|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Triki proti dolgčasu med vožnjo

Tina Trček, 22.2.2022
Daljša potovanja ali pa le enodnevni izleti so pogosto naporni tako za otroke, kot tudi za starše. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako otroke zaposliti med vožnjo ter s tem narediti potovanje še bolj prijetno.

image
Ko so starši v avtu umirjeni, se umirjenost prenese na otroka.
/11


Za potovanje z avtom, vlakom, ladjo ali letalom ne morete uporabljati enakih iger, saj je treba upoštevati, da nekatere izmed njih lahko motijo ostale potnike. Prav to pa je tudi glavni razlog, zakaj morate že prej misliti na to, kako boste zaposlili svojega otroka med potovanjem. A ne skrbite, ponavadi je dovolj že preprost trik, ki odvrne otroka od dolgočasja.


Česa nikakor ne smete pustiti doma?

  • Najljubše knjige vašega malčka, barvic in bloka za risanje. Na ta način se otrok lahko za dlje časa zaposli in mu tudi vožnja hitreje mine.
  • Najljubše plišaste igračke. Izredno pomembno je, da ima otrok na poti ob sebi poznan predmet, ki mu je poleg vsega še nadvse ljub. Počuti se bolj domače in posledično tudi veliko lažje zaspi oziroma se umiri.
  • Magnetne sestavljanke so idealne za na pot, saj ostanejo na mestu tudi ob večjih tresljajih.

 

PREBERITE TUDI: Vožnja - zabavna in prijetna za vso družino


Predvajalnik – enostavna, a učinkovita ideja

Če želite, da bi otrok med vožnjo zaspal, je predvajalnik (avtomobilski ali vaš mobilni telefon) odlična izbira. Če ste se odpravili na potovanje z avtomobilom, lahko pravljice poslušate skupaj, če pa se vozite s katerim izmed drugih, javnih prevoznih sredstev, pa mu raje nadenite slušalke. Poleg pravljic mu lahko pripravite tudi kakšne pesmice ali drugo, pomirjujočo glasbo, medtem pa sami lahko počnete druge stvari, na primer v miru kaj preberete ali pa si prav tako privoščite nekaj »svoje« glasbe.

 

Besedne igrice

Če kljub vsem zgornjim poskusom otroku zopet postane dolgčas, ga lahko zaposlite tako, da se z njim igrate katero izmed besednih igric. Lahko se denimo igrate igrico »ugibanje živali«, kjer si zamislite eno izmed živali, otrok pa ima nalogo, da jo odkrije. Postavlja vam vprašanja, ki mu pomagajo do odgovora, vi pa mu lahko odgovarjate zgolj z »da« in »ne«. Ko ugotovi skrito žival, ste na vrsti za ugibanje vi. 


Lahko se igrate tudi igrico tvorjenja besed, in sicer si izmislite besedo (na primer roka), nato pa skupaj iščete besede, ki vključujejo izbrano besedo (na primer rokavica, rokav, poroka in podobno). Seveda pa je potrebno poudariti, da so omenjene igrice primerne šele za otroke okoli četrtega leta starosti.

 

PREBERITE TUDI: Na pomoč - Dojenček se noče voziti v avtu!


Iskanje destinacij

Odprite atlas in otroku naročite, naj poišče izbrani kraj (na primer mesto Celje). Dogovorite se, da za vsakih pet najdenih krajev dobi neko manjšo nagrado, kot na primer manjši prigrizek ali sladkarijo.


Pakiranje torb

Ste vzeli s seboj na pot vse, kar potrebujete? Poprosite otroka, da vam pomaga razmišljati in skupaj obnovita potek pakiranja prtljage. Začnite s stavkom »V kovček pakiram pulover in nogavice«. Otrok nadaljuje: » V kovček pakiram pulover in nogavice ter hlače.« In tako naprej, dokler se prvi ne zmoti in je igrico potrebno pričeti od začetka.


Možnosti je torej ogromno, le nekaj domišljije in dobre volje je potrebne, pa bo tudi dalj časa trajajoča vožnja hitro minila.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
206
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
26
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
26
S temi dejavnostmi si otroci bogatijo bese...
Med čakanjem na najljubše kosilo lahko najmlajši otroci spoznavajo črke, starejši otroci in starši pa črke sestavljajo v...
8



Kako izbrati pravi otroški sedež za kolo?
Pri nakupu otroškega sedeža za kolo imate dve možnosti. Odločite se lahko za nakup sedeža za pritrditev spredaj ali zada...
Kaj naj storim, ko ZMANJKA GORIVA?
Pripravili smo dva scenarija za ravnanje v primeru, da vam na poti zmanjka goriva. Zagotovo vam bodo drugi vozniki priko...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?