|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zakaj se rojeva vse manj fantkov?

Ema Rotar, 27.3.2023
Zanimiv dokumentarec o razlogih, zakaj se populacija moških zmanjšuje in zakaj ima vedno več moških težave s plodnostjo.

image
Fantkov naj bi se rojevalo vedno manj. Zakaj? (Freepik.com)
/11


Velikokrat se sprašujemo, katere kreme uporabljati za nežno otroško kožo, predvsem za najnežnejše predele kot so genitalije in ritka. Katera oblačila in pleničke se bolje obnesejo na otrokovi koži, bolj dihajo in tako dalje. Seveda si vsaka mamica želi, da bi svojemu otroku nudila le najboljše, vendar pa so mnenja o tem, kaj je najboljše tudi med mamicami precej deljena.

 

Industrija (kozmetična, farmacetska ...) je izjemno močna in že po reklamah sodeč lahko sklepamo, kako velike vsote denarja se vrtijo v tej panogi. Kozmetičnih, farmacetrskih pripravkov in izdelkov iz umetnih mas oziroma plastike je vse več, tudi takšnih namenjenih dojenčkom in malčkom, vplivi vseh teh izdelkov na naše zdravje pa so enostransko poznani. Običajno poznamo njihove pozitivne lastnosti in ugodnosti, kar nam jih prinašajo v življenje, premalo pa vemo o negativnih učinkih, ki jih verjetno povzročajo, predvsem zato, ker si proizvajalci ne želi, da bi kakršnikoli negativni rezultati prišli v javnost.

 

PREBERITE TUDI: Za moško neplodnost krive tudi kemikalije doma

 

Dokumentarec Moški izginjajo (The Disappearing Male) govori o izjemno pomembnem in malo poznanem dejstvu, ki se dogaja naši populaciji, o strupenih snoveh, ki so povsod okoli nas in ogrožajo moško zmožnost reprodukcije. V zadnjih desetletjih smo priča počasnemu, vendar dramatičnem povečanju okvar in težav z genitalijami pri dojenčkih fantkih in mlajših dečkih, z manjšo številčnostjo spermijev pri moških, neobičajno strukturo sperme in s porastom rakavih obolenj na testisih. Obenem so dečki veliko bolj nagnjeni k motnji ADHD, avtizmu, tourettovemu sindromu, cerebralni paralizi in disleksiji.

 

Dokumentarni film prikazuje kje najverjetneje tiči razlog, ki je po mnenju številnih zdravnikov in raziskovalcev glavni vzrok za vedno več težav pri fantkih in moških. To so kemikalije, ki nas vsakodnevno obkrožajo, saj se nahajajo v povsem običajnih stvareh kot so šamponi, kreme, igrače, plenice, otroške stekleničke, sončna očala, oblačila, preproge, meso, mlečni izdelki in še in še. Kemikalije, ki jih imenujemo tudi hormonski motilci oziroma motilci delovanja žlez z notranjim izločanjem, se uporablja v predmetih in izdelkih, s katerimi smo dnevno obkroženi in naj bi neposredno škodljivo vplivale na moško plodnost in število ter zdravje dojenčkov moškega spola.

 

Dokazano je, da kemikalije, ki se nahajajo v plastiki, največ v tisti, ki se uporablja za predmete, stvari in izdelke, namenjene najmlajšim, vsebujejo škodljive snovi, ki povzročajo neplodnost in pogosto celo smrt zarodkov moškega spola. V dokumentarcu si lahko pogledate pričanja nekaterih strokovnjakov in žrtev, ki imajo težave zaradi škodljivih vplivov teh snovi.

 

PREBERITE TUDI: Kemično kastrirani mačo, 1. del

 

Mogoče gre za še eno teorijo zarote, dejstvo pa je, da se dandanes na svetu letno rodi okrog 3 milijone manj dečkov kot deklic in ta številka se neprestano povečuje. Prav tako se je izjemno povečal odstotek neplodnih parov in predvsem je izredno visok odstotek moške neplodnost. Oglejte si dokumentarni film, raziskujte in bodite previdni. Dobro je vedeti s čim imamo opravka, še posebej, če želimo zaščititi svoje najdražje, otroke.

 

Dokumentarec traja nekoliko več kot 40 minut in je v angleškem jeziku. Ogledate si ga lahko na tej povezavi.  

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
16
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
7
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
5
Za boljši seks - Povsem naravni afrodiziaki
Znanstveniki so dokazali, da šetraj pomaga odpraviti prezgodnji izliv sperme - težava, ki se je moški največkrat zelo sr...
4



Želita zanositi? NE počnita tega!
Preverili smo, katere so najpogostejše napake, ki jih počnejo pari, ki želijo zanositi.
Po spontanem splavu ni treba odlagati zano...
Najnovejše raziskave razkrivajo, da po spontanem splavu ni potrebno tri mesece odlagati s ponovno zanositvijo. Ravno zan...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?