|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   žepnina
6.11.2008 15:12:57   
sanja nk.
hello
zanima me kok veliko žepnino dajete svojim otrokom......, pa če še lahko napišete kaj morajo nato plačati z njo........
pri nas imata vsak po 50 eurov na mesec....(12 in 14) , pa sem zadnjič gledala oddajo o otrocih in denarju , pa sem opazila da otroci dobivajo tko po 5 ali 10 eurov.........in si morajo z tem še plačati telefonuser posted image ,,,,,,,,, zdej pa ne vem ali dajem preveč ......s tem denarjem si , ki jima ga dava z možev si ne rabita plačevati ničesar razen, da napr. ko preideta limit 15 eurov na mobitelih plačata ostalo iz žepnine, drugače pa imata to za razne stvari .....pijača, sladkarije, igrice , šparata.......ostalo jima itak midva kupiva..........potem so pa tukaj še dedki in babiceuser posted image .....
vem pa to da ko bosta v srednji šoli pa bo šlo še veliko več denarja....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: žepnina
6.11.2008 18:28:50   
bskrle
Verjetno vam standard tako vsoto dopušča.
Meni osebno se zdi veliko.

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: žepnina
6.11.2008 18:38:49   
Gina
Uau, ogromno dobivata, za moje pojme. V bistvu jima daješ 65 na mesec. Kakšne imata pa zadolžitve sicer? A tolk ogromno naredita, da imata tako velik dohodek, da je to iz tega stališča smiselno?

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: žepnina
6.11.2008 18:52:14   
ona
Meni se tud zdi kar veliko?Za moje pojme mora otrok tudi kaj postorit,da se mu potem primakne kakšen eurouser posted image
Res,da imam sina starega šele 10 let in mu sedaj dajem le toliko denarja kolikor ga pač rabi za kakšen prigrizek po šoli,ko čaka na krožke,ostalo pa kar mu dam,si sam prisluži in je to bolj nagrada,so pa vse bolj majhne cifre...npr.,če dobi v šoli petico,dobi 1 €user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: žepnina
6.11.2008 18:53:34   
Anonimen
Preveč.

(odgovor članu sanja nk.)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: žepnina
6.11.2008 19:35:06   
blaža
Po moje preveč. Jaz gledam na žepnino tudi tako, da si jo otrok včasih špara, če si kaj želi. Npr. kakšne rolerje, al kej podobnega. In tvoja dva si to skoraj z eno samo ali dvema žepninama lahko kupita. Brez problema in šparanja. Itak za sproti jima kupita še vidva vse, pa še babice,... po moje je za njihovo starost dovolj 20e na mesec.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: žepnina
6.11.2008 20:12:42   
urška84
Jaz nikoli nisem imela žepnine. Se mi zdi trapasto. Moje osebno mnenje.

Po koncu OŠ sem dobila štipendijo, prej so me pa starši s svojim denarjem lepo navadli delat z denarjem. Če/ko sem kaj rabila, sem jih prosila za denar. Namreč, ni vse smiselno kupit, sam kot otrok ti tega itak ne razumeš.

Ko sem po koncu OŠ dobila štipendijo sem si svoje stroške (mesečna, mobi in kakšna drobnarija) plačevala s tem. Starša sta sicer še vedno plačevala obleko na primer ali pa, če mi je zmanjkalo - če je bilo potrebno.

Še da ti odgovorim - absolutno previsok znesek. Še ko sem dobivala štipendijo (do lani) bi tvoj znesek žepnine prišel za dobro tretjino moje štipendije - pridobljene v 8 letih z dodatki za vsakič odličen uspeh in višji letnik.

Tudi na primer denarno nagrajevanje uspeha s  strani staršev je meni osebno zgrešeno - otrok se ne sme učiti zaradi nagrade, ravno obratna logika mu mora biti vbita v glavo.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: žepnina
6.11.2008 20:16:49   
urška84
Pa mimogrede - 15 EUR na mesec za tako mlade za mobitel? Na enega otroka? In to pol starši plačajo, ne otroci? Ste hecni eni....jz mam naročnino pa precej klicarim pa ne dosegam tega zneska!

No, sj odvisno kok si kdo lahko privošči, ampak (oprosti izrazu) ravno šparovna otroka pa nista, veš....

< Sporočilo je popravil urška84 -- 6.11.2008 20:17:19 >

(odgovor članu urška84)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: žepnina
6.11.2008 20:33:56   
picola1
Za moje pojme preveč. Poleg 50€, še 15€ za mobitel plus da jima ostalo vse kupita vidva (kar po moje znese tut veliko, glede na eno drugo temo), plus da jima dajo nekaj še stari starši...Mal zračunaj, koliko dejansko dobita na mesec denarja (me res zanima, koliko boš naračunala). Izgleda, da vidva blazno dobr zaslužita in da ste na splošno pri vaši družini razsipni z denarjem...(sklepam po tvojih ostalih temah in komentarijih) Menim, da otrokoma s tem delata medvedjo uslugo, ker se ne bosta nikol naučila ravnat z denarjem (kaj pa če onadva ne bosta imela tako visokega standarda kot vidva-a jima bosta vidva celo življenje dajala denar, ker se bosta naučila živet na veliko nogi?)
Uapm, da nisem bila krivična do tebe, sam tako sem razbrala iz tvojih postov.

(odgovor članu urška84)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: žepnina
6.11.2008 22:08:26   
sanja nk.
ja resno se mi včasih zdi , mislim po vseh teh temah , da imamo pri naši hiši res večji standard za slovenske pojme, ali pa sva midva bolj neumna od drugih staršev..user posted image , ja sej opazim da bo res potrebno mal pas zategnit ,samo nevem kako se bosta s tem strinjala najina zapravljivca.

Ker je ena napisala , da žepnina ni potrebna , jst pa mislim da je saj se otrok ravno z njo nauči ravnati z denarjem, sej vsega ne zapravita , ker nekaj tudi prišparata , da nato dodata k skupni vsoti kakega večjega nakupa za njiju.



(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: žepnina
6.11.2008 23:11:03   
lelaval
jima ostalo vse kupita vidva (kar po moje znese tut veliko, glede na eno drugo temo), plus da jima dajo nekaj še stari starši...Mal zračunaj, koliko dejansko dobita na mesec denarja (me res zanima, koliko boš naračunala). Izgleda, da vidva blazno dobr zaslužita in da ste na splošno pri vaši družini razsipni z denarjem...(sklepam po tvojih ostalih temah in komentarijih) Menim, da otrokoma s tem delata medvedjo uslugo, ker se ne bosta nikol naučila ravnat z denarjem (kaj pa če onadva ne bosta imela tako visokega standarda kot vidva-a jima bosta vidva celo življenje dajala denar, ker se bosta naučila živet na veliko nogi?)
Uapm, da nisem bila krivična do tebe, sam tako sem razbrala iz tvojih postov.


Sicer se ne spomnim tvojih drugih postov, se pa z ostalim napisanim strinjam. Že sama žepnina 50 EUR je zame veliko (pol pa še prištej min. 15 za mobitel, pa babice, dedki,..) in vse to pomnoži z 2 - boš ugotovila, da tvoja otroka v 1 mesecu dobita (in verjetno tudi porabita) več, kot pa dobijo eni plače.
Mojadva (10, 11 let) takorekoč nimata žepnine (ne dobita točno na datum denarja), pač pa po potrebi, če potrebujeta, pa vsak mesec vsak po 5 EUR za hranilnico, od drugih pa tudi ne dobita nič.
Ju navajamo skromno, pa še to se poznata različna karakterja - sin je ful šparoven, hči pa pravi, da bi rada prihranila, a jo vse premami. Za telefone pa tudi porabita ziher 10x manj kot tvoja 2 - pa še to v 2 mesecih, ne pa v enem.
Otroke je treba pač naučit, da se za denar mora nekaj naredit.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: žepnina
7.11.2008 8:30:24   
Luni

[/quote]

Mojadva (10, 11 let) takorekoč nimata žepnine (ne dobita točno na datum denarja), pač pa po potrebi, če potrebujeta, pa vsak mesec vsak po 5 EUR za hranilnico, od drugih pa tudi ne dobita nič.
[/quote]
Isto pri nas: dobivata po potrebi, sicer sta stara 7 in 11.  In to ne znese več kot 10 € na mesec za enega (največ potrošita za vročo čokolado v glasbeni šoli user posted image )

_____________________________



(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: žepnina
7.11.2008 18:50:06   
jakaracman
Tu mač jima daješ.Ampak tukaj ne igra vloge koliko imaš pod palcem, a če imaš 5000 eur plače potem pa daš lahko otroku 500 na mesec.Kr neki.Vendar najbrž imaš razlog zakaj toliko dobita.Mogoče pa kaj kompenziraš, kaj boš pa že vedela.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: žepnina
7.11.2008 18:54:09   
Anonimen
Meni se zdi zelo veliko, tako zepnina kot mobitel. Jaz ne porabim 50€ na mesec za svoje kaprice, beri kavice in kar kaj.
Ampak ce vam pase, tudi prav.

(odgovor članu sanja nk.)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: žepnina
7.11.2008 19:21:43   
Gabrielka
Se ne strinjam z ostalimi, ki so komentirali temo.
Meni se zdi 50 evrov primerno. To ti zadosti za parkrat v kino in še za kakšno drugo stvar.

Če jim proračun to prenese, ne vidim razloga proti taki žepnini.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: žepnina
7.11.2008 19:25:24   
Anonimen
To ti zadosti za parkrat v kino in še za kakšno drugo stvar.


To je kar za ene 10x za v kino user posted image . V bistvu dvakrat na teden.

(odgovor članu Gabrielka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: žepnina
7.11.2008 20:19:09   
Gina
Zdaj sem se spomnila, a nisi ti tista, kjer si je otrok prisvojil vajin denar, 200eur, v bistvu ukradel, da si je šel kupit eno komponento za pc., ker svojega ni hotel zapraviti, pa bo zdaj tisto komponento tudi dobil, kljub vsemu? Evo, zdaj sem še bolj prepričana, da je mal razvajen, ap da sta tega sama kriva, ker nima nobenega odnosa do denarja.

http://www.ringaraja.net/forum/goljufija/m_3289849/tm.htm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: žepnina
7.11.2008 20:25:00   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Gabrielka
Se ne strinjam z ostalimi, ki so komentirali temo. Meni se zdi 50 evrov primerno. To ti zadosti za parkrat v kino in še za kakšno drugo stvar. Če jim proračun to prenese, ne vidim razloga proti taki žepnini.

Pa saj 50€ res ni tako velik denar... kaj pa 14-letnik dobi za to (na mesec)?... 1x na teden gre v kino (skupaj 20€), 1x na teden na pijačo ali sladoled (spet skupaj 20€) in ostane mu 10€... če je fant, mu niti za pošteno PS igrico ne ostane, če je pa punca, pa ni to niti za L'Orealovo maskaro... kje je potem morda vstopnina v kak klub (ja, 14-letniki zahajajo v klube v današnjih časih), kje je kakšna revija, kakšen modni dodatek, karkoli?... po hitri osnovnošolski matematiki vidite, da si s 50-imi € na mesec ne more kupiti nič konkretnega, ampak se samo vklopi v družbo (da ni izpostavljen, ker nima ne za sladoled, ne za kino).

(odgovor članu Gabrielka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: žepnina
7.11.2008 20:29:47   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Gabrielka
Se ne strinjam z ostalimi, ki so komentirali temo. Meni se zdi 50 evrov primerno. To ti zadosti za parkrat v kino in še za kakšno drugo stvar. Če jim proračun to prenese, ne vidim razloga proti taki žepnini.

Pa saj 50€ res ni tako velik denar... kaj pa 14-letnik dobi za to (na mesec)?... 1x na teden gre v kino (skupaj 20€), 1x na teden na pijačo ali sladoled (spet skupaj 20€) in ostane mu 10€... če je fant, mu niti za pošteno PS igrico ne ostane, če je pa punca, pa ni to niti za L'Orealovo maskaro... kje je potem morda vstopnina v kak klub (ja, 14-letniki zahajajo v klube v današnjih časih), kje je kakšna revija, kakšen modni dodatek, karkoli?... po hitri osnovnošolski matematiki vidite, da si s 50-imi € na mesec ne more kupiti nič konkretnega, ampak se samo vklopi v družbo (da ni izpostavljen, ker nima ne za sladoled, ne za kino).


Jaz sm pa res kmeticauser posted image
Otroc pr 12ih letih hodjo na pijačke pa v kino samiuser posted image
14 letniki pa v klubeuser posted image
Pa 12letnice rabjo maskarouser posted image

V mojih cajtih(pa to ni glih neki deleč nazaj) smo si z žepnino nekak kkšn bravo kupl pa sladoled in to je blo to. Matr sm res za svetomuser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: žepnina
7.11.2008 20:31:28   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

po hitri osnovnošolski matematiki vidite, da si s 50-imi € na mesec ne more kupiti nič konkretnega, ampak se samo vklopi v družbo (da ni izpostavljen, ker nima ne za sladoled, ne za kino).


Po hitri osnovnošolski logiki si potem več kot polovica 14-letnikov ne more kupit nič konkretnega, ampak se samo vklopi v družbo (dvomim, da polovica slovenskih staršev daje svojim 14-letnikom 50e žepnine na mesec)...Res so ubogi tile naši najstniki...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: žepnina
7.11.2008 20:41:46   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Gabrielka
Se ne strinjam z ostalimi, ki so komentirali temo. Meni se zdi 50 evrov primerno. To ti zadosti za parkrat v kino in še za kakšno drugo stvar. Če jim proračun to prenese, ne vidim razloga proti taki žepnini.

Pa saj 50€ res ni tako velik denar... kaj pa 14-letnik dobi za to (na mesec)?... 1x na teden gre v kino (skupaj 20€), 1x na teden na pijačo ali sladoled (spet skupaj 20€) in ostane mu 10€... če je fant, mu niti za pošteno PS igrico ne ostane, če je pa punca, pa ni to niti za L'Orealovo maskaro... kje je potem morda vstopnina v kak klub (ja, 14-letniki zahajajo v klube v današnjih časih), kje je kakšna revija, kakšen modni dodatek, karkoli?... po hitri osnovnošolski matematiki vidite, da si s 50-imi € na mesec ne more kupiti nič konkretnega, ampak se samo vklopi v družbo (da ni izpostavljen, ker nima ne za sladoled, ne za kino).

Jaz sm pa res kmeticauser posted image   Otroc pr 12ih letih hodjo na pijačke pa v kino samiuser posted image 14 letniki pa v klubeuser posted image   Pa 12letnice rabjo maskarouser posted image   V mojih cajtih(pa to ni glih neki deleč nazaj) smo si z žepnino nekak kkšn bravo kupl pa sladoled in to je blo to. Matr sm res za svetomuser posted image

Samo za eno noč ali pa en večer pridi k meni v taxi, pa boš videla dejansko stanje... 13-letnice, ki pijane kot mamba popadajo iz Bakhosa ven v taxi... 14-letniki, ki stojijo pred Mercatorjem ob 20:55 in zadnje minute kupujejo liter vina... in ja - 12-14-letnice z maskaro... križana gora, to pa res ni nič takega, da se punca ob koncu OŠ naliči?... pijančevanja pri otrocih jasno ne podpiram, ampak sok s sošolci po šoli, sladoled na poti domov, revija na poti v šolo, kolektivni obisk sošolk v Mullerju - v čem je problem?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: žepnina
7.11.2008 20:44:40   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Gabrielka
Se ne strinjam z ostalimi, ki so komentirali temo. Meni se zdi 50 evrov primerno. To ti zadosti za parkrat v kino in še za kakšno drugo stvar. Če jim proračun to prenese, ne vidim razloga proti taki žepnini.

Pa saj 50€ res ni tako velik denar... kaj pa 14-letnik dobi za to (na mesec)?... 1x na teden gre v kino (skupaj 20€), 1x na teden na pijačo ali sladoled (spet skupaj 20€) in ostane mu 10€... če je fant, mu niti za pošteno PS igrico ne ostane, če je pa punca, pa ni to niti za L'Orealovo maskaro... kje je potem morda vstopnina v kak klub (ja, 14-letniki zahajajo v klube v današnjih časih), kje je kakšna revija, kakšen modni dodatek, karkoli?... po hitri osnovnošolski matematiki vidite, da si s 50-imi € na mesec ne more kupiti nič konkretnega, ampak se samo vklopi v družbo (da ni izpostavljen, ker nima ne za sladoled, ne za kino).

Jaz sm pa res kmeticauser posted image   Otroc pr 12ih letih hodjo na pijačke pa v kino samiuser posted image 14 letniki pa v klubeuser posted image   Pa 12letnice rabjo maskarouser posted image   V mojih cajtih(pa to ni glih neki deleč nazaj) smo si z žepnino nekak kkšn bravo kupl pa sladoled in to je blo to. Matr sm res za svetomuser posted image

Samo za eno noč ali pa en večer pridi k meni v taxi, pa boš videla dejansko stanje... 13-letnice, ki pijane kot mamba popadajo iz Bakhosa ven v taxi... 14-letniki, ki stojijo pred Mercatorjem ob 20:55 in zadnje minute kupujejo liter vina... in ja - 12-14-letnice z maskaro... križana gora, to pa res ni nič takega, da se punca ob koncu OŠ naliči?... pijančevanja pri otrocih jasno ne podpiram, ampak sok s sošolci po šoli, sladoled na poti domov, revija na poti v šolo, kolektivni obisk sošolk v Mullerju - v čem je problem?


V tem da se vam zdi to normalno.

Pa btw pri dvanajstih letih nisi konc osnovne šoleuser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: žepnina
7.11.2008 20:49:00   
Kerensa*
Beri, Brisača, beri... posebej sem napisala, da ne podpiram pijančevanja pri otrocih... in pod "konec OŠ" nisem mislila samo zadnjih 5 minut, temveč zadnjo triado (popravljam izraz, če smem).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: žepnina
7.11.2008 20:56:00   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: picola1
Po hitri osnovnošolski logiki si potem več kot polovica 14-letnikov ne more kupit nič konkretnega, ampak se samo vklopi v družbo (dvomim, da polovica slovenskih staršev daje svojim 14-letnikom 50e žepnine na mesec)...Res so ubogi tile naši najstniki...

Koliko pa je staršev, ki za svojega 14-letnika ne dajo vsaj 50€ na mesec (govorim o tistih, ki lahko, seveda)?... saj je vseeno, a mu daš bankovec direkt v roke ali pa mu npr. 1x tedensko daš 10€, da gre v kino in ima zraven za Coca-Colo in kokice, pa 1x na 14 dni za McDoanld's, pa hčerko 1x na mesec pelješ v Mullerja po maskaro (če sploh hoče iti s tabo, namesto s sošolkami) in sina pelješ v Big bang... končna matematika ni dosti drugačna, no.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: žepnina
7.11.2008 21:03:08   
ada2
OMGuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , a to me čaka čez 3 ali 4 letauser posted image in jaz si potem grem omislit še več otrok?????

sicer pa... tako je v večjih mestih, ne? (daj mi no vsaj malo upanjauser posted image ), pri nas, ko ni ne kina, ne klubov, ne mcDonaldsa, ne mullerja bo verjetno lažje... pa še za taxi ne bo treba dati, ker je celo mesto dolgo bora 2 km, to pa smo svoje mladiče naučili prepešačituser posted image




_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?