|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

VIDEO: Rast prvih zobkov - trik, kako ublažiti bolečino

Uredništvo Ringaraja.net, 20.5.2023
Mamica je na družabnem omrežju TikTok delila super trik, ki je navdušile mame po vsem svetu, zagotovo pa tudi njihove dojenčke, ki so jim mamice s tem olajšale bolečine pri izraščanju prvih zobkov. Nujno poglejte!

/11


Zelo redki so primeri, ko prvi zobki na plan pokukajo brez drame in ne da bi starši sploh vedeli za to. Po navadi je tako, da je rast teh zobkov za starše in, seveda, tudi za dojenčke prava nočna mora. Neješčost, nespečnost, jok, razdražljivost in ogromno slinjenja so le nekateri od simptomov, da se v otrokovih ustih nekaj dogaja, da iz dlesni rinejo prvi zobki.

 

V trgovinah vam ponujajo številne pripomočke, s katerimi lahko otroku pomagate, da bo izraščanje zobkov čim manj boleče, od različnih gelov za dlesni, homeopatskih zdravil do vseh mogočih igrač oziroma grizal, ki zagotovo vsaj malce olajšajo bolečino.

 

PREBERITE TUDI: Ko rastejo prvi mlečni zobki ...


TikTok uporabnica Jenny pa je odkrila način, kako lahko brez posebnih stroškov, enostavno in s sestavinami, ki jih imate doma, pomagate svojemu otroku pri bolečih dlesnih ov izraščanju prvih zobkov.

Vse kar potrebujete je majhna krpica, ki jo namočite v hladno vodo, zavijete v rolico in položite v pekač za mafine. Pekač postavite v zamrzovalno skrinjo za največ pol ure in krpico ponudite otroku. Z grizenjem mokre in mrzle krpice si bo dojenček hladil dlesni in tako ublažil bolečino.

 

PREBERITE TUDI: Prva zobna ščetka in nega zob


Video, ki si ga lahko tudi vi ogledate zgoraj, ima več kot dva milijona ogledov in tisti starši, ki so trik preizkusili pravijo, da "dela čudeže". Se splača poskusiti, saj s tem načinom lajšanja bolečin zagotovo dojenčku ne boste škodili.

 

SLEDITE NAM NA INSTAGRAMU!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
6
10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...
6
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
5
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
5



Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
V porodnišnici naj bo novorojenček skupaj ...
Po rojstvu pride malo bitjece iz varne notranjosti mamine maternice v popolnoma drugo okolje. Zato je zanj izjemno pomem...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?