|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pozitivna psihologija v Mariboru

S. M., 27.9.2022
Kako lepo je, da se vsaj nekatere stvari vračajo na stare tirnice, kajne? V Maribor se tako vrača Maraton pozitivne psihologije s zanimivimi predavanji tudi za starše. Preverite odličen program!

image
Sobota, 1. oktober, V ŽIVO: 6. MARIBORSKI MARATON POZITIVNE PSIHOLOGIJE (Pozitivna psihologija za boljše življenje)
/11


To soboto, 1. oktobra 2022 se V ŽIVO vrača tudi Maraton pozitivne psihologije. že šesti po vrsti.

Začne se ob 15. uri v Narodnem domu v Mariboru.

Ker nihče ne more živeti namesto vas.


Program

15.30 – 16.30 - TOMISLAV KULJIŠ: Vpliv zgodnjega otroštva na življenja (v hrvaščini)

Velikokrat ljudje pridejo k nam s temami, kot so »ne občutim dovolj svojega otroka«, »ne zmorem se povezati s partnerjem/ko«, »težko se resnično sprostim«, »čutim, da sem zablokiran«, »nekaj mi ne da, da bi živel polno«. In vedno pridemo do tega, da iz našega zgodnjega otroštva obstaja čustvena blokada, psihološki obrambni mehanizem, ki mi ne pusti, da pridem v stik z lastnimi avtentičnimi čustvi. In potem ni pravega kontakta ter zadovoljstva v odnosih z drugimi, ker sem prekinil stik s seboj in s svojimi čustvi globoko v meni.

 

17.00 – 18.00 - ALENKA REBULA: Nikoli ni prepozno za srečno otroštvo

Večinoma ljudje nihamo med dvema skrajnima stališčema. V prvem primeru se sklicujemo na nesrečno otroštvo, ki nas je zamorilo in onemogočilo, in to podkrepimo z navajanjem vsega, kar smo zaman poskušali spremeniti. Drugo stališče govori, da je otroštvo mimo in da z dobro voljo lahko zaživimo po svoje, starše oddaljimo od sebe in dosežemo vse, za kar se le potrudimo. Potem navajamo svoje uspehe in odpravljene težave. V obeh primerih manjka del resnice. V predavanju bom orisala svojo izkušnjo preobraženega otroštva, kot sem se je učila z Josipo Prebeg.

Kako je mogoče v odraslem sebi razviti sposobnost dajanja in prejemanja, tudi če tega nismo doživeli kot otroci …

 

18.30 – 19.30 - DR. ROBERT ORAVECZ: Skozi rano posije svetloba

Nekoč so častili ljudi, ki so “dali nekaj skozi svoje življenje.” Pri nas se reče, da so to ljudje, ki so šli skozi pekel. Ne prepoznamo in ne znamo vrednotiti posameznike, ki so iz svojih bolečih izkušenj uspeli ustvariti nekaj kreativnega, koristnega ali lepega. Danes se na žalost na vse pretege trudimo prikriti svoje rane, tako duševne, kot telesne. Strah nas je trpljenja drugih, hudo nam je ob spoznanju, da življenje ni neskončno in varno. Kultura nam ne posreduje ritualov, utečenih načinov za ozdravitev teh ran ali funkcionalno življenje z njimi.

Tisti, ki delamo s travmatiziranimi osebami, se prepojimo z njihovimi izkušnjami, izkusimo njihovo trpljenje. Temu rečemo sekundarna, prenesena travma. Pod vplivom te izkušnje lahko izgorimo, lahko pa postanemo boljši ljudje.

Kako prepoznati in vrednotiti posameznike, ki so iz svojih bolečih izkušenj uspeli ustvariti nekaj kreativnega, koristnega ali lepega …

 

20.00 – 21.00 - VIDA ŽABOT COPPO: Živeti lahkotno ...

Po eni strani kolektivna zaskrbljenost, vezana na ekologijo, pandemijo in nazadnje še vojno, povzroča neko emotivno, mentalno in celo fizično “težo”, ki vodi v vzdih: ”Rabim lahkotnost!” Po drugi strani pa je pojem lahkotnosti postal celo os filozofije današnjih časov Ne glede na napor in bolečine vsakdanjosti sodobna družba zahteva nasmeške, učinkovitost, sposobnost takojšnjega odziva na kritične situacije … do meje zamenjave lahkotnosti s površnostjo. Živeti res lahkotno pa zahteva harmonijo nasprotij in pogum osebnih notranjih globin. 

Kako najti težišče, da nas nihanja med strahom in pogumom, med skrbjo in lahkotnostjo ne bodo več strašila …

 

Podrobnosti in navodila za nakup vstopnic tukaj.

 

Dobrodošli, da se spet vidimo v živo, se malo podružimo, pa še predavatelje boste lahko kaj vprašali in se tako skupaj učili in rastli.


MARATON POZITIVNE PSIHOLOGIJE

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
10
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
8
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
7
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
7



BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Besede, ki jih morate kot starši uporabiti...
Kar otroku govorimo starši, ostane za vedno, zato preverite, katere stvari morate otroku izreči čim večkrat.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?