|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ringaraja in Lek ozelenila okolico Očesne klinike

Uredništvo Ringaraja.net, 11.5.2010
V okviru projekta Eko družina je Ringaraja ob pomoči Leka uredila park pred Očesno kliniko v Ljubljani.

 

/91


Foto: Fotoučilnica

Ringarajin projekt Eko družina je klub znanja, doživetij, odgovornosti do okolja in družbe ter prispevanja k trajnostnemu razvoju že od malih nog naprej. Te velike besede malim junakom in junakinjam v reviji Ringarajine iskrice in na portalu Ringaraja.net predstavljamo skozi igro, pravljico, izlete v naravo, filme in pogovor.

Poslanstvo Eko družine pa ni le v besedah, ampak tudi v dejanjih - v urejanju parkov za otroke, pogozdovanju, posvojitvi obrežij rek in jezer skupaj z vrtci, družinami, skupnostjo in občinami.

Nov  korak k temu poslanstvu smo uresničili 5. maja letos, ko smo s pomočjo Leka zasadili grmovnice in uredili park pred Očesno kliniko v Ljubljani.  

Lek se nam je pridružil v okviru svojega vsakoletnega dneva sodelovanja z lokalno skupnostjo. Igor Boševski, vodja programa Trajnostno poslovanje v Sandozu  je povedal, da je to že šesto leto, ko Lekovci za en dan zavihajo rokave in pomagajo v svojem okolju.

Lekovci in Ringarajevci smo tako to deževno sredo kljub dežju veselo poprijeli za delo in pripomogli k temu, da bo Očesna klinika odslej še prijaznejša za velike in male bolnike.  Že na prvi pogled!

Jadranka Meško, vodja bolnišničnih vrtcev, je povedala, da je občutek, ko prideš v bolnico in te pričaka nekaj zelenega, ko ugledaš košček žive narave čisto drugačen.

Še posebej so se prijaznejšega parka razveselili otroci.

Nekateri izmed njih morajo na preglede ali zdravljenje na Očesno kliniko prihajati redno. Ob dnevu, ko je njihov park dobil novo podobo, so skupaj z vzgojiteljico Matejo zanj izdelali tudi tablice, ki bodo tudi ostale odbiskovalce prosile, naj ga pomagajo ohranjati lepega in čistega. 

Vzgojiteljica otroškega oddelka Očesne klinike Mateja Jerina Gubanc je izpostavila dejstvo, da se na očesni kliniki zavedajo sreče, da imajo lasten vrt, park sredi mesta. V kliniko zahajajo slepi in  slabovidni otroci in odrasli, ki okolico zaznavajo na povsem drugačen način od nas. V veliko zadovoljstvo vsem bodo sedaj nasajeno cvetje in grmovnice lahko občudovali v neposredni bližini, kjer se zdravijo.

Zeleno pročelje pa si je z veseljem ogledala tudi predstojnica Očesne klinike, izr. prof. dr. Branislava Stirn Kranjc, dr. med., ki se je v imenu Očesne klinike vsem prostovoljcem lepo zahvalila za skupno akcijo. Vse prisotne pa so mali bolniki presenetili z ročno izdelanimi pikapolonicami za srečo - da jo bomo tudi mi znali videti in prepoznati tako enostavno, kot jo vidijo oni.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Eko igre za prosti čas
Vrtec Miškolin, Enota BLOK, vzgojiteljici Mojca Košmrlj in Tatjana Žinko
7
Razlika med ekološkim in konvencionalnim m...
V čem se ekološko mleko razlikuje od konvencionalnega.
3
Paradižnik naš vsakdanji
Zgodba o španskem paradižniku.
3
Granatno jabolko, simbol ljubezni in plodn...
Granatno jabolko je svojevrsten sadež, ki zaradi sladko trpkega okusa in semenaste strukture pri nas ni zelo priljubljen...
3



Vaje tibetanskih lam za ženske
photo
V knjigi praktika zdravja sibirske doktorice in zdravilke Valentine Ramiro so prvič predstavljene vaje tibetanskih lam z...
Zdravilna moč buč, bučnega olja in bučnih ...
photo
Buče so pred šestimi tisočletji gojili Indijanci. Stari Grki so jih bolj kot v kulinarične uporabljali v liturgične name...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?