|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj ste se odločile za otroka
31.5.2010 10:24:44   
truncus

Pozdravljene!

Mene pa zanima, kako ste vedele, da je pravi čas za otroka oz. kako ste prišle do odločitve, da je res čas, da začnete "delati" na dojenčku? Se je to zgodilo čez noč, ste imele postavljene kakšne datume (npr. ko ste dobile službo,...), ki ste se jih potem držale ali je bila to bolj odločitev trenutka? Nekako si ne znam predstavljati kakšen je mejnik med samim načrtovanjem otroka in kaj/kako/kdaj pripelje do dejanske uresničitve teh želja...

Hvala in lep pozdrav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
31.5.2010 10:40:06   
ronja
NI bilo datumov, ni bilo čisto stvar trenutka, je pa zadeva zorela in potem v pišu vetra v enem trenutku padla na plodna tlauser posted image . Najprej sva si želela oba doštudirat, dobit službi in se preselit na svoje in potem sva si nekak rekla, da bi zdaj pa lahko naredila otroka.  Pa še jaz sem začela delat eno prakso z otroki (ne dojenčki, večjimi, od 3-8let) in se spomnim, da sem prišla enkrat domov in sem sam rekla: "lubi, jaz bi tut (mela otroka)!" No, on je pa rekel:"Ni problema, prit sem, pa ga nardiva" Tako nekakouser posted image . NO, dejansko sva ga takrat enkrat naredila, kar je bilo po vseh zakonih skoraj nemogoče (tik pred m.), ampak ko sem videla user posted image , sem bila pa kar malo preplašena. Vesela, ampak me je bilo tudi strah. NO, potem sem imela zelo hitro ss in ko sva bila oba razočarana in si noben ni čisto nič oddahnil, sem pa vedela, da sva res pripravljena. Težko pa čisto res veš, če ne probaš, verjetno... Naslednjič me ni bilo več strahuser posted image .

mejniki so pa zelo različni, midva sva si želela met prej te stvari poštimane, ampak če bi kak kondom prej počil, pa bi od 23 leta dalje verjetno obdržala otroka (za prej ne vem, takrat mi je enkrat m. zamujala in sem vedela, da bi ga). Oba sva vedela, da si jih želiva (to sva se že prej pogovarjala, samo sva se strinjala, da jih ne bi imela še takoj - mislim, med študijem).

Nekatere otrok preseneti, nekateri se odločijo, ko so izpolnjeni pogoji, nekateri uberejo kak kompromis... Odvisno tudi od tega, koliko so pogoji uresničljivi... Vsak najde svojo pot, se mi zdi, da ni nekega recepta... Eni so zreli za otroka pri 19ih, drugi niti pri 34 ne...

(odgovor članu truncus)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
31.5.2010 11:27:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
31.5.2010 11:41:44   
mojcaziga
Sama sem vedno govorila, da otrok sploh ne bi imela, nisem bila sicer čisto proti, ampak za pa tudi ne. On je od vsega začetka govoril o otrocih. Ko sva končala študij, no jaz sem bila absolventka, stanovanje sva imela (najprej majhno, ampak sva delala vsa leta) in sva delala plane kako bova še malo hodila naokoli, so mene zdravniki postavili na tla z dejstvom, da se naj v tistem času odločim za otroka zaradi določenih zdr. težav, ...... No, ker sva bila že dooooolgo skupaj, stanovanje je bilo, šola tudi,......., sva se za otroka odločila in je tudi takoj ratalo.
Če se ne bi tako razpletlo ne vem kdaj bi ga imela in če bi ga sploh imela. Dejstvo pa je, da bi se še 100x tako odločila. Bila sem ravno prav stara za otroka, da nisem komplicirala, je pa res, da sem bila od prej navajena vsakršnega gospodinjskega dela in nisem žurala do jutra in spala do popoldneva. No, zdaj pa bo mali kmalu praznoval 8. RD, midva pa sva še oba dosti mlada za ostale stvari

lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
31.5.2010 11:43:14   
Anonimen
Odločila sva se, četudi nisva še imela svojega stanovanja, bi bila pri mojih. Da sva dobila user posted image sva se pa trudila 4 leta. Tačas je bilo že  stanovanje, oba z rednimi službami (on že prej). Neka največja želja je prišla po 5 letih zveze.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
31.5.2010 12:01:58   
water lily
Želela sva si ga že prej, "začela delat na tem" pa po 8ih letih veze, ko sva kupila stanovanje.  Prej sva živela pri tašči, tam nisem hotela imeti otrok, čeprav sva si ga ful želela, sem imela pogoj bit na svojem in iskala najemniško stanovanje, potem pa sva po sreči našla stanovanje za nakup zelo ugodno. On je bil zaposlen, jaz ne (študentka- delala prek ŠŠ). To je bilo pet let nazaj. user posted image nimava. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
31.5.2010 12:10:01   
Nenya
Skupaj sva bila 6 let, tudi živela sva že skupaj. Potem ko sva oba naredila diplomi in je user posted image dobil službo meni pa je bila obljubljena sem šla s KT, ratalo je takoj. Nisem pa vedela, da sem noseča do 14.tedna ko sem user posted image vidla na UZ. Vmes sem bila na pregledu pri gin (ne svoji), ni nič opazila, tudi krvavela sem vmes (mislila sem da se mi ciklus ureja zaradi KT). Stanovanje sva začela urejati ko sva še stanovala pri mojih in je bila taprva rojena, v eni sobi. Stanovanje je bilo za vselit, ko sem prišla domov iz bolnice s tadrugo user posted image , ki je tudi ratala takoj (tako hitro, prehitro, sva začela delat na 2. user posted image ker so naju kolegi prestrašili, da je v prvo ratalo takoj za tadrugega so se pa 'matrali' tudi po leto in več).

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
31.5.2010 12:22:07   
Anonimen
Imela sva svoje stanovanje, on je imel redno službo, jaz pa sem ravno končevala faks, ko me je zagrabil nagon imeti otroka, ne vem, kako naj tej želji rečem drugače user posted image . Otroke sem zmeraj hotela imeti, samo ne pa takrat in tisti trenutek, enkrat v prihodnosti, potem pa me je zagrabilo, kaj vem od kje, da je čas. No, rekla sva, kar bo prej, služba ali dete, pa je dete ratalo že v drugem krogu.
Za drugega otroka sva bila oba za, ko je bila starejša stara 2 leti, potem sva se pa isti čas začela ukvarjati s firmo in sva rekla, da bo moral otroček še malo počakati, ker bi bilo preveč vsega naenkrat. Na koncu se je obrnilo tako, da je počil kondom (eden in edini v nevemkoliko letih), meni je zamujala menstruacija, kar ni bilo nič nenavadnega, ampak ko je tri mesece ni bilo, se mi je pa vseeno zdelo malce predolgo, just in case sem naredila test in je bil pozitiven. Torej je bil kljub najini odločitvi, da počakava z otročkom, očitno vseeno pravi čas user posted image . Zdaj imava dve zlati punčki, želja je še en otrok, nekoč v prihodnosti.

(odgovor članu Nenya)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
31.5.2010 12:27:39   
Nika v službi
Midva sva po poroki soglasno rekla, da bi rada najprej malo uživala, potovala... oba sva takrat sicer že imela dom in redno službo, ampak nisva hotela takoj pasti v družinsko življenje, obveznosti...

Ko sem dopolnila 30. let, sva rekla, da bi zdaj začela delati na pikici. Trajalo je dolgo (4 leta), potem pa sva bila nagrajena z malo miss, ki bo jeseni dopolnila 5 let.

Midva sva preprosto vedela, da je zdaj tisti trenutek, ko lahko odpreva naslednje poglavje najinega skupnega življenja.




_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
31.5.2010 12:42:23   
manna
Odvisno kakšna oseba si. Jaz sem si otroka tako zelo želela, da ne bi mogla več čakati niti en mesec...Eni pa mirno načrtujejo in planirajo več let, si zrihtajo stanovanje, službo, družinski avto, prihranke, skratka vse, šele nato pomislijo da je zdaj pa morda pravi čas.
No vsekakor pa brez službe in brez ficka ne bi šla kar delat otroka....sem najprej diplomirala in dobila službo.


(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
31.5.2010 13:03:07   
tinkatonka
Zanosila je prijateljica in potem, ko mi je povedala, sva začela tudi midva razmišljati in se pogovorjati o otroku. Naslednji mesec pa sem že bila noseča user posted imageuser posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu truncus)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
31.5.2010 13:04:45   
Katy78
Midva sva se zavestno odločila, da bova najprej doštudirala, se zaposlila, si zrihtala lastno stanovanje in uživala v trenutkih v dvoje. Ko sva se potem odločila, da zdaj je pa ta pravi čas, da nama malo bitje polepša življenje in obogati najino zvezo, je na srečo tudi takoj uspelo. user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
31.5.2010 13:16:40   
BIA79
Prvi (pred)pogoj je imeti ob sebi partnerja v katerem vidiš osebo s katero bi rad bil vse življenje in vidiš da ima enako željo si ustvariti družino kot ti...Potem pa moraš biti "pripravljen"...Tako in tako, ko pride otrok tudi če si "pripravljen", nisi pripravljen za tisto kar te dejansko čaka... Jaz mislim, da se moraš "zdivjat" in potem itak čutis, da je prišel čas...Seveda, če imata stanovanje in oba službo toliko bolje, ampak to ni pogoj...poznam ljudi, ki so rihtali to, pa potem ono, pa še tisto in so na se potem kar namatrali za dobit otroka...Pri "ustvarjanju" je treba biti sproščen in uživati v dvoje :)

(odgovor članu truncus)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
31.5.2010 17:48:31   
SaaS
KO so prijateljice začele rojevati, sva tudi midva začela razmišljat o tem. Le jaz še nisem imela diplome in sem hotla to prej narediti. Ker kakor se poznam, je potem zlepa ne bi. Že tako sem jo delala preedolgo. Ko sem pa resnično vidla konec tega, sva dejansko začela na tem. Nisem še diplomirala, ampak sem bila že tako blizu, da tudi če bi takrat zanosila, bi že pripeljala do konca in dala skozi še zagovor...
No na koncu sva se itak trudila eno leto...

(odgovor članu truncus)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
31.5.2010 22:30:35   
witch
Midva sva vedno govorila, da bova imela hitro otroke. Oziroma takrat, ko jaz zaključim faks. Tako, da bo otrok rojen v drugi polovici leta 2010. In res sem v absolventu in sva se decembra spravila k delu. Jaz sem rekla, da počasi bi pa lahko in je enkrat spustil in se mu je zdelo kar fajn, da ni treba paziti pa je nadaljeval. In zdaj po sedmih mesecih še vedno nisem noseča user posted image Tako da upam, da bo čim prej....

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
1.6.2010 9:51:03   
Ribi Bibi
Nič posebej nisva načrtovala (no, toliko že, da sem nehala jest KT user posted image ). Najprej sva diplomirala, se poročila, uredila stanovanje, še par let uživala sama, nakar sva lepega dne ugotovila, da je čas dozorel in si želiva otroka. Kar takoj. In sva ga naredilauser posted image  Edini "pogoj", ki sva/sem ga želela izpolnit je bil ta, da bi prvega imela pred mojim 30. letom. In sem rodila našo malo zvezdico nekaj dni po 29. rojstnem dnevu user posted image .

_____________________________

- www.mojasobica.si -

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
1.6.2010 14:56:34   
riba84

jaz si pa taakooo želim otročka in moj tudi...

sem rekla najprej si zrihtava stanovanje, potem si zamenjam avto (bolj varen) Vseekakor pa moreva imeti svoj vhod!!!!

vsa ta "merila" so že izpolnjena (tudi vhod bo kmalu) ampak zdej so se pa začeli drugi problemčič katerih prej ni bilo. Nerazumevanje s taščo in tastom...

Sva se nekako dogovorila da to poletje začnema delat na bebici.... ampak do tega nebo prišlo, ker še jaz sedaj oklevam! BUTARA!!!!

(odgovor članu Ribi Bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
1.6.2010 16:18:15   
Poka
Ko so na faksu vse bile noseče že v 4. letniku, so mi bile ful čudne, mene še sploh ni prijelo. Z enim bivšim sva se sicer pogovarjala nekaj o tem, ampak nič resnega. Se še nisem videla v tej vlogi, se mi je zdelo, da je to za bolj stare. Enga fanta sem celo dala na čevelj, ker je rekel, da bi imel "hišo, otroke in psa". Kao ful dolgočasno. Potem sem spoznala nekoga drugega in je bila ful ljubezen, nisem pa mogla ostat z njim - rekel mi je tudi, da sem sebična, če ne bom imela otrok - to si po njegovem dolžan naredit. Potem sem spoznala tega, s katerim sem zdaj in sploh nisem mislila, da bom z njim. Nekje pri 30. sem ga menda mislila menjat user posted image , ali kaj jaz vem, sem mislila takrat. Zdaj imam vse kar sem hotela, diplomo, službo, nekaj minimalnega izpitov na podiplomskem, firmo, stanovanje, hišo, izobraženega, razgledanega super seksi tipa, kmalu mogoče še službo za ndl (prej sem hotela it delat v Monako) in ko se selim verjetno psa user posted image , pa če bo ratalo otroka. Čeprav menda, če bi šlo čisto po mojih merilih, ga še nebi imela, ker ne vem kaj da še moram prej naredit... Imajo pa že vse sošolke in kolegice in zdaj si govorim, kako sem že stara, da ga moram res imet, pa moj jw še več - čeprav normalno, da si ga želim - prej si samo nisem upala priznat. Še zdaj v bistvu teh mojih prizadevanj nihče namreč ne pozna.

(odgovor članu riba84)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
1.6.2010 22:39:36   
direktna
...jst si mislim,da vsaka ženska začuti (ene prej, ene kasneje).
in mene ravno nekaj grabi :))user posted image  
se pa strinjam s predhodnicami: če je partner pravi... (+vsaj ena plača, stanovanje).


PRAVIJO, da ko se sprašuješ, ali je pravi čas?-- JE!
drugače se ne bi spraševala! torej-- samo legni i uživaj!user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
2.6.2010 13:07:12   
barca1
tudi jaz si zeloo zeloo želim otroka, moj user posted image pa še ne, še ni pripravljen, medtem ko sem jaz 100%. ampak mi ne preostane nič drugega kot da čakam in čakam in čakam, da bo on pripravjen. pač tako je, mi je bilo zelo hudo, ko se videla, da še  ni pripravlen, ampak sm se nakako sprijaznala, da bom mogla še počakat. ga pa vseeno še včasih kaj vprašam oziroma ga poskušam pripravit na to, ampak do zdaj brez uspega, je glede tega zelo trmast!

(odgovor članu direktna)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
2.6.2010 13:10:32   
Eva19
Midva sva si ga tud zaželela, in sva potem tud kar pohitela,klub moji mladosti. je pa res da imava svoje stanovnje in on kar dobro plačo. Avto je tudi, tko da jaz to leto uživam, jeseni grem nazaj v šolo, mala pa v varstvo. 

(odgovor članu barca1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
4.6.2010 12:47:56   
barni
Vrsto let sva skupaj in šele po več kot 10 letih je prišla želja, tako kar čez noč. Žal se je slabo končalo in potem je bil drugi otrok nekako v senci tega, kar se je zgodilo prvič. SAmo za prvega me je pa zagrabilo praktično preko nočiuser posted image .

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
9.6.2010 21:25:46   
Arual
Hey.

Res je, da si nisem želela otrok, dokler se nisem vpisla v absolventa. Pa vendar Mi2 sma šla na morje in pogovor je nanesel na otroke user posted image . Oba sva si želela user posted image , tisti trenutek jaz bolj kot on, saj meni se je takrat tak zdelo.  Od takrat so pretekla že 3 leta, odkar delamo na user posted image  pa še vedno ni user posted image user posted image . Želja pa je močnejša in globja kot takrat.

Sama moraš začutit, da si želiš otročka in potem boš enostavno vedela da je tisti pravi trenutek za user posted image . Pa vendar moreš bit pripravljena, da se lahko zgodi da čakaš na user posted image  kar nekaj časa.

_____________________________

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
10.6.2010 11:12:52   
neisha80
Otrok se je odločil za naju.

(odgovor članu Arual)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kdaj ste se odločile za otroka
30.7.2010 20:05:20   
riba84
IZVIRNO SPOROČILO: neisha80

Otrok se je odločil za naju.


Tole mi je pa ful lepo napisano, res

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?