|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ultrazvok ni škodljiv!

Helena Mlakar, 30.7.2014
O varnosti ultrazvočnih pregledov ni bilo nikoli resnejših dvomov, vseeno pa so mnenja o tem, ali naj nosečnice rutinsko hodijo na te preglede, deljena.

image
Ultrazvok ne škoduje plodu. (FreeDigitalPhotos.net)
/11


Najnovejše raziskave trdijo, da UZ (ultrazvočni) pregledi ne škodujejo plodu. Pogostejše ultrazvočne preglede pa zdravniki predlagajo le takrat, ko ocenijo, da bodo pripomogli k boljšemu predporodnemu varstvu.


Mnogi ginekologi pa poudarjajo, da UZ preiskave niso nevarne za plod ne glede na njihovo število in trajanje preiskave. Res je, da strokovnjaki, ki se ukvarjajo z vplivi različnih oblik energije na tkiva, na življenje in na dedno snov, opozarjajo, da naj se kljub varni uporabi, pri preiskavi nosečnic in njihovega ploda, vedno uporablja najnižje učinkovite energije ultrazvoka.

 

Ultrazvočne preiskave pri nas

V Sloveniji ima večina nosečnic dve rutinski UZ preiskavi in sicer prva pred 11. tednom nosečnosti – namenjena je preverjanju trajanja nosečnosti, ocenjuje se vitalnost ploda.

Druga preiskava je predvidena med 20. in 23. tednom nosečnosti. Po oceni ginekologa pa ima lahko nosečnica tudi več UZ pregledov.

 

Želiš izvedeti več o neinvazivnem testu za odkrivanje genetskih napak, ki je zelo zanesljiv in manj tvegan? Imaš kakšno izkušnjo ali se ti porajajo dileme v zvezi s preiskavami v nosečnosti? Zapiši na forumu. Vse izkušnje, vprašanja, odgovori so dobrodošli.


PREBERI TUDI:

Kakšne vrste predrojstvenih preiskav poznamo?

 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

VIDEO: Kako se telo med nosečnostjo spremi...
Telo med nosečnostjo se spreminja za to, da nudi podporo razvoju novega bitja. Poglejte si zanimivo simulacijo, kaj vse ...
4
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
4
Kako zmanjšati bolečine v križu?
Ko začne rasti trebušček, se težišče telesa premakne naprej, da uravnovesi dodatno težo trebuha in večjih prsi. Zaradi t...
4
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
3



Čudovito pismo vsem mavričnim mamicam
V teh trenutkih mavrične nosečnosti, si zaslužiš vso podporo in nežnost. Nekoga, ob katerem lahko skupaj prevedriš današ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?