|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zakaj je trebuh v drugi nosečnosti večji?

Uredništvo Ringaraja.net, 7.7.2023
Zakaj imajo nekatere ženske večji trebuh v drugi nosečnosti in zakaj se hitreje pokaže?

image
Ženske z močnejšimi trebušnimi mišicami imajo na splošno manjši trebuh in je manj verjetno, da se jim bodo med nosečnostjo raztegnile mišice. (Freepik.com)
/11


Zdi se, da tega pojava ni raziskal nihče, čeprav je splošno znano, da mora ženska v drugi ali tretji nosečnosti običajno izkopati iz omare nosečniške kavbojke prej, ker je videti mesec dni "večja" od prvorodke v istem tednu nosečnosti.

 

Trebušne mišice na obeh straneh trebuha so povezane z vezivnim tkivom, ki v nosečnosti oslabi pod vplivom hormona relaksina, in ko dojenček potiska trebuh od znotraj, se mišice nekoliko premikajo.

 

PREBERITE TUDI: Zakaj nosečnice jedo določeno hrano?

 

Andrew Setin, profesor porodništva na Univerzi Johns Hopkins v Baltimoru v Marylandu, iz svojih izkušenj pravi, da imajo ženske z močnejšimi trebušnimi mišicami ponavadi manjše trebuhe in manj pogost razmak mišic med nosečnostjo. In pri ženskah manjše postave se zdi trebuh večji v primerjavi s trebuhom visokih, večjih žensk.

 

Stephanie Predergast, fizioterapevtka Centra za medenično zdravje in rehabilitacijo medenice v San Franciscu, ki je specializirana za postnatalno nego, dodaja, da se drugorodkam verjetno trebuščki poznajo hitreje, ker so njihove trebušne mišice že oslabele in se raztegnile v prejšnji nosečnosti, zato se otročku, ki raste v notranjosti, manj upirajo.

 

"Na splošno je večina žensk v slabšem stanju kot pred prvo nosečnostjo, ker že skrbijo za enega otroka in nimajo časa za vadbo kot prej," pravi.

 

PREBERITE TUDI: Kakšna je idealna teža nosečnice?

 

VIR: Ringeraja.rs


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zunanji obrat v nosečnosti
Zunanji obrat v nosečnosti se izvaja, kadar plod ni v glavični vstavi. Izvaja se ga s prijemom na plod skozi trebušno st...
6
Test za nosečnost: kako ga pravilno uporab...
Domači test za ugotavljanje nosečnosti je pogosto prvi na katerega se "obrnemo", ko želimo izvedeti ali smo noseči ali...
6
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
6
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
4



Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...
VIDEO: Od spočetja do rojstva v slabih pet...
video
Od blizu si lahko ogledate osupljiv čudež spočetja in razvoja človeškega življenja v mamineM trebuhu. Zelo zanimivo!




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?