|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Na Geossu v soboto zaključek Evropohoda 2011

Uredništvo Ringaraja.net, 29.9.2011
Na Geometričnem središču Slovenije bo v soboto, 1. oktobra 2011 ob 13. uri potekal zaključek Evropohoda 2011 v Sloveniji, ki ga Komisija za evropske pešpoti organizira na temo Pešpoti in voda.
Ključne besede:

image
/11


 

Osrednje slavnostno dejanje bo skupno zlivanje vode iz različnih slovenskih krajev ob prisotnosti predsednika Republike Slovenije, dr. Danila Türka. Vodo bo iz izvira Save in Soče na Geoss peš prinesel tudi ultramaratonec Radovan Skubic Hilarij. Posoda z vodo bo potovala v Španijo, kjer se bo v vodnjaku na dvorcu Alhambra iz vseh delov Evrope simbolno združila v eno.

 

Vsaka članica Komisije za evropske pešpoti (Planinska zveza Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije, Zveza gozdarskih društev in Turistična zveza Slovenije) je v preteklih mesecih na različnih lokacijah v Sloveniji zajemala vodo s posebnimi lesenimi posodami, kar simbolizira gozd in vodo, ki sta življenjsko povezana.

 

V Srcu Slovenije, na Geossu, bo v soboto potekalo simbolno zlivanje zajete vode v skupno posodo. Ob istem času bo na dogodek vodo iz izvira Save in Soče ter iz Triglavskih sedmerih jezer prinesel utramaratonec Radovan Skubic Hilarij, ki se bo peš na pot podal že 28. septembra.

 

Posoda z združeno slovensko vodo bo nato iz Geossa potovala v Španijo, kjer se bodo 15. oktobra na zaključnem dogodku v Granadi vedra z vodo iz vseh delov Evrope spraznila v pripravljene amfore. Voda bo stekla v vodnjak La Fuente de los Leones na dvorišču dvorca Alhambra. Simbolno zbrana voda se bo povezala v eno, iz vodnjaka pa naj bi izbruhnil izvir življenja.

 

V soboto bo dogodek na Geossu namenjen tudi srečanju pohodnikov po evropskih pešpoteh. Pohodniki iz vse Slovenije se bodo v spremstvu turističnih, planinskih in gozdarskih vodnikov iz Zasavske sv. Gore in iz Senožet v jutranjih urah podali proti Geossu. Na skupnem dogodku bodo ob tej prilžnosti podeljena priznanja pohodnikom za prehojene poti.

Organizator Evropohoda 2011 je Komisija za evropske pešpoti, pri zaključnem dogodku pa sodelujejo Občina Litija, Društvo GEOSS, Center za razvoj Litija, PGD Vače, Društvo žena in deklet Vače, Družinsko gledališče Kolenc, PD Litija in Zavod za gozdove Slovenije. Kulturni program na Geossu z nastopom Godalne skupine Strunikat, Moškega pevskega zbora KUD Lipa Vače – Geoss in Družinskega gledališča Kolenc bo povezovala Blažka Müller Pograjc. Slavnostni govornik bo pokrovitelj Evropohoda 2011, predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk.

 

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Priročnik nevarne kemikalije v našem življ...
Društvo ECHo je pripravilo priročnik za gospodinjstva z naslovom »Nevarne kemikalije v našem življenju in kako se jim iz...
4
Polnozrnat ploščat kruh po indijsko NAAN
Naan, beseda za ploščat kruh, originalno izhaja iz Irana, kjer pomeni kakršenkoli kruh. Severnoazijski pomeni te besede ...
4
Na BIO kmetiji je lepo!
Ringarajevci smo se s HiPP-om odpravili na potep na Bio kmetijo Ljubica. Preberite si in poglejte video, kako smo užival...
4
Čemaževa omleta
Čemaž (medvedji česen, gozdni česen, kačji lek ali štrkavec; znanstveno ime Allium ursinum) je trajnica z zdravilnimi uč...
3



Ustvarjanje z zvokom v Vrtcu Češmin
photo
Mehurčki iz Vrtca Češmin so imeli 9. februarja prav poseben dan. Tega dne se niso igrali, kot se igrajo sicer, ampak so ...
Zdravilna sibirska cedra
Da bi se v Sibiriji ohranilo življenje kljub ekstremnim življenjskim pogojem, je narava njenim prebivalcem poklonila izj...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?