|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako je nastajala knjiga Varuhi dreves

Vesna Majes Klančičar, 20.6.2011
Če odgrnemo tančico zunanjega sveta, kot ga poznamo, se prav hitro znajdemo v svetu bitij, ki na neki drugi ravni skrbijo za naš planet. In ena od ključnih so Varuhi dreves, ki živijo v drevesni auri in skrbijo za drevo.

image
/31


 

"Zdravilne rožice, matere človeštva,
stokratna je vaša uporaba,
tisočkratna je vaša rast, ve,
ki izpolnjujete stokratno delovanje,
naredite moje ljudstvo brez bolezni."


 

 

"Ko takole razmišljam o romanu, ki je za mnoge izrazito domišljijski, ugotavljam, da je to moj svet, za katerega globoko v srcu vem da obstaja, četudi skrit naši zavesti. Pri branju knjige bo bralec, ne glede na to v kaj verjame, lahko občutil ljubezen, ki ne razsoja, se učil odpuščanja in spoznal znanje, za katerega zanikamo, da obstaja."

Zgodba Varuhi dreves se je v meni rojevala kar nekaj časa, pravzaprav se je rodila že veliko prej, kot sem sama vedela. Včasih se mi zdi, da je nastala ravno zato, ker sem na srečo znala utihniti in prisluhniti besedam in podobam v glavi, za katere sem še dandanes prepričana, da prihajajo iz pradavnine, iz časov, še preden sem se rodila.

 

Če odgrnemo tančico zunanjega sveta, kot ga poznamo, se prav hitro znajdemo v svetu bitij, ki na neki drugi ravni skrbijo za naš planet. In ena od ključnih so Varuhi dreves, ki živijo v drevesni auri in skrbijo za drevo.

 

V knjigi se prepletajo tri zgodbe in sicer v ospredju življenje petnajst letnega dečka z imenom Bratec, ki podeduje zeliščno kmetijo od stare tetke, zgodba sestre Ule, ki je hudo zbolela zaradi nespoštovanja narave in zgodba dečka Tadeja, ki živi s svojo mamo, katera mu nikakor ne dovoli odrasti.

 

V romanu sem se hotela dotakniti tudi varovanja živali in narave. Bratec, osveščen mladenič je vegetarijanec, ljubitelj živali in narave. Na drugi strani je negativni lik lovca Korla, ki rovari po okoliških gozdovih in brezsrčno pleni nič hudega sluteče živali. Želela sem poudariti vse tisto za kar verjamem tudi sama, da je pozitivno in svetlo, s tem, da sem se zavestno vzdržala pridiganja in nalaganja krivde.

 

Ker tudi sama izhajam iz družine, ki je tesno povezana z zdravilnimi rožami, mi ni bilo težko opisati različne cvetice in njihovo delovanje. Močno verjamem, da ima vsaka roža v svojem energetskem polju še druga drobna bitja, zato sem jih v zgodbi opisala kot zeliščne vile, katerim je potrebno izrekati zahvalo in spoštovanje, one pa nam v zameno preko rože dajejo zdravje in pomoč.

 

Pri branju knjige bo bralec, ne glede na to v kaj verjame, lahko občutil ljubezen, ki ne razsoja, se učil odpuščanja in spoznal znanje, za katerega zanikamo, da obstaja.

 

Pustite se torej zapeljati v svet zeliščnih vil, ki zdravijo čustvene bolečine in globokega gozda, ki skriva skrivnosti katere se nam še v sanjah zdijo neverjetne in čarobne.

 

Vesna Majes še vedno verjame v škrate in vile. Kot deklica je ure in ure tavala po okoliških travnikih, lovila metulje, nabirala rože in iskala izgubljena kraljestva. Še danes ima najraje trenutke, ko je čisto sama, da lahko v miru meditira, piše, ustvarja. Rada ima maline, melonin sladoled, rože in živali. Včasih na zajtrk povabi metulje in takrat je prav fina. Vesolje ji je naklonilo čarobno idejo, kako združiti glino in zdravilne rastline, tako, da iz obojega nastane zdravilna skodelica Geaherb.

 

Preberi še:

Klepet z Vesno Majes Klančičar

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Mušja zajtrkovalnica
V soboto, 12.11.2011, vas med 12.30 in 14.00 vljudno vabimo v trgovino 3MUHE v Ljubljani, kjer bo pravično trgovinska pr...
3
10 eko družinskih nasvetov
Predstavljamo vam nekaj preprostih, vendar pomembnih napotkov iz vsakdanjega življenja, ki bi jih morali upoštevati vsi.
2
Ozaveščeni državljani
Slovenija je bila na podnebni konferenci ZN razglašena za državo s podnebno najbolj ozaveščenimi državljani
2
Strožja pravila za shranjevanje in recikli...
V EU so septembra z novelo direktive o baterijah (Direktiva 2006/66/ES, ki je bila sprejeta že leta 2006) začela veljati...
2



Čemaž in podlesek
photo
S Centra za zastrupitve Interne klinike UKCL opozarjajo na previdnost pri nabiranju rastlin, podobnih čemažu. Na istih r...
Čiščenje stanovanja ali hiše z eko čistili
Eko vila je otroke povabila na izlet z vlakom. Zbrali so se na železniški postaji in se veselo podali novim dogodivščina...