|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Športne igre v stanovanju za deževne dni

Helena Primic, 23.4.2022
Kako se lahko skupaj z otrokom zabavate, ko je zunaj mokro? Preverite pet idej za zabavne družinske športne igre, ki se jih lahko lotite tudi v stanovanju oziroma hiši.

image
Če ne morete tekmovati zunaj, ker je slabo vreme, lahko družinsko dirko uprizorite tudi pod streho. (Freepik.com)
/11


Dež, otroški dolgčas, poležavanje na kavču ... ste za eno družinsko športno igro, ki vas bo tudi v deževnih dneh pošteno razmigala? Preverite pet idej za zabavne družinske športne igre, ki se jih lahko lotite tudi v stanovanju oziroma hiši. 

 

1. Družinska sumoborba (sumo wrestling)

Pod majice in hlače si vsi družinski člani natlačite čim več mehkih reči - blazine, plišaste igrače in oblačila, da se boste spremenili v čisto prave sumo borce. Nato naj se družinsko tekmovanje v sumoborbi začne.

Pred tekmo dobro preverite in zaščitite prostor, kjer bo potekalo tekmovanje, da ne bo kakšnih neljubih nesreč, ko se boste vživeli in razživeli ter seveda tudi padali in se podirali.

 

PREBERITE TUDI: 10 idej za zabavo s kartonskimi škatlami

 

2. Badminton z baloni

Za to igro boste potrebovali malo več časa, saj si morate najprej izdelati kartonske badminton loparje. Izberite čim trši karton, da ne boste po par minutah ostali brez rekvizitov.

Ko boste napihovali balone, jih ne napihnite do konca, saj bodo tako kasneje počili. Pred koncem igre pa lahko balone dodatno napihnete in zaključek igre določite z vsemi počenimi baloni.

 

3. Bowling s plastenkami

Še ena športna igra, pri kateri se bodo zagotovo zabavali in razmigali vsi člani družine - bowling s plastenkami. Potrebovali boste nekaj praznih plastenk in tenis žogico, s katero boste podirali "keglje".

Ustvarite različne ekipe (najprej boš ti z mano, potep pa z bratom) in pri tem vadite številne socialne veščine: potrpežljivost, zaupanje, podpora, zdrava tekmovalnost, taktično razmišljanje in podobno.

 

4. Košarka z nogavicami

Igre s klobčiči nogavic se lahko lotite na številne načine. Na sredino sobe postavite košaro za perilo, na tleh določite točke oddaljenosti in začnite z "nizko košarko". Nogavice lahko mečete tudi za kavč, v posodo na vrhu omare, skozi vrata v drug prostor ali zadevate drug drugega.

Starejšim otrokom lahko določite tudi zahtevnejši izziv - na določenih točkah na tleh označite (z lepilnim trakom) točke, ki jih morajo zadeti iz vse večje razdalje.  

 

PREBERITE TUDI: Družinsko povezovanje z naravo


5. Iskanje skritega zaklada

Kdo pa pravi, da je zaklad skrit le v džungli in potopljenih ladjah? Vaš družinski zaklad (ki je lahko sladkarija, daljinec za televizijo ali namig za naslednjo igro) zares dobro skrijte, nato pa zapišite miselne uganke, s pomočjo katerih bodo otroci od namiga do namiga prišli do zaklada.

Uganke  prilagodite starosti otrok in pazite, da se bodo zabavali tako najmlajši kot starejši otroci. Za najmlajše bo zabavno že samo to, da bodo skupaj s starejšimi otroki tekali po hiši in jim sledili do naslednje točke z namigom. Da bo vznemirjenje še večje, med namigi nastavite štoparico in tudi sami stecite za otroci.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Smo za otrokove težave s spanjem krivi sta...
Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za st...
7
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
6
Z nežnostjo otroka ne moremo razvaditi
V strahu, da ne bi otroke pripravili k njihovi samostojnosti, jih velikokrat oropamo nežnosti. Preslišimo njihove klice ...
4
Zakaj ima otrok afte?
Afte so razjede na ustni sluznici, ki se lahko pojavijo v vseh starostnih obdobjih, tudi pri otrocih. V hujših primerih ...
4



Izštevanke (1. del)
Koliko izštevank obstaja? Veliko, bi verjetno vsakdo odgovoril. Ko pa se moramo na hitro eno spomniti pri igri, pa se na...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...