|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Vožnja - zabavna in prijetna za vso družino

K.M., 1.3.2010
Naj bo vožnja prijetno doživetje za družino. Načrtujte zabavo na poti že pred odhodom in poskrbite za prijetno vzdušje v avtu. Ne pozabite - voznik mora biti osredotočen na vožnjo, zato pa je toliko bolj dobrodošlo, če se nekdo ukvarja z otroci.

image
/11


Mnogo otrok se enostavno ne mara voziti v avtu. Posebno v primeru daljših voženj je v avtu za otroka lahko zelo neprijetno, kar sporoči z jokom, kričanjem, negodovanjem ali nenehnim spraševanjem: »Ali smo že tam?«. Posledično takšna vožnja postane tudi za starše vse prej kot prijetna. Dobro in sproščeno vzdušje v avtu naredi potovanje zabavno in prijetno za vso družino. Pripravili smo nekaj predlogov, kako narediti vožnjo prijetno za vse.


Vse se začne že pred odhodom na pot

Vzbudite v otroku pozitivno pričakovanje poti in veselje do vožnje v avtu. To lahko naredite tako, da otroku ponudite zabavne didaktične naloge, ki prikazujejo avto in motive pokrajine, ki jo lahko opazuje med vožnjo do končnega cilja. S tem vzbudite v otroku pozitivne asociacije na vožnjo, kar se odseva v njegovem doživljanju potovanja z avtom. Izbrali smo nekaj didaktičnih nalog, s pomočjo katerih boste otroku približali avtomobile, vožnjo, izlete  in potovanja. Poglejte si naslednje naloge:

Pobarvanka AVTO

Pobarvanka SEMAFOR

Nariši AVTO

Prometni znaki

Mala kraljična - vsiljivec

Z balonom na potep


Še več nalog lahko najdete v našem OTROŠKEM KOTIČKU.


Zabava v avtu

V avtu je čas za opazovanje pokrajine, odkrivanje skrivnosti, ki jih ponuja okolica, ter kakovostno preživljanje skupnega časa. Ena izmed pesmic, v kateri otroci neskončno uživajo, je pesem Avto Romane Kranjčan. Zraven lahko sestavite še simpatično koreografijo, in tako skupaj uživate v vožnji. Poskušajte vzbuditi zanimanje otroka za okolico, tako da mu postavljate vprašanja, kot na primer: »Ali vidiš, katera luč je na semaforju? Prosim, povej mamici, kaj mora narediti, ko se prižge ta luč.« Aktivno vključite otroka v vožnjo; naj bere napise krajev, razložite mu kakšno zanimivost, povezano s krajem ali regijo. Otroci se zabavajo tudi ob poslušanju pravljic in pesmic. Ker v avtu branje ni priporočljivo, svetujemo predvajanje pesmic z zgoščenk ali mp3 predvajalnikov. Cela družina lahko poje pesmice. Pripravili smo nekaj pesmic, da vam osvežimo spomin, saj ste jih verjetno tudi sami prepevali v otroštvu:

*Ob bistrem potoku je mlin

*Regiment po cesti gre

*Sonček čez hribček gre

*Na planincah luštno je bit


Še več ljudskih in ponarodelih pesmi najdete tu. Seveda lahko otroke zabavate tudi s pravljicami in basnimi  ali ugankami.


Naj bo vožnja prijetno doživetje za celotno družino. Načrtujte zabavo na poti že pred odhodom in poskrbite za prijetno razpoloženje v avtu. Ne pozabite − voznik mora biti osredotočen na vožnjo, zato pa je toliko bolj dobrodošlo, če se nekdo ukvarja izključno z otroki. Veseli bomo, če nam svoje dogodivščine in predloge o tem, kako otroke zabavati na poti, zaupate na našem forumu. Pa srečno!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...
6
Največji tematski park v Sloveniji
V Dravskem Dvoru pri Mariboru so letošnje poletje odprli največji tematski park v Sloveniji - skrivnosten in zabaven Kor...
3
IDEJA ZA VIKEND: Dolga njiva - Tržič
Kam na kislo mleko, masovnek, žgančke in lep razgled v neokrnjeno naravo?Tokrat nas ekipa Družinskih izletov pelje na pl...
3
Krompirjeve počitnice, kot jih še niste do...
Krompirjeve počitnice v hotelih LifeClass Portorož pomenijo edinstveno doživetje za vse. Bogat animacijski program bo po...
3



3 pravljični družinski izleti
V članku preverite, kako so videti prekmurske rusalke, kje na Dolenjskem živi povodni mož in kateri mlinar si je na vrat...
Z avtodomom po Sardiniji
photo
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?