|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

VIDEO: Položaj za spanje v nosečnosti

Uredništvo Ringaraja.net, 17.12.2023
Vam vedno večji nosečniški trebušček že pošteno nagaja pri nočnem spancu? Nikakor ne najdete udobnega položaja za spanje? Poskusite s temi nasveti.

/11


Kateri je najbolj udoben položaj za spanje v nosečnosti?

Spanje na enem boku s pokrčenimi koleni je verjetno za večino nosečnic najboljša poza za spanje in tudi najbolj udobna. Če potrebujete še več udobja, si lahko pomagate z blazinami, ki jih položite pod trebuh, med noge in za hrbet. Nekatere nosečnice udoben spanec najdejo v polsedečem položaju, podprte z blazinami. Takšen položaj je še posebej priljubljen pri nosečkah, ki imajo težave z zgago.


PREBERITE TUDI: Težave s spanjem v nosečnosti


Ležanje na hrbtu ni priporočljivo

Napete prsi in vedno večji trebuh vam bodo hitro začeli nagajati pri spanju na trebuhu. V kasnejši nosečnosti pa se poskušajte izogibati spanju na hrbtu, saj v tem položaju teža maternice z otrokom pritiska na hrbtenico, hrbtne mišice in glavne žile, kar zmanjšuje prekrvavljenost vašega telesa in s tem tudi otrokovega.

V povezavi s slabšo prekrvavljenostjo, spanje na hrbtu v nosečnosti povzroča tudi:

- Bolečine in krče v mišicah, hemeroide in otekanje.

- Znižan krvni tlak, zaradi česar se pojavlja omotičnost, še posebej ko se usedete ali ustanete. Pri nekaterih ženskah se lahko zgodi, da zaradi tega krvni tlak naraste.

- Smrčanje, kar lahko ob povečevanju teže vodi v spalno apnejo, nevarno bolezensko stanje, kjer pride med spanjem do številnih prenehanj dihanja v spanju.


Levi ali desni bok?

Nekateri strokovnjaki svetujejo, da je boljše spati na levem boku, vendar zaenkrat ne obstaja nobena potrditev, da je levi bok boljši od desnega. Zato se brez skrbi premaknite na tisti bok, ki vam omogoča najboljši spanec in nič ni narobe, če boste tekom noči položaj zamenjali. Tudi če se zbudite na hrbtu, ne paničarite. Preprosto se prevalite na bok in mirno spite dalje.


PREBERITE TUDI: Spanje na hrbtu povečuje možnosti za splav


Nasvet za boljši spanec

Če sami še niste odkrili položaja, ki vam najbolj ustreza in ob katerem bi se naspali, si poglejte namig v videu TUKAJ. Sladke sanje vam želimo.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kakšna je idealna teža nosečnice?
Ženske, ki se v nosečnosti močno zredijo, imajo pogosteje težave v nosečnosti in tudi po porodu. Če se v nosečnosti zred...
5
3 pogoste stvari, ki pri nosečnici povzroč...
Pretirano nekritično sprejemanje informacij v nosečnosti lahko vodi v razvoj tesnobe. Kako preprečiti, da se pojavi stra...
4
FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
4
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
4



Resnična zgodba: Za mojo novorojenko, poko...
Žalostna, prežalostna zgodba mame, ki ji je otrok umrl v trebuhu! Hkrati pa poziv vsem staršem, naj sprejmejo vse nepres...
Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?