|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Srečna, ker sem mama

Uredništvo Ringaraja.net, 22.3.2024
25. marec je dan, ko praznujemo mame. Ko praznujemo drugačno obdobje, ko praznujemo vse lepe in objokane trenutke, ko praznujemo, da smo srečne, ker smo mame.

image
Kako čudovito je biti mama (FOTO: Freepik.com)
/11


MAMA

 

Vsaka mama je prava mama,

dana za srečo in na veselje.

Prava. In ena sama.

Za vse življenje.

(Tone Pavček)

 

Zdaj že legendarna Pavčkova pesem zajame bistvo nas, mamic - dane smo za srečo in veselje in smo edinstvene in za vse življenje.

 

Materinstvo 

Materinstvo je najlepša in hkrati najtežja služba. Nekaj časa nazaj so hoteli opozoriti na to, da so mame premalo cenjene, zato so naredili lažen intervju za službo.

 

 

Zahtevali so pozornost 24/7, zahtevali so znanje kuhanja, medicine, učenja itd. Ljudje, ki so se prijavili na intervju, so bili šokirani. "To je kruto." "Je to sploh legalno?" so bili samo nekateri od komentarjev.

 

PREBERITE TUDI: Materinski dan: Popolno darilo za mamo

 

Ta poklic je ... materinstvo

Ko jim je na koncu "zaposlovalec" povedal, da je to poklic mame, so vsi odreagirali enako. Želeli so poklicati svojo mamo, ji povedati, kako jo imajo radi in da vedo, kaj je za njih naredila.  

Ampak ne glede na to, kako "težek" je poklic biti mama, je hkrati nekaj najlepšega na celem svetu. Ko prvič držiš svojo štručko v rokah. Ko prvič slišiš: "Mama." Vse neprespane noči, ampak precrkljane. Vsi treningi, vsi nastopi, vsi objemi, poljubi in nasmehi. Biti mama je lahko "najtežji poklic" na svetu, ampak ob njegovem opravljanju prejmeš najboljše in najlepše nagrade.

 

Ko postanemo mame

Postanemo mame, vidimo v temi.

Postanemo mame, postanemo zveri, branimo otroke.

Postajamo mame, nekomu pomembne.

Postanemo tudi pozabljene od drugih.

Postanemo pametnejše.

Spreminjamo se in prilagajamo.

Življenje se spreminja... In vredno je tega. 

 

Vesel materinski dan!

 

PREBERITE TUDI: BLOG: Kdaj sem postala mama?

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
8
Zastrupitve s čistili pri otroku
Pri nas je veliko število otrok, ki zaužijejo čistilo. Zastrašujoče je dejstvo, da toksikološka dežurna služba prejme vs...
8
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
7
5 stvari za zadovoljnega dojenčka v vročih...
Pripravili smo izbor izdelkov, ki jih letos potrebuje vsak dojenček, da bosta kljub vročim dnevom, ki prihajajo, letošnj...
5



Si DOBRA MAMA, tudi če imaš SLABE DNEVE
Verjemite mi, vse mame imamo slabe dni. Dnevi, ko smo razočarane, čemerne in se počutimo, kot da ne zmoremo več.
Poporodni krči oziroma krčenje maternice p...
Za starša je porod končan, ko se dojenček rodi. Za porodno osebje pa, ko se porodi tudi posteljica. A za mamico še ni po...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?