilegiranim družinam,« se je ob slavnostni predaji tečajev zahvalila mag. Andreja Kočar Pečnik, direktorica portala Ringaraja.net.

 

andreja

Andreja Kočar Pečnik se je zahvalila srčnim pokroviteljem (FOTO: Nina Roydo)

 

Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki je zbrala družine, prejemnice tečajev, je ob predaji portalu ob jubileju čestitala in povedala: »Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije smo veseli donacije spletnih tečajev prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok. Zavedamo se, kako pomembna je izobrazba staršev, dedkov, babic, vzgojiteljev, učiteljev in vseh, ki imajo stik z otroki in mladostniki na tem področju. Tečaj Naj srček bije bo omogočal 1.000 družinam, ki si tečaja sicer ne bi mogle privoščiti, da bodo lahko hitreje in učinkovito pomagale pri akutnem zdravstvenem stanju njihovih otrok. Tečaje bomo razdelili družinam iz različnih koncev Slovenije, pri tem pa nam bodo pomagale naše lokalne zveze in društva prijateljev mladine.«

 

ZMP Slovenije

Breda Krašna - ZMP Slovenije bo tečaje razdelila družinam po vsej Sloveniji. (FOTO: Nina Roydo)


Podelitev tako velikega števila tečajev pa ne bi bila mogoča, če je ne bi podprli tudi srčni pokrovitelji.

"V poslanstvu Zavarovalnice Triglav »Ustvarjamo varnejšo prihodnost« se prepletata tako obljuba, o tem, da strankam stojimo ob strani ob nesrečnih pripetljajih, kot tudi skrb za ozaveščanje širše javnosti o pomenu preventivnega ravnanja na najrazličnejših področjih življenja. Ob tem verjamemo, da znanje in opremljenost s pravimi informacijami lahko preprečita marsikatero nevšečnost, ko ju uporabimo v praksi. Zato smo z veseljem podprli akcijo Naj srček bije, v kateri bodo družine lahko obiskale tečaj prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja najranljivejših članov naše družbe – otrok – ter tako nudile pravočasno in pravilno prvo pomoč, ki rešuje življenja," je povedala Agata Šimenc iz Zavarovalnice Triglav.

Akciji se je pridružilo tudi podjetje Akrapovič d.d., kjer verjamejo da »je vsako življenje dragoceno, še zlasti pa to velja za naše najmlajše, ki jih brezmejna radovednost žene v pogumno odkrivanje sveta, zato smo se kot družbeno odgovorno podjetje z veseljem pridružili akciji Naj srček bije ter podprli tečaj prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja otrok. S pomočjo podjetja Akrapovič bo tečaj lahko opravilo tisoč socialno šibkejših družin, dodali pa ga bomo tudi paketu, ki ga naši zaposleni prejmejo ob rojstvu otroka,« je njihovo podporo utemeljil Uroš Rosa, izvršni direktor v podjetju Akrapovič d. d..

 

akrapovič

Podjetje Akrapovič bo tečaje prve pomoči in oživljanja podarjalo novorojenčkom zaposlenih. (FOTO: Nina Roydo)

 

Tudi pri Aptaclubu, ki že 30 let podpira slovenske starše skozi vse faze otrokovega razvoja, so podprli projekt Naj Srček Bije, saj želijo »… omogočiti pridobivanje znanja za reševanje življenj najmlajših tudi staršem in skrbnikom, ki si to zaradi socialne stiske težko privoščijo. Ko pridemo v situacijo in uspemo s pravilnimi postopki sočloveku pomagati ohraniti življenje, nas je srečnih več in ne samo dva.« je povedala Rebeka Mahorič, vodja programa Danone Nutricia ELN Baby Food Slovenija.

Na slavnostnem dogodku so spregovorili tudi Simona Korenčan, dr. med., mama, zdravnica in avtorica tečaja Najsrčekbije ter Gregor Bezenšek, oče Viljema Julijana in ustanovitelj Društva Viljem Julijan, ki je tudi glasbenik z umetniškim imenom SoulGreg Artist.

 

O tečaju

Zadnjih 10 let Ringaraji strokovni sodelavci, zdravstveni delavci, z izobraževanjem vzgojiteljev, učiteljev in ostalih vzgojno-varstvenih ter pedagoških delavcev in staršev skrbijo, da so naši otroci varnejši v vrtcih in šolah po vsej Sloveniji. Pobudo in zasnovo tečaja, ki je 10 let potekal v živo, je podala Pediatrična klinika UKC Ljubljane pod vodstvom dr. Vidmarja, organizacijo pa je prevzela prav Ringaraja. Program je bil večkrat nagrajen.

 

naj srček bije

 

10 let kasneje, po več kot 7.500 tečajnikov, je Najsrčekbije končno na voljo vsem staršem v obliki spletnega tečaja, ki je po dolgoletnih izkušnjah nastal v sodelovanju z dolgoletno sodelavko Simono Korenčan, dr. med., zdravnice, mamice in aktivistke, ki je aktivna na področju izobraževanja laikov za prvo pomoč in oživljanje, še posebej dojenčkov in otrok.

Simona je v času svoje specializacije dežurala na otroški urgenci in iz prve roke videla, kje starši delamo največje napake in kako zelo je za izid otroka ključno, da smo vsi tisti, ki kadarkoli, redno ali občasno za otroke skrbimo, pripravljeni, da imamo znanje postopkov prve pomoči 'na zalogo'.

 

PREBERITE TUDI: Najboljša nagradna igra ob 20-letnici Ringaraje!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
68
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
13
S temi dejavnostmi si otroci bogatijo bese...
Med čakanjem na najljubše kosilo lahko najmlajši otroci spoznavajo črke, starejši otroci in starši pa črke sestavljajo v...
12
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
9



Srčne mamice
photo
Skupina štirih mamic - Nina Berložnik, Natalija Škerl, Ines Bradeško in Mateja Čadež - se je odločila nekaj svojega pros...
V petih letih kar 23 mladoletnikov naredil...
Med mladimi se pojavljajo vedno hujše duševne stiske. Povečuje se število samomorov in tudi poskusov samomora – samo lan...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?