|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Srečanje nosečnic in mladih staršev – vse za prihod novega družinskega člana

P.R., 31.8.2023
Na družinski prireditvi Otroški bazar, ki bo tokrat potekal v soboto in nedeljo, 2. in 3. septembra, na Gospodarskem razstavišču bo potekalo tudi Srečanje nosečnic in mladih staršev.

image
/11


Mladi in bodoči starši se bodo lahko družili s strokovnjaki s področja nosečnosti, poroda, nege dojenčkov in kasnejše vzgoje. Spoznali bodo lahko tudi pomen zgodnjega motoričnega razvoja na vedenjske posebnosti (senzorne motnje, motnje fokusa, neješčnost, hiperaktivnost, disleksija, ADHD idr.) ter se seznanili s katerimi spontanimi potezami lahko spodbujajo otrokov razvoj. Svoje delovanje in pomen pri porodu pa bodo predstavile tudi doule.

Predavanja na dogodku bodo imeli:

  • Špela Slovša (lajšanje porodne bolečine);
  • Jošt Klemenc, dr. med. (homeopatija v porodni sobi);
  • Maja Krizmanić (ples z dojenčkom za njegov celosten razvoj);
  • Tina Božičnik, specialistka pediatrinja in akupunkturologinja (vpliv zgodnjega motoričnega razvoja na vedenjske posebnosti);
  • Tjaša Islamčević Lešnik, prof. specialne in rehabilitacijske pedagogike (kako starši podpremo razvoj otroka do 1. leta starosti);
  • Selma Busovaca, Matej Pus in Branko Marinič (varna vožnja z otrokom);
  • Peter Slapšak (5 stvari, ki jih lahko naredim že danes, za varnejšo finančno prihodnost svojih otrok);
  • doule.

 

Istočasno pa bo na Otroškem bazarju potekal tudi ATOPIC EXPO, dogodek, ki poteka tik pred svetovnim dnem atopijskega dermatitisa (14. september) in je namenjen vsem, ki se spopadajo z izjemno neprijetno boleznijo – atopijskim dermatitisom, ki je tesno povezan z ostalimi alergijami.

 

Letošnja tema svetovnega dne so ravno otroci in mladostniki, bolj natančno psihosocialno breme, ki ga atopijski dermatitis prinaša v njihovo življenje. Organizator Atopic Expoja je Društvo Atopijski dermatitis, ki bo skupaj s partnerji na Otroškem bazarju ponujal brezplačne dermatološke posvete, program z nutricionisti, ki bodo predstavili pomen primerne hrane za zdravo kožo, predavanja dermatologov, predavanja o alergijah in alergijskih reakcijah, obiskovalci pa si bodo lahko ogledali tudi bogato ponudbo na sejemskih stojnicah. Svetovanja in predavanja bodo v okviru 9. Atopic Expoja imeli Ana Špilak, farm. tehnik, dr. med. Jurij Plaznik, specialist dermatologije, dr. med. Nina Jugovar, specialistka dermatovenerologije, dr. med. Maja Skerbinjek Kavalar, spec. pediatrije, in gostiteljica Špela Novak, ustanoviteljica Društva AD, mamica štirih otrok, dveh z atopijskimi boleznimi.

 

16. Otroški bazar, ki poteka v organizaciji Proeventa, bo v okviru vselej bogatega programa družinam ponudil veliko doživetij na Zunanji ploščadi, pred Bazarkovim odrom, ki bo med drugim gostil Ribiča Pepeta, Repke in BQL, otroci bodo lahko kuhali v Bazarkovi kuhinji, se izobraževali v Tematskem kotičku, spoznavali bodo lahko živali na prostoru Bioexo, starši pa bodo nabirali informacije in izdelke v okviru sejemske ponudbe.

 

V okvirju Otroškega bazarja bo potekala dobrodelna akcija zbiranja finančnih prispevkov za prizadete v ujmah.

Vstopnice že v predprodaji.

 

Kdaj? 2. in 3. september od 9. do 19. ure (nedelja do 17. ure)
Kje? Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
Vstopnice že v predprodaji 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
9
9 ljudskih napovedi spola otroka
Nekoč so verjeli, da lahko določene stvari kažejo, kakšnega spola je otrok, ki ga nosimo. Predstavljamo vam devet takšni...
6
Zakaj naj bi nosečnice spale na boku?
Znanstveno je dokazano, da bi morale nosečnice spati na levi strani. Zakaj je to tako pomembno?
3
Pridobivanje telesne teže po mesecih noseč...
Koliko kilogramov je priporočljivo pridobiti v določenem trimesečju nosečnosti in zakaj teža tako različno narašča?
3



Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?