|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 11:06:57   
Jararaja09
Torej, kaj me teži.... Hm, mislim, da je ta tema bila že neštetokrat načeta na tem forumu, ampak babe smo itak take, da mislimo da je naš problem specifičen in edinstven, kar v bistvu je, neprimerljiv z ostalimi in zato se pač tudi jaz obračam na vas, da slišim kako sveže mnenjeuser posted image
Pred sedmimi mesci se nama je s partnerjem pridružila prelepa pupa, ki nama je popestrila in vsekakor polepšala vsakdan. Amapk s tem so prišle tudi nekatere težave in težavice, ki so vnesel nemirv najin odnos in nekako se nama ne rata izkopati iz tega.
Prvo kar me teži je to, da je moj dragi nekako distanciran od vseh opravil, ki se tičejo naše male štruce. Nekako v njegovi zavesti obstaja mišljenje, da je pač to delo ženske, moški pa denar prinaša v hišo. Naj povem, da ima moj s.p. kar v njegovem primeru pomeni, da ima kar precej časa, še posebej ga je imel čez zimo, ko pač v njegovi panogi ni toliko dela. Skregala sva se že miljonkrat, ker mu hočem dopovedati, da naj da vsake toliko tudi sam pobudo, da bo malo okopal, jo previl, peljal na sprehod.... Ne pravim, da mora to vedno in povsod, ampak.... Naj povem, da odkar se je rodila je še ni okopal, previl jo je enkrat.... Saj zame to ni merilo biti dober oče, ampak kar je preveč je preveč. Sem ga že spodbujala, tudi drla sem se že na njega, ker mu ni prišlo do zavestiuser posted image  Hočaem, da malo sodeluje, da spozna da so to v bistvu luštna opravila, ki starša in otroka povezujejo.  Seveda sem potem jaz vsa zagrenjena, tečna, sitna... Ne znam mu več lepo dopovedatai. Enkrat, dvakrat se je zgodilo, da je celo malo več časa mali posvetil, amapk ga je volja hitro minila. Saj ne da je nima rad, obožuje jo, ampak nekako so mu te stvari neznanka. In kaj se zgodi? Jaz se oddaljujem od njega, ker sem nonstop jezna in se čutim užaljena in ponižana, ker ne spoštuje mojega mnenja in mojih želja. Ne omejujem ga, gre na pijačke, kavice, zdaj se je začela motoristična sezona.... Po moje pa je prav to napaka, da ga nisem že na začetku "zdresirala"user posted image  Ta jeza se vmeni nabira, vsake toliko eksplodira.... Vem, da to ni primeen način reševanja problemov, ampak več ne vem kako mu naj dopovem, da naj bolj aktvino sodeluje v družinskem življenju. Saj ne bi rekla, če bi vsak dan garal kot živina, ampak on ima ogromno prostega časa in vedno so neki izgovori.... Zjutraj vstane, gre na kavo in se prebudi, kot on reče temu, potem pa pride nazaj in mami že do takrat tamalo zrihta, jo da spat in še počisti vmes on pa samo čaka, da gremo mogoče na kak sprehod, da je pol frej za cel dan.. In res se sedaj samo kregava, iščeva neke napake, ker jaz pač nonstop težim. Ampak kot sem rekla, ne znam več drugače.
To pa seveda vodi tudi do pomanjkanja spolnosti, bližine... Spet napačno usmerjena jeza, ampak ko sem tako razkurjena me nekako spolnost ne zanima, čeprav si je zelooooooooooooo želim!!!!!! Še posebej, ker sva pred porodom bila neverjetno aktivna na tem področju!! Še vedno mi je privlačen, še vedno si ga želim, ampak vse skupaj..... On pravi da ne dajem pobude, kar tudi delno drži, ampak kaj naj če bi ga včasih najraje zbrcala od jeze kot pa videla golegauser posted image  Z njegove strani pa tudi ni neke inicijative, nekega pretiranega truda.... Sem ga že vprašala, če sem mu manj privačna ipd.  Pravi, da ne, verjamem pa da mu prav tako gre na živce, ker mu težim. Sem se že poskušala z njim pogovarjati, kaj pametega dognati, ampak nekako vedno ostane ta praznina, teh tisoč neodgovorjenih vprašanj....
Rada bi te težave rešila, jaz sem borec in se ne pustim kar tako, ampak da bom sama vzgajala otroka, medtem ko imam partnerja in ko punčka ima očeta ob sebi...Ni šans!!!! Hočem da sodeluje in vem, da je zeloooooooo prav da sodeluje samo dopovedati mu tega ne morem. In potem eno vodi k drugemo in vse je ena velika zmešnjava!!!!!
Uf, sem se pa razpisala. No, če se komu ljubi brati in odgovoriti bom seveda fejst veselauser posted image

< Sporočilo je popravil Jararaja09 -- 9.4.2010 11:10:52 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 11:19:45   
Soncchhek
kako pa je bilo ko sta bila še sama ? je kaj postoril doma, ali si morala vse ti?


(odgovor članu Jararaja09)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 11:51:58   
bubu10
No, pa ti bom povedala kako je pri nas! Naš ima tudi s.p in zato doma pospravlja(jaz delam od 9h - 17h)za tamalega pa bore malo nardi skoraj nič! Res sem lahko vesela,da vsaj pospravi(kakšni še to ne). Vse kar naredi za tamalega je na mojo pobudo pa skregat se najprej do konca itd. Ampak se tolažim,da bo zrasel naš sonček in da bo tud meni lažje! user posted image  Upam,da rešita zadevo  user posted image user posted image

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 12:10:03   
kasso
Večina moških je drugačnih od žensk, veselijo jih druga opravila in jaz ne vidim nič tako zelo spornega npr. da moški pa ne bi rad okopal otroka.
Pač dojemi, da če mu sedaj to ni v veselje, mu ne bo nikoli. če bo ta opravila počel, jih bo z odporom in le, ker ti težiš. ti pa pri sebi razčisti, kaj želiš imeti od partnerja. Dobrega partnerja, s katerim se dobro razumeš, pa četudi ne previja, preoblači in kopa otroka, ali zagrenjen odnos ?

Glej mene je v začetku tudi motilo, ker je moj partner skrbel za otroke (previjanje, dajajnje spat itd), le ko sem jaz bila odsotna, drugače ni nikoli pokazal interesa. Danes pa se s tem sploh ne obremenjujem več, ker vem, da mu je to odveč, jaz pa opravljam z veseljem. Več mi pomeni, da jih nauči vozit kolo, ali da so z njim celo popoldne zunaj, grejo v gozd itd, kot da jim menja plenico.
Jaz ti priporočam, da nehaš bit tečna in nehaš misliti na to, kaj ti hočeš, ker bo v nasprotnem primeru vajin odnos user posted image .
Vprašaj raje njega kaj on hočeuser posted image

(odgovor članu bubu10)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 12:15:32   
zmajaz
Ma meni se zdi, da je težava vsaj deloma tudi v tem, da se nekateri očki nekako ne znajo povezati s tako malim otročkom - nekak ne vedo, kaj točno bi si z njim spočeli - pa ne da bi ga zagovarjala in ne rečem, da je to prav. Potem ko pa malo zraste (da je star vsaj tam 1 leto ali malo več), ko se že bolj odziva, smeji, igra ... pa se veliko očkov povsem spremeni. Moj mož recimo je sicer že od malega previl otroke - ampak samo, če je bilo treba, če ne je raje prepustil meni. user posted image Kopal pa ni nikoli takih majčkenih - mi je sicer skoraj vedno pomagal, sam pa se tega ni lotil. Ko je pa enkrat že lepo sama sedela v banjici ... pa ni bilo več problema, od takrat jo pa brez težav tudi on okopa. Po rojstvu ta drugega sem pa tudi opazila, da se je prve mesece veliko raje ukvarjal s ta večjo, kot s ta malim. Če je bilo treba je sicer brez težav počuval tudi oba sam, ampak če se je le dalo, se je pa daljšega čuvanja ta malega "izognil". Zdaj ko je že večji (trenutno je star 11 mesecev), pa tudi s ta malim uživa, ravno tako kot s ta večjo.
Zdaj ko nima več v službi take gužve, popoldan skoraj vsak dan naloži oba in gre z njima na sprehod, če ne moram zraven, tudi sam - včasih ta malega nosi, ta večja pa hodi, včasih pa kar oba nese - je pravi prizor, ko ima ta večjo zadaj v nahrbtniku, ta malega pa spredaj v kengurujčku.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 9.4.2010 12:18:33 >


_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Jararaja09)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 12:26:34   
koala
Moj veliko dela če je ob petih doma smo že vsi srečni, potem pa je še okoli hiše veiko za postoriti, tako da se družinsko življenje odvija bolj čez vikend.
Glede nege otroka, moj ga sicerprevije če je treba, ampak da bi pa mu bilo to v neko ful veselje pa ne, skopava ga ponavadi skupaj, na sprehod pa je sam z njimšel mneda enih 5 krat v dveh letih. Mene to ne moti.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 12:30:33   
Soncchhek
meni pa je to razmišljanje mimo....za otroka sta se odločila oba, torej lahko tudi oba zanj skrbita.

tudi mene zanima, kako se bo obnesel moj, ampak glede na to, da oba delava vsa gospodinjska opravila, da sedaj, ko moram sama počivat popolnoma vse postori on, da pri gosp.opravilih pomaga tudi svojim in mojim staršem, mislim da ne bi smelo bit problema.

Poznam take in drugačne primere....ampak če je nekdo navajen postorit stvari od prej....potem ne vem zakaj jih ne bi tudi sedaj.....prav tako previl, okopal otroka ipd....

Pač kakorkoli komu paše....
Jaz si želim vsa ta opravila delit  in vključit bodočega očka v vse kar je treba postorit.
Tako vidim pri prijateljicah, tiste ki so imele razvajene dedce že od prej, katerim so vse k " riti prinesle " se to tudi nadaljuje.....ko pride otroček....Če pa je bil kdo že od prej navajen zavrtet kuhalnico in likat cunje...se je znašel tudi pri otroku...
Seveda....ne posplošujem, verjamem da je odvisno od vsakega posameznika in tudi.....da se nekateri moški očitno niso zmožni povezat z otrokom.....Ja, kaj si ga pa hotel ? Evo, tu je in skrbi zanj kot skrbi tudi mama.
Če ne pa nisi dedc !!!!

Če pa je res tak anti....ja če si tak tip da hočeš mir pri hiši......tiho delaš dalje....
Če pa nisi, pa revolucija !!!!


< Sporočilo je popravil Soncchhek -- 9.4.2010 12:44:15 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 12:50:33   
krtačka
Mene bi pa motilo na tvojem mestu. Ne vem sicer kako mu to dopovedati in u bistvu mi niti ne bi bilo všeč, če bi za otroka skrbel "ker pač mora".
Jst sm si izbrala takšnega partnerja, ki je bolj družinski človek. Iz službe pride okrog 16ih, se naje, malo prebere časopis, nekje od 17ih in do spanja (20.30-21ih) smo pa mi trije skupaj, se aktivno posvečamo en drugemu, enako čez cele vikende. Moj dragi že od začetka sam od sebe skrbi za otroka. Ko se je sin rodil je bil doma skor 2 meseca in je že iz porodnišnice ven VSE počel z otrokom. Ga previjal, kopal, čistil popka, peljal na sprehod itd. In tko je še zdaj, ko je sin star 2.5 let. Ko pride domov se igra z njim, ga pelje ven, včasih se mu zgodi še kakšna nezgoda v hlače in ga brez problema uredi itd. Imasta tud svoje "skrivne posle" za katere mami kao ne sme vedetuser posted image
Hočem povedati, da sva si glede najinega otroka enotna in to je obema samoumevno. Moj mi je že rekel, da ne razume tistih očetov, ki se ne ukvarjajo s svojimi otroci, ker bi mu večno bilo žal, če bi zamudil vse te trenutke s svojim sinom. Gospodinjtvo sicer vodim jst, moj ne bo sam od sebe prijel sesalca v roke, naredi pa vse kar mu rečem da je za narediti. Učasih mu kr na listek napišem kaj naj naredi, medtem ko jst kam grem. In ni problema.
Ne razumem kako lahko živite z ljudmi, ki jim je vse bolj pomembno kot ve in vajini otroci in mi je zlo hudo za vas, ker ne vem kaj bi nardila če bi bila v vaši koži. Ne verjamem pa, da bi tole dolgo prenašala, enostavno se mi ne zdi vredno zavreči življenja za takšnega moškega.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 12:55:53   
zmajaz
Sonnchheck saj se strinjam s tabo, da je prav da moški prevzame svoj del odgovornosti - jaz si recimo tudi včasih želim, da bi mož naredil več v gospodinjstvu, potem pa me včasih vpraša, kaj naj mi pomaga, pa ne vem, kaj bi musploh dala za delat, ker se mi ne zdi nič takega, primernega zanj. user posted image Tako da zdaj raje naredim tako, da mu dam otroke, gredo oni lepo ven, jaz pa v miru ponaredim svoje. Včasih se tudi skregava, ker se mi zdi, da je 90% skrbi za otroke na meni, ampak odkar sem nazadnje popenila, se je precej poboljšal. user posted image Je pa res bila zadeva taka zdajle čez zimo, da je že itak delal vsak dan od 6h do 18h in vse sobote, potem pa res ni imel posebne energije še, da bi ne vem kako otroke rihtal. Jaz sem bila pa še na porodniški in delala zraven po par urc na dan. Zdaj, ko nima več take gužve, pa takoj ko konča službo vzame otroke (oba), da jaz v miru delam svoje delo (delam namreč od doma). Pa drugače se super razumeva, ni neodgovoren, ne lazi vsak dan po gostilnah ..., tako da se mi zdi brez veze, da bi se kregala zaradi zadev, ki so v resnici nepomembne in si greniti družinsko srečo. user posted image

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 13:34:00   
liliana
Jararaja09.....moj prvo leto skoraj nikoli, ko sem bila jaz prisotna, ni previl otroka ali ga skopal.....samo jaz sem po dveh mesecih te stvari, ki sem mu jih "zamerila" razčistila v svoji glavi......

sem seštela pač pluse in minuse......jaz sem na porodniški, on je vsaj 8 ur na dan v službi.....na porodniški sem zato, da skrbim za otroka.....res je otrok tudi njegov, vendar on vseeno še v službo hodi jaz pa sem doma in ne vem kak hud fizičen in psihečen napor pa tudi ni na porodniški biti.....napor je edino takrat, ko sebe gledaš kot žrtev.....

in ko sem seštevala pluse in minuse sem upoštevala še to, da mu ni bilo problem spucati, speglati, skuhati, da mi je v bistvu vse stvari serviral na pladnju, da sem jaz v miru lahko uživala na porodniškem dopustu s svojim otrokom......

in naj mu potem še perem možgane, ker ni kao kvalitetno s svojim otrokom.....oz. ker ne preživlja časa s svojim otrokom takrat, ko bi mu moral brisati ritko.....in to zgolj zato, ker vse vaške in mestne frajle pravijo, kako njihovi možje to z užitkom počnejo.....? 

(odgovor članu Jararaja09)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 13:38:42   
vesna_b
ja, moški pa res nekak raje vidijo, da mame poskrbimo za tamale. čeprav moram povedat, da moj tamalo od malega preobleče, ji da jest, jo zamoti... tud sedaj jo veliiiik ven s sabo vzame... edin kopa je pa ne. ampak mi ni panike, ko vidim, kako tamala uživa, mi ni problem tud po eno uro zraven sedet. ampak ok, ati pride zraven pogledat, pa če kam skočim, je pri njej, ampak da bi ji mogu pa npr glavo umit... ni šans... pa tud spat jo da. tukaj smo pa mela mal borb, sam sem mu jo na konc kar dala v roke, jo polubčkala, pa rekla: lahko noč, te bo dal danes ati spat... par dni zapored, da sta se oba navadla. mal sta debelo pogledala, oba, pol sta šla pa v sobo. tud ko je stokala, nisem šla zraven, pa je kar zlaufalo. in sedaj, ko kam grem, al pa če mam delo, gresta brez problema spat. oz jo da spat. tamala zaspi v posteljici, sam zraven mora nekdo bit.

mi pa absolutno veliko pomaga v gospodinjstvu. pomije posodo, pobere perilo, pobriše mizo, pospravi po kopalnici... in mi to full velik pomeni. ker vidim, da se potrudi tudi on, da si lahko zvečer vzameva par minut zase, da sva skupaj...

< Sporočilo je popravil vesna_b -- 9.4.2010 13:42:55 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 13:55:19   
juniorka
Tocno vem, kaj mislis... Jaz imam tudi enega takega, no, previje ze tamalo, kaj vec pa si ne zna z njo pocet. Po 5 minutah, ce zacne mala jamrat, ker on zravn tv gleda al pa je na compu, ji rece, a si lacna, a k mamici hocesuser posted image Ma, ne, ukvarjaj se z mano, user posted image ! Imamo se enga vecjega, je blo isto in tud zdaj ga komaj prepricam, da se ukvarja, igra z njim. Sicer ga obozje!
Sem prisla do sklepa, da sploh ni druzinski clovek, on bi zivel, kot da je samski, na frej! V park ga je tako tezko zvlect, mi rece, pejd sama... pa pol ko gre, mi rece hvala, da si me zvlekla, je blo fajn. Pa spet ista zgodba naslednjic. On bi prisel domov in sel spat. Sem u tud rekla, ok, saj vsak rabi pocitek, sam ne mi svignit brez besede v horizontalo, ampak me vpras prej, ce rabim kaksno pmoc, pa povej, kaksni so tvoji nameniuser posted image !
V glavnem, kaj ti predlagam, in to cimprej.. Vzami si najprej cas zase. Pusti otroka njemu, ko ga nahranis, njemu pa napisi, kdaj previt in predloge, kaj naj pocneta ( sprehod- pripravi za oblect, kaksno igrico, povej mu, da se z otrokom pogovarja od rojstva dalje- to je blo mojmu tako tezko, je bil skoz tiho na zacetku....), ti pa pojdi nekam, na kavo al jogo ali samo na cvek k prijateljici... Najprej za pol ure, uro, pol pa za 2. Zvecer ga vkljuci v rutino, pri kopanju mu reci, ce bi naprimer naredil nekaj fotk, pa pol se naredi, kao da rabis nekaj, ce otroka malo prime itd. Postopoma.. naslednjic reci, da je tezka, ce ti pomaga.. vse z nasmeskom ( je tezko, vem, ampak se splaca). Cimprej pejte kam skupaj, na izlet, vikend na morju... tam ne more nekam skliznit, mora bit zraven in bo mogoce videl, da je lepo, ti pa ne bos obremenjena z opravili in ti bo vseeno, ce je razmetanouser posted image . To so taki drobni nasveti in upam, da bos uspesna. Glede obctijpa pomaga, ce o tem govoris, pogosto vidis, da ima prijateljica iste tezave, samo je tezko o tem govorit. Predvsem se pa sprosti in se ne tolk obremenjevat... bo lazje!

_____________________________

11.11.09 ob 9.09 Leila 4065g in 58cm
1m: 5110g 60cm
2m: 6035g 62cm
3m: 6560g 65cm
4m: 7150g 70cm
6m: 8000g 74 cm
8m: 9000g 77 cm
11m: 10kg 80cm

(odgovor članu Jararaja09)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 13:57:19   
krtačka
Ma sj ne pravim, da je moj dedc popoln, ima svoje finte. Sam glede otroka pa je res ena A, najboljši oči kar je lahko. In ne pišem kr tko, bi mu nardila veliko krivico če bi napisala kako drugače.
Otrok in jaz sva mu pač cel svet, žuranje in vse ostalo je že dal skozi kokr je pač mislil. Gre v službo, potem je pa s svojo družino. Približno dvakrat na mesec gre na pijačko, sam ponavadi malega vzame zraven, ker se igra na igralih pri tisti gostilni.
In lilliana ne vem zakaj sem zdaj vaška/mestna frajla zarad tega? Malo neumestna se mi zdi...

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 14:15:59   
vesna_b
sam - juniorka - a ni pol, če mu vse napišeš, glih tko, kot da bi rekla, da mu čisto nič ne zaupaš? znaje se naj... ok, če te vpraša, preden greš, mu poveš, kaj in kako, drugače pa... pa saj moški se tud znajdejo, sam treba jim je dat / vsilt šanso...

jaz nisem nikol rekla - glej grem zdaj, ti jo pa takrat in takrat previj... saj ve, da sem jo previla, preden sem šla, pa ve, da se nekje na tri ure previja, pol pa če bo treba prej... ja pogleda naj... pa lačna tud ni bla še nikol, ko sem domov prišla. razen če sem rekla, da prinesem npr pico, ko pridem domov, pol ji ne da jest (je že stara 2 leti), drugače pa...

in ja, tud jaz nisem zarad tega neka frajla. aja, na morju jo ma pa itak full več on čez. pa ne ker mu tečnarim, ampak ker se ji drugače ne more toliko posvečat, saj nonstop neki dela...

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 14:23:41   
ajsek
Če bi morala jaz izbirat, bi raje videla, da očka otroka občasno previje, kot da cunje lika, se mi zdi precej bolj nujno in tudi koristno. Ne pričakovat, da se bo z iztekom porodniške vse magično spremenilo. Takrat boste ve tudi na šihtu, otrok bo pa še vedno "vaša briga".

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 14:26:30   
Soncchhek
otrok je briga obeh staršev !!!!
in tako naj bi tudi bilo.

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 14:33:04   
zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: Soncchhek
otrok je briga obeh staršev !!!!
in tako naj bi tudi bilo.

100% drži - samo tiste prve mesece po porodu se pa meni ne zdi prav, da bi mama, ki je doma na porodniški, pričakovala, da očka, ki hodi že itak v službo, prevzame še 50 % skrbi za otroka, vstaja ponoči in gre potem nenaspan v službo ... Poznam namreč tudi take. Vsekakor MORA pomagati in znati narediti bolj ali manj vse, ampak da mu pa porineš otroka v roke, takoj ko stopi čez vrata, pa ni prav.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 15:14:53   
Jararaja09
Punce, hvala za odgovore.
Pred otrokom, kako je bilo? Moj dragi zna prav lepo počistiti, skuhati, cunje obestiti.... In ne pričakujem tega od njega vsak dan, nikakor ne, ampak če sem jaz delala in je bil doma cel dan in sem prišla v stanovanje kot da bi bila atomska bomba padla.....Ne, tega se pa ne grem. Vem, da so dnevi, ko se človeku nič ne da, ampak prevečkrat se pa to tudi ne sme ponavljat.
Sedaj tudi skuha in počisti, ampak takrat ko to naredi pričakuje še ognjemet zraven, ker je bil tako pridenuser posted image  Jezi me pa to zato, ker kot sem že omenila ima veliko prostega časa, s.p. od njega ne zahteva vsakodnevnega garanja od zore do mraka. Ko pa dela ga pa pustim pri miru, mi je čisto jasno da je zdelan. Ampak tako kot je ena napisala, porodniške je tudi enkrat mimo in tudi jaz grem delat.
Sedaj so časi, pač gremo naprej in ne nazaj, ko se mi zdi da so generacije vseeno tako vzgojene, da stremijo oz.stremimo k enakopravnosti in res je, oba sva se odočila za otroka in oba bova skrbela zanj!!!!
Pa ni bistvu v kopanju in previjanju, ampak v tem da sploh ni nobenega interesa za to in kot oče lahko vsake toliko priskoči na pomoč. Odločila sem se za materinstvo z vedenjem, da nimam pojma kaj me čaka in mi ni niti malo žal, ker otrok je res največje bogastvo in veselje. Ni mi težko skrbeti za njo, postoriti po hiši, iti z njo na zrak, mogoče se najde kaka minutka tudi zame, ampak hočem da je bolj prisoten, da ga ni treba za vsako stvar prostiti. Da sem tečna, to se zavedam, ampak nikakor ne bom popustila, ker potem življenje teče, njemu kot da se ni nič spremenilo, počne vse kar je počel prej a ženska naj pa kar pozabi nase, ker ima otroka? Ni šans.
Sem ga večkrat vprašala, če ga je strah, ker je pač vse novo in seveda ga je, ampak potem naj bo vsaj toliko moški, da vpraša in tudi posluša in bo potem vse lažje. Ne morem pa jaz po svetu hoditi in se spraševati ali lahko lastnega otroka zaupam očetu v skrb ali ne!!! Nikoli se ne ve kaj pride, da mogoče zbolim ali karkoli.... Ne bo mogel vedno mamice klicati ali pa tašče!! Tudi meni nihče ni nič pokazal in celotnemu svetu je enostavno samoumevno, da bomo mamice že nekako, ampak ni tako!!!!!!!
In res nisem tip človeka, ki bi težila, sem poznana kot velik flegmatik, vsaj pred otrokom je bilo tako, ampak res se ne pustim pri takih zadevah. Ne more mi samo rečt, da čaka da malo zrasteuser posted image  Noro ga mam rada, mogoče sem tudi zato spregledala par pomembnih dejstev, zna bit priden, ampak tudi drugi okrog naju opažajo, da ni in ni prisoten. Dolgo je živel življenje zaželjenega samca, amapk zdaj je pa že čas da izstopi iz tega oblaka in se spusti na realna tla.
Niti jaz nisem perfektna, kje pa!!!! Hočem pa, da je prisoten pri vzgoji otroka. In mogoče bom res zbrala pogum in upoštevala nasvet, ki sem ga tukaj gor dobila in sem ga že neštetokrat slišala - enostavno ga bom pustila samega z njo, šla na telovadbo ali kaj podobnega in potem se bo verjetno sčasoma opogumil in si upal biti sam z njouser posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 21:10:09   
Ploha
Moj ne previja, ne kopa, ne hrani naše male. Pa zato cele dneve dela, tam nekje po 13-15 ur dnevno. Vse sobote in skoraj vse nedelje dela.

In takrat ko je frej, sem si sama nekak rekla, da mu ne mislim težit, ker vem kako je zmatran, ker vem da si sicer fuul želi bit z njo a bi najraje v stoje zaspal...če že ima čas, se mal pocrkljata, pa igrata,...a to so so redki redki trenutki, zato pa toliko bolj dragoceni in jih ne mislim zapravljati s tem, da sva midva na "smrt" skregana, zaradi tega ker je ni previl...

mi jo pa zdaj ko sem noseča pomaga nosit, če je možnost, da je doma...

pa tudi če kaj želim, da mi pomaga pri otroku mu to povem, ker pač ne ve kaj točno je treba ampak naredi pa...

aja pa ko jo je 1x merkal, ker sem morala nekam iti, jo je previl, nahranil in vse...


< Sporočilo je popravil Ploha -- 9.4.2010 21:13:24 >

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 21:15:44   
fionca
Mogoče ti moj odgovor ne bo ravno všeč pa še komu drugemu tudi ne, ampak zapisala bom svoje mnenje...
Tudi moj bivši  je bore malo storil za svojega otroka, se ne spomnim, da bi ga kdaj previl ali šel sam z njim na sprehod... Otroka ima rad, čeprav si zanj še vedno ne vzame časa oz. se ne zna igrat oz. družit z njim. Je res, da je imel tudi on s.p., polne roke dela. Resnično je veliko delal, a kljub vsem naporom, ki sem jih sama preživela z otrokom, tudi denarja ni bilo. Celo brez službe in vsega je ostal. Precej denarja je bil dolžan davčni, ker tudi njemu niso plačali ogromnih vsot denarja...
Sprijaznila sem se s tem, da pač nimam sedaj ne jaz in ne otrok od njega nič. Čeprav bi pomoč najbolj potreboval on, a jo zavrača... Dolga zgodba.
Skratka, če ga ne boš sprejela takšenga kot je, boš verjetno še vedno podžigala prepir.
Pa si zamisli, da vaju zapusti... Ali, da si morda poišče drugo žensko, ki ne bo non stop samo pod polena metala, kaj vse naj naredi... Bi ti bile te stvari še vedno tako nujne, da nekoga pač želiš na vsak način spremeniti, ker pač tako se tebi zdi prav.
Želim ti vse dobro in premeisli, če se ti splača še toliko vztrajat pri svojem. Verjetno ima otroka rad, če sta se odločila zanj, pa mogoče ne zna tako dobro skrbeti zanj kot bi ti želela in se raje umakne. Pa kdaj pa kdaj jo pa tudi pocrklja verjetno...

(odgovor članu Jararaja09)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 21:24:47   
m_o_i
sicer mene to se vse caka, vem pa, da ko bom zelela, da se ukvarja z mulcem, bom jaz sla od hise (najprej pol ure, potem urco in tak dalje).
se rodila nisem, ampak eno noc spanja sem si ze rezervirala pri njemu; ko osvojimo dojenje in mal nastudiram ritem, si nacrpam mleko, razlozim, kak naj ga futra ponoci-jaz pa bom spala v kosu...
definitivno tega ne bom zahtevala od njega takrat, ko bo treba it zjutraj v sluzbo, ampak kot ze tolikokrat povedano-je tok njegov, kot mojuser posted image

zna bit, da bom mogla kdaj spregledat kako narobe obrnjeno plenicko na ritki, barvno neusklajenost cotkuser posted image , neobrisano svecko pod nosom-pac bom...vsaj moj funkcionira tak, da njegove napake omenim tako, da vse obrnem na hec.
zivljenjsko ogrozal ga ze ne bo-sej moskim se otroci zdijo se bolj krhki kot nam-in ni user posted image , da bo v cist super fanta zrastuuser posted image

no, poanta mojega pisanja je v tem, da mu ze zaj povem, da se bo ukvarjal z otrokom od prvega dneva in mu je stvar jasna in samoumevna...
o praksi pa lahko porocam see cez kaka dva mesecauser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 21:46:45   
MušiM
Meni se tudi zdi, da očki nekako lažje najdejo stik z malce večjimiuser posted image ko že kaj povejo se odzivajo..ko ga bo poklicala, se mu nasmejala..se bo pa stopiluser posted image ...pri nas je že bilo tako..saj ga je previl..samo zakaj bi to delal vsak dan, če sem pa jaz zato frei eno leto?
Moški so le moški...mislim malo razlike pa mora biti med nami...saj tudi naši očetje nsio tako skrbeli za nas ,kot me zdaj pričakujemo od svojih partnerjev...ene bi jih rade čist spremenile..pa na materinsko šolo skoz hodijo..pa pri porodu zraaven, pa takoj previjat, pa hranit...kako so pa naše mame in babice zdržale brez vse te pomoči in še niso imele vseh kuhinjskih pripomočkov??

Ko se boš ti nehala držat na njega in to spregledala, ti bo začel sam od sebe pomagat..saj tebi gre tudi verjetno na živce, da ti kdo govori kdaj in kaj moraš narest..saj mu nisi mama..si mu partnerica!

Srečno!

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 22:11:52   
krtačka
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i
se rodila nisem, ampak eno noc spanja sem si ze rezervirala pri njemu; ko osvojimo dojenje in mal nastudiram ritem, si nacrpam mleko, razlozim, kak naj ga futra ponoci-jaz pa bom spala v kosu...


hahahaha kteri načrtiuser posted image Jst sm imela podobne načrte, ko je bil sine star 2 meseca sem si skrajno želela spati celo noč v kosu, ampak ni in ni šlo, ker moj sine ni sprejel flaške, samo dojenje in pika. Ko je pa tolk zrastel (bil star okrog 10 mesecev) pa je ponoči bilo dovolj, da ga je nekdo samo vzel v naročje in ga potolažil, je takoj nazaj zaspal (to se je zgodilo približno 3-4 krat na noč). Sam mi ni dalo miru če nism bila z njim. Smo poskusili eno noč, sm šla spat v drugo sobo. Rezultat: še slabše sm spala kot ponavadiuser posted image No pri 13 mesecih pa je končno prespal noč. Se da potrpet, brez skrbi, mame smo pač tko narejene da zdržimouser posted image
Čist zasmetila temo, se opravičujemuser posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
9.4.2010 22:44:25   
Anonimen
Hočaem, da malo sodeluje, da spozna da so to v bistvu luštna opravila, ki starša in otroka povezujejo. 


Če sem odkrita-meni so bila ta nujna opravila, ki jih prinese dojenček-previjanje, kopanje, hranjenje, bolj neki "must" kot lušno opravilo. Jih pač narediš, ker otrok ne more biti umazan in ker ne more biti lačen, ampak nekega užitka meni večinoma niso prinašala. Izjemoma tudi, ob večjih praznikih user posted image , a v rutini vsakdana je bilo to nekaj, ker sem naredila po liniji najmanjšega odpora. Če bi mi takrat kdo rekel, da bom z otrokom bolj povezana, ker to delam, bi ga zabila ne do groba, ampak do nafte. Ker tisto, kar je mene povezovalo z otrokom, je bilo čisto nekaj drugega.

Nočem ti reči, da mož tega ni dolžen delati, saj je otrokov oče, vendar siliti ga v to in celo dopovedovati mu, da je to nekaj sila globokega in povezujočega-no way, po moje. V končni fazi-če se tebi zdi, da te to povezuje z otrokom, zakaj bi to nehala delati (saj ti je v veselje) in v to silila nekoga, ki mu do tega v osnovi ni? Ti boš izgubila in on ne bo na plusu, vsaj kakor zdaj kaže po njegovo ne.

Zdi se mi, da je tisto, kar ti bolj pogrešaš, priznanje tvojemu delu, ki ga on na nek način zanika s tem, da zjutraj v miru popije kavo in da si še vedno privošči vse hobije, ki si jih želi, ti pa si 24/24 odgovorna za otroka in na njega v tem smilsu praktično ne moreš računati. Bolj kot dejansko neukvarjanje te je prizadela ignoranca v smislu nezanimanja za ukvarjanje z otrokom in posledično ignoranca tvojega dela in tvoje posvečenosti. On na nek način ne spoštuje tvojega vložka v družino, ti pa ne spoštuješ njegove vloge partnerja-skratka začaran krog, ki ga lahko prekineš z dolgotrajnimi pogovori (ki pa znajo potrajat, da se kje poznajo, če se sploh poznajo user posted image ), ali z dejanji.

Pupa je čisto dovolj stara, da je en dan sama z očetom. Naredi nekaj za svojo dušo, ona dva se bosta pa tudi znašla user posted image .

(odgovor članu Jararaja09)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kako mu naj dopovem??!!!!
10.4.2010 7:38:40   
metka_zone
Brez zamere,ampak mislim,da malo pretiravaš user posted image .Saj vendar ni noben problem,ti oskrbiš tamalo,nato pa lahko tvoj dragi igra z njo  nekaj časa,ti pa ta čas izkoristiš zase.Moj ni previjal in kopal in hranil najinih otrok,se pa zato veliko igra z njima.Pa sem tudi večino časa sama z njima,ker cele dneve dela,ko pa ima čas,se ukvarja z njima.
Po mojem iščeš neko potrditev svojega dela,ki ga on ima za samoumnevnega in želiš,da ga opravljata skupaj...
Naj se igra z otrokom,to je za otroka več vredno,kot pa če ga previja in podobno,pa še oba bosta vesela,on in otrok.
Lp

_____________________________

Mamica sem postala:
-Nik: 18.01.2007
-Žan: 21.09.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?