|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Slovenski knjižni sejem letos na drugi lokaciji in z veliko posebnostmi

M. T., 17.11.2022
22. novembra 2022 se bomo knjigoljubci po dveh letih izvedbe največjega slovenskega knjižnega dogodka na spletu, ponovno srečali v živo, in sicer na Gospodarskem razstavišču. Preverite, zakaj bo letošnji knjižni sejem poseben in kaj ponuja za otroke.

image
Na letošnjem knjižnem sejmu, ki bo poteka na Gospodarskem razstavišču so pripravili resnično bogat program dogajanja za otroke in mladostnike. (STA)
/11


Slovenski knjižni sejem bo, v 38. izdaji in s sloganom Berem svet, letos v živo potekal od 22. do 27. novembra 2022, še teden dni dlje, torej do 4. decembra 2022 pa bo trajal e-knjižni sejem. Poleg tega da se sejem vrača z dogodki v živo, se prav tako vrača tja, kjer je začel svojo pot – na Gospodarsko razstavišče. Dosedanja lokacija knjižnega sejma je namreč postala premajhna. 


Letošnji knjižni sejem bo v marsičem poseben

Letošnji knjižni sejem bo poseben zaradi več razlogov. Najprej, sejem se vrača tja, kjer je 10. novembra 1972 pravzaprav začel svojo pot, to je na Gospodarsko razstavišče. Med najpomembnejši razlogi za selitev so "prvič, zagotoviti vsem razstavljavcem enake razstavne pogoje, več razstavnih površin in drugič, sejem bodo lažje izvedli v hibridni obliki, kar bo zagotovilo lažjo dostopnost do sejemskih vsebin vsem slovenskim knjigoljubcem; tretjič, sejem bo »zadnji trening« pred predstavitvijo slovenske knjižne produkcije na največjem knjižnem sejmu na svetu v Frankfurtu, kje se bo Slovenija prihodnje leto predstavila kot država gostja," navaja predsednica 38. slovenskega knjižnega sejma Tanja Tuma.


PREBERITE TUDI: Da bodo otroci radi brali


Sejem posvečen 100. letnici rojstva Ele Peroci

Na sejmu bo razstavljavcem namenjenih skoraj 1.500 kvadratnih metrov površin, kar je 15 odstotkov več kot v preteklosti. Država v fokusu je Španija, ki je bila tudi letošnja država gostja na frankfurtskem knjižnem sejmu, gostujoče mesto pa je Rogaška Slatina. Letošnji knjižni sejem bo namreč posvečen 100. letnici rojstva Ele Peroci, saj letos mineva sto let od rojstva ene najvidnejših povojnih pisateljic, ki se je rodila prav v Rogaški Slatini. 


Podelili bodo tudi več nagrad - za naj knjigo sejma, za katero bo mogoče glasovati na spletni strani sejma, za literarni prvenec, za najboljšo poslovno knjigo in najpomembnejšo - Schwentnerjevo nagrado za pomemben prispevek k razvoju založništva in knjigotrštva.


Tudi letos poseben program za otroke 

Na štirih odrih se bo zvrstilo več kot 200 raznovrstnih dogodkov s slovenskimi in tujimi gosti. Oder mladih, ki je bil na prejšnjih sejmih poznan kot Cicifest, bo letos s svojimi vsebinami namenjen ne le najmlajšim, ampak tudi nekoliko starejšim otrokom. 


Na Odru mladih si boste lahko ogledali številne brezplačne dogodke in predstave (lutkovna predstava, pravljica in baletni nastop, interaktivna predstava za otroke, glasbena pravljica ...), prisluhnili boste lahko branjem otroških knjižnih novosti in pogovorom z zanimivimi avtorji (na primer Milanom Deklevo, Tatjano Pregl Kobe ...), se preizkusili na mnogih delavnicah (nogometna španska delavnica, ustvarjalna delavnica, literarna delavnica o Cankarju, dinozavrska ustvarjalnica, slikanje na steklo ...), sodelovali v veselošolskem kvizu z Boštjanom Gorencem, ter osebno spoznavali avtorje, ilustratorje in druge zanimive ustvarjalce, ki oblikujejo slovensko in mednarodno kulturno krajino. 


Resnično bogat program dogajanja za otroke in mladostnike na Odru mladih lahko preverite TUKAJ.


knjižni sejem


Tudi Društvo slovenskih pisateljev bo dopoldneve namenilo vsebinam otroške in mladinske literature. Predstavili bodo natečaj Župančičeva frulica, projekt Rastem s knjigo in druge uspehe slovenske mladinske književnosti doma in na tujem. Na temo otroške in mladinske literature bosta potekali tudi dve okrogli mizi.


Na knjižni sejem se lahko pripeljete z brezplačnim avtobusom ali cenejšim vlakom

Letošnji posebnosti največjega sejma knjig sta še dve:

1. Brezplačna vozovnica za mestni avtobusni prevoz (LPP), s katero se boste lahko knjigoljubci do Gospodarskega razstavišča v času knjižnega sejma vozili brezplačno. Brezplačno vozovnico lahko naročite TUKAJ in jo boste prejeli na svoj elektronski naslov.


2. 75 % znižana vozovnica za vlak, s katerim se boste lahko ljubitelji knjig pripeljali v glavno mesto v času knjižnega sejma. Popust velja na redne cene vozovnic Slovenskih železnic, s katere koli železniške postaje ali postajališča v Sloveniji do Ljubljane in nazaj. Preverite, kako lahko pridobite kupon za popust TUKAJ.


Veliko razlogov torej, da zadnji novembrski teden z otroki izkoristite za sprehod med knjigami.

Prijeten obisk knjižnega sejma vam želimo.


PREBERITE TUDI: Najbolj kakovostne knjige za otroke leta 2022


knjižni sejem


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
10
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
8
Zakaj bi morali otroci pri računanju upora...
Preprečevanje učencem uporabe prstov med računanjem, bi lahko bilo podobno ustavitvi njihovega matematičnega razvoja, gl...
8
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
6



Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
photo
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
Intervju z Markom Macuro, dr.med.
photo
Marko Macura je zdravnik travmatolog, ki mu je življenjsko pot zaznamovala družinska tradicija. Košarka je zanj usodna t...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?