|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Eno vprašanje
5.6.2006 21:24:28   
snorlax
Večkrat berem, kako pišete o tem, da imate dojenčka in starši, stari starši, še najbolj pogosto pa tašče in tasti nič ne kupijo vašemu otroku. Ob tem se mi poraja vprašanje: "Zakaj hudiča pa mislite, da so dolžni kupovat karkoli?"

Saj ne rečem, lepo je, če pomagajo finančno ali s kakšno stvarjo ali pa z varstvom, ampak vse bolj se mi zdi, da nekako smatrate to kot dolžnost, ne pa kot svobodno voljo.

OK, jaz sem pač tak tip, da svojim otrokom kupim prej kot pa sebi, vedno se dam na konec vrste za kupit kakšno stvar. Pa tudi vem, da če bom kdaj imela vnuke, bom vsa srečna, če jih bom lahko pazila in jim kaj kupila. Ampak vsi pa niso taki in tudi vsi nimajo finančnih možnosti. Meni je kar malo hudo pri srcu, če vidim, da moja mama kupi kakšno večjo stvar, ker vem, da si je prišparala pri sebi in svojih potrebah. Nikoli pa ne bi razmišljala, da je dolžna nekaj kupit in bi bila jezna, če ne bi.

Moja tašča tudi ni prišla nikoli pogledat otroka. Je stara, brez izpita za avto, ima malo pokojnino. Smo pač mi prinesli dojenčka njej pokazat. Pa tudi daril nismo dobili, niti jih pričakovali.

Ne vem, to je samo moje razmišljanje. Ne ciljam s tem na nobeno konkretno, samo ne razumem tega razmišljanja, da so stari starši nekaj dolžni oz. če nič ne dobimo od njih, smo užaljeni in jezni.

L.p.user posted image


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Eno vprašanje
5.6.2006 21:29:13   
pety78
Se strinjam s tabo. Meni je tudi težko, če kdo mojemu sinu kaj prinese, ker nihče nima glih preveč denarja. Sploh pa ne zahtevam in ne želim, da mu kupujejo stvari. Je pa res, da vsaka napiše, da mu ta pa ta nič ne kupi. Saj ne vem, a se po tem ceni človeka?user posted image
Res pa je, da eni delajo razlike med otroki. Enim ja, drugim ne. To se pa tudi meni ne zdi lepo.

LP, Petra

_____________________________



(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Eno vprašanje
5.6.2006 21:41:34   
Anonimen
hmm...res nisem nikoli razmišljala o tem, da bi bili stari starši dolžni kaj kupit. Sem pa prepričana, da vsak stari starš kupi svoj/emu/i  vnučk/u/i vsaj kako čokoladko...sej to tut šteje ane..

(odgovor članu snorlax)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Eno vprašanje
5.6.2006 21:45:23   
Magi*
sem podobnega mnenja. ne pričakujem nič od nikogar in mi je kar nerodno, ko naši starši kar naprej zasipavajo svojo edino vnukico z raznimi darilci. saj sem jim hvaležna, jim pa tudi povem, da je to popolnoma nepotrebno, ker sami čisto v redu shajamo.

glede obiskovanja: eni starši so non stop pri nas, drugi so bolj zapečkarske sorte in moram mi k njim. priznam, da je bilo to sprva meni tudi čudno, zdaj sem pač uvidela, da oni pač taki so. ko pridemo tja, so nas zelo veseli.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Eno vprašanje
5.6.2006 21:53:38   
Anonimen
Od babic in dedka pričakujem, da crkljajo malo Mič.
Da so pravi stari starši, topli, razumljivi do vnukinje, da ji pustijo tudi tisto, česar ji jaz ne pustim.

Ne razumem tistih, ki pravijo, da stari starši "motijo" njihovo "strogo" vzgojo. Sama mislim, da je tako prav. Starši smo tisti, ki otroke vzgajamo, kar vključuje tudi navajanje na določen red in disciplino, stari starši pa so tisti, ki otrokom dovolijo nekaj več.

Tako dobro se spomnim, kako ZELO me je razvajala moja stara mama. Ustregla je praktično vsaki moji želji, se igrala tiste igre, ki sem jih želela, in pustila, da sem Črnega Petra vedno zmagala. Skoraj vsak dan je posebej zame skuhala mojo najljubšo jed. Ker mi dnevni jedilnik ni dišal.

Ko sta prišla domov starša, sem poslušala drugo muziko. In plesala po njej. Ker sem vedela, da starše moram "ubogat", stare mame pa ne. Ampak zato danes nisem prav nič razvajena; prej obratno.

In zato vsakemu otroku privoščim takšne babice in dedke, te "dobre vile". Občutek, ki so mi ga vcepili stari starši, da je življenje lepo, toplo, dobro, navihano, da so v njem dovoljene naše želje in da se je dovoljeno razvajat, je danes mnogo več vreden od vsake nasilno vcepljene discipline.

In mogoče tudi zato od svojih staršev pričakujem predvsem to, da bodo en dober user posted image mali Mič. Za ostale realnosti vzgoje bom že sama poskrbela.

In tudi zato od njih ne pričakujem, da mi dajo vse materialne pogoje za moje lagodno življenje. Vem, da bodo tu, če jih bom zares rabila. In to mi je dovolj, da imam pogum, da sama pilotiram svoje življenje. Morda bi bilo s kakšnim podarjenim nadstropjem ali milijonom bolj lagodno, bi bilo pa v njem gotovo manj izziva, čara in zadovoljstva, ko mi nekaj uspe narediti sami. Tudi če je to samo na novo pobarvana stena v kuhinji user posted image  .

(odgovor članu snorlax)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Eno vprašanje
5.6.2006 22:19:44   
BLAŽIKA
Se pridružujem mič in njeni napisani temi.user posted image user posted image

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Eno vprašanje
5.6.2006 22:46:37   
Anonimen
Točno tako Mič! Otrok MORA imeti nekoga za crkljanje in razvajanje. Stari starši so za to idealni! Vendar v vzgojo se ne smejo vmešavati!......Kaj je bilo že vprašanje...?

(odgovor članu BLAŽIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Eno vprašanje
5.6.2006 23:02:33   
benika
user posted image user posted image user posted image  Mič.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Eno vprašanje
5.6.2006 23:03:22   
lelaval
Se strinjam z vašimi izjavami. Moji otroci tudi ne dobijo ne vem kaj od starih staršev (le za rojstne dneve, ali pa še to ne), pa tudi pričakujem ne, tako, da nisem razočarana. In tudi moja mama jih ne pride pogledat (niti za RD, ne pride niti, ko imam jaz RD), kar mi sicer ni ravno všeč, a se s tem ne obremenjujem. Pač grem k njej, ko meni paše. Konec koncev je tudi vsak dan ne bi rada gledala ob sebi. Tašče pa še manj. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Eno vprašanje
5.6.2006 23:23:36   
babylove
Zakaj se pričakuje, da bodo ljudje kupovali stvari? Po moje zato, ker so starši razvajeni in navajeni, da se jim vse k riti prinese ali pa pričakujejo, da si je treba skrb za njihovega otroka deliti oz. da so jim drugi dolžni pomagati, ker pač imajo dojenčka.

Meni osebno tudi niso všeč seznami, ki se jih pušča v trgovini ob različnih priložnostih (za darila ob poroki, rojstvu). To se mi zdi skoraj nesramno do bližnjih, saj jim slavljenec dobesedno naloži obvezo kupiti darilo, in to ne kakršnokoli, ampak točno določeno stvar. Fuj.

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Eno vprašanje
5.6.2006 23:30:18   
bobek05
snorlax, jaz imam pa ravno obratno situacijo - Aneja pa moji in moževi starši kar naprej z nečim zasipavajo in to niso vedno malenkosti (npr. za 1. roj. dan je zdaj od mojega očeta dobil vrtno hišico za 55 jurjev)... Pa tudi drugače nama ful pomagajo, čeprav bi shajajo tudi brez njihove pomoči. Seveda se mi zdi lepo in se jim vedno znova zahvaljujem za pozornost (tako pač je, ker je mali pri vseh 1. vnuk), ampak včasih mi je že kar malo nerodno...

me pa tako dolgo ne moti, dokler zraven daril ni kakšnih pogojev ali potem spodnašanja (in tega pri nas res ni..), če bi pa že vse skupaj šlo predaleč, potem bi pa ukrepala in rekla DOVOLJ..

p.s.: nikoli nisem ničesar pričakovala od nikogar (tudi od mojih ali moževih staršev ne), sem pa pomoči bila vesela (npr. pri nakupu vozička in otroške sobice so nekaj primaknili zraven - ker so HOTELI) in sem se jim tudi vedno zahvalila

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Eno vprašanje
6.6.2006 0:33:37   
Anonimen
Po mojem mnenju sta edini dve osebi, ki sta za otroka dolžni skrbeti, kar pomeni, da sta mu dolžni tudi kaj kupiti, mama in oče. Vsi ostali so prostovoljci, ne glede na to, ali so sorodniki ali ne.
Edina oseba, ki je mojima otrokoma kdaj kaj prinesla, je bila moja pokojna mama. Finančno je bila še na slabšem kakor jaz, pa vendar je za moja dva otroka vedno našla, kar je želela, da imata.
Sedaj, ko nje ni več, sta to nadomestila moja tašča in tast. Robert je dejansko njun vnuk, Jan pa ne. Vendar ne delata nobenih razlik. Finančno sta bistveno na boljšem kakor jaz in Kamikaza, pa kljub temu nobeden od naju ničesar ne pričakuje. Ne bom pa zanikala, da vzameva, kar prineseta. Vse pride prav in ker veva, da je prinešeno z dobrim namenom, se vedno tudi zahvaliva. Nikoli pa se ne delam fine na ta način, da bi rekla:"Saj ne bi bilo treba." Zakaj bi to rekla, če pa onadva sama vidita, da je treba? In če sta pripravljena pomagati, ne da bi midva prosila za pomoč - zakaj pa ne?
Drugih ljudi, ki bi karkoli podarili mojima otrokoma, pa na tem svetu tako ali tako ni. Žal.

(odgovor članu snorlax)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Eno vprašanje
6.6.2006 5:14:40   
mammy26
Snorlax se strinjam s tabo. Veliko berem, pa so dobili to in ono, pa od krstnih botrov... in kje piše da morejo ves čas kaj dobiti.

JAz že v naprej povem, da za vsak obisk tudi ne rabijo nostiti... meni je že dovolj, da vem, kadar potrebujem varstvo, da mi pri tem pomagajo....

Predvsem sem pa tudi jaz tista, ki da za otroke vse in še več. In najraje imam tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Eno vprašanje
6.6.2006 9:47:08   
Anonimen
Zdej je pa tko. Vedno, ampak res vedno prebiram in poslušam, kako  starši pomagajo pri nakupih za novorojenčka.
Sprva se za to nisem menila, saj sva se za user posted image  odločila midva in bo to najin otrok, za katerega bova tudi ustrezno poskrbela. Že od zgodnje nosečnosti dalje sva vsak mesec kupila po eno ali več dražjih stvari, da imamo zdaj na koncu vse lepo prištimano. Nakup vsega v zadnjem mesecu žal finančno ne bi bil izvedljiv, tako kot pri nekaterih.
Ampak... potem pa so me popolnoma zmedle sledeče izjave:
- mami je kupila voziček, brat stolček, babi postelco, tašča jajčka, druga babi to, pa to...
-potem moja babi bo pa kar vse kupila od postelce do vozička
- moja mami je pa sobico kupila....
-pa pride kolegica in mi pripoveduje kako so vsi skupaj stopili, ko je brat povdal, da bo dobil user posted image  in da je vsak podaril nekaj, tako da njima ni bilo potrebno kupiti nič.

Pa haloooooo? Halooooo? Kako je zdaj to? Kako? Toda njim je vse to logično. Vsi se user posted image  veselijo in želijo pomagati. V tem najbrž ni nič slabega.
No in potem se začnem spraševat zakaj pa naju nihče ne vpraša, če kaj potrebujeva? Mislim vse sorte začneš tuhtat, ko vidiš kakšnih stvari so deležni drugi.

Moja mami je res v veliki finančni stiski in od nje bi najmanj kaj pričakovala, toda zadnjič je prinesla lupinico! Vem, da jo je težko kupila in mi je bilo hudo, toda z kakim žarečim ponosom jo je izročila! Res sem bila ganjena.

Zdaj prvič berem, kako lahko kdo karkoli pričakuje in koliko vas je takega mnenja. Zanimivo res zanimivo, saj sem 8 mesecev brala česa vse so družinice deležne.
No zdaj vsaj vem, da nismo edini in da bom lahko še srečna, če bodo stari starši sploh prišli pogledat user posted image .

Evo, pa se ne bom več obremenjevala zakaj je pri nas drugače user posted image .  Nekateri otročki niso namreč deležni niti topline starih staršev, pa je v bistvu to tisto, kar največ šteje.


(odgovor članu mammy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Eno vprašanje
6.6.2006 9:57:26   
piščanc
jaz bi bila najbolj srečna, če bi moji starši pokazali več zanimanja za svoje vnuke, in predvsem zame

želim, da bi svojim otrokom lahko pokazala svoje otroštvo in svoje sanje, to pa je najlaže tako, da jima to pokažejo moji starši. prav tako od svojih staršev pričakujem pomoč v tem kar počnem - pa če nočejo to početi za svoje vnuke, bi bilo lepo, če to počnejo zame.

včasih si želim, da bi moji starši znali večkrat pomisliti name in na moje potrebe (tako kot zna moja tašča user posted image ) in ne samo na svoje -

ne obsojaj ljudi, če ne poznaš situacije. vsak, ki pričakuje pomoč od svojih strašev, jo zato, ker jo potrebuje!!

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Eno vprašanje
6.6.2006 10:40:34   
natalia
jaz sem vesela, če ji kaj kupijo, ne pričakujem pa tega od njih. včasih bi radi kaj kupili, pa ima naša že polno rit vsega, pa ji dajo dinarčke v šparavček - zaradi tega se ne bom zdaj na trepalnice metala in jim potiskala denarja nazaj, češ da ga ne rabi....


pridružujem pa se MIčuser posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Eno vprašanje
6.6.2006 16:33:47   
karmy
ne vem zakaj nekateri PRIČAKUJETE da bodo stari starši pazili vašega otroka, ga crkljali in podobno... to je popolnoma svobodna odločitev starih staršev če se sploh hočejo crkljati otroka, kupovati mu darila,..... če nimajo časa in da imajo svoje življenje, službe in svoje hobije, pol nimate kaj težit svojim staršem da pričakujete da bodo oni crkljali TVOJE otroke.. saj niso tvoij starši držali pištolo nad tvojo glavo in te prisilili da obdržiš otroka... za crkljanje, vzgojo, varstvo so zadolženi izključno in samo starši... naši starši so svojo nalogo že opravili in se mi zdi da veliko starih staršev hoče si drugače izpopolnit svoj prosti čas kot pa da crklja otroka... čeprav je njen vnuk/inja je to tvoj otrok, in ti si dolžna poskrbeti za njega....

in se strinjam z Kerenso.. to je popolnoma svobodna odločitev starih staršev... ne bodite tako sebični...

< Sporočilo je popravil karmy -- 6.6.2006 16:34:34 >


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Eno vprašanje
6.6.2006 18:33:16   
Anonimen
naj še jaz povem nekaj.  imama eno znanko, ki za svojega otroka ni kupla še čisto nič. vso opremo , ko je rodila so kupli njeni ali njegovi starši. zadnjič mi je rekla, da ni kupila še niti ene igrače tamalemu in je sedaj star 2 leti.
mislim, tako pa jaz sploh ne bi hotela, bi se počutla full krivo in bi mi bilo žal, če ne bi kaj kupla svojemu otroku, saj je vsaka mamica vesela, ko kaj kupi za svojega malčka

ne vem, mogoče se motim

lp

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Eno vprašanje
6.6.2006 19:21:27   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

naj še jaz povem nekaj.  imama eno znanko, ki za svojega otroka ni kupla še čisto nič. vso opremo , ko je rodila so kupli njeni ali njegovi starši. zadnjič mi je rekla, da ni kupila še niti ene igrače tamalemu in je sedaj star 2 leti.
mislim, tako pa jaz sploh ne bi hotela, bi se počutla full krivo in bi mi bilo žal, če ne bi kaj kupla svojemu otroku, saj je vsaka mamica vesela, ko kaj kupi za svojega malčka

ne vem, mogoče se motim

lp



v končni fazi je najhujši sodnik naša lastna vest. če ima "znanka" vest ob koncu dneva čisto, jaz ne vidim razloga, zakaj bi se mi sekirali zaradi nje ali jo celo obsojali. njeno življenje, njen problem. jaz ji čisto nič ne zavidam.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Eno vprašanje
6.6.2006 19:57:01   
Anonimen
Zakaj pričakujem? Dobro vprašanje. Ne vem, res ne vem....

Mogoče je v moji družini tako, da radi eden drugega pocrkljamo, pa karkoli to crkljanje že pomeni. In ne samo babice in dediji, ampak tudi večina tet in stricev. Mogoče smo samo čudna družina?

Ne vem, zakaj. Mogoče iz navade, mogoče zaradi želje, mogoče zaradi genov,....ne vem.

Ampak to je v veselje vsem, in tudi če bi vedela, zakaj nam je v veselje, to ne bi spremenilo občutka, da nam je vsem pri tem lepo in da to "dela" vsak zato, ker tako želi. Včasih nam pač življenje nakloni tudi zelo lepe stvari.


Tako kot je prav, da si postavljamo vprašanja o primernosti naših odnosov, kadar ti ne "štimajo", je tudi prav, da sprejmemo življenje tam in takrat, ko nam je lepo. user posted image  user posted image

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Eno vprašanje
6.6.2006 21:44:42   
snorlax
Ej, punce, punce. Niste me dobro razumele.

Nič nimam proti, če ti starši, tete, strici, prijatelji, sosedje, kdorkoli kupi kakšno stvar za dojenčka PROSTOVOLJNO! Tudi moji otroci dobijo darila. To je normalno, da če ti nekdo da nekaj sam od sebe in od srca, ja valjda, da boš vzel in boš hvaležen.

Moti me jamranje na forumih v smislu.."ja tašča ima denar, pa mi nič ne kupi za malega" ali pa "sestri so kupili to pa to.... meni pa nič" in podobno. Ali pa "mama mi noče pazit malega, da bi šla midva z možem na pijačo" itd.... Na take primere mislim.
Ko starši malega otroka pričakujejo od sorodnikov, da bodo kupovali stvari njihovemu otroku in pazili njihovega otroka, ko je pa to vendar njihova odgovornost! No, tega pa ne razumem in pika.

Tudi jaz poprosim mamo, če mi kdaj popazi malega, da kam skočim, ali če je bolan, da mi ni treba v bolniško. Vendar je to njena dobra volja, če hoče in za to sem ji hvaležna. Ne bi pa mogla biti užaljena, če bi odklonila, ker ima tudi ona svoje privat življenje. Prav tako sva se z možem sama odločila za otroka in sva takrat tudi vedela, da bo rabil oblačila, obutev, opremo, šolske stvari.... in ne moreva zdaj pričakovati, da nama bodo drugi to priskrbeli in biti jezna, če ne bi mogli oz. hoteli. Samo to sem hotela povedat.


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Eno vprašanje
6.6.2006 22:14:50   
mojamura
tista 2 ki sta odgovorna zato, da je otrok na svetu, torej njegova starša, sta ga dolžna preživljati, mu zagotoviti poleg vsega kar potrebuje (materialne stvari) tudi ljubezen in varnost.

Kaj mu bodo pa podarili dediji in babice ali tete in strici pa je njihova dobra volja, ni pa to njihova dolžnost.

se po mojem sploh ne splača razglabljat o temu, ker se mi zdi, da kdor tega ne razume, ne razume niti zakaj je npr. trava zelena

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?