|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdo je preobčutljiv?
21.3.2010 18:13:18   
ursyly
Zdravo,

zanima me vaše mnenje - komu bi v tem primeru dale prav?

Poteka družinsko kosilo (ožja družina: midva z možem, njegovi starši, moji starši, brat in sestra s partnerjem). Midva pričakujeva otroka. Sestra poda res nekoliko neprimerno pripombo, v šali: nekaj v zvezi s tem kaj če se otroček rodi s tremi nogami. Mož na to reagira zelo burno in je užaljen, češ da se tega ne govori, da na kaj takega noče niti pomisliti, kako lahko kaj takega namigne o konkretnem otroku. Sestra je nato užaljena nad moževo burno reakcijo. Jaz pa vmes - mislim, možu dam prav, res nihče ne sliši rad da nekdo poda tako pripombo na konkretnega dojenčka. Po drugi strani pa imam sestro zelo rada, dobro se razumemo in sva si zelo blizu in ne razumem, zakaj ji ne more tega povedati kasneje, v obliki pogovora. On je še celo potem zelo prizadet, ona tudi - čeprav se razidemo prijateljsko. Ona meni, da je preveč občutljiv, da ni treba da se obesi na vsako besedo, da ni potrebno tako burno reagirati. OK, prepričana sem da bo vse OK ko se naslednjič vidimo - vendar mi gre na živce, mi je hudo in neprijetno,  da sploh pride do take situacije. Mož je sicer zelo zaščitniški, močan karakter (oven po horoskupu),  včasih temperamentno podaja svoje mnenje, če meni da ima prav. Sicer se zelo dobro razumeva in se imava rada.

Kaj ve menite - je mož reagiral preveč burno in preobčutljivo ali je bilo upravičeno? Rabim kakšno "drugo mnenje, ne vem kaj naj si mislim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdo je preobčutljiv?
21.3.2010 18:27:17   
Kerensa*
Jaz dam prav tvojemu možu (sploh v primeru, da je to vajin prvi otrok in da je načrtovan in zaželjen).

(odgovor članu ursyly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdo je preobčutljiv?
21.3.2010 18:29:45   
Taddy78
Oprosti, ampak če bi moja sestra rekla kaj takega o mojem nerojenem otroku in bi moj bil tiho, bi ga kar brcnila pod mizo.
Imel je čisto prav, potem pa je ona tista ki je užaljena user posted image Če bi bila to njegova sestra, bi se ti verjetno zmešalo, ker pa je tvoja, seveda nisi mogla tako odreagirat. Jaz mu dam prav!

(odgovor članu ursyly)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdo je preobčutljiv?
21.3.2010 18:31:19   
Sibil_
Jaz dam tudi možu prav, ker za take stvari pa res ni heca-jaz bi na sestro tudi popiuser posted image in verjetno bi se kar pobrala.


_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdo je preobčutljiv?
21.3.2010 18:49:42   
Gina
Ma kaj pa vem, če se je hecala, bi ji jaz sicer najbrž lepo rekla, da se iz teh reči ne heca, da jaz začnem potem podzavestno premišljevat, kaj pa če bo kaj v resnici narobe....vsekakor pa ne bi iz tega delala cirkusa in bi mi šlo blazno na jetra, če bi moj grdo vzkipel ali se mulil ali karkoli že. Lajf je čist prepoln res hudih in groznih reči in bi se mi zdelo, da je preveč razvajen, da bi poznal razliko, ali pa preveč vraževeren, da se je na to tako zelo obesil, da ne more odmislit. Je pa res, da je moj tudi totalno overprotective in zna biti da bi tudi kaj grdo rekel in da bi se posledično še midva zaradi njegove reakcije spičila. Pa moj ni oven, sem jaz.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdo je preobčutljiv?
21.3.2010 19:03:34   
alpog
Marsikdo je kdaj neroden pri hecih in reče kaj takšnega, kar potem obžaluje. Kdaj pa ima kdo tudi slab dan in opazi in zameri stvari, ki bi drugače šle mimo njega. Meni osebno se zdi pripomba nerodna, burna reakcija pa nepotrebna, sploh če je sestra mislila to dobrohotno.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdo je preobčutljiv?
21.3.2010 19:20:44   
bumerang
Kako lahko nekaj takega misli dobrohotno?!
Škoda, da ji ni rekel, da bo verjetno zaradi kakega materinega znamenja umrla za kožnim rakom, me zanima, koliko bi ji bilo smešno.

Po moje ima prav mož. Jaz bi verjetno tisti trenutek vstala od mize in kosila bi bilo konec.


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu alpog)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdo je preobčutljiv?
21.3.2010 19:26:59   
Taddy78
Ja, moral bi ji rečti, da upa, da bosta pa onadva imela enega s tremi rokami, da se bosta lahko igrala...take stvari zame niso šala, pa naj jo izreče sestra ali pa en tam iz druge vasi.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdo je preobčutljiv?
21.3.2010 19:31:30   
Abbey
ne vem, jaz ji ne bi zamerila, bi ji povedala, da je to neokusno, ampak včasih tudi sama prehitro kaj bleknem, pa mi je pol potem žal.....kar uide mi, sicer ne kaj takega kot je tvoji sestri ampak vseeno, včasih so usta hitrejša od misli...

ne vem, jaz ne bi nič zamerila, sem že razne neumnosti slišala od ljudi, okey pa gre life dalje...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdo je preobčutljiv?
21.3.2010 19:34:39   
Dashenka
Sorry, ampak tvoja sestra je malček "prsmojena".
Tvoj mož, bi pa neposrečeno opazko lahko mirno preslišal in si pri sebi mislil nekaj v smislu "enim pač ni pomoči".

Lahko se pa seveda kregate, demonstrativno zapuščate kosila in počnete podobne neumnostiuser posted image in potem na dolgo in široko jamrate, kako ste z vsemi skregani.
Samo da veš, taki ljudje se postarajo sami....

(odgovor članu ursyly)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdo je preobčutljiv?
21.3.2010 19:44:33   
ursyly
Sestra je po mojem res dala neumestno pripombo, mož ji ja pa na licu mesta povedal da mu ni všeč da tako govori. Meni je pa šlo na živce, da smo sploh prišli do tega. Sestra sigurno ni mislila nič negativnega, pač ušlo ji je in ni premislila kaj je rekla - mož je pa na take stvari občutljiv (kar pa tudi razumem). Sem pa sama bolj potrpežljiv in miren krakter in sama iz tega ne bi delala sploh nobene drame, kvečjemu bi jih rekla da naj se iz tega ne heca. Zaradi tega se nismo skregali, tudi ni nihče odšel demostrativno od mize (to bi pa mene zelo razjezilo in bi se mi zdelo malenkostno - in v tem primeru bi bila jezna zgolj in samo na moža, sestrina napačna pripomba gor ali dol), me je pa zmotilo že tistih nekaj besed in mi je pokvarilo celo kosilo, predvsem zaradi drugih, ki so bili zraven.

Ah odnosi, komplicirana zadeva... :) Odločila sem se, da se ne bom sekirala, možu in sestri bom vsakemu posebej povedala da naj se sama pogovorita and live goes on - je prekratko, da bi iz tega delali slona. Kot rečeno, sicer se dobro razumemo vsi skupaj, držimo skupaj in smo precej povezani.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdo je preobčutljiv?
21.3.2010 19:47:04   
Dashenka
No, saj potem je pa vse OK user posted image .

(odgovor članu ursyly)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kdo je preobčutljiv?
21.3.2010 20:41:51   
Rožica I
Jaz bi ji odgovorila v stilu, da otroka bi imela rada kakršenkoli bi se že rodil, tako kot recimo tvoji/njeni starši, ki jo imajo radi ljub temu, da stresa takšne pripombe user posted image . Moj oven bi pa tudi šalo na njen račun naredil iz tega, ker na butasta vprašanja- dobiš butast odgovor, kajne user posted image ?

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kdo je preobčutljiv?
21.3.2010 20:46:44   
ajsek
Meni se pa to res ne zdi tako hudo. Sestra sigurno ni mislila nič slabega, je pa res, da imajo (imamo user posted image ) nekateri predolg jezik in prekratko pamet, pa ne pomislimo vnaprej, kako se bo nekaj slišalo. Pa ja ne boste zaradi ene neprimerne pripombe zdaj skregani, to nima nobenega smisla.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kdo je preobčutljiv?
21.3.2010 22:59:20   
Andromeda
Ko sem bila jza noseča, so me hormoni tako na hudičevo dajali, da sem ob kaki taki pripombi nazaj zarjovela, še preden si preštel do 3 user posted image
Drugače pa dam prav tvojemu možu, sestra pa naj drugič razmisli, preden kaj takega blekne.

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 21.3.2010 23:00:11 >

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kdo je preobčutljiv?
21.3.2010 23:15:56   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Ko sem bila jza noseča, so me hormoni tako na hudičevo dajali, da sem ob kaki taki pripombi nazaj zarjovela, še preden si preštel do 3 user posted image
Drugače pa dam prav tvojemu možu, sestra pa naj drugič razmisli, preden kaj takega blekne.


enakouser posted image . najhujše so bile frdamane vraže. V bistvu me je ena totalno vrgla s tira. Mož me je vprašal, kaj bom pila in sem rekla, da bom kokakolo, medtem pa sem se s celo dlanjo prijela za obraz (popravila sem si lase). V tistem skoči v luft moževa sestrična, da se ne smem dotikat kadar si nekaj zaželim, ker bo otrok na tistem delu telesa imel znamenje, v obliki tega kar si si zaželel. Nato mi še moja teta in prijateljica pravita, da ja to je res, kako imajo od tega njuni otroci znamenje....mislila sem, da me bo pobralo. nanekrat nisem več ''''videla'''' lepega dojenčkovega obraza, ampak pošpricanega s kokakolo . In kot nalašč, sem v trgovini videla 3 ljudi, z velikim redečim znamenjem čez obraz.
Potem sem brala o teh znamenjih in sem se pomirila. Sem pa bila en mesec čist adio zaradi tega.
Nosečnost je res drugo stanjeuser posted image . Potem nisem mogla verjet, da me je teko tako zelo vrglo iz tira.

< Sporočilo je popravil mika -- 21.3.2010 23:16:46 >

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kdo je preobčutljiv?
22.3.2010 0:04:43   
2ursae
zato se pa nobeden noče družit z nosečkami user posted image
Lej, če veš, da je tvoja sestra oseba na mestu in se imata radi in veš, da ni mislila nič slabega, se nima smisla kregat. Saj otrok ne bo zato dejansko imel treh nog user posted image . Tko da moj zaključek je, da je tvoj mož tisti, ki je malo preteral.


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kdo je preobčutljiv?
22.3.2010 0:17:25   
mateyka
se strinjam glede tega, da prepira zaradi tega ni treba. samo - ne vem no, men je taka pripomba milo rečeno; čudaška in totalno neokusna. in upam si trdit, da bi drugače reagirala, če bi prišla iz ust nekoga drugega.

če tvojemu možu take pripombe ne pašejo - pogovori se s svojo sestro, da naj vnaprej zadrži podobne pripombe glede otroka zase? poglej, vsak ima pravico, da mu nekaj ni smešno ali je neprimerno. in če tvojemu možu to nekja pomeni, je lepo, da se to upošteva. ne vem zakaj bi ga redno prizadevali (aka tvoja set_ra), ker misli, da je pa to zanjo ok. če je dovolj zrela in subtilna, bo to upoštevala in se znala zadržat tam kjer je naprošena, da tako naredi. in pomisli - vedno ste lahkoše bolj happy, če ste uvidevni en do drugega user posted image user posted image

btw, meni se ne zdi, da je to nekaj kar mata tvoja sestra in mož med sabo. je le tvoja sestra in on ne bi imel nič z njo, če ne bi bil poročen s tabo. zato jaz smatram, da so tvoji sorodniki vedno (vsaj delno) tudi tvoja skrb.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kdo je preobčutljiv?
22.3.2010 6:43:51   
CatJa
Očitno sem edina, ki meni, da je tvoj totalno preobčutljiv. Praviš, da je izrekla v hecu, torej tudi jemljite zadevo tako.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu ursyly)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kdo je preobčutljiv?
22.3.2010 9:14:04   
kristinaj
konteksta pogovora ne poznam, ampak če je to bilo izrečeno v šali jaz se s tem ne bi obremenjevala...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu ursyly)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kdo je preobčutljiv?
22.3.2010 11:53:18   
eternety
Mož ima prav. Jaz bi jo na tvojem mestu še sama nadrla. Mislim, da mora biti  s sestro nekaj narobe, da daje take nespametne komentarje.

(odgovor članu ursyly)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kdo je preobčutljiv?
22.3.2010 12:16:26   
ajsek
Pa dobro, a ni logično, da otrok ne bo imel treh nog? A poznate koga s tremi nogami? Sicer ni čisto jasno povedano, v kakšnem kontekstu je bilo izrečeno, ampak gre za tako absurdno izjavo, da sploh ne razumem, kako jo lahko jemljete resno.
Pa štekam hormone in vse ostalo (čeprav malo manj, glede na to, da gre za moža, ki naj ne bi imel hormonskih težav), ampak kako jo lahko še spodbujate, naj pri takih pripetljajih burno odreagira, nadere sestro, odvihra domov,...? A res mislite, da je nosečnost opravičilo za takšno obnašanje?

(odgovor članu eternety)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kdo je preobčutljiv?
22.3.2010 13:07:53   
Taddy78

IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

Pa dobro, a ni logično, da otrok ne bo imel treh nog? A poznate koga s tremi nogami? Sicer ni čisto jasno povedano, v kakšnem kontekstu je bilo izrečeno, ampak gre za tako absurdno izjavo, da sploh ne razumem, kako jo lahko jemljete resno.
Pa štekam hormone in vse ostalo (čeprav malo manj, glede na to, da gre za moža, ki naj ne bi imel hormonskih težav), ampak kako jo lahko še spodbujate, naj pri takih pripetljajih burno odreagira, nadere sestro, odvihra domov,...? A res mislite, da je nosečnost opravičilo za takšno obnašanje?



Zame je absurd (najprej si napisala da je absurdna izjava, potem pa da je ni za jemati resno) se delati norca iz še nerojenega otroka. In ja, se rojevajo otroci z večimi udi, glavami, ali pa celo brez rok in nog, notranjih organov...

Četudi je bila šala...mislim da je še dosti drugih stvari, o katerih bi se lahko šalila...

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kdo je preobčutljiv?
22.3.2010 13:59:27   
liliana
Zdi se mi, da je bil malo preobčutljiv tvoj mož......saj si napisala, da je sestra izrekla pripombo v šali.....

vendar, ker pa si vsi želimo popolne, zdrave otroke potem take pripombe vzamemo smrtno resno in nam v podzavesti kljuva "kaj pa če....." vendar zaradi izrečenih besed se po moje otroci ne rodijo tako ali drugače prizadeti.....



(odgovor članu ursyly)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kdo je preobčutljiv?
22.3.2010 14:02:08   
Anonimen
sama bi verjetno preslisala...

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?