|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zakaj se ukvarjati z mobilnostjo že doma?

www.pelji.me, 3.3.2010
Namesto, da bi se odpravili od doma v službo, od tam naprej po nakupih in potem k prostočasnim aktivnostim, gremo ponavadi v službo in domov, potem zopet od doma po nakupih, itd.

image
/21


Spremembe pri odločanju o mobilnosti predvsem glede transporta se sprejemajo doma.

Običajne predpostavke, da za vsakodnevne vožnje planiramo samo eno vožnjo v različne kraje, so nepravilne. Namesto, da bi se odpravili od doma v službo, od tam naprej po nakupih in potem k prostočasnim aktivnostim, gremo ponavadi v službo in domov, potem zopet od doma po nakupih, itd. Zato ima bivališče pomembno vlogo pri sprejemanju transportnih odločitev!

Glede na to, da se v zadnjem času več kot 80% poti začne doma, se želimo s projektom osredotočiti na bivališča in potencial energetsko učinkovitih transportov.

Glavni cilj projekta je zmanjšati preferenčno pozicijo osebnih avtomobilov in povečati privlačnost alternativ trajnostnega transporta ter zmanjšati število voženj. Glavna ciljna skupina so stanovalci. Prevoz lahko ponudite ali iščete na spletnem mestu www.peljime.si.

V Razvojni agenciji Sinergija, kjer izvajajo projekt PRO.MOTION, želijo, da se vsako gospodinjstvo oziroma posameznik začne zavedati, kaj povzroča svojemu okolju in tudi kaj lahko storijo, da bodo varčevali z energijo, zmanjševali onesnaževanja okolja, v katerem živijo in prispevali k energetsko trajnostnemu in prijetnejšemu bivanju v čistejšem okolju.

Vabljeni, da si ogledate spletno stran www.peljime.si in postanete uporabnik spletne aplikacije. S tem, ko se boste registrirali na spletni strani kot uporabnik, boste sodelovali tudi v nagradni igri. Med registriranimi uporabniki spletne strani bodo v Sinergiji izžrebali pet oseb in jim podarili solarne kape. Solarne kape lahko uporabljate pri kolesarjenju ali hoji, kar pa spada med trajnostne načine transporta in prispeva k vašemu boljšemu počutju.

Projekt PRO.MOTION se bo osredotočil na izbrano okolico. S pilotnimi primeri v 13-tih državah bomo v stanovanjskih področjih poskušali izboljšati stanje na področju trajnostnega transporta. V sklopu tega bo projekt PRO.MOTION integrirano pristopil k izboljšanju dejanskih pogojev kot npr. infrastrukturnega planiranja ali organizacijskih ukrepov, mreže pešcev ali povezav med kolesarji v okoliških krajih.

Med populacijo se pojavlja potreba po spremembi dojemanja o energetski učinkovitosti transporta. Z individualnim mobilnim svetovanjem ali skupnimi delavnicami bomo demonstrirali osebne koristi za subjekte.

Motiviranje in informiranje posameznikov (zanimanje za spremembe pri obstoječih in potencialnih uporabnikih) za preizkušanje energetsko učinkovitih načinov transporta in mobilnih servisov (npr. načrti voženj, pregled skupnih voženj z avtomobili, organizirani javni transport) ter s tem doseganje sprememb pri obnašanju v transportu.

V svetu dandanes vsak človek prispeva toliko izpustov CO2, da preseže količino dveh ton na leto, ki jo je narava sposobna nevtralizirati v enem letu. Povprečno se v razvitem svetu v zrak izpusti približno 11 ton CO2, v ZDA kar 20 ton na posameznika, vsak Slovenec pa v okolje vsako leto izpusti okoli 8 ton CO2.

Ker CO2 predstavlja približno 80 odstotkov emisij toplogrednih plinov, ki v največji meri prispevajo k podnebnim spremembam, si s spletnim kalkulatorjem izračunaj svoj lasten izpust CO2 v prometu in pri tem nastali strošek.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Mušja zajtrkovalnica
V soboto, 12.11.2011, vas med 12.30 in 14.00 vljudno vabimo v trgovino 3MUHE v Ljubljani, kjer bo pravično trgovinska pr...
3
ŠPORT ŠPAS–DAN DRUŽENJA IN GIBANJA VSEH GE...
V soboto, 12. 5. 2012, je v vseh regijah in v več mestih v Sloveniji, že peto leto zapored, potekala vseslovenska prired...
3
Ideje za praznovanje dneva Zemlje z otroki
22. aprila praznujemo svetovni dan Zemlje, planeta, ki ga starši zapuščamo otrokom in njihovim otrokom. Preverite nekaj ...
3
Eko torta
Vrtec Kolezija, Ljubljana, skupina B1, Adrijana Simončič, vzg., Katja Kamnar, pom.vzg.
3



Nakup akvarijskih in terarijskih živali
photo
Konec šolskega leta je čas, ko našim "odličnjakom" podarjamo razna darila. Preden se odločimo za nakup živali, ki ...
Nov znak EU za ekološko kmetijstvo
photo
Povedano preprosto: ekološko kmetijstvo je kmetijski sistem, ki si prizadeva, da nas, porabnike, preskrbuje s svežimi, z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?