|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Škrat Vodo se predstavi

www.skratvodo.si, 12.10.2011
Pozdravljeni otroci, starši, babice in dedki. Ko vidite kakšen sem, me lahko zagledate prav v vsaki vodi. V njej boste zagledali mene, Škrata Voda, vsega nasmejanega in verjetno vam bom kričal:¨Hvala. Rad te imam."

image
/41



Sedaj, ko sem že dovolj moder, vsaj tako je rekla Eko Vila, sem se odločil priti med vas in vam povedati zgodbe in znanstvena dognanja o vodi. Stric z Japonske, ime mu je Masaru Emoto, je moj najboljši prijatelj. Napisal je nekaj knjig o vodi, najljubša pa mi je tista s platnico polno vode in kamnom na sredini, imenuje se "Sporočilo vode".

Veste voda je vsepovsod, še posebno tam, kjer je živo življenje. Voda je v semenu, lesu, travi, zemlji, ceveh, kamnu, ledu, stenah, v živalih, v ljudeh, na mizi, v sobi, reki, jezeru, mleku, siru, zelenjavi in v moji torbi, ki jo ves čas nosim.

Huu, brez vode nič ne morem.

No zdaj pa o njej, o vodi.

Pred nami je steklenica vode. Postavimo jo poleg zvočnika, zavrtimo glasbo, recimo pesmico "Enkrat je bil en majhen škrat" in jo pustimo igrati vodi, da jo ta nekaj časa posluša. Nato iz steklenice vzamemo kapljico in jo zamrznemo v zamrzovalni skrinji pri - 5 stopinj C. Tako se kapljica preoblikuje v kristal, ki je podoben zimski snežinki. Prelep kristal fotografiramo s posebnim mikroskopom in fotografijo te snežinke shranimo v album vodnih kristalov.

Stric Emoto in njegovi sodelavci imajo album s prek deset tisoč fotografijami kristalov, ki so poslušali različno glasbo celega sveta, na steklenice pa so bile prilepljene besede: hvala, prosim, slabo mi je, grdo je , lepo je, rad te imam, ter besedi ljubezen in hvaležnost in mnogo drugih. Steklenice vode so čez noč celo položili na različne fotografije, kot so: fotografija češnjevega cveta, Himalaje, narisanega srca, sonca, delfina...

Veste voda shrani prav vse, tako kot računalnik, ko pritisnemo tipko shrani.

Nekega dne sem zvedel, da sem težak celih 10 kilogramov, in da je v meni kar sedem kilogramov vode. Sem Škrat Vodo sem iz vode, nosim deset kilogramov, od tega je kar 7 kilogramov vode. Imam pa tako kot vsi tudi tretje uho, ki ves čas posluša misli. Mojih sedem litrov vode shrani vse moje misli, shrani vse kar poslušam, shrani vse kar gledam, shrani vse kar pojem in popijem, shrani vse kar govorim, vse, s katerimi se družim in še in še. Pokažimo si in pripovedujmo o teh kapljicah vode vsem.

 

Na Facebooku se imenujem "ŠKRAT VODO", sem veseli prijatelj.

Želim si, da bi mi poslali veliko vaši izdelkov: fotografijo vode, narisano sliko o vodi, pesmice o vodi, pravljice o vodi, poskuse z vodo, lutke škrata Voda, posneto igro o vodi, kolaž o vodi, črke o vodi, sestavljanke o vodi, figurice o vodi, izdelke iz gline o vodi, okraske snežinke, in še in še. Ustvarite, kar vam da domišljija.

Ustvarjajte v šoli, vrtcu, doma ali na njivi in to prikažite in povejte drugim . Veselim se vaše podpore. Vse kar mi boste poslali bom pridno zbiral in prebiral in iz tega napravil knjigo. Kot avtorji knjige bomo prav vsi navedeni v knjigi, če se boste kot posameznik seveda strinjali. Naslov knjige pa mislim, da bo: "Škrat Vodo in Mi vsi o Vodi". Ustvarili bomo še kaj in tako širili sporočilo vode, ljubezni in hvaležnosti.


 

V zadnji številki Ringarajinih Iskric sem za vas pripravil nalogo.

Ste jo že rešili?

Čaka vas Škrat Vodo nalepka, ki naredi tvojo vodo še boljšo!



 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Stanje favne in flore v Sloveniji
Namen rdečih seznamov je prikazati realno stanje favne in flore v Sloveniji glede na stopnjo njene ogroženosti ter s tem...
3
Označevanje ekoloških živil
Ekološke kmetijske pridelke je potrebno označevati z enotno oznako "ekološki".
3
Avokadova čokoladna pena
Pripravite si odlično, zdravo sladico iz avokada.
3
Aprila sadimo in snujemo spremembe na vrtu
Od nekdaj velja, da spomladi sadimo vrtne trajnice.
3



Star papir – več zbranega starega papirja...
Papir predstavlja petino hišnih odpadkov. Tradicija ločenega zbiranja papirja je pri nas, predvsem po zaslugi mladih, že...
Nekaj preprostih nasvetov v prid varovanja...
Če imate pri nakupovanju torbo, ne potrebujete plastične vrečke.Kupujte izdelke v embalaži, ki je primerna za recikliran...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?