|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

POZOR: Priljubljeni otroški piškoti Plazma vsebujejo zdravju nevarno snov!

Uredništvo Ringaraja.net, 5.6.2018
Iz Uprave RS za varno hrano so sporočili, da so priljubljeni otroški piškoti znamke Plazma neustrezni za uživanje zaradi visoke vsebnosti zdravju škodljivega akrilamida.

image
Pozor, teh piškotov ne uživajte!
/11


Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega nadzora živil ugotovila visoko vsebnost akrilamida v piškotih Bambi plazma.

Tako visoka vrednost akrilamida predstavlja nesprejemljivo tveganje za zdravje potrošnikov, še posebej otrok, so opozorili. Akrilamid se sicer uporablja v mnogih kuhanih škrobnih živilih (čips, pečen krompir, kruh ...) in se smatra za možno rakotvorno snov.

 

V 150-gramskem pakiranju

Visoka vsebnost akrilamida je bila ugotovljena v 150-gramskem pakiranju Bambi Plazma, All you need, serije L801370, poreklo: Srbija, ki ima rok uporabe 30. 6. 2019Podjetje Fructal d.o.o., dobavitelj omenjenih piškotov za Slovenijo, je zato iz prodaje že umaknil sporno živilo.

Zato čim prej preverite kuhinjske omare, če ste tudi vi omenjeno živlio že kupili in ga ne nikar uživajte, še posebej pa ga ne ponujajte otrokom, svetujejo na Upravi za varno hrano in dodajajo, da lahko živilo vrnete na mesto, kjer ste ga kupili, in ste upravičeni do povrnitve kupnine.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Bezeg ni za nosečnice
Bezeg je izredno zdravilna rastlina. Cvetove nabiramo junija, jagode septembra. Ni pa primeren za uživanje nosečnic in d...
4
Fantasia
Nič narobe, če si mal’ Fantasia.
3
Želite fantka? Jejte več živil s kalijem!
Čeprav vsak starš trdi, da spol otroka ni pomemben, je eno najpogostejših vprašanj, ki jih bodoči starši iščejo na sveto...
3
Nasveti za shranjevanje živil v hladilniku
Koristno je poznati vsaj nekaj lastnosti in zakonitosti pravilnega shranjevanja, saj s pametnim shranjevanjem, in že pre...
3



Organko – koš za ločevanje bioloških odpad...
photo
Organko, koš za ločevanje bioloških odpadkov, ki ga danes pozna že cela Slovenija, bo sedaj delal družbo najmlajšim tudi...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?