|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Za vse otroke 50 evrov

Uredništvo Ringaraja.net, 6.1.2021
Sedmi protikoronski zakon prinaša kar nekaj solidarnostnih dodatkov, ki bodo pomagali tudi staršem: enkratni solidarnostni dodatek v višini 50 evrov za vse otroke, enkratni dodatek za novorojence, povečan dodatek za velike družine in povečan dodatek

image
Povečuje se dodatek za veliko družino, za nego, vsak otrok dobi 50 evrov in vsak novorojenec 500 evrov (FOTO: Freepik.com)
/11


Sedmi protikoronski zakon, ki je pričel veljati 31. 12. prinaša kar nekaj vzpodbudnih novic za starše.

1.) Enkratni solidarnostni dodatek v višini 50 evrov za vse otroke

Dodatek bo prejel eden od staršev oziroma rejnik otroka do starosti 18 let.

Za tiste starše, ki prejemajo otroški dodatek, bodo dobili izplačilo do 31. januarja 2021. Za starše, ki ne prejemajo otroškega dodatka bo obvezno oddati vlogo (prav tako do 31. januarja 2021). Vloga bo dostopna na spletni strani MDDSZ in eUprave predvidoma od 8. 1. 2021. Izplačilo za tiste, ki ne prejemajo otroškega dodatka bo odvisno od časa oddaja vloge.

 

2) Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence

Vsi novorojenci, rojeni od 1. januarja 2020, pa do enega leta po koncu epidemije, bodo prejeli 500 evrov. Izplačilo bo izvedeno po uradni dolžnosti za vse upravičence do pomoči ob rojstvu otroka, posebne vloge ni potrebno vlagati.

Izplačilo bo izvedeno do 31. marca 2021, za tiste, ki bodo rojeni po uveljavitvi zakona, pa bo znesek izplačan v treh mesecih po rojstvu.

 

3) Povečan dodatek za velike družine

Letni dodatek za velike družine se poveča za 100 evrov za družine s tremi otroki in za 200 evrov za družine s štirimi ali več otroki.

Za obstoječe upravičence do dodatka za veliko družino se bo izplačilo izvedlo do 31. 1. 2021. Vsem, ki bodo pridobili pravico do dodatka za veliko družino kasneje v času epidemije se izplačilo povečanega dodatka izvede po pridobitvi pravice do dodatka za veliko družino.

 

4) Dodatek za nego otroka

Dodatek za nego otroka se povečuje za 100 evrov. Poračun višjega dodatka za oktober, november in december 2020 v višini 300 evrov se bo izvedel do 31. januarja 2021. Od januarja 2021 pa bo znesek dodatka za nego višji do konca epidemije.

 

PREBERITE TUDI: Datumi izplačil socialnih transferjev za leto 2021


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
8
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
6
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
4



Očetova priprava na prihod dojenčka
Če ne prej, je nosečnost skrajni čas, da začnete aktivno razmišljati, kakšen oče želite postati. Katere so naloge dobre ...
Priznanje očetovstva: kdaj je to potrebno ...
Neporočeni pari, ki pričakujete otroka v skupni zvezi, morate pred ali po porodu urediti tudi priznanje očetovstva za sv...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?