|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Histeroskopija, Stediril in izkušnje
30.12.2007 12:17:51   
Anonimen
Pozdravljene punce!

09.01.2008 imam histeroskopsko operacijo, zato sem prejšnjo nedeljo pri menstruaciji začela jemat Stediril za tanjšanje sluznice. Sedaj se mi pa krvavi izcedek kar vleče.
Se pa spomnim, da mi je enkrat kolegica rekla, da je to ponavadi tako, ko prvič začneš jemat tabletke in da naj sedaj tri dni jemljem po dve tabletki (imam namreč tudi rezervno škatlico).

Morda veste, je to res tako in kako je bilo pri vas??

Hvala in lepe praznike.
Vesna

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 6.2.2008 23:53:46 >
  Revisions: 1 | Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Histeroskopija in Stediril
5.1.2008 12:15:53   
perbola
Pri men je blo isto. Jaz prej v zivlenju nisem jedla k. tablet. Vse je blo ok. operacija uspela in tako bo tud pr teb

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Histeroskopija in Stediril
5.1.2008 12:17:30   
perbola
Pa se to ne poslusaj kolegic, ker je od vsakega posameznika odvisno kako in kaj , jej tablete tako k ti je ginek reku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Histeroskopija in Stediril
8.1.2008 16:25:59   
bayb77
čao punce,jaz imam 24.1. laparo in histero in sem tudi dobila Stederil za pojest. Prejšnji mesec sem bila na Klomifenu-neuspešno, no zdej pa kontra učink tablete. Me je v lekarni že vsega vajena farmacevtka ornk čudn gledala in previdno uprašala, če sva se tako dogovorila z G. Pa kaj bi razlagala...
Včeraj sem dobilauser posted image , kdaj moram pa začeti z jemanjem, a katera ve? Na navodilih piše da prvi dan M, lahko pa tudi 2-7 dan M, jst sem si bolj logično to razlagala da ko M mine, pol začneš, sej itak ne rabim da ne zanosim, ampak zaradi sluznice kao.
A ma še katera na isti dan op? Zjutri se moram pojavt v stari porodnišnici, jst vem samo kje je nova in leonišče, a je to kje blizu?

Hvala inuser posted image

(odgovor članu perbola)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Histeroskopija in Stediril
8.1.2008 16:39:47   
Anonimen
bayb77 jaz imam pa jutri histeroskopsko operacijo oz. jutri sem sprejeta in bom notri 3 dni, operirana pa bom v četrtek.
Tudi jaz jemljem Stediril, začela sem jemat 1.dan menstruacije, ampak lahko začneš tudi sedaj ali pa 4.dan, tko so mi potem rekli, ker itak rabimo zarad sluznice in ne zarad zanositve kot si tudi napisala.
Je pa mene tud una v lekarni pogledala k sem mela na receptu sam eno škatlico Stedirila napisanega, pa me full pogleda in jaz njej rabm za operacijo, pol je bla pa čist druga...pismo pa kva jih briga, sej vem da dobr hočjo kao, sam vsega pa tud ne rabjo vedt.

Je je blizu, to je ginekološka klinika in sicer nasproti porodnišnice, k je un nadhod a veš, no na drugi strani smo pa me punce. Tam sem imela tudi jaz pregled pri Tomaževiču zarad pregrade, sigurno veš kje je to.

(odgovor članu bayb77)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Histeroskopija in Stediril
8.1.2008 16:52:12   
bayb77
Vesnyca res upam, da boš jutri dobro opravila, zate en velikuser posted image . Kdo te bo op.? Javi kako in kaj ko boš doma, to bo že za vikend a ne?, mene je kr mal strah, še nikoli nisem bila v bolnici.

Tist v lekarni je bla pa res scena, jst sem imela pa istočasno recept za stediril in klomifen, oboje po eno škatlo. Nč ji ni blo jasn, en mesec bi zavirala O drugi mesec pa jo spodbujalauser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Histeroskopija in Stediril
8.1.2008 17:33:46   
Anonimen
Vesnyca, držim pesti zate in verjemi, da bom  misila nate... , kajti tudi mene čaka ta poseg.

Upam, da je res pregrada vzrok najinim ss, naj jo vržejo ven, da bo čimprejuser posted image user posted image in 9 mesecev zatem user posted image !

(odgovor članu bayb77)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Histeroskopija in Stediril
8.1.2008 17:34:27   
Anonimen
Bayb77, tudi tebi srečno!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Histeroskopija in Stediril
8.1.2008 19:31:48   
Anonimen
Operiral me bo prof.Tomaževič.

Jaz sem bila prvič v življenju v bolnici in pod totalno nerkozo 06.09.2007 ko sem imela abrazijo in me je bilo hudičevo strah, zato te razumem. Da pa ne boš mislila da me ni zdej strah, uhhhh, strah me je tolk da ti ne znam povedat...
Ampak bom mislila na to da vi mislite na mene in sem prepričana da bo lažje...če bo vse po sreči sem v petek že doma in se seveda takoooj javim.

Zdej se grem pa počasi uredit, pa pod tuš, pa spakirat, pol pa z možem pogledava še kak dvd in spat, če bopm seveda sploh lahko spala

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Histeroskopija in Stediril
8.1.2008 23:39:54   
Anonimen
Fajn zrihtaj!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Histeroskopija in Stediril
11.1.2008 14:51:15   
OLjica
jst mam pa 22.1.2008 laparo i histero. samo ne pijem nobenih tabletkuser posted image

16.9.2006 me je dr.Drobnič poslao na laparo in histero pa mi ni dal nobenih tablet, samo napotnico. Potem zaradi osebnih razlogov nisem sla. Zdaj pa sem se odločila da grem...ampak nobenih tabletk.

Mislite, da je to ni dobr, mislim zaradi sluznice????!!

(odgovor članu bayb77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Histeroskopija in Stediril
11.1.2008 20:20:03   
bayb77
Vesnica a si že doma, vidim te!!!!! Javi kako si opravila!

(odgovor članu OLjica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Histeroskopija in Stediril
11.1.2008 20:44:48   
bayb77
Oljica, te tablete naj bi preprečevala zadebelitev sluznice v maternici, tako g. LAŽJE VIDI PREGRADO in jo odstrani. Jst sem mojga vprašala če je nujno da jemljem te tablete pa je rekel- ja nujno, čeprav pri meni sploh ni sum na pregrado, bolj na tubarne nepravilnosti-jajcevodi. Najboljš da se pozanimaš pri svojem g., mogoče je pri tebi lepo vidna, ampak pomoje že ve kaj dela, no al pa tut ne veuser posted image

Srečno in čimprejuser posted image

(odgovor članu bayb77)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Histeroskopija in Stediril
11.1.2008 21:14:50   
Anonimen
Ojlaaaaaa bayb77...ti škratek pa vse vidiš kaj, hihihiuser posted image .

Uffff, jaz sem že domaaaaa ja, sem prav vesela da je vse za mano in da sem sedaj v domači oskrbi....

Skratka postopek:
1.dan - Prideš ob 7h zjutraj na ginekološko kliniko v 1.nadstropje (po stopnicah in na desno--na TEŠČE, ne spit niti kave ker ti bo zvišalo sladkor tko kot enim puncam) prideš na oddelek v sprejemno, poveš če imaš kakšne bolezni, višino, težo, pogleda če imaš lak na nohtih (ga ne smeš imet, jaz sem imela prozornega in so rekle ok), ti dajo papirje in s tem greš v pritličje v sprejemno da te zavedejo v računalnik. Nato greš spet v sprejemno na oddelek v 1.nadstropje, ti dajo lonček za urin, greš lulat, glej da boš prej pila velik vode, ker jaz jo drugače full pijem ampak zdej si nisem upala ker nisem vedla kako in kaj in sem full mal lulala in so ble notr bakterije, ker nisem dala srednjega curka, ampak ni blo to nič strašnega. Nato ti vzamejo kri iz žile, zmerijo pritisk, imaš ginekološki pregled, pregledala sta nas dva študenta zdravnika al kva sta že bla k en NI IMEL POJMA, sam učijo se na nas...mislim katastrofa res, ampak preživiš, kaj pa češuser posted image . Nato greš v 2.nadstropje na EKG in pregled k internistu in to je vse od pregledov prvi dan. Nato dobiš posteljo in sobo, se preoblečeš v njihovo "čudovito" zeleno srajčkouser posted image . Nato okrog 13h v jedilnici dobiš za jest juhico, kompot in čajček...okrog 14h pa dobiš sirup za odvajanje in čez cca tri urce se začne sračkanje user posted image user posted image user posted image Jaz sem sračkala cel dan, noč, pa še jutro, da me je na konc že vse bolel user posted image user posted image user posted image . Nato zvečer v jedilnici dobiš še enkrat isto juhico, kompot in čajček. Potem je že čas za spanje, dobiš uspavalno tableto, ki jo uzameš najkasneje ob 23h pod pogojem da ne hodiš več na potrebo, če hodiš tko kot sem jaz ali pa nisi preprilčana da boš še šla jo ne smeš vzet, ker se lahko podelaš v posteljo ker je uspavalno fulllll močna, tko da ne hvala, jo nisem vzelauser posted image user posted image user posted image in seveda sem spala KATASTROFA...od živcev sem si nabila temperaturo na 37,4 user posted image . Aja od polnoli dalje ne smeš spit nitipožirka tekočine, ker te lahko naslednji dan zavrnejo pri operacijo, no to je blo men najhujš, brez tekočine k si sem navajena full pit, ampak valda zdržiš.

2.dan - ob 6h pride sestra in da vsaki toplomer, ob 7h pridejo vse zbudit, nato grejo vse punce ki so na vrsti za operacijo ta dan na pregled k sestri, če ste dobro obrite oz.te obrijejo one...zato sem jaz to opravila že doma, ker mam itak tko skos in me one niso, tko da ti priporočam da to nardiš kar doma, je bolj udobno in verjamem da je neprijetno da te tam one brijejo. Nato ti povejo katera si na vrsti za operacijo, jaz sem bila trejta od sedmih punc. Ob 9h vse vzamemo Apaurin-pomirjevalo, ker če tega ne bi vzela bi tam umrla od živcev, temperaturo sem si spet dvignila na 37,5, dušil me je, skratka STRAH je bil prisoten ko sam satan, mene je bilo edino tooooolk strah, sploh sestre niso mogle verjetuser posted image pa kaj naj če sem pa zajcuser posted image . No okoli 11:10h pridejo po mene, slečeš hlačke in nogavičke, zakleneš omarico in daš ključek v kuverto ki ti ga prej da sestra in kuverto daš v plašček. Tja greš v srajčki, plaščku in copatkih. Prideš v operavijsko, pred tem pomagaš sestri porivat posteljouser posted image , nato se v operacijski vležeš na posteljo, si slečeš srajčko in se pokriješ, ti dajo kapo, sestra ti v zapestje napelje kanal za anastezijo in narkotike, mene je mogla 3x prepičit ker so se mi od strahu in šoka vse žile skrile, hahaha, veš kakšna sem bla, ma čist prtegnenauser posted image in pol je rekla ena sestra, da ma glih neki za mene in mi neki našopa v žilo da sem se pomirila in res sem se, potem te odpeljelo v operacijsko dvorano se presedeš iz postelje na stol, noge narazen, gor ti dajo ene štunfe, v žilo ti začnejo šopat anastezijo in ti dajo kisikovo masko...potem je bla tema in zbudim se v sosednji sobi priklopljena na aparate in z bolečnimi, uni sestri rečem da me boli in bi našopa v žilo 2 inekcije Ketonalauser posted image ...neki časa tam ležiš in te peljejo na oddelek, ležiš nekaj ur in nato v prisotnosti sestrer greš prvič na wc in te tam gleda ko lulaš in krvaviš, mal nerodno al kaj češ, tko je...potem je mene malo manj bolelo, tebe bo trebušček bolel ker imaš laparo, ampak nič hujšega, z vsemi je blo vse kul, samo malo te bo buši bolel...nato ti zvečer zarad operacije prinesejo v sobo za jest prežganko in prepečence, potem si pa itak tolk out da greš kmal spat...mi smo šle spat okol 20h...
Je pa zanimivo, da mi je temperatura po operaciji padla na 36,6 in se ni nič več dvignila, kaj dela psiha a ne, noro, mene je blo res strah, priznam user posted image .

3.dan - Ob 6h pride sestra s toplomerjem, ob 7:30h te zbudijo, greš v vw se urediš, nato je zajtr v jedilnici, dve makovki, zdenka sir, salamo, komot, čajček, greš v sobo in čakaš da pride zdravnik, ki te bo operiral in vsaka posebaj hodi v sprejemno k njemu, to je ponavadi okoli 10-11h...no mi smo bile danes v bolnici do 15h, ker je imel prof.Tomaževič urgentni primer v Kliničnem in smo ga čakale kot nore, sam kaj češ, potem pa pomisliš na tisto punco ki jo rešujejo in si rečeš, ma naj jo rešijo, bomo že počakale. No potem grep do zdravnika, ti pove kaj ti je delal, kolijo ti je odstranil septuma-pregrade in če je kaj našel pri laparo, pri mojih puncah nobeni ni nič našel pri laparo, kar je seveda super, razen tega da te špikajo "zastonj", ampak tko pač je...potem greš domov, jaz sem dobila bolčniško 7dni, ampak to se še s svojo osebno zdravnico zmeniš če bi rada več, pri moji ni problem.

To je to...madonca, no zdej sem ti pa napisala vse, ampak res vse...jaz sem imela s sabo in tebi tudi priporočam, svoje copatke, spodnje hlačke, haljico, milo za tuširat in te osnovne zadevice, ki jih ženska potrebuje.

Aja imela sem septum 3cm, ki mi ga je sedaj odstranil...je rekel da je bla pregrada velka skor čez celo maternično votlino in da ni blo tko nedolžno. Pa sem ga vprašala kako sem sploh lahko zanosila, pa je rekel da očitno sva drugače oba zdrava, ampak da s takim septumom ne morem donosit, zato mi je plodek odmrl.

Ufffff sem se pa razpisala user posted image .

(odgovor članu bayb77)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Histeroskopija in Stediril
11.1.2008 21:42:06   
bayb77
Vesnica uaaaaaaaaaaaaa!!! Tole ne more bit bolj izčrpno, sem se ful uživela pa tut narežala ko sem brala kaj si napisala. Res ful hvala za inf. mi bo v veliko pomoč in ostalim puncam, ki jih to še čaka.
Super da ti je odstranil tega hudiča, vse je jasno zakaj si imela težave, tist k nč ne najdejo, pa še zmeri ne moreš zanosit je pa drek. A tut svoje pižame ne smeš met al kaj, jst sem si pa glih novo kupila na razprodajiuser posted image .
Upam, da boš čimprej nazaj v formi in veselo na delo, pol pauser posted image al pauser posted image  al pauser posted image user posted image !!
Res si faca k si tole napisalauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Histeroskopija in Stediril
11.1.2008 21:44:25   
Anonimen
Ej lahko imaš svojo pižamo, ampak samo prvi dan user posted image user posted image user posted image user posted image ...tko da pejt u napad z novo pižamo, hahahahaha, a veš da se zdej prov smejim no, hihihiuser posted image ...

(odgovor članu bayb77)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Histeroskopija in Stediril
12.1.2008 9:47:20   
OLjica
res si super napisala in opisalauser posted image jooj, tudi mene to čaka. a veš ko me je strah, sploh ne morem normalno spat, pa more...grooza.

bayb77 tudi jst sem kupila novo pižamouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Histeroskopija in Stediril
12.1.2008 11:40:38   
Anonimen
Lahko imata svojo pižamo prvi dan, potem pa ne več...ker drugi dan moraš biti v njihovi srajčki in potem tudi tretji dan...pa tudi njihove mrežaste hlačke ti dajo in vložke, ker itak vse poflekaš in si menjaš njihove srajčke...tko da se ne obremenjujta tolk s pižamami...če se bosta bolje počutili potem jih imejta, ampak so redke ki jih imajo, ker jih itak ne smeš imet.

(odgovor članu OLjica)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Histeroskopija in Stediril
12.1.2008 12:17:35   
bayb77
Hahaha, midve bi rade imele pa pižama party!!! No nove pižamce pa ne bova flekali a ne Oljica, bom že preživela tisto srajčko. Sam kva jih pa lak na nohtih moti, jst mam skos nalakirane nohte, dobr da si pavedala,a na nogah ga tut ne smeš met? Kako se danes počutiš Vesnyca, krvaviš, te kaj boli?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Histeroskopija in Stediril
12.1.2008 12:27:15   
Anonimen
Ja škoda pižamce res, res škoda, ker itak poflekaš in hlačke in lahko tudi pižamco in posteljo, ša itak ti dajo oni zvečer novo srajčko za oblečt če si jo poflekala pa še lažje je sam dvigniti srajčko ko te vse boli a veš.
Ja kaz imam drugače skos nalakirane nohte na rokah in nogah z rdečouser posted image In sem bila prej opozorjena da ne smeš imeti, pa sem dala potem kar prozornega gor, hahaha, pa so me vprašale če imam lak pa sem rekla samo prozornega na rokah in nogah in ni bil problem, pri eni zadnjič je bil pa tudi prozorni problem, kr neki no...v glavnem jaz sem ga imela pa je blo vse qool.

Jaz se počutim v redu, boli me nič, sem pa tja me kaj zašpika in tako vem da moram nazaj v horizontalo user posted image ...drugače pa krvavim ne, samo take izcedke imam, da moram imeti čez dan samo en mini vložek...pri abraziji sem več krvavela. Drugače se je pa nujno paziti vsah 14 dni, da se maternični vrat lepo nazaj zapre in da ne pride do kakšne okužbe ali pa ne smeš nič dvigovat, da ga ne razpreš še bolj.

(odgovor članu bayb77)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Histeroskopija in Stediril
12.1.2008 22:37:25   
Anonimen
Vesnyca, sem vesela, da je to za tabo.
Js pa naslednji teden izvem datum.

Nekaj me še zanima; kdaj lahko začneš delat na bebici?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Histeroskopija in Stediril
13.1.2008 0:01:29   
Anonimen
Jutri začnem z novo škatlico Stedirila in ko jih pojem do konca dobim menstruacijo in morava takoj probat, tko da upam da se prime.
Stediril sem jemala pred operacijo za tanjšanje maternične sluznice, po operaciji pa moraš jemat Stediril za preprečevanje infekcije in umirjanje situacije, da se rana v maternici lažje zaraste. Nekako 6 tednov po operaciji je rana zagotovo zaceljena in pokrita s sluznico ter lahko ponovno zanosim.
Se pravi zadnjo menstruacijo sem imela 23.12.2007, zdej jo ne bom dobila zarad tabletk, potem ko pa jo dobim pa takoj v  nove boje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Histeroskopija in Stediril
13.1.2008 11:37:35   
Anonimen
Hvalauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Histeroskopija in Stediril
15.1.2008 14:11:16   
Barachiel
pozdravljene!

imam vprašanje: koliko časa okrevaš po laparo in histeroskopiji. imam namreč delo povezano z gibanjem, pa si moram mal plane naredit glede nadomeščanja. koliko časa po vaših izkušnjah lahko po teh dveh posegih ponovno plešeš, skačeš in si telesno aktiven???

hvala za vaše odgovore.

_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Histeroskopija in Stediril
15.1.2008 15:12:06   
crvicek
Punce,

jaz sem ravnokar dobila M in sem klicala v LJ za datum operacije pregrade, ma so mi rekli naj pokličem jutri dopoldne med 9 in 12 uro.
Kaj mi lahko poveste, če vzamem že danes 1. tableto stediril ali počakam do jutri???user posted image user posted image

Lp

(odgovor članu Barachiel)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Spomladanska utrujenost
Kaj je spomladanska utrujenost in kako jo najlažje premagate. Z malo dobre volje je vse mogoče.
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?