|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Boleče prsi med in po dojenju
1.12.2009 8:06:45   
endrina
Imam 14 starega dojenčka. Vem da na začetku boli ko dojiš, to mi je bilo jasno že od prvega rojstva. Zdaj že 14 dni polno dojim in ko mi otrok potegne me tako zaboli, da mi uidejo solze in diham, kot da bi imela popadke, da si lajšam bolečino. Čez nekaj časa bolečina sicer pojenja, se pa pojavi spet v drugi obliki. Ko mi sesa, prav čutim pekoč občutek po vseh mlečnih vodih. LAhko bi rekla, kot da bi čutila po nitkah kako me vsaka posebej boli in peče. Bolečina za znoret. Vseeno vztrajam, da mi sesa 10 minut na vsaki dojki, potem pa več ne vzdržim in ga odstavim. Prsi me potem bolijo še kako uro po dojenju.
Katastrofa. Meni zdaj v tem dojenju res ni nič lepega. Trpim zraven ko kristus in samo čakam kdaj bo že mali gotov. Grozno no.
A ima katera podobne težave in kako ste jih reševale. JAz sem že čist na robu obupa. Ko se mi mali zbudi, me kar strah postane kaj bo, ko mi bo spet sesal. In vedno znova je ista zgodba. Ob dojenju se jočem, namesto da bi uživala. Hvala bogu, da imam dovolj mleka, da vsaj mali nekaj ima od tega, če že jaz trpim take bolečine (vsaj niso pol zaman, a ne?).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Boleče prsi med in po dojenju
1.12.2009 8:37:26   
manna
endrina, mene je tudi tako bolelo, pa nihče mi ni verjel da me tako boli, so mislili da samo tarnam za brezveze! Bolelo me je bolj na desni kot levi. Solze sem imela v očeh in stiskala zobe kot nora! Zdelo se mi je kot da mi nekdo hoče izruvat dojko ven! Minilo je po pribl. enem mesecu oz. je počasi postalo znosno. Zdaj ne boli več nič, dojim že 6 mesecev. Nevem zakaj je tako bolelo - sem pa na forumu o dojenju (med.over.net) prebrala da nekatere ženske pač močneje občutijo ko se mlečni vodi praznijo in polnijo...
Takrat sem si pomagala s tem da sem razmišljala kako lepo bo ko bomo šli na morje, kako lepo hčerkico imam, skratka da sem mislila na nekaj drugega. Je blo pa res hudo, sploh ker so me vsi debelo gledali kaj me tok boli.

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Boleče prsi med in po dojenju
1.12.2009 10:28:29   
endrina
Moram rečt, da sem pri prvem otroku imela iste težave, samo se več ne spomnim kako dolgo so trajale. Sem sprva dojila leže, pa sem mislila, da bo bolje, če probam sede z blazino za dojenje. Ja pa je blo en dan glih boljše in me ni več tak bolelo, zdaj pa me spet.
Ravnokar je bila patronažna pri meni, pa je rekla da želi videt kako se dojima. Nič ni rekla, samo  gledala me je zraven kako si ga pristavim, pa še prso mi je potipala, preden sem začela dojit in po tem ko sem nehala. Je na koncu rekla, da se pristavljama lepo, da mali super sesa, da so prsi bile polne mleka in da so na koncu lepe mehke, tako kot mora bit in da ona ne vidi razlogov zakaj me prsi bolijo, ko mi mali sesa. Njena domneva je bila, da me zaradi bradavic, čeprav desne sploh nimam poškodovane, pa tam to bolečino najbolj občutim. Ta levo pa imam počeno po dolgem in počez, pa me zaboli le na začetku ko mi jo potegne, ker mi pač vedno znova razteguje to rano, pol pa ko začne mirno sesat pa me ne boli več. Svetovala mi je, naj si prsi namažem s svojim mlekom in jih pustim zračit veni na zraku, da še to najbolj pomaga. Če ne, pa si naj kupim šentjanževo olje, ki pa si ga moram obvezno pred dojenjem oprati dol. Da je to še edino kar lahko pomaga.Moram zdaj mojega poklicat, da mi gre to nabavi, pa upam, da mi bo potem bolje.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Boleče prsi med in po dojenju
1.12.2009 10:33:11   
krfjolca
Če te boli v notranjosti prsi, potem mazanje bradavic ne bo kaj prida pomagalo. Mene je tudi na začetku tako bolelo, sem imela očitno tako močan izcejalni refleks. Mislim, da se je umirilo po kakem mesecu. Poskusi raje z masažo dojk, tako tudi razbiješ vozle - v Muellerju sem jaz kupila Weledino olje za masažo, ni treba dol spirat. Pa oblivanje z res vročo vodo ali toplimi obkladki.

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Boleče prsi med in po dojenju
1.12.2009 14:41:38   
emina83
Pa si si probala kaj potipat prsi, da se ti ne delajo kaki vozlički notr? Mene je tako bolelo, ko se mi je zamašil kak vod ali pa se mi je hotel zamašiti. Probaj it pod tuš, pa se potuširaj s čimbolj vročo vodo kot jo pač preneseš in si vmes pomasiraj prsi in si jih ročno spumpaj na pol. Meni je samo to pomagalo. Pa pred dojenjem sem si tetra plenico zmočila z vrelo vodo in sem si jo položila na dojko 5 min pred dojenjem, pa še malo pomasirala dojko (s to pleničko), da so se mi mlečni vodi bolj odprli. Probaj, škodit ne more.

Pa pam da se ti zadeve čimprej znormalizirajo!user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Boleče prsi med in po dojenju
2.12.2009 14:52:29   
endrina
Ne vozlov nimam. Razen ko imam čisto polno prso, pred dojenjem, ampak mi jo mali celo sprazni in ko si jo potem potima, je čisto čisto mehka. Tak da mastitis ziher ni na pohodu.
Sem pa govorila s kolegico, ki ima pol leta starega dojenčka, pa je rekla, da so njo prsi tako bolene celih 2 meseca, pol pa kot da bi odrezal, enega lepega dneva več ne.
NO to je živa groza, ker pol me še mesec in pol čaka takšnih bolečin. Danes ponoči je bilo res grozno. Sem 1x prav zakričala, ko mi je potegnil na levi strani. Moj se je prav vstrašil kaj se dogaja. Jaz pa vsa v solzah.
Ja ti začetki dojenja so živo sranje. Pol pa ko se to znormalizira pa je super. Samo včakat se moraš tega časa.

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...




Porodna izkušnja
Porodne zgodbe

Kakšna je bila vaša porodna izkušnja?

Pozitivna. (63%)

Negativna. (12%)

Oboje. (26%)


Število vseh glasov: 3676

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!