|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
8. junija 2004 in 6. junija 2012 bo človeštvo po 130 letih znova imelo možnost videti zelo redek nebesni pojav; potovanje Venere preko Sonca.
Ključne besede:

image
/21


 

8. junija 2004 in 6. junija 2012 bo človeštvo po 130 letih znova imelo možnost videti zelo redek nebesni pojav; potovanjeVenere preko Sonca. Temu pojavu astronomi pravijo tranzit Venere. Od sončnega vzhoda do zahoda bomo imeli možnost opazovali kako se planet Venera premika preko Sonca. Na Soncu bomo videli črno piko, podobno kot lani 7 maja, ko se se preko Sonca sprehodil planet Merkur.

 

Venerin tranzit je zelo redek pojav. Marsikdo, ga v svoji življenjski dobi ne dočaka. Venerin tranzit se namreč pojavlja le na vsakih 130 let. In ko se pojavi, se pojavi dvakrat v razmahu 8 let. Nazadnje sta se tranzita pojavila leta 1874 in leta 1882. Drugi del para bomo videli 6. junija 2012.

 

Planeti, ki tvorijo tranzit preko Sonca so planeti, ki imajo manjšo orbito kot Zemlja. To sta lahko Venera in Merkur. Ker so njune orbite znotraj Zemljine, se lahko sprehodita mimo Sonca, tako, da ju lahko iz Zemlje vidimo. Tranzit Merkurja je pogostejši pojav kot tranzit Venere. Merkurjeva orbita je manjša kot Venerina, zato lahko pri Merkurju opazimo približno 13 tranzitov na stoletje.

 

Potovanja preko Sonca je sposobna tudi Luna; naše najbližje nebesno telo. V primerjavi z Merkurjem in Venero je Luna sposobna prekriti cel sončev disk. Takšnemu nebeškemu fenomenu pravimo sončni mrk.

 

 

 

PRILOŽNOST ZA DUHOVNO POVEZAVO

 

V metafiziki pomeni vsaka poravnava nebesnih teles odpiranje nebesnih vrat, priložnost za globoke duhovne povezave. Ko pride do poravnave imajo ljudje ”mirnega uma in srca” dostop do informacij na višjem nivoju. To je pomemben čas za odkrivanje skrivnosti življenja. Venerin tranzit bo tokrat prinesel poravnavo Sončevih, Venerinih in Zemeljskih energij. Kakšna priložnost bo to, lahko ugotovimo, če poznamo simboliko teh nebesnih bitij.

 

- Sonce predstavlja zlato energijo, duhovno moč, ustvarjalnost, razsvetljenje, avtoriteto, napredek, odprtost, moški princip, radodarnost, oddajanje …

 

- Venera predstavlja mir, ljubezen, denar, romantiko, estetiko, umetnost, primernost, pravičnost, lahko - belo energijo, jasnost, pogum, milina …

 

- Zemlja predstavlja gostoljubnost, podporo, uravnavanje, harmonizranje, ravnotežje, ženski princip …

 

Energetsko gledano je Sonce jang energija, ki oddaja, Zemlja jin energija, ki sprejema.

 

Iz te kombinacije se lahko rojevajo vse stvari. Glede na pet tranformacije energije je Venera energija kovine, energija, ki ima naravo predelovanja in zgoščevanja. Zato lahko iz Venerinega leta, še posebej njenega tranzita pričakujemo, da bodo misli, besede in ideje imele tendenco zgoščevanja in materializiranja.

 

Sončev in Venerin blagoslov bodo tako imele predvsem primerne in pravične ideje, ideje in projekti povezovanja z naravo, lepoto in umetnostjo. To leto sugerira leto uravnavanja in harmoniziranja, zato lahko pričakujemo preobrate in spremembe na osebnem področju, na prodročju odnosov in ljubezni ter spremembe v komunikaciji. Ko se Venera in Sonce skupaj zlijeta v znamenju dvojčka, se nam bo odprla priložnost, da na področju duhovne, osebne rasti, partnerstva in prijateljstva, preko komunikacije dosežemo višje nivoje, predvsem v smislu ozaveščanja ter preseganja ega. Venera človeštvu pošilja jasnost, pogum, milino in ljubezen. Ko se njena energija pomeša z energijo Sonca, bodo te lastnosti dobile dodatno moč. Venera v dvojčkih pa bo ustvarjala priložnosti za diplomacijo, mir in harmonijo. To je ugoden čas za razvijanje prefinjega čuta za estetiko ter skrbi za okolje. To je čas odkrivanja sil narave.

 

Nasploh je Venerin tranzit velika priložnost, tako za znanost kot za navadnega človeka. Za astronome bo to enkratna priložnost za meritev sončnega sitema, za profesionalne in amaterske astrologe, priložnost za opazovanje Venerinega vpliva na telo, um in duha, na vse pa bo pustila dolgotrajne in počasi se razvijajoče vplive. Venera se od 17. maja do 29. junija giba retrogradno, zato bodo efekti tranzita bolj prikriti, vendar zato nič manj intenzivni. Efekti sicer ne bodo dramatični, lahko pa pričakujemo, da bodo imeli dolgotrajnejši učinek.

 

ZVEZDA VEČERNICA ALI ZVEZDA DANICA

 

Venera, je znana kot zvezda večernica ali zvezda danica. Še maja je najsvetlejše svetila na večernem nebu. Njen sijaj ne moremo zgrešiti, saj je toliko močnejši od drugih zato, ker se nam je fizično zelo približala. Nekaj dni po tranzitu bo Sonce prehitelo Venero, zato jo bomo poleti že lahko videli v zgodnjih jutranjih urah, pred sončnim vzhodom, ko se nam bo prikazovala kot zvezda danica.

 

 

 Trranzit leta 2012 iz Evrope ne bo viden.

 

Bernarda Pavič in Dušan Donko

 

Objavljeno v reviji Karmaplus, junij, 2004

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako razvijati otrokov čut za ekologijo?
Če želimo, da bo otrok skrbel za naš planet Zemlja zares "iz srca", mu moramo pomagati "začutiti" Mater Zemljo. Mu j...
20
Dren – zdravilen za ljudi,tudi ptice ga im...
Ljudski rek ¨Zdrav kot dren¨ je še kako resničen, ko spoznamo zdravilne učinke, ki nam jih nudi ta rastlina.
4
10 nasvetov, kako vzgojiti eko-otroka
Za to, da vzgojite eko-otroka in nekoč ekološko osveščenega odraslega, ne potrebujete niti posebnega znanja, niti dodatn...
4
Ste odgovorni, zmerni, lokalno usmerjeni?
Devet načel trajnostne potrošnje temelji na poznavanju naših vplivov na okolje in na tem, da se zavedamo potrebe po takš...
3



Vodni odtis
Vsak Evropejec v povprečju porabi od 100 do 200 litrov vode na dan.
Aditivi v kruhu
Žito je bilo včasih simbol rodnosti. Imelo je svoje mesto v grbih držav, setev in žetev sta bila pomembna praznika. Kral...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?