|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Telefon za psihološko podporo ob epidemiji - 080 51 00

Uredništvo Ringaraja.net, 25.11.2020
080 51 00 je brezplačna telefonska številka namenjena vsem osebam, ki zaradi danih razmer občutite psihično stisko zaradi epidemije COVID 19.

image
V danih razmerah lahko psihično stisko občuti kdorkoli med nami. (FOTO: NIJZ)
/11


Aktualna dogajanja in negotove razmere, ki jih s seboj prinaša drugi val epidemije, v mnogih ljudeh krepijo občutke negotovosti, nemoči in izgube nadzora. Nekateri ljudje se lažje soočajo z izzivi, nekaterim pa predstavlja aktualna situacija realno grožnjo z vidika izgube zdravja, zaposlitve, socialno-ekonomskega preživetja. Že obstoječe težave lahko postanejo za posameznike v prihodnje še težje obvladljive.

Z namenom razbremenitve ter psihosocialne podpore posameznikom, ki so se znašli v stiski zaradi sedanjih razmer, so se številne organizacije, ki so že v prvem valu nudile telefonsko pomoč, povezale v telefon s skupno številko.

 

PREBERITE TUDI: Pretresljive zgodbe, ki so jim ob epidemiji izpostavljene družine


Brezplačen pogovor 24 ur na dan, vse dni v tednu

Za psihološko pomoč prebivalcem so ponovno vzpostavili Telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19. Na brezplačni telefonski številki 080 51 00, 24 ur na dan, vse dni v tednu nudijo strokovno pomoč izkušeni psihologi, psihoterapevti in drugi strokovnjaki s področja duševnega zdravja. S telefonom želijo zagotoviti dostopno podporo ljudem, ki se v času epidemije in z njo povezanih kriznih ukrepov soočajo z različnimi stiskami.


Telefon je nastal v sodelovanju Nacionalnega inštituta za javno zdravje, zdravstvenih domov po Sloveniji, Društva psihologov Slovenije, Rdečega križa Slovenije, Slovenske krovne zveze za psihoterapijo, Zaupnega telefona Samarijan, Združenja zakonskih in družinskih terapevtov in Zveze prijateljev mladine Slovenija – TOM telefon.

 

PREBERITE TUDI: Epidemija in otroci: Kako zmanjšati negativen vpliv?


Za krajše pogovore ljudem v različnih stiskah

Telefon je namenjen krajšim pogovorom za:

- čustveno podporo pri obvladovanju tesnobe, strahu, jeze in drugih čustvenih stanj ter z njimi

povezanih odzivov;

- podporo obolelim in svojcem oseb z boleznijo COVID-19;

- podporo ob izgubi bližnjega zaradi bolezni COVID-19;

- podporo ob soočanju z izgubo zaposlitve, čakanjem na delo ali težavah, povezanih z delom od

doma;

- priporočila in podporo pri usklajevanju delovnih obveznosti in družinskega življenja;

- podporo pri soočanju z osebnimi stiskami in s težavami v medosebnih odnosih v času izolacije;

- podporo pri drugih izzivih, ki jih prinaša trenutna situacija.


Poseben klicni center za vsa vprašanja glede koronaukrepov

Za vsa vprašanja v zvezi s koronavirusom SARS CoV-2 (boleznijo COVID-19) in ukrepi, povezanimi z njim, še vedno velja, da se obrnete na Klicni center za informacije o novem koronavirusu, na telefonsko številko 080 14 04 ali obiščete spletno stran NIJZ oz. vladno spletno stran.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
16
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
9
FOTO: Najbolj srčkani "velikonočni zaj...
V galeriji si oglejte najbolj srčkane otroške velikonočne zajčke, v članku pa preverite 35 skrivališč - takšne lažje in ...
7
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
5



Srčne mamice
photo
Skupina štirih mamic - Nina Berložnik, Natalija Škerl, Ines Bradeško in Mateja Čadež - se je odločila nekaj svojega pros...
Prav poseben obisk Božička za vse otroke
Prihaja najbolj praznični čas v letu, ki zaradi covidnih razmer zagotovo ne bo doživet enako, kot smo vajeni. Ampak brez...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?