|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Praktične priprave na veliko noč

Monika Brilly, 3.4.2023
Pred vrati je velika noč. Kaj je treba postoriti, preden napoči nedelja, ko bomo uživali v dobrotah in iskanju pirhov?

image
Kako se pripraviti na veliko noč? (FOTO: Freepik.com)
/11


Bliža se velika noč in da bomo nanjo dobro pripravljeni, moramo pred tem postoriti tri stvari:

 

1) Spomladansko čiščenje

Skoraj da že tradicija veleva, da je pred veliko nočjo potrebno generalno čiščenje doma. Nekateri ga imenujejo "pred velikonočno", drugi pa "spomladansko čiščenje". Ne glede na poimenovanje pa je prav, da vemo, da gre tu predvsem za energetsko čiščenje doma.

Iz doma odstranimo “navlako” in nepotrebne stvari, pobrišemo prah, očistimo okna in operemo zavese. In ko odpremo vrata in čista okna, se naš dom predvsem odpre za novo, pozitivno in svežo energijo, ki jo v teh časih še posebej močno potrebujemo.

Pri vsem tem vam lahko pomagajo tudi otroci

 

PREBERITE TUDI: Čarobna velika noč

 

2) Pirhi

Dobro je, da jajca za pirhe niso sveža, ampak stara nekaj dni, saj se takšna lažje lupijo.

Glede jajc tokrat samo kratek namig, naslednjič pa vas razveselimo s številnimi praktičnimi in uporabnimi nasvete glede barvanja. In sicer z nasveti za ustvarjanje z otroci, tako z mlajšimi kot s starejšnimi.

 

Namig za odlične pirhe:

Jajca, ki smo jih že pred tem vzeli iz hladilnika, damo v posodo z vodo, počakamo da voda zavre in takoj izklopimo. Ko se jajca ohladijo, pa jih najlažje olupimo z ročajem male/čajne žličke.

Ne pozabite pa tudi na čokoladne pirhe, ki jih bo na nedeljsko jutro skril velikonočni zajček. Tudi če ne živite v hiši in jih zato zajček ne more skriti na vrt, lahko iskanje organizirate kar v stanovanju - jajčka skrijte v kote sob ali pa pod blazine na kavču. 

 

PREBERITE TUDI: NAREDIMO SAMI: Velikonočna dekoracija iz domačega "plastelina"

 

3) Velikonočna sladica

Že vrst potic je kar nekaj (orehova, makova, pehtranova...), receptov pa je še na potenco.

In če niste vešči peke potice, se lahko (z veliko manj stresa, strahu in priprav kot pri potici) lotite malo manj zahtevne, pa zato nič manj praznične in nič manj okusne velikonočne pince.

Še vedno pa lahko eno ali drugo tipično slovensko velikonočno sladico naročite v najbližji prodajalni, pekarni ali slaščičarni. Preverite le, katere so odprte zaradi vsesplošnega zaprtja države. 

Kajti bolj kot popolna potica je v prazničnem času pomembno, da med družinskimi člani vlada mir in dobra volja, brez stresa in “živčne vojne”.

 

PREBERITE TUDI: Recepti: Potica na sedem načinov


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
9
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
9
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
8
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
6



5 pravil za popolne velikonočne praznike
Ste zadržani do ameriške navade lova na pirhe in velikonočnega zajčka, ki nima nobene povezave s krščansko velikonočno t...
9 neobičajnih idej za okrasitev pirhov
photo
V galeriji preverite ideje za neobičajne in čudovite pirhe, za katere ne potrebujete dragih pripomočkov in posebnih ročn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?