|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Srčne mamice

Ines Bradeško, 11.7.2012
Skupina štirih mamic - Nina Berložnik, Natalija Škerl, Ines Bradeško in Mateja Čadež - se je odločila nekaj svojega prostega časa nameniti zbiranju igrač, knjig in družabnih iger za male junake, ki svoje dneve preživljajo po slovenskih bolnišnicah.

image
/71


 

Ideja se je rodila Nini in Nataliji, ko sta prebrali prošnjo mamice po darovanju igrač za Pediatrično bolnico v Ljubljani. Ustvarili sta skupino Igrače za bolnico na Facebooku in preko nje zbrali ogromno sredstev za bolne otroke.

Ker se je število članov vztrajno povečevalo, dela pa je bilo vedno več, sta se skupini pridružili še Ines in Petra ter nazadnje še Mateja.

 

Igrače in druge potrebščine za otroke

Po predaji na Pediatrični kliniki smo z zbiranjem oblačil za najmlajše pomagale SDS Kranjska Gora - oblačila so bila namenjena za Porodnišnico Jesenice. Tej isti organizaciji smo pomagale poiskati oblačila tudi za dva otročka v Jeseniški varni hiši.

 

Naš naslednji cilj je bil s knjigami "opremiti" čimveč pediatričnih oddelkov in po poslanih prošnjah so se nam odzvale štiri bolnišnice - Slovenj Gradec (predano 29.5.2012), Celje (predano 31.5.2012) ter Maribor in Ptuj, za kateri je bila predaja knjig 2.7.2012. Veliko knjig so nam darovale različne knjižnice po Sloveniji ter nekaj založb.

 

Ker mamice pridno darujejo tudi otroško opremo, smo izpolnile želje različnim Materinskim domovom, Kriznim centrom, Varnim hišam … Zbrale in dostavile smo precejšnjo količino opreme za otroke, mamice in igrače – nazadnje v Materinski dom v Ljubljani.

5. 6. 2012 smo predale dva polna prtljažnika različnih igrač, risank in knjig na otroški oddelek Ortopedske klinike v Ljubljani.

V zadnji akciji (zaključek 5. 7. 2012) smo razveselile otročke na Očesni kliniki v Ljubljani ter Rehabilitacijskem centru Soča.

 

Kot vidite je ustanov, katerim smo pomagale in katerim še imamo namen pomagati, veliko. Zato je vsak prispevek (pa če je to en zvezek, paket barvic, avtomobilček, s katerim se nihče več ne igra ...) izredno dobrodošel.

 

Prva dobrodelna dražba

V mesecu juniju smo izvedle svojo prvo dražbo. Zanjo je svoje izdelke prispevalo kar veliko podjetij in ustvarjalcev in še enkrat se vsem zahvaljujemo. Poleg tega pa izrekamo zahvalo tudi vsem, ki so na dražbi kupili izdelke in nam s tem pomagali zbrati nekaj denarja za naše delovanje – da bomo osrečile še več otroških obrazov. Nova dražba se pripravlja za mesec september in verjamemo da bo takrat na voljo še več prekrasnih izdelkov – spremljajte naše strani da jih ne zamudite ;)

 

Z nami sodelujeta tudi Irena in Maja, dekleti, ki ustvarjata unikatne SEM majčke, fotograf Jure (Ujeti trenutek) ter spletni trgovini www.malabiba.si in www.malcki-palcki.si. Našemu delovanju podarijo del svojega zaslužka. Pomoč v obliki vrečk za prenašanje vseh teh donacij pa so nam ponudilo Mercator, Hofer in Lidl.

 

Z nami lahko stopite v stik preko elektronskega naslova drobtinice.srece@gmail.com, spletne strani srcnemamice.weebly.com, FB skupine Igrače za bolnico ter FB strani Srčne Mamice. Na naših straneh si lahko preberete tudi vse o ostalih akcijah.

 

Brez članov in članic ter njihovih donacij naša skupina ne bi mogla osrečiti toliko otrok v tako kratkem času - vsakemu posebej in vsem skupaj zato en oooogrooomen HVALA!!!

 

"Za male junake in za otroke, kateri starši si ne morejo privoščiti najnujnejše opreme, se trudimo Srčne mamice in zbiramo drobtinice sreče ..."

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
44
Strupene rastline na vrtovih in v parkih
Malčki so kot ptički, privlačijo jih bleščeče rdeče jagode, ki se bohotijo z grmovnic in dreves. Le da mali raziskovalci...
9
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
8
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
8



1. april: Ideje za prvoaprilske potegavščine
photo
Bi radi koga potegnili, pa nimate prave ideje. V članku jih boste našli nekaj, ki jih lahko "skuhate" na hitro oziroma...
Akcija Čas za Ustvarajanje je zaključena
photo
Prejeli smo kar 1.873 risbic, kar je neverjeten odziv! Odločitev za prvih 10 najlepših risbic je bila izjemno težka! Rav...