|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hitro pripravljena hrana
1.11.2005 8:11:05   
Anonimen
Zanima me vaše mnenje o njej. Sama jo velikokrat prakticiram, ker mi ob vseh ostalih obveznostih kar prav pride, da nisem toliko časa pri štedilniku. In končna računica se mi tudi ne zdi toliko dražja, pri kuhanju za tri ljudi.

S tem ne mislim McDonald'sa ali dostave na dom, ampak npr. panirane ribe, zmrznjena zelenjava, umeten pire krompir, juhe v vrečkah, omake v kozarčkih itd.

Se vam res zdi ta hrana tako zelo slaba in škodljiva in draga? Najdete vsaj kaj pozitivnega v tej hrani?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hitro pripravljena hrana
1.11.2005 8:18:19   
darja72
Žal mi je, ampak jaz ne najdem v tej hrani nič pozitivnega. Mogoče pride prav le na camping dopustu. Sicer pa je pri nas ne prakticiramo, mogoče le kakšno zamrznjeno zelenjavo, če domače zmanjka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hitro pripravljena hrana
1.11.2005 8:46:43   
Anonimen
Pri nas imamo doma pripravljeno hitro prehrano! Kadar kuham-cufte,filane paprike,jespren,piscancjo obaro,govejo juho,omako za makarone,zelenjavno juho,fizolovo pasto,pasulj,sarmo...........-vedno skuham vec in dam v skrinjo.Tako imamo za dni,ko ni casa kuhat oz ga raje bol koristno porabimo,kot za stedilnikom!

(odgovor članu darja72)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hitro pripravljena hrana
1.11.2005 8:56:47   
Marogica
Nekaj od naštetega vsekakor uporabljamo in to je zamrznjena zelenjava, ki ne vsebuje ničesat "škodljivega", ker je samo zmrznjena. Uporabljamo še fižol iz konzerve(torej kuhan), doma imam vedno v rezervi škatlo pireja, panirane ribe tudi, ker jih ima naš otrok zelo rad, vendar zelo redko. Kupimo tudi narejene-zamrznjene francoske rogljičke in če šteje pod hitro pripravljeno hrano tudi pecivo oz. torte, potem kupujem tudi to, ker enostavno ne maram pečt nič sladkega-prava muka mi je.
Ne uporabljamo pa juh iz vrećk in omak iz kozarčkov, ker jih ne maramo.
Ostalo pa kar lepo kuham, ker se mi zdi,da ne kompliciramo pri hrani, pa tudi pri kuhi ne. Vsaj čez teden ne.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hitro pripravljena hrana
1.11.2005 9:04:06   
snorlax
Tudi jaz si ponavadi, ko imam čas, skuham več in potem zamrznem, npr. razne zrezke v omaki, čufte, filane paprike, golaž... Drugače pa čez teden skuham kaj na hitro, včasih tudi kakšno hrenovko ali zmrznjen pohan sir ali osliča. Vsak dan imam v hladilniku čisto juho, tako da otroci pojedo nekaj toplega na žlico. Ob sobotah in nedeljah, ko sem doma, pa kuham malo bolj "razkošno" oz. ob nedeljah se ponavadi povabimo k mami na kosilo. user posted image

Raznih juh iz vrečke in konzerv pa nikoli ne uporabljam, samo enkrat sem kupila Pogrej in pojej za probo, pa mi ni bilo všeč.user posted image  Tu in tam si privoščimo tudi pico ali hamburger, drugače smo pa ljubitelji tradicionalne kuhane domače hrane. user posted image

_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hitro pripravljena hrana
1.11.2005 10:10:03   
Lunca1
Jaz uporabljam zelenjavo, pa kakšne svaljke, kakšno panirano meso, pa Barilla omake za špagete.

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Hitro pripravljena hrana
1.11.2005 10:36:29   
Magi*
uporabljam res zelo, zelo redko. sicer pa običajno kuham stvari, ki so gotove v pol ure. sem že tako zverzirana in organizirana. razne sarme, čufte in jedi, ki se pripravljajo dolgo pa kuham zelo redko.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Hitro pripravljena hrana
1.11.2005 10:44:40   
KODA
Pri nas razen zmrznjene zelenjave,ali kakšnih zmrznjenih rib,ne uporabljamo tega,ker tamali ne sme jest tega.Samo za moža,kdaj pa kdaj kupim zmrznjene cmoke,da si skuha kadar je sam doma.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Hitro pripravljena hrana
1.11.2005 11:05:05   
arielca
Pri nas to zelo redko prakticiramo. Je pa v zmrzovalniku vedno kakšen ričet, golaž, bolonez omaka, filane paprike, čufte,..., ki jih skuham v večjih količinah in jih pogrejem, kadar nimam časa kuhati.
Prisegam na tisto, kar je skuhano doma. In tudi zmrznjeno zelenjavo kupim le redko, ker se mi zdi, da skozi celo leto lahko kupujemo svežo zelenjavo.
Se pa strinjam, da se da tudi v pol ure skuhati kaj dobrega. Sam mao iznajdljivosti in volje potrebuješ.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Hitro pripravljena hrana
1.11.2005 13:30:17   
mamči
Rogljički od Pečjaka, panirane ribice, zalenjava... to je vse. Ostalo raje sama naredim, iz vrečk pire pa tako ne pride v poštev, rajši ne jem nič !
Kake jedi vnaprej pripravljene se mi lepo rečeno gravžajo, ker vem kolk dela imaš da vse pripraviš tako da je o.k.Sem popolni anti hitra hrana, da bi pa s tem fojtrala otroka pa mi niti na misel ne pride!
Po pravici povedano si včasih želim, da ne bi bila tak komplikator in bi hrano vzela bolj izi... vendar žal ... Tak lena nisem nikol, da ne uporabim svežih vitaminskih surovin, skuham sama in njjjjammi, njaaaaam !
Aja pa bolani nismo dost, pa raka tud ni v družini-torej se očitno splača jest domače.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Hitro pripravljena hrana
1.11.2005 13:51:49   
tina104
kar velikokrat jemo to, ja, še posebej zadnje čase. velikokrat predvsem kake piščančje krokete, kake njoke, ribe, pa pire iz vrečke, pa kake juhe iz vrečke ali kocke, pa fižol in koruza iz konzerve, zamrznjene zelenjave malo- predvsem stročji fižol in grah, pa kako testo (listnato ali vlečeno) kupim že pripravljeno, aja pa pripravljeno lazanjo. ne vem, če je ravno zdravo, ampak predvsem z mesom je tako, da bi ga moj vsak dan jedel, meni pa res ni dve uri zaradi tega bit za štedilnikom. ponavadi pa je vedno poleg kaka sveža zelenjava, sadje.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Hitro pripravljena hrana
2.11.2005 13:19:23   
smrka
Men se zdi da vse to kar kupis: omake narjene, pire v prahu,... itd... da je to en sam drek. Vse to lahko sama nardis in nepotrebujes nevem koliko casa. Krompir skuhas v 20 minutah in ga pretlacis eko pireja.... nardis si sama omake zelenjavne.. zelo preprosto... sprazis cebulo, sesekljas vse mogoco zelenjavo npr. (bucke, papriko, malancan) prepražiš dodaš kečap in eko ti v 20 minutah medtem ko se ti je kuhal krompir še omaka. Zelo na hitro narejeno in dobro. Jest sem totalno proti  hitri hrani, moja bejba tudi nebo jedla kašic kupljenih v trgovini, vse ji bom sama skuhala in  zmiksala. Človk mora gledat malo na zdravlje in zdravo prehrano.. kar je doma spacano je doma spacano...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Hitro pripravljena hrana
2.11.2005 13:58:09   
baguSka
Ojoj pol bom pa jst kmau umrla..user posted image Midva sva pa oba antikuharja in jeva večinoma 'hitro' hrano. Moj drucga sploh ne je, tko se mi je zase brezveze sploh trudt.user posted image

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Hitro pripravljena hrana
2.11.2005 14:03:40   
puma
Sem proti hitro pripravljeni hrani. Naceloma. Ceprav kdaj pa kdaj kak mac prav pase user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Hitro pripravljena hrana
2.11.2005 19:54:41   
Anonimen
Poln hladilnik in skrinjo imam teh zadev.Zakaj?Ker sovražim kuhanje in ker jaz pridem domov iz službe ob 19h in je zadnja stvar, ki si jo takrat želim še kuhanje.Komu na čast?
Hvala bogu je moj dragi čisto isti in ga prav nič ne moti, če je hrana takšna, saj se tudi njemu ne da čakat še eno uro, da vse pripravim in skuham ampak je vse narejeno v 15 min in preostali čas raje kako drugače izkoristiva.
Tako, da pri nama mikrovalovna kar pridno dela, Pogrej in pojej je zakon, pasulj, prebranec, filana paprika iz konzerve je kar užitno, pire tudi, razni zrezki, ribje palčke in podobno tudi laufa in me prav briga za vse skupaj.
Samo ob vikendih, ko sem doma, takrat pa se lotim zadeve "kot je treba" in dve uri kuham kosilo.In se sprašujem zraven kaj mi je tega treba.
Res sovražim kuhanjeuser posted image .

(odgovor članu puma)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Hitro pripravljena hrana
2.11.2005 22:55:30   
Maček Muri
Vedno imam na zalogi kakšno zmrznjeno zelenjavno mešanico za kakšno hitro juho, pa špinačo, sicer pa rajši sama skuham večje količine in zamrznem. Raznih kozarčkov, vrečk in Pogrej in pojej ne kupujem nikoli.
V 20-30 minutah lahko sama skuham dobro in zdravo kosilo, kar se mi ne zdi kakšna huda izguba časa.
Je pa res, da rada kuham.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Hitro pripravljena hrana
3.11.2005 13:00:12   
marty5
Jaz imam tudi neke vrste vmesno pot. Od že narejenega/zmrznjenega uporabljam zelenjavo (mešanico za juho, grah, špinačo,....), tu pa tam kake Pečjakove dobrote (ne znam pečt user posted image ) in pa občasno kakšne že narejene omakice - ampak to bolj po redko, ker mi niso všeč.

Drugače pa večinoma kuham - tudi jaz kakšne mineštre, čufte, golaže zmrznem, tako da je vedno nekaj v skrinji za izhode v sili. Kuhanje mi načeloma ni problem in mi kr gre. Sovražim pa kaj druzga - na 1. mestu likanje user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?