|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zasavski Triglav

Katarina Vinšek, 13.10.2010
Kum je s svojimi 1220 višinskimi metri najvišji vrh Zasavskega hribovja. Nekateri ga imenujejo tudi Zasavski Triglav saj daleč okrog ni višjega vrha. Na vrhu stoji cerkev in planinski dom ter oddajniki na drugi strani vrha.

image
/51


Krajinski park Kum se razprostira v osrčju Zasavja, hribovite in precej razgibane pokrajine v osrednji Sloveniji; njen zaščitni znak je vrh Kum, ki s svojo okolico predstavlja tako imenovano Kumljansko hribovje. Da je Kum tako priljubljen in občudovan, je precej »kriva« tudi njegova prestižna lovorika, saj slovi kot eden izmed najbolj razglednih hribov, če ne celo tisti, s katerega se lahko vidi večina Slovenije. Ob lepem vremenu je širina obzorja z njegovega vrha prav razkošna, človek pa se lahko povsem prepusti sanjavim pogledom v daljavo. Razgled seže od Triglava čez Kamniške in Savinjske Alpe do vzhodne in južne Slovenije. Na vrhu je tudi razgledna plošča, ki nam pomaga najti določene vrhove.

 

Na izlet se lahko odpravimo z avtom in celo z vlakom. Z vlakom se iz smeri Ljubljane, Dobove ali Maribora zapeljemo do železniške postaje Trbovlje. Nato se odpravimo čez most nad reko Savo in kar takoj strmo v gozd po označeni poti skozi Čebulovo dolino proti vrhu.

 

Naglo se pričnemo dvigovati nad industrijskim mestom Trbovlje in kaj kmalu se znajdemo v osrčju mirnega in prekrasnega gozda. Občudujete lahko naravo v vseh letnih časih, če ste pozorni, vam pot lahko presekajo tudi gamsi. Ker je Zasavje obremenjeno z industrijo, je v očeh okoliških prebivalcev park kot nekakšen »božji dar« za lajšanje tegob današnjega načina življenja. Po vzponu skozi gozd prispemo v lepo in mirno Čebulovo dolino. Primeren kraj za počitek, uživanje na sončku in predajanje zeleni barvi ter tišini. Sledi položen vzpon skoznjo, zadnja tretjina poti pa je vzpon na vrh.

 

Izlet je sicer dolg, a vseeno lep in ne prezahteven za družine z otroki. Otroci se na vrhu lahko poigrajo tudi na igralih, se spočijejo in si naberejo novih moči za spust v dolino.

 

 


 

Odkrivajte čudovito Slovenijo z Ringaraja.net!

 

"Čudovita Slovenija" je sklop prispevkov o svetovno znanih, o še neodkritih in o drugih zanimivih delih naše čudovite deželice - prispevki so namenjeni spoznavanju najlepših delov domovine in hkrati izvrsten seznam izletniških točk.

 

Zasavje

 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...
6
18 učno – doživljajskih poti po posameznih...
18 učno – doživljajskih poti po posameznih regijah v Sloveniji, na katerih boste uživali s svojimi otroci.
4
Obiščimo Polhov doživljajski park
Ta vikend bomo Polhu rogoviležu, ki so ga zaradi neprimernega vedenja živali izgnale iz gozda v Polhovem Gradcu, pomagal...
4
Družinski izlet na Koreno nad Horjulom
Hrib Koreno nad Horjulom, ki ga imenujejo tudi Korena je ravno dovolj visok hrib, da se nanj lahko vzpne marsikatera dru...
4



Družinski izlet v neznano
Starši smo sicer vodje družine, pa vendar lahko vodenje kdaj načrtno prepustimo otrokom. Zakaj se ne bi ta vikend odprav...
Z avtodomom po Sardiniji
photo
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?