|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zakaj je težko spočeti otroka?

Uredništvo Ringaraja.net, 10.10.2023
Za nekatere, pravzaprav mnoge pare zanositev ni nekaj samoumevnega. Zanje je spočetje otroka dejansko boj oziroma izjemno stresno obdobje. Zakaj je tako težko "narediti" otroka?

image
Če paru ne uspe hitro zanositi, lahko celoten proces \\ (Freepik.com)
/11


Britanska raziskava je potrdila, da so imeli pari v povprečju spolne odnose 104-krat, preden so spočeli otroka: to je štirikrat na teden šest mesecev. Nič čudnega, da se potem zdi, kot da je zanositveni seks v resnici trdo delo. Obstajajo pa še štirje razlogi, zaradi česar je vse skupaj še težje.

 

1. Seks postane obveznost, ki se dogaja po urniku

Seks je zabaven med drugim tudi zato, ker je to nekaj spontanega, nenačrtovana akcija, ki nam požene kri po vsem telesu. KO pa par poskusa zanositi in je pri tem neuspešen, postane seks del urnika, v katerem je pomembna samo biologija in ovulacija. Ta občutek pritiska zaradi seksa po urniku, lahko pomeni, da seks v resnici postane obveznost, ki jo morate čim prej izpolniti.

 

2. Seks na zahtevo

Mnogim moškim se zdi ideja o ženski, ki si nenehno želi seksa, kot sladke sanje. Čez nekaj časa pa lahko to postane zelo dolgočasno, še posebej, če je pri tem odsotna predigra in kakršna koli čustvena povezanost.


Morda se moški začne celo počutiti kot spolni objekt, saj partnerka od njega želi le spermo. Prej omenjena britanska raziskava je potrdila, da se kar 11 odstotkov moških počuti »izrabljene«. Tudi ženskam ni nič lažje – komaj čakajo, da moški ejakulira, da bodo s tem opravile.


PREBERITE ŠE: Sporočilo ljudem, ki sprašujejo: "In kdaj boš ti?"

 

3. Stresno obdobje za oba

Če ženski ne uspe hitro zanositi, lahko celoten proces postane zelo naporen, za oba. To običajno prinese manj seksa oziroma manj seksa, v katerem dejansko uživata.  


V kolikor zanositev nikakor ne uspe po naravni metodi, je postopek umetne zanositve (IVF) še bolj stresen. Nedavna študija, objavljena v ameriški reviji "Fertility and Sterility", je razkrila, da so ženske, ki se zdravijo zaradi neplodnosti, manj zadovoljne s svojim spolnim življenjem, manj seksajo in imajo nižji libido kot tiste, ki zdravljenja ne potrebujejo.

Druga študija je pokazala, da lahko postopek IVF poslabša odnos med partnerjema. 


PREBERITE ŠE: Nenavadna zgodba o težavah z zanositvijo


4. Spolno življenje postane rutina

Nihče ne želi nenehno početi iste stvari, na isti način, ob istem času in na istem mestu. Če se vaše spolno življenje spremeni v filem Neskončni dan (Groundhog Day), je čas, da malo prevetrite rutino, kljub temu da se trudita za zanositev.

Ne omejujte seksa le na plodne dni!

Ne verjemite v »babje zgodbice«, da je treba spermo »hraniti« za pravi trenutek, saj je resnica ravno nasprotna! Pravzaprav lahko zadrževanje sperme zmanjša gibljivost sperme.


Uživajte v seksu, kadarkoli in kjer koli želite. Okrepilo bo vajin odnos in vaju utrdilo v starševski vlogi, poleg tega pa si boste dan, ko ste spočeli otroka, lahko zapomnili po nečem zelo lepem, posebnem.

 

VIR: b92.net/Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ponovna zanositev: Idealen premor med nose...
Načrtujeta drugega oziroma naslednjega otroka, pa se sprašujeta, kakšen je idealen in najbolj zdrav premor med nosečnost...
32
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
5
To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
4
Vajine skupne priprave na nosečnost
Te priprave bodo ne le povečale možnosti za nosečnost, temveč bodo tudi okrepile vajino ljubezen in vaju tako še bolje p...
4



Intervju z dr. Zoranom Milivojevićem
photo
Dr. Zoran Milivojević je psihoterapevt, ki je postal znan zaradi svojih odličnih knjig, kot so Formula ljubezni, Emocije...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?