|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Želite spoznati čisto pravo Piko Nogavičko?

Helena Primic, 2.9.2018
23. septembra 2018 bo v Velenje ponovno priplula Pika Nogavička s svojo stalno posadko in se do 29. septembra zasidrala na Velenjskem jezeru. Letos bo s seboj pripeljala čisto pravo živalsko kraljestvo!

image
Prihod Pike Nogavičke je za otroke prav vedno čarobno doživetje.
/11


Prvi jesenski vetrovi bodo v Velenje prinesli tudi čisto pravo Piko Nogavičko, ki se bo s svojo stalno posadko, v kateri seveda ne bosta manjkala ne opica Ficko ne Konj, za teden dni, med 23. in 29. septembrom 2018, zasidrala na Velenjskem jezeru ter poskrbela za pravi praznik in veselo rajanje otrok - največji slovenski festival, letos že 29. Pikin festival.

  

Kraljestvo živali

Tematika letošnjega Pikinega festivala bo Kraljestvo živali, s pomočjo katere bo najmočnejša deklica na svetu male in velike obiskovalce učila spoštovanja do narave in vseh prebivalcev našega čudežnega planeta. Zato bo tudi letošnja dobrodelna akcija namenjena živalim - vsi dobrodelni prispevki bodo namenjenu nakupu priboljškov za živali v zavetiščih.


 

S pomočjo kulturno-vzgojnih, naravoslovnih, tehniških, športnih in drugih zabavnih aktivnosti bodo otroci lahko raziskovali zanimivosti in posebnosti živalskega sveta. Ali sloni res slišijo oblake? Kako dolg je jezik žirafe? Ali krokodili zehajo? Lahko ribe spremenijo spol? Koliko mleka spije mladič sinjega kita? Vse te in številne druge zanimivosti nas bodo vse obiskovalce Pikinega festivala pozivale k premisleku in odgovornemu sobivanju vsega živega.


Vodno, Zračno in Zemeljsko kraljestvo

Kraljestvo živali bo na festivalskem prizorišču razdeljeno v tri večje ustvarjalne sklope: vstopili bomo lahko v Vodno, Zračno in Zemeljsko kraljestvo. V vsakem živalskem kraljestvu se bomo s pomočjo umetniških, tehniških in naravoslovnih delavnic na ustvarjalen naučin učili in pošteno zabavali.

Na zunanjih prizoriščih bomo Kraljestvo živali odkrivali s pomočjo prostorskih instalacij, interaktivnih poligonov, razstav in živih živalskih obiskovalcev. Obiskali bomo lahko umetniške četrti, športne poligone in Pikino mesto, spoznavali bivališča in posebne spretnosti različnih živali.


Odrski program na Slonovem odru

Odrski program letošnjega Pikinega festivala se bo odvijal na velikem Slonovem odru, manjše nastope pa bomo lahko občudovali v zavetju gozdička, kjer bo potekal program Polhovega odra. V središču Velenja bo Dom kulture na Pikinem odru gostil izbrano nacionalno gledališko produkcijo, ki letos na odrskih deskah ponuja Martina Krpana, Volčje srce, Kekca, Glavka in Zbrka s čarovnikom Nikom ter predstavo O petelinu in pavu. Medtem, ko bo Tomažev oder v Glasbeni šoli Velenje gostil Dogodivščine Zajčka Branka, Žlobudrave bolhe, TV avanturo, Emo Pipifilipi in Bikca Ferdinanda.

Pestra pa je tudi predfestivalska ponudba, ki bo omogočila, da si bomo lahko na različnih lokacijah ogledali številne razstave in obiskali Pikin kino. Pika ni pozabila tudi na mlade pesniške duše, ki jih vabi, da se prijavijo na literarni natečaj s ČIV-ČIV poezijo. 

Pika Nogavička oziroma Pikapolonica Zmagoslava Marjetica Nogavička, hčerka kapitana Evrazija Nogavice, v Velenju vsako leto pričara novo in nepozabno avanturo, na kateri skupaj praznujemo otroško svobodo, radoživost in veselje.

 

Se vidimo v pisanem Kraljestvu živali na 29. Pikinem festivalu!

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
10
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
8
DOBRA PRAKSA: Opismenjevanje otrok v vrtcu
Raziskovalca G. J. Whitehurst in C. J. Lonigan (2001) sta ugotovila, da ima črkovno znanje in fonološko zavedanje, ki ga...
4
Lulanje v posteljo
Močenje postelje pri otrocih je od njihovega tretjega pa vse do petega leta popolnoma normalno. Če je po tej starosti še...
4



5 razlogov ZA počitniški dolgčas
Sodobni otroci zaradi vsakodnevnih intenzivnih stimulacij iz okolja še toliko bolj potrebujejo počitniški dolgčas. Preve...
Intervju z Markom Macuro, dr.med.
photo
Marko Macura je zdravnik travmatolog, ki mu je življenjsko pot zaznamovala družinska tradicija. Košarka je zanj usodna t...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?