|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

V ponedeljek gredo v osnovne šole vsi učenci

Uredništvo Ringaraja.net, 11.2.2021
Slovenija je v oranžni fazi, kar pomeni, da se v ponedeljek v šole vračajo vsi učenci.

image
V ponedeljek se v osnovne šole vračajo vsi učenci (FOTO: Freepik.com)
/11


V ponedeljek svoja vrata vsem učencem odpirajo osnovne šole. 

Pouk se bo izvajal samo v enotni skupini oziroma razredu, kar pomeni, da ne bo mešanja in združevanja razredov. Ta model že poznamo, saj se je tako vrnila v osnovno šolo prva triada. Učenci bodo sedeli v matični učilnici, in med poukom ne bodo zapuščali prostora. Šolsko malico bodo imeli v istem prostoru. 

 

PREBERITE TUDI: Pust: Poslikava obraza

 

Od ponedeljka dovoljeno prosto gibanje po vsej državi, policijska ura ostaja v veljavi
V osnovnih šolah se bo pouk izvajal samo v enotni skupini oz. razredu. Pouk bo organiziran v matičnih učilnicah, ki jih učenci med poukom ne bodo menjavali.
V zaprtih objektih ne bo dejavnosti, ki niso del šolskega programa in ki jih izvajajo zunanji izvajalci, je pojasnil državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec.
Glede razširjenega programa oz. podaljšanega bivanja je Orehovec še poudaril, da se določene dejavnosti ne bodo izvajale, saj se bodo dejavnosti izvajale v eni skupini, da ne bo mešanje učencev. Starše učencev 4. in 5. razredov pozivajo, naj gredo učenci po pouku domov.
Šolska malica se bo izvajala v učilnicah, kjer tudi poteka pouk. Tudi kosila so organizirana na način, da je mešanja med učenci čim manj. Interesne dejavnosti se lahko izvajajo le, če pri njih ne bo mešanja razredov, šole v naravi so do preklica ukinjene.
Ne bo samodejnega zamika pouka
Prihodnji teden je v vzhodnem delu države sicer počitniški teden, na zahodnem delu pa bodo učenci in učitelji zaslone in miške zamenjali za zvezke in pisala.
Na novinarsko vprašanje glede morebitnega zamika začetka pouka za en dan zaradi morebitnih zamud pri obveznem testiranju učiteljev Orehovec odgovarja, da bo "večini uspelo opraviti testiranje pred vrnitvijo", v nasprotnem primeru pa bodo "ustrezno ukrepali ravnatelji".


Kar se tiče dodatnih dejavnosti, razširjenega programa in podaljšanjega bivanja, so na ministrstvu za šolstvo povedali, da se določene dejavnosti ne bodo izvajale. Možne bodo samo tiste dejavnosti, kjer ni potrebe po združevanju učencev iz različnih razredov. Šole v naravi niso dovoljene. Starše učencev 4. in 5. razredov pozivajo, naj gredo učenci po pouku domov.

Sicer se v vzhodnjem delu države drug teden začnejo šolske počitnice, kar pomeni, da se bodo v šole vrnili samo učenci iz zahodnega dela Slovenije. 

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
28
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
13
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
12
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
10



9 idej za darila za vzgojiteljice
Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.
Kako izgleda poletje v vrtcu?
Poletje je čas, ko se zaprejo šole in otroci so prepuščeni staršem, starim staršem, organiziranim počitnicam ... Kako pa...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?