|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Danska
31.7.2009 16:34:59   
*žaži*
Ali je bil kdo na Danskem? Pa tudi na Švedskem? Švedska- bolj me zanima jug- ali je tam kaj zanimivega? Drgače pa bom vesela vsakega posta, karkoli- nasveti, izkušnje, predlogi...
V naprej hvala user posted image !



< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 31.7.2009 18:48:13 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Danska
31.7.2009 23:03:39   
norge
Že po mojem nicku verjetno vidiš, da sem po duši skandinavka. Bila pred 10 leti, tam spoznala sedanjega moža in vse kar lahko rečem, da so to najlepši kotički na tem planetu... Mi smo dali sicer čez celo Skandinavijo (najbolj mi je všeč Norveška, ampak je Danska in Švedska tudi ful super). Je pa Danska ena taka čudovita ravninska dežela (najvišji hrib je visok nekaj čez 100 m), noro za kakšno kolesarjenje, prijazni ljudje, vse seveda po skandinavsko urejeno... Švedska pa tud, Stockholm je norooo lep, krasno, umirjeno mesto... Uglavnem toplo priporočam...user posted image user posted image

(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Danska
3.8.2009 8:50:12   
Babsi
Jaz sem bila na 3tedenskem potepanju po skandinaviji pred 12 leti. Nepozabno. Šli smo z avtodomom, večino krajev tam pa smo obdelali s kolesi. Vse je zelo urejeno, ljudje prijazni, mesta so zanimiva, pokrajina pa prekrasna. Sploh norveški fjordi so se mi vrisnili v spomin.
En tak dopust si želim ponovit v prihodnjih letih.

(odgovor članu norge)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Danska
6.8.2009 13:19:13   
*žaži*
Norge in Babsi hvala vama user posted image
Mi gremo sept. Upam, da bo vreme ok.
Norge: Ali zelo piha na Danskem? Saj živiš na Danskem ne?

Babsi: A vi ste vso hrano s seboj vzeli takrat? Ker je baje Danska fuul draga država in je seveda tudi hrana zelo draga gor.
Tudi mi gremo z avtodomom. Zelo se veselim , samo upam, da ne bo vožnje res PREveč.


(odgovor članu Babsi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
6.8.2009 13:57:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *žaži*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
6.8.2009 14:01:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *žaži*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Danska
6.8.2009 19:52:42   
*žaži*
Metulj333 zelo se zahvaljujem tudi za tvoj prispevek k temi user posted image  user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Danska
6.8.2009 19:58:32   
*žaži*
Aja pa še to...Metulj333 en teden misliš, da je dost da si pogledamo najbolj zanimive stvari? Koliko časa ste bili vi na potovanju?

(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
6.8.2009 21:50:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *žaži*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Danska
7.8.2009 23:22:09   
Lianna
Na Danskem sem bila že 2x. Prvič 2m in drugič 1t. V primerjavi s Slovenijo je draga, ampak čudovita država. Jaz sem se takoj zaljubila vanjo, tako da bi se lahko preselila tja. Poletja so fajn, niso prevroča. Zvečer pa kar zahladi, tako, da jaz sem imela seboj bundo, ki mi je prav prišla.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Danska
7.8.2009 23:23:40   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: *žaži*

Norge in Babsi hvala vama user posted image
Mi gremo sept. Upam, da bo vreme ok.
Norge: Ali zelo piha na Danskem? Saj živiš na Danskem ne?

Babsi: A vi ste vso hrano s seboj vzeli takrat? Ker je baje Danska fuul draga država in je seveda tudi hrana zelo draga gor.
Tudi mi gremo z avtodomom. Zelo se veselim , samo upam, da ne bo vožnje res PREveč.




Ne piha. Jaz sem preživela tam eno poletje in smo imeli lepo vreme. Celo kopati smo se šli, čeprav morje ni toplo. Samo noči so mrzle.

(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Danska
10.8.2009 10:59:41   
Babsi
Mi smo imeli velik hrane s sabo. Je bilo res drago. Od Danske sem si najbolj zapomnila Ribe - mislim da je najstarejše Dansko mesto, pa Arhus mi je bil všeč.

Bo treba spet malo na tisti konc user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Danska
10.8.2009 11:42:59   
*žaži*
Babsi hvala user posted image
A mogoče katera ve, je mela Mojca Mavec v kateri od svojih oddaj predstavljeno Dansko?? Ker to bi mi pa res velik pomagal kot predstavitev.


(odgovor članu Babsi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Danska
10.8.2009 13:18:55   
Babsi
http://www.rtvslo.si/tureavanture/popotni-dnevnik/foto-danska-mala-velika-dezela/203833

pa na netu imaš ogromno info o Danski

(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Danska
10.8.2009 14:11:20   
Tanja55
Jaz sem studirala en semester na Danskem in je blo prav super. Piha zelo, ampak pozimi, poletja so kul, sveza in prijetna. Ribe je res lepo mestece, najstarejse mesto na Danskem, ja. Arhus je bil meni super, Odense je fajn zaradi H.C. Andersena, imajo lusten muzej, pa mesto je prijetno. Kobenhavn si bom zapomnila po dvodnevnem kolesarjenju, pa po mestni plazi. Bomba je knjiznica, pejte vsaj na ogled, da clovek vidi kaj je to prava nacionalna knjiznica, zunaj so pa leseni stolcki postavljeni, da se lahko soncis, kaj pojes/spijes. Fajn je tud z ladjico it. Sever dezele je zanimiv, a prov poseben se mi ni zdej. Grad, ki ga je ena omenjala, in ga vidis s trajekta med Svedsko in Dansko je pa t.i. Hamletov grad. Jug Svedske je lep, Malmo je lusten, Stockholm pa prekrasen, res priporocam. Danska je mirna dezela, hrana je zelo draga, precej imajo rib, hladnih prigrizkov, precej jedi z mascobo (razni namazi itd.), sladice so sijajne, mleko, mlecni izdelki, cokolada enkratni. Mah, dej vprasej kaj natancno, bom lazje odgovorila.

A ja, ce se boste peljali mimo nemskega Flensburga, to je eno uro do DK, se ustavite, ker je res krasno malo mesto. Jaz sem sla dvakrat ker mi je blo tolk super. Itak mi je ta Sever evrope grozno vsec.

Lonely Planet mislim, da ima serijo,kjer je Danska predstavljena. Poglej v kaksni knjiznici, lahko ti pa sicer tud kaksno sliko na mail posljem, ce zelis.

(odgovor članu Babsi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Danska
10.8.2009 14:24:05   
hrchy
jaz zivim v CPH, tako da ce imas kaksna specificna vprasanja, kar vprasaj... sicer ti bom pa poskusila kaj napisat po sluzbi.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Danska
11.8.2009 5:08:48   
hrchy
no evo, se enkrat.
torej, vreme: septembra zna biti ze malo hladneje, tako da nekaj toplega za oblect definitivno, ce boste imeli pa sreco, bo pa se zmeraj lepo in toplo. trenutno hodimo na plazo skoraj vsak dan :) sploh je pa tako, da se zna v enem dnevu zamenjat vse, zato je zelo fajn imet kaksen anorak s sabo, ko se hodi po mestu, ce pride kaksna nepricakovana ploha. (sicer pa www.dmi.dk)
za videt: ce greste iz nemcije s trajektom, potem se splaca ustavit na otoku Møn, kjer imas visoke bele klife iz krede. potem iamjo tudi precej zabaviscnih parkov, pa mini safariji so, labirinti.... informacije o tem in razne letake, prospekte lahko poisces na trajektu. je pa vse odvisno koliko vas gre, a imas s sabo otroke itd... Kopenhagen - Tivoli, ZOO, parki, Stroget street, Nyhavn... Potem imas seveda muzeje itd... ampak to bos verjetno nasla v kaksnem vodicu... Hamletov grad je v helsingørju, potem imas lep grad v frederiksborgu, muzej vikingov v Roskildeju itd. Za otroke legoland, bonbon land...
hrana: odvisno, kje boste jedli - ce kuhate sami, so cene v trgovinah (Netto, Føtex...) na enakem nivoju kot v Sloveniji. Ce boste jedli zunaj, bo drago (recimo 20 eur za glavno jed). Pijaca - isto - v trgovini ok, ce gres v bar, te pride pivo z lahkoto 5 eur in vec. sicer je pa treba probat njihov smørrebrod, njihov hotdog in kaksno slascico iz njihovih pekarnic.
bencin: razlicne cene na razlicnih bencinskih, tako da se vam splaca malo spremljati, ko se boste vozili naokrog in iti tja, kjer je ceneje.
jezik: vsi govorijo anglesko, tako da s tem ne bi smelo biti problemov

hmmm, evo to je to, za tole pozno uro. vprasaj malo bolj specificno, ce te se kaj zanima...



(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Danska
11.8.2009 17:27:22   
*žaži*
Tanja in hrchy supr sta user posted image , hvala vama. Torej vaju lahko še kaj več vprašam...ok user posted image

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Danska
13.8.2009 9:05:48   
*žaži*
Heej!

- Zanima me katere stvari morava obvezno videt, probat, ko bova na Danskem?
- Majo kakšno tradicionalno hrano, pijačo, prodajajo kakšne zanimive spominke, ki predstavljajo Dansko?
- Kaj se da poleg muzejev in raznih podobnih turističnih točk še videt? Ali imajo pestro nočno življenje gor? user posted image Sprašujem zato, ker je bila kolegica nedolgo nazaj na Nizozemskem, pa pravi, da se lokali zaprejo okol 20., da zvečer ni nikjer nobenga user posted image trgovine pa ob pol šestih zvečer. user posted image
- Kaj lahko vidiva v Copenhagnu- kaj posebnega mislim? Je kje na danskem kakšna univerza, ki je zelo znana? Pa prosila bi še, da mi mal za predstavo poveste cene za recimo: kava v lokalu, pica, sok, pivo,... Kolk pribl. stane en majhen šoping v trgovini...kruh, kakšna salama, mleko, pekovsko pecivo...in podobno..?

Pa še, kaj je kaj zanimivga na J Švedske?

...no sej se bom še kaj spomnila... user posted image


(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Danska
13.8.2009 9:14:05   
*žaži*
..aja še to...ali priporočate, da vzameva kolesa s seboj, ali niso tolk obvezna prtljaga?

(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Danska
13.8.2009 9:30:14   
*žaži*
Tanja 55 ti pošljem na ZS moj mail user posted image

Zgoraj so postavljena vprašanja zato, ker bi vas prosila, da mi napišete tiste najbolj zanimive stvari kako in kam, ker vseh gradov in vseh turističnih znamenitosti nama (beri jaz in partner) ne bo uspelo videt v enmu tednu. Kljub temu, da ste že napisale oz. mi že odgovorile na kar nekaj vprašanj, razmislite in se spomnete še česa user posted image
Pa še to: Kako je na podeželju? Kej za videt? Smo namreč ljubitelji narave user posted image

(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Danska
18.8.2009 14:10:48   
*žaži*
...prebrskala vsepovsod in našla mnogo zanimivega o Danski, komaj čakam user posted image Dekleta hvala za vaše odgovore.  LP user posted image


(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Danska
20.8.2009 12:32:40   
sonček33
Ste me čisto znervirale s tole Dansko. Je že dolgoletna želja, zdaj imamo malega (/m), tako da ne vem, kdaj bo čas za tale podvig.

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Danska
22.8.2009 9:35:25   
hrchy
IZVIRNO SPOROČILO: *žaži*

Heej!

- Zanima me katere stvari morava obvezno videt, probat, ko bova na Danskem?
- Majo kakšno tradicionalno hrano, pijačo, prodajajo kakšne zanimive spominke, ki predstavljajo Dansko?
- Kaj se da poleg muzejev in raznih podobnih turističnih točk še videt? Ali imajo pestro nočno življenje gor? user posted image Sprašujem zato, ker je bila kolegica nedolgo nazaj na Nizozemskem, pa pravi, da se lokali zaprejo okol 20., da zvečer ni nikjer nobenga user posted image trgovine pa ob pol šestih zvečer. user posted image
- Kaj lahko vidiva v Copenhagnu- kaj posebnega mislim? Je kje na danskem kakšna univerza, ki je zelo znana? Pa prosila bi še, da mi mal za predstavo poveste cene za recimo: kava v lokalu, pica, sok, pivo,... Kolk pribl. stane en majhen šoping v trgovini...kruh, kakšna salama, mleko, pekovsko pecivo...in podobno..?

Pa še, kaj je kaj zanimivga na J Švedske?

...no sej se bom še kaj spomnila... user posted image




helo, se nekaj nasvetov
- v CPH se pojdite vozit s turisticno ladjico po kanalih - je res cisto drugacna perspektiva mesta, pa se vidis ene par takih kotickov, kamor drugace ne bi sel.
- mogoce tudi v Christianio - to je pa odvisno, kaksen clovek si, ce ti bo vsec ali ne - gre za ene vrsto samostojno drzavo znotraj CPH, ki so jo ustanovili hipiji na prostoru nekdanjih vojaskih objektov. MEni je tam ful vsec, ker je cisto relaksirano, veliko koncertov, vsedes se ob jezero, spijes kaksno pivo, pocvekas... Zdaj so prvotni prebivalci seveda ze odrasli, si uredili hise, imajo druzine... hkrati pa je se vedno polno mladine, ki prihaja na koncerte in po kaksen joint :) tko, zelo posebno...
- definitivno poskusit njihova peciva - eno zelo dobro pekarnico imas pri Illumu na Kobmagergade, eno pa v Christianshavnu, na vogalu ob kanalu, ko prides z metroja.
- kolesa - ja so prakticna... se posebej za po mestu. Ampak ce imas dobro kolo, potem poskrbi, d aimas tudi dobro kljucavnico!
- Odvisno, kdaj prides, ampak v CPH je trenutno ful enih stvari, ki se dogajajo zunaj, zastonj... je fino najt 'Copenhagen this week' vodic, ki ima vse to zbrano  - jaz ga ponavadi poberem z info deska na letaliscu. Poleg tega imas noter tudi vse muzeje, veliko restavracij... tukaj tudi link
- tradicionalna hrana - jaz bi omenila smørrebrod - to je kos rzenega kruha, ki ga potem oblozijo z razlicnimi stvarmi, izgleda ful lepo, pa ful tradicionalno. Potem bi jaz priporocila tudi, da se enkrat usedeta na brunch - tudi to je nekaj, cesar v sloveniji ne prakticiramo, gre pa za mix med zajtrkom in kosilom, ponavadi stane malo nad 10 eur, standardno pa dobis kavo, sok, kruh, nekaj razlicnih salam, sirov, kaksno jajce na oko, pecene klobasice, kaksen jogurt, sadno solato... Pijaca - Gammel Dansk je njihov tradicionalni 'pelinkovec', ki ga pijejo za dobro jutro. Sicer pa pivo in meni zelo vsecni Sommersby Apple cider (okus po jabolcnem soku, alkohola toliko kot pivo).
- pa obvezno pojdi na Ben & Jerry's sladoled - je na zacetku Strogeta (glavni shopping street) ce gres od Kongens Nytorva. Najboljsi sladoled an svetu zame (recimo 'chunky monkey' ali 'Bohemian Raspberry')
- Nocno zivljenje je zelo pestro, se posebej cez vikende, mas pa tudi na zgornjem linku info o tem, kje so klubi itd.
- trgovine se pa tudi tukaj zaprejo zgodaj, mogoce ne tiste v strogem centru, ampak malo ven pa - po sesti uri ni vec odprto.
- Zivilske trgovine so ponavadi odprte do osmih.
- restavracije ob Nyhavnu so drage (za turiste) in lokalci prakticiraj(m)o to, da si pivo kupis v bliznji stacuni in se potem vsedes na rob kanala (tako kot vsi ostali) in uzivas tam :)
- plastenke, plocevinke... lahko vrnes v trgovini (poglej, ce imajo oznako 'pant' - da dobis nazaj nekaj kron.
- cene v zivilskih stacunah se razlikujejo - najdrazja je Irma, potem Kvickly, Føtex, najcenejsi pa kaksen Netto ali Fakta. Cene so tam nekje enake kot pri nas (ce se prav spomnim) - povprecen nakup - recimo 10 dkg salame, mleko, kruh, solata, kaksna omakica za testenine... pride okoli 10 eur. Moj je ravno prisel iz Slo pred par tedni, pa isto pravi, da ful ni drago. (5kg krompirja 2 eur, 20 dkg Gaude s pestom 3,2 eur, 300 g mini croissants 1,4 eur, pol kile zemljic 1,8 eur, 10 paradiznikov 1,4 eur, smoothie 7,5dl 4 eur, 1,5kg hrenovk 10 eur :), 300 g sunke 4 eur - poglej si na www.netto.dk recimo )
- meni je ful dober koldskål - kot en jogurt (en liter, v tetrapaku), ki je narejen iz 'kerne mælk' - ne vem, kaj je prevod, je pa z limono, tem mlekom, vanilijo... in potem noter stresajotake posebne okrogle piskotke... mmmm
- za na kruh namesto nutele pogosto dajejo kar cokoladne ploscice (pålægchokolade)
- spominki - njihove zastavice (ma jih imajo povsod!) al pa kaksna mala morska eklica - ce ti je vsec take vrste kic - imas kar nekaj takih stacun v centru
- Univerza v Copenhagnu - je v centru - imajo ful veliko staro stavbo za knjiznico... sicer je pa bolj znana Copenhagen business school - ki je novejsa, nekako 'elitna'.
- zelo popularno (kadar je lepo vreme) je posedanje po vseh zelenih povrsinah, soncenje po parkih... tako da kaksno dekico je zmeraj fajn imet s sabo, ce si utrujen od celodnevnega pohajanja (recimo Kongens have park)
- meni je ful hud botanicni vrt s tropskim rastlinjakom....
- Assistents Kirkegaard - pokopalisce, kejr je pokopan H.S.Andersen - jaz bi rekla da je must see, ker je cisto drugacno od slovenskega koncepta pokopalisc, izredno zeleno, mamice pridejo tja, se usedejo pod drevo in citajo, mali se igrajo med grobovi, folk se sonci... slisi se morbidno, ampak je prav prijetno, bolj kot kaksen park...
- ce rada kuhas, potem ima vsak corner shop (kao Sadje-Zelenjava) fuuuul eksoticnih omakic, zacimb, sestavin iz celega sveta (v nekaterih dobis tudi Poli salamo, v skoraj vsaki pa ajvar)
- sicer pa ce pogledas zemljevid CPH, lahko vidis, da je bilo mesto v preteklosti skoraj okroglo in obdano s cik-.cak obrambnim zidom, okoli katerega je bil obrambni jarek. Ostanki tega jarka so vidni se danes (okoli Christianshavna), na drugi strani pa so iz teh jarkov naredili jezera v parkih (parki so ful lustni za obiskat). Skozi sredino tega kroga je slo glavno pristanisce. Se na zunanji strani na SZ je bil pa se en obrambni jarek, ki je zdaj tudi spremenjen v jezera (Lakes, Søerne), kjer se kopajo labodi in racke in galebi
- ce vzameta kolesa, potem priporocam, da se z avtom zapeljeta do 'dyrehaven' na severu kopenhagna, kjer so kraljeva lovisca in potem po dyrehavnu kolesarita, saj so urejene lepe steze. Je cez 1000 ha velik in ze nevem koliko tisoc glavami jelenjadi... Zelo popularen plac tudi za piknike. Poleg tega je tam tudi Bakken, cez 400 let star zabaviscni park/sejem.
- aja se ena hrana - danski hot dog iz ene izmed prikolic (pølsevogn) - bosta videla povsod po mestu (okoli 20 kr)

evo cel referat, zdaj pa bodi dovolj, moram it se kaj narest....
pa prasaj, ne, ce sem se kaj spustila...


(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Danska
22.8.2009 13:26:19   
*žaži*
Jooooooj hrchy kok si ti prijazna, ful ti hvala user posted image  user posted image ....da si si tkole lepo čas vzela user posted image   Velik inf., ki jih drugje nism našla user posted image
Maš ZS user posted image


(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tri najlepše pešpoti ob morju
Sprehodite se po najlepših krožnih pešpoteh ob slovenskem morju, ki pohodnikom omogočajo spoznavanje skritih kotičkov Po...
11 idej, v katere muzeje z otrokom
Ker smo radi družinsko aktivni tudi na kulturnem področju, vam v spodnjem članku predstavljamo nekaj muzejev, ki smo jih...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?