|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zavijte popolno praznično darilo za otroka

Uredništvo Ringaraja.net, 16.12.2019
Naj bo letos pod smrečico za otroka nekaj posebnega, drugačnega. Zabavno in poučno darilo, ravno takšno kot si ga želi otrok in ki vas bo verjetno manj stalo kot tisto, ki bi ga kupili v trgovini.

image
S pravim darilom poskrbite za otrokovo neizmerno veselje.
/11


Obvezen in čudovit del praznikov je otroška radost in veselje, ki se začne že v prvih dneh decembra in se stopnjuje do prvega dne novega leta. Otroci, posebej tisti malce večji postanejo kar evforični: eni pišejo dedku Mrazu, drugi delajo spisek za Božička, spet tretji pišejo seznam daril, ki si jih želijo videti pod novoletno jelko. Starši, ne ostane vam drugega, kot da se lotite pripravljati darilne paketke, saj otroci nestrpno čakajo nanje.

 

Nekaj sladkega in nekaj zdravega

Najlažje je oditi v trgovino in kupiti veliko, praznično zavito škatlo, v katero so trgovci zapakirali vse tisto, kar se jim zdi, da si otroci želijo. Običajno takšni paketi vsebujejo preveč sladkarij in premalo igrač, ki bi koristile otrokovemu razvoju. Takšna kupljena darila pa so po navadi še precej draga, ne glede na nezdravo in precej neuporabno vsebino. Če se boste pripravi darila za otroka raje posvetili sami, ga pripravili po meri vašega otroka in vanj zavili vse, kar menite, da bo vašemu otroku koristilo, boste zelo verjetno prišli veliko bolj poceni skozi.

V vsakem primeru ne pretiravajte s sladkarijami in nezdravimi prigrizki, niti se jim popolnoma ne izognite, saj se jih otroci veselijo. Poleg manjših pakiranj priljubljenih čokoladic in slanih prigrizkov, dodajte še zdrave izdelke iz žit, medu in pravega kakava z manj sladkorja, pa ne pozabite na sadje: dodajte po eno banano, pomarančo, mandarino in jabolko. Ker bo vse skupaj zavito v paketu, ki bo otroka pričakalo pod novoletno smrečico, vam zagotavljamo, da bo otrok z užitkom pojedel čisto vse.

 

PREBERITE TUDI: Kakšno darilo je primerno za dojenčka?

 

Igrača po otrokovih željah

Ko boste škatlo napolnili s stvarmi za pojest, dodajte vanjo še igračo. Najboljše je, da otroka povprašate, kaj bi si želel dobiti od dedka Mraza oziroma Božička ali ga spodbudite, da dobremu možu napiše pismo. Če njegova želja presega vaše finančne zmožnosti, ga poskušajte preusmerjati v nekaj drugega. Pomagajte mu, da najde ustrezno alternativa želeni igrači in mu govorite, da je to stvar, ki bi jo vsak otrok rad imel. Pomembno je namreč, da otrok ne bo razočaran, ko bo odprl paket!

Poleg te želene igrače, mu v paket zavijte še kakšno zabavno in poučno igrico. V knjigarnah je mogoče najti veliko zanimivih in koristnih iger, s katerim se otrok lahko zaposli v zimskih dneh, hkrati pa so te igre tudi odlična zabava za skupne družinske popoldneve.

Skoraj obvezna je tudi kakšna knjiga, prilagojena otrokovi starosti, od pobarvank, bajk in basni, ki mu jih boste lahko prebirali vi ali stari starši, pa vse do dogodivščin njihovih priljubljenih junakov.

 

PREBERITE TUDI: Kako izbrati otrokovi starosti primerno igračo?

 

Potrudite se pri zavijanju

Zelo pomembno je, da je darilo lepo zavito, saj bo otrok to najprej opazil. Najmlajši obožujejo svetleče in šumeče papirje, zato zanje izberite takšen papir. Škatlo ali embalažo lahko tudi pobarvate s srebrnim ali zlatim sprejem in nanj zavežete lepo pentljo.

Darilo skrijte na varen kraj, ki ga otrok ne bo odkril in bo tam počakalo na pravi trenutek, da ga boste postavili pod jelko.

 

POGLEJTE TUDI VIDEO: Preproste ideje za zavijanje daril

VIR: Novosti.rs

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
14
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
10
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
9
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
7



Gremo na tridnevni Zmajev festival v prest...
Na Ljubljanskem gradu bodo ta vikend oživeli miti, legende in zgodbe o najveličastnejšem mitološkem bitju – zmaju.
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?