|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj smete in kaj ne smete jesti, ko dojite
25.11.2005 22:44:44   
XXYY
Živjo!

Mene pa to najbolj zanima, kaj smete jesti in kaj ne, ko dojite?

Ker bom vsak čas tudi jaz postala mamica in me majčkeno zanima, kaj lahko in kaj ne smete jesti. Ker sem se sedaj v nosečnosti do 36 tedna zredila že 20 kg, se nameravam po porodu malo mirkati. Samo ne vem kako, ko pa bom dojila.

Kako ste ve prebrodile kile od nosečnosti?

Prosim vas za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj smete in kaj ne smete jesti, ko dojite
25.11.2005 22:54:18   
Anonimen
9 mesecev gor, 9 dol. Točno tako je bilo pri meni, res pa da sem se zredila za (samo) 12 kil.

Ješ lahko vse v mejah normale.

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj smete in kaj ne smete jesti, ko dojite
25.11.2005 23:09:14   
JASNA D
Po moje čisto različno od posameznika. Jaz sem se zredila prvič 13kg, drugič 12 kg, obakrat pa so kile šle dol v dveh mesecih. Danes jih imam še 5 manj  kot pred 1. nosečnostjo. Pa se nisem prav nič pazila. Ko mi je pasalo, sem dobesedno žrla, ne jedla, ko pa mi ne paše, pa tudi po 3 dni ne zaužijem nič, razen kake žemljice. Je pa res, da ogromno pijem - pa ne alkoholauser posted image user posted image user posted image . Druge so pa spet take, da se pregrešijo samo malo, pa se jim takoj pozna.

Predvsem jej "po pameti" in zdravo, ne tako kot jaz. Kaj mi pomagajo "nizke kile", če pa z drugimi stvarmi nisem zadovoljna. Pa tudi bolna sem večkrat, kar prej nisem bila skoraj nikoli. Če bi bila malo bolj podložena, bi verjetno bila tudi bolj odporna.

Jasna

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj smete in kaj ne smete jesti, ko dojite
26.11.2005 16:13:21   
*goldfish*
V nosečnosti sem se zredila za 22 kg. Do 7 meseca sem zgubila, ne da bi hujšala ali kakor koli telovadila, čisto vse kg. Zdaj imam 47 kg, sine je star 9 mesecev in še vedno dojim!user posted image

Bo vse samo dol šlo, če boš le dojila! Ker se ti delajo zdaj maščobne blazinice, in te se ti bodo same pokurile za tvorjene mleka. Ne se sekirat!

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj smete in kaj ne smete jesti, ko dojite
26.11.2005 17:07:22   
Anonimen
Oh, ne sekiraj se!
Po porodu ti bodo kilce šle dol, kot po toboganu...če boš le dojila. Jaz sem jih v prvih dveh mesecih po porodu pridelala MINUS 4 (se pravi 4 manj, kot pred nosečnostjo), pa sem normalno jedla...uf, edino, trebušček je pa malo ostal.

(odgovor članu *goldfish*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj smete in kaj ne smete jesti, ko dojite
26.11.2005 17:50:59   
tincci
Se strinjam, ne sekiraj se, jaz sem teden po porodu imela 11 kg manj. Pa zdaj vse jem, mene pa tamala user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj smete in kaj ne smete jesti, ko dojite
27.11.2005 15:56:23   
Meggi




Zelo težko pričakovana tema. Zakaj? Ker me ravno to NAJBOLJ ZANIMA  in potrebujem odgovor. Sama pa res NE ZANM ŠE ZDAJ odpretio nove teme ( dolg z RR, al je pa spet fora v teh nastvitvah- ne najdem okenčka- NOva tema).

Mene te kile ne skrbijo. Sem se v nosečnosti zredile 15kg. 10 DNI OD PORODA je šlo 10 dol, teh pet mi bo pa že princeska skurla.

     Zanima me KAJ LAHKO JEM- da mi PRINCESKO NE BO MATRAL TREBUŠČEK?

Sem si zadnjič nardila kakav- jo je tak zvijalo- da mislim da je mleko PREPOVEDANO! 
Sama sem vegatarijanka- pa ne bi smela jesti solate, svežega sadja. To mi je tista najslabša stran od dojenja ki je drugače lahko tako enostavno in cartkano za maico in dojenčka.

          KAJ LAHKO VE JESTE- ME ZANIMA?

Si mormo res usta dol zalimat!!!!!!!



(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj smete in kaj ne smete jesti, ko dojite
28.11.2005 13:31:31   
sasa
zivjo,

mi smo stari 4 mesece in smo imeli le enkrat rahle tezave glede mamicine prehrane - ko smo jedli prevec zacinjeno hrano (se polno dojimo).no,  prvi mesec sem res pazila in jedla skoraj nic surove zelenjave in sadja. potem pa sem se izogibala: hrusk, strocnic, zelja, brokolija in cvetace. pa se to ne cisto dosledno. pa tudi z mlekom sem malo varcevala na zacetku.

glede kil, ki so ocitno bile trigger za vse dosedanje odgovore, smo pa kot preden smo zaceli. brez diet in hudih telovadb; le z sprehodi z vozickom:) torej 13 gor in 13 dol prav hitro.

sasa



(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj smete in kaj ne smete jesti, ko dojite
30.11.2005 13:41:15   
tanja75
Jaz sem se kar držala nasvetov babice in sicer; od mesa jej piščanca, purana, file osliča, telečje zr. kuhano ali dušeno,tudi golaž lahko, vendar z malo čebule
zelenjava: kuhan korenček, bledes ali špinača, rdeča pesa -pripraviš kot prilogo ali na solato (uporabi jabolčni kis)
Sladice: vanilijev puding, domači piškoti, kremšnite (samo, da ni vzhajano testo), jabolčni ali skutni zavitek
Pila sem vodo ali bebe čaj. Po treh tednih sem probala jabolčni kompot, čez par dni probaj dodat kakšno slivo.

Najboljše je, da probaš malo nečesa in se bo videlo ali otročku škodi ali ne.
Nekje štiri mesece sem se držala.

Kako boš kilograme izgubila je odvisno od konstitucije. Moj je star 9 mesecev pa imam še 5kg, kljub vstajanju ponoči, sprehodom z vozičkom, meni ne pomaga. Zgleda, da bom mogla kakšno dieto začet.

lp



< Sporočilo je popravil tanja75 -- 30.11.2005 13:45:23 >

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj smete in kaj ne smete jesti, ko dojite
30.11.2005 15:09:28   
binka
Pozdravljene!

Vidim da je kar nekaj takih, ki imajo probleme, ker ne vedo kaj lahko jejo.
Pomembno je, da na dan popijete minimalno od 2-3,5l tekočine (najboljše je piti ustekleničeno vodo),čaj (čaji naj bodo rožični-planinski, alpski,... zelo priporočljiv je Rojbus čaj kupljen v čajnici), 1 skodelica kave na dan, do 4dcl mleka, vsake toliko časa si lahko privoščite 1dc vina (črno ali belo) in pa kozarček piva (zelo dobro za mleko)
jeste lahko mlečne izdelke kot so navadni jogurti (sadni se odsvetujejo), siri (trdi, mehki), skuta (industrijska-ne domača; najboljše se skute Ljubljanskih mlekarn)
od zelenjave lahko jeste vse blitva, špinača, zelena solata-motovilec, berivka, mehka solata, rdeča pesa, kisle kumarice,...in vsa jušna zelenjava, ki pa naj bo kuhana ali dušena) razen stročnic
od sadja jeste lahko limone, mandarine (vendar ne preveč), banane (srednja zrelost), 1 jabolko na dan vendar olupljeno, jeste lahko tudi oreščke (najboljši so indijski oreščki)
testenine, tudi sem in tja kakšno sladico
meso: vse razen svinine (zelo dobro je konjsko meso), ribe (sardine, sardele, divje postrvi),...

Upam da sem vam vsaj malo pomagala

lp, Sabina

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj smete in kaj ne smete jesti, ko dojite
3.12.2005 10:12:26   
XXYY
Živjo!

Hvala Binka!

Se bom kar držala tega, da naši pupiki ne bo kaj hudega. No, tudi to me je najbolj zanimalo.

(odgovor članu binka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj smete in kaj ne smete jesti, ko dojite
5.12.2005 0:52:49   
teta beta
Pravzaprav je to čisto od otroka odvisno. Jaz jem vse po vrsti, polno dojim, star je 2,5 meseca in nimamo težav. Že dober teden po porodu sem jedla dunajske, cveatačno juho, čokolado, tortice, za praznike tudi francosko solato, potico in bodjolo. Prvi mesec sem se ogibala surovemu sadju in zelenjavi. Mogoče jo tuintam včasih kaj pošraufa, ampak to bi jo v vsakem primeru, saj tudi odraslim ni vedno vse dobro. Po drugi strani pa neakteri otroci ne prenesejo skoraj ničesar. Moja svakinja je na koncu jedla skorajda samo kruh in čaj.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj smete in kaj ne smete jesti, ko dojite
5.12.2005 9:31:01   
Anonimen
js sem jedla vse po vrsti. nikol ni imela krčev.

zredila sem se 21 kil, ko sem pršla iz porodnišnice sem jih mela 11 manj, pol sem jih še mal spravla dol z 3md dieto ampak se nism preveč matrala :) k sem mela namen šeenkrat zanosit user posted image

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj smete in kaj ne smete jesti, ko dojite
6.12.2005 0:13:12   
nana 27
Nekaterim otrokom ne paše, če mama pije mleko in je mlečne izdelke. Zaradi mleka in mlečnih izdelkov, ki jih zaužije mama, ima veliko otrok krče. Meni je pediatrinja zaradi krčev na prvi posvetovalnici odsvetovala pitje mleka. Sedaj pijem prilagojeno mleko Pregomin od Milupe. Odsvetovala mi je tudi med, svinjino, orehe, lešnike in kakršnekoli vitamine, ki jih kupiš kot dodatek k prehrani. V glavnem, če bodo otroka zelo mučili krči in bo jokal, najprej izključi mleko.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj smete in kaj ne smete jesti, ko dojite
6.12.2005 0:16:09   
nana 27
aja, glede teže se ne sekiraj. Mi imamo zahtevnega otročka, tako da je šlo že v enem mesecu in pol iz pridobljenih 15 kilogramov v minus. Mislila sem, da bom normalno dojila. Niti enkrat nisem pomislila, da bom imela premalo mleka user posted image  No, zdaj dojim in dodajam, da je mali zadovoljen.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaj smete in kaj ne smete jesti, ko dojite
6.12.2005 9:34:47   
kati*
jaz sem se tud zredila 20kg ... zdaj po 2m imam še 5kg več ... pa jem praktično samo meso, pašto, kruh in prekuhano zelenjavo - skratka, ne pazim preveč na dieto ... če boš dojila "te bo otrok dobesedno popacal" user posted image

_____________________________

lp, K

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kaj smete in kaj ne smete jesti, ko dojite
6.12.2005 9:36:40   
kati*
err. "popapcal"

_____________________________

lp, K

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?