|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ideja za vikend: Top ideje za otroško silvestrovanje

Uredništvo Ringaraja.net, 30.12.2022
Silvestrovo je tisti poseben čas v letu, ki si ga otroci zapomnijo za vse življenje. Zato svojim otrokom pričarajte otroško silvestrovo, ki jim bo ostalo v zares lepem spominu.

image
Organizirate lahko tudi silvestrsko odštekano zabavo v kostumih. (Freepik.com)
/11


Silvestrovo je tisti poseben čas v letu, ki si ga otroci zapomnijo za vse življenje. Da so lahko bili dolgo pokonci. Celo čez polnoč. Da je takrat cela družina plesala v dnevni sobi. Pa tudi zunaj na terasi, ko je bil čas za ognjemet.

Zato svojim otrokom pričarajte otroško silvestrovo, ki jim bo ostalo v zares lepem spominu.


Silvestrova krogla

Skupaj z otroki izdelajte silvestrovo kroglo, polno konfetov. Tako kroglo kot konfete lahko z malo domišljije izdelate kar doma.

Kroglo dobite tako, da časopisni papir enostavno zlepite skupaj in pisano pobarvate, pred tem pa vanjo seveda naložite čim več kupljenih ali doma izdelanih konfetov. Konfeti so lahko le barvni lističi različnih oblik, ki ste jih izrezali iz mehkega ali navadnega barvnega papirja.

Kroglo obesite nekam visoko in jo nekaj sekund pred polnočjo seveda prerežite, da bodo konfeti prekrili vse glave veselih otrok in odraslih. Več kot bo konfetov, večje bo veselje!

 

PREBERITE TUDI: Družinski novoletni prigrizki

 

Nastavite čisto vse ure v hiši na polnoč

Otroci obožujejo odštevanje in nestrpno pričakovanje točno določenega trenutka. Da bo pričakovanje polnoči in novega leta še bolj razburljivo, čisto vse ure in budilke nastavite na polnoč.

Pri tem seveda ne pozabite vse ure pravilno nastaviti in uglasiti, da se ne bo kakšna budilka v spalnici oglasila pred ali po polnoči.

Na telefonu lahko kot alarm nastavite tudi posebno melodijo ali posnetek zvonov oziroma kakšno druge posebne zvoke, ki bodo trenutek vstopa v novo leto označili na posebej mogočen in slavnosten način.

 

Organizirajte odštekano zabavo v kostumih

Otroci se strašno radi šemijo in preoblačijo. V resnici takšne preobrazbe v druge like in ljudi koristijo tudi odraslim; še posebej tistim, ki se nekoliko težje sprostijo.

Zato si za silvestrovo dajte duška ter tako otrokom kot sebi dopustite odštekano zabavo v kostumih. Iz omar prinesite vse pustne kostume, stara oblačila, klobuke in torbice, ki jih več ne uporabljate, in silvestrske preobrazbe naj se začnejo. 

Pri šemljenju se ne omejujte le na klasične pustne maske, temveč se spremenite v mamo, babico, prodajalca čevljev, knjižničarko ... Pustite domišljiji prosto pot in se skupaj z otroki zabavajte dolgo v noč.

 

PREBERITE TUDI: Kako pripraviti popolno pokovko?

 

Izdelajte časovno kapsulo in jo zakopljite na vrtu

Predstavljajte si, kako čez 20 let z že odraslimi otroki na vrtu najdete zakopano staro škatlo, v kateri so skriti otroški spomini in pomembni predmeti izpred 20 let. Skrivnostno in razburljivo, mar ne? 

Da boste to v prihodnosti lahko zares storili, morate danes izdelati časovno kapsulo - škatlo ali zabojnik, v katerega bo vsak družinski član shranil nekaj pomembnega, česar bi se rad vedno spominjal. To je lahko fotografija, igračka, pismo ali kakšen drug dragocen predmet.

Če želite lahko otroku čez 20 let napišete tudi pismo, v katerem mu poveste, kakšen je sedaj kot na primer petletnik. Kaj rad počne, kaj najraje je, kako vam nagaja in podobno. Branje takšnega pisma čez več desetletij bo zagotovo posebno doživetje tako za odrasle otroke kot ostarele starše.


Čisto pravi disko v dnevni sobi

Vaši otroci obožujejo ples in gibanje? Potem bo ta ideja nalašč za vašo družino - dnevno sobo spremenite v čisto pravi disko.

Poleg plesišča in dobre glasbe boste potrebovali nekaj barvnih žarnic in disko kroglo za vse tiste posebne disko učinke. Če vam bo uspelo dobiti tudi napravo za meglo, ki jo je možno kupiti tudi za dobrih 50 evrov, bodo o tej zabavi otroci pripovedovali celo leto.

Starejšemu otroku lahko zaupate odgovorno nalogo DJ-ja, ki mora seveda poslušati glasbene želje vseh družinskih članov. Tako "ta starih" kot najmlajših. Na družinski silvestrski zabavi se morajo namreč zabavati prav vsi.


Pa veselo in nepozabno pričakovanje novega leta vam želimo!

 

PREBERITE TUDI: Priredite otroško koktejl zabavo


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
28
Kdaj je pravi čas za otrokove počitnice zd...
Je moj otrok že zrel za počitnice pri babici in dedku? Bo zdržal več noči brez domače postelje in maminega poljubčka za ...
21
13 slik, ki bodo nasmejale vsakega starša
Spodaj je 13 slik, ki vas bodo zagotovo nasmejale - sploh, če imate slab dan.
14
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
13



Premiera filma Robotove sanje
Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti.
5 razlogov ZA počitniški dolgčas
Sodobni otroci zaradi vsakodnevnih intenzivnih stimulacij iz okolja še toliko bolj potrebujejo počitniški dolgčas. Preve...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?