|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

IDEJA ZA VIKEND: Zabava s kartonskimi škatlami

Metka Troha, 15.9.2023
Ne glede na to koliko igrač ima otrok, z eno od idej, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju, boste poskrbeli za najboljšo zabavo. In za to ne potrebujete nič posebnega, razen ene ali več kartonastih škatel. Res odlične ideje za »škatlaste« igrače!

image
Škatle so zakon, tudi za družinsko dirko. (Freepik.com)
/131


Otroci obožujejo igrače, o tem ni dvoma, vendar vsi starši vemo, da so najboljše igrače tiste, ki v resnici sploh niso igrače. Že dojenčki za igro in preizkušanje z usti najraje izberejo, na primer, avtomobilske ključe, kuhalnico, storž oziroma mamin ali očkov telefon, ki oddaja nenavadno svetlobo in zvoke. Ko ti dojenčki nekoliko odrastejo, pa so najbolj zanimive igrače čebri, vedra, lonci in ... kartonaste škatle. Te so otrokom, iz povsem neznanega razloga, izjemno zabavne in popolnoma pritegnejo njihovo pozornost. Pogosto je dovolj že, da jim dovolimo, da običajno kartonasto škatlo spremenijo v karkoli po lastni domišljiji, lahko pa starši pomagamo, da se karton spremeni v super igračo. Ogromno stvari se da ustvariti iz kartona in nekaj zanimivih idej vam ponujamo v foto galeriji.


1. Sanjska kartonasta hišica (foto 1)

Izkoristite odpadni karton oziroma večjo škatlo in otroku napravite hišico – skrivni kotiček, ki bo samo njegov. Prepričani smo, da bo tam preživel ure in ure, brez vaše intervencije in verjetno ga ne boste tako zlahka »izvlekli« iz njegovega »doma", ko bo čas za spanje.

 

2. Kartonska raketa (foto 2)

Že res, da so hišice lahko magične, ampak še bolj magično je, če lahko otrok »poleti« v vesolje v svoji vesoljski raketi, narejeni iz kartona, seveda. Potovanje v vesolje bo otroka tako navdušilo, da se bo zamotil za cel dan, če ne že za cel vikend. Verjetno boste imeli kar velike težave, da ga boste prepričali, da morajo astronavti tudi kaj pojesti, vsekakor pa vam bo zagotovo uspelo, da bo otrok pozabil na televizijo, tablico in telefon.


3. Gusarska ladja (foto 3)

Ko je vreme zunaj sončno in toplo ali pa če imate dovolj prostora v hiši, lahko otroku omogočite, da postane mornar, kapitan ali gusar s svojo kartonasto ladjo. Naredi mu še kapetanski klobuk, gusarsko prevezo čez oko ali kartonasto sabljo, sam pa naj okrasi svojo ladjo. Zabava zagotovljena!


4. Ču ču, vozim me kartonski vlak (foto 4)

En dan poleti v vesolje, drugič pluje po oceanih, a tretjič postane strojevodja. Vlak iz kartona bo otroka tako navdušil, da vas najbrž čaka cel dan poslušanja »ču, ču« in »čuha puha«, ker se bo vaš otrok tako vživel v igro.

 

5. Tobogan iz kartona (foto 5)

Za otroke, ki rabijo veliko dozo gibanja in za dni, ko se res ne morejo »zdivjati« zunaj, ker je vreme preveč kislo, lahko naredite kartonasti tobogan. Izkoristite stopnišče, zaščitite vse "sumljive" vogale in robove, da se izognete morebitnim poškodbam in ... akcija! Adrenalinska zabava, pri kateri bodo otroci čisto zares porabili veliko energije je tu!

 

PREBERITE TUDI: Najboljša igrača je lahko tudi najbolj poceni


6. Poligon za avtomobilčke (foto 6)

Fantje in punce, ki se radi igrajo z avtomobilčki bodo nad to idejo navdušeni. Izdelajte kartonast poligon, narišite ceste, naredite prepreke, mostove, tunele in otrok se bo lahko res zabaval v igri z avtomobilčki, motorčki in ostalimi igračami, ki bodo smele sodelovati v tem igrivem prometnem kaosu.


7. Kuhinja/Pralnica iz kartona (foto 7)

Saj veste, kako so lahko drage tiste otroške kuhinje, ki jih je mogoče dobiti v trgovini. No, z malce spretnosti, lahko kuhinjo otroku izdelate kar sami in to iz kartona. Poceni in zelo dobra igrača, s katero bo otrok preživel ure in ure ob pripravljanju obrokov. Lahko se vam zgodi, da boste morali »pojesti« vse, kar vam bo otrok »skuhal«, ampak zagotavljamo vam, da se zaradi tega ne boste čisto nič zredili. ;) Druga zanimiva ideja je kartonasta pralnica, s katero tudi ne morete zgrešiti.


8. Stojnica (foto 8)

Ali tudi vaš otrok obožuje igre vlog? Se rad igra prodajalca/prodajalko? Potem je tale ideja odlična zanj. Skupaj naredita kartonasto stojnico, pripravita limonado ali čaj in prodaja se lahko začne. Lahko naredite tudi denar iz papirja in izdelate kovančke, da boste lahko kupovali in prodajali skoraj zares. Za večje otroke je takšna stojnica lahko tudi priložnost, da si zaslužijo žepnino ter se učijo o »poslu«, ko napitek čisto zares prodajajo sosedom, prijateljem.


9. Skrivnostni tuneli (foto 9)

Ne pozabite na tunele! Ti so zakon! Skrivanje po kartonastih »rovih« in plazenje skozi »nevarne« temne predore je odlična zabava za otroke.

 

PREBERITE TUDI: Reciklirani označevalci za sejančke

 

10. Domači labirint (foto 10)

V labirintu mora otrok vključiti svoje možgančke, da najde pot ven. Pri takšnem labirintu, ki ga postavite po celi dnevni sobi ali na vrtu bo razmišljanje glavna aktivnost. Še posebej bo igra zanimiva, če bo v njej sodelovali več otrok, ki bodo tekmovali, komu uspe najhitreje priti iz labirinta. To je lahko tudi odlična ideja za rojstnodnevno zabavo!


Da si boste lažje predstavljali, si poglejte vse ideje v foto galeriji zgoraj. Za več pa pokukajte na Pinterest, saj je prava zakladnica zanimivih in nadvse zabavnih predlogov za igro s kartonastimi škatlami, poleg tega pa boste tam našli še praktična navodila za izdelavo kakšne kartonaste igrače. Veliko smeha ob igranja v, na, pod škatlami vam želimo!

 

VIR: Pinterest

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
12
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
10
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
9
Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
8



Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.
Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?