|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kričanje in izsiljevanje z jokom
21.3.2006 9:36:36   
Tia27
Naša Tia je stara 2 leti in je začela tako kričati in vpiti, če nekaj ni takoj in če kaj ne dobi takoj, da mi to že preseda.Potem začne kar naenkrat močno jokat in izsiljevat.Ne vem kako naj ukrepam, dogaja se tudi da se sredi noči zbudi in začne s tem "izsiljevalskim" jokom.Danes npr se je ponoč zbudila in močno začela jokat in ponavljat "tortico amala" in jo sploh nisem mogla pomirit.Ali se katrei tudi kaj podobnega dogaja in kaj naredite.Jaz v večini primerov ji ustrežem, sam da neha jokat, kadar pa rečem ne, je pa groza kako se to stopnjuje z jokom.Pozdravček vsem in hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kričanje in izsiljevanje z jokom
21.3.2006 9:48:10   
Anonimen
Taki so vsi otroci.No večinoma jih je takih,ki preizkušajo živčke staršev in do kam lahko grejo z izsiljevanjem.
Tu pa pridejo na vrsto starši.Ali popustit inustreč,pa s tem pokazat otroku,da lahko na ta način doseže svoje ali pa ostat trden inpotrepez ter ignorirat zahtevke otroka,ter mu s tem dokazat,da na tak način ne bo dosegel prav ničesar.Če popustiš,bo zahteve iniziljevanje samo še stopnjevala.
Vem,da je težko sem preizkusila pri mojih otrocih in sedaj pri vnuku.
Prej sem imela še dovoljtrdne živce,sedaj pa je že teže,ampak vstrajam.
Naš najraje naredi sceno v kakšni trgovini pred publiko.
Ko pa se lai jaz lai moja hči obnašava,kot da ga ne slišiva in greva svojo pot naprej,se hitro umiri in pride za nama,samo,da naju spremlajopol grdi pogledei ljudi.Pa kaj pol,me ne briga naj se brigajo zase!
Moj mož Timijev nono pa ima svojo taktiko.Začne mu z mirnim glasom dopovedovat,da to ni lepo,da ne bo dosegel ni,ter ga zamoti skakšno drugo rečjo.Pri najmu to pali pri nas ženskah v družini pa ne.Čudno kajne?

Torej poskušaj jo ignorirat in ustreč vsaki nejni muhi,če le moreš.

(odgovor članu Tia27)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kričanje in izsiljevanje z jokom
21.3.2006 9:57:05   
copka
Jaz se nimam otrok, vendar se spomnim, da mi je oci odvzel to grdo navado, tako da me je grdo pogledal in me vprasal, ce hocem, da mi da razlog za jok. In ko sem nadaljevala, mi je rekel, da me zadnjic vprasa.
Od njega sem jih dobila po riti samo enkrat. Pa mi je od takrat bilo dovolj, ce me je to vprasal ali pa me z malo visjim glasom poklical po imenu. Takrat sem vedela, da nima smisla teckat naprej.

Jaz bi ti rekla, da se ji ne pustit. Tamala itak ve, da ji bos ustregla slej ko prej. Pa naj malo joka!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kričanje in izsiljevanje z jokom
21.3.2006 10:00:10   
kati*
IZVIRNO SPOROČILO: Tia27

Jaz v večini primerov ji ustrežem, sam da neha jokat, kadar pa rečem ne, je pa groza kako se to stopnjuje z jokom.


mislim da si si sama odgovorila, zakaj izsiljuje, saj ve da bo dobila kar želi, če bo dovolj dolgo vztrajala

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kričanje in izsiljevanje z jokom
21.3.2006 10:10:53   
babylove
Joj, ne dovolit otroku, da te komandira. In sredi noči tortico je?

Konkretnih izkušenj s tem še nimam, ker je moj sin star komaj 14 mesecev in je šele pred kratkim začel z ipiko. Takoj ga skregam in ga pustim, kjer pač je, da se pomiri. Nikoli mu v ničemer ne ustrežem, če je živčen in ipičen.

Zadnjič je bil kaznovan tako, da je moral pri miru sedet na kavču in gledat dnevnik z atijem (ne dolgo, ampak vseeno) user posted image .

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kričanje in izsiljevanje z jokom
21.3.2006 10:14:04   
muki1
Naša dvoletnica tudi izsiljuje,še kako, ampak jasno mi je, da ji ne smem popuščat, ker sem potem izgubila to bitko. Čeprav je, kot sama praviš, najlažje popustiti, ker ta jok in cviljenje je nekaj najhujšega, kar lahko mali otrok proizvaja, se trudim in trudim in moj trud počasi rodi sadove. Upam, da se v svojih izjavah nisem prenaglila, ampak občutek imam, da ji z mirnim glasom, lahko že marsikaj dopovem.
Lepo jo dvignem, jo gledam v obrazek in jo vprašam, zakaj bi zdaj po vsej sili rada šla recimo dol po stopnicah, če smo vsi lepo zbrani tukaj. Razložim ji, da ne more sama dol, ker ni ograje, da bi se prijela, da bo padla in si razbila bučo, pa bomo morali v bolnico. Naj lepo počaka, da bomo šli vsi skupaj. Pa potem čez nekaj minutk res naredim to, naj vidi, da če ji nekaj obljubim, to tudi drži, vendar ne takoj, ko si ona to vtepe v glavo. No, ZAENKRAT uspeva. Pričakujemo pa dojenčka in takrat se bojim, da se bodo izpadi multiplicirali user posted image .
Je pa res to izsiljevanje prava bitka z živci, grrrrrrrr.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kričanje in izsiljevanje z jokom
21.3.2006 11:28:40   
Tia27
Mi tudi pričakujemo dojenčka in se tudi jaz bojim, da se bo to samo še stopnjevalo, da ne bo nehala.Lp

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kričanje in izsiljevanje z jokom
21.3.2006 11:55:14   
dory
Sej ravno to je problem...ker me mame prehitro popuscamo se mi zdi...tud nas ce ni TAKOJ je PREPOZNO...kaj pocne...krici, se mece po tleh, z glavo zabija v tla...celo do te meje, da mi zacne bruhat...ce sva doma, ga enostavno ignoriram...pa naj bruha ce mu pase...naj ve, da ni in ne bo vedno po njegovem...ker ce samo enkrat obvelja njegova, bo ze naslednje kricanje hujse...to,da ne popuscamo je pa krizev pot...meni je nekoc gina zlo dobro napisala nekaj nasvetov, ki se jih nekaj mesecev drzim...hudo je, ampak se mi zdi,da je tamal koncno mal dojel, da vedno pa le ne bo njegova...tko da, doma ga pustim...naj skace, krici, se mece ce mu pase...jest grem enostavno ven iz prostora...ce mi to naredi kje v javnosti, ga enostavno primem, nesem v avto, brez besed in se odpeljeva domov...ker je moj soncek in zanj bi dala zivljenje, ampak ce ne bom DANES postavila mej, bo obnasanje samo se slabse, dokler me ne bo preglasil in zacel "hodit" po meni...in temu posledicno se taksni otroci zacnejo obnasat se do drugih otrok, kar je pa zelo neodgovorno od nas starsev....mogoce sem ti napisala kako kruto a pisala sem ti iz lastnih izkusenj, ker je nas tamal res problematicen...no vsaj bil je...zej se ze kazejo prvi napredki :)user posted image ...hehe vpras petro ( k ma nejo ), k mojo trmo spremlja od zacetka user posted image user posted image

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kričanje in izsiljevanje z jokom
21.3.2006 12:38:56   
kati*
IZVIRNO SPOROČILO: babylove


Zadnjič je bil kaznovan tako, da je moral pri miru sedet na kavču in gledat dnevnik z atijem (ne dolgo, ampak vseeno) user posted image .


Spomnim se, da sem tudi jaz jemala gledanje dnevnika, kjer sem morala biti vedno tiho, za kazen kot otrok user posted image user posted image

_____________________________

lp, K

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kričanje in izsiljevanje z jokom
23.3.2006 13:15:44   
Anonimen
Ko začne tuliti in rjoveti, ker tako želi nekaj doseči, se obrnem vstran - enostavno se delam, da ga ne slišim - pa takoj neha.

(odgovor članu kati*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kričanje in izsiljevanje z jokom
24.3.2006 18:57:52   
marlena
user posted image Zdaj otroku ustrežeš,ko želi sredi noči tortico,ko bo zrasla bo sredi noči zahtevala avto, pa denar, drugače bo tulila, in da bo mir pri hiši ji boš ustregla.Zdaj je pravi čas, da se ne pustiš izsiljevati, kajti jutri bo prepozno.Postavi otroku pravila, katere pa mora upoštevati, otrok potrebuje mejo, ki je nikakor ne sme prekoračiti, pa kompromisi tudi obstajajo, začni zdaj...

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kričanje in izsiljevanje z jokom
25.3.2006 21:01:44   
ribica.
Tudi pri nas so podobne štorije. Tamala se dere kr naprej. Niti pogledat je človek ne sme. Ne bom se zdaj spuščala v podrobnosti naše zgodbe, vendar vem kako je, ker se to občasno dogaja tudi ponoči. Vsekakor je jasno, da smo starši samo krivi, ker smo otroku preveč popuščali, vendar to itak sami vemo. Kako pa zadevo rešit? Najprej pogruntaj kaj deluje pri tvojem otroku. Pri nas namreč nobeno kričanje ali ena po riti ne deluje. Samo železni živci in totalna umirjenost. Še nedolgo nazaj mi je bilo zelo težko "ne vznemirjati se", zdaj pa sem se navadila in si s tem prihranim marsikatero minuto živalskega dretja. Seveda je tudi pri nas velikokrat po njeno, ampak vsaj na miren način, z nekim razumnim dogovorom. Poskusi tako tudi ti. Verjetno ni najbolj bistro, da bi zdaj začela uvajat totalni red, po tem ko si ji preveč popuščala, ker je vprašanje če bi delovalo. Pri nas vem da ne bi.
Upam, da sem bila kolikor toliko razumljiva. Želim ti veliko uspeha.

(odgovor članu marlena)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kričanje in izsiljevanje z jokom
25.3.2006 21:07:22   
Urša
Tud moja 2letnica ima take izpade, samo da se ona v takem primeru še celo po tleh meče in 2x se je od ihte celo vn iz pojstle vrgla, da je bla vsa buškasta. Kako ukrepam? Izsiljevat se ji ne pustim, ker s tem ne bi dolgoročno gledano dosegla ničesar... čakam, da jo mine-traja tud pol ure in takrat je stanje pri nas neznosno, kot bi jo iz kože dajal. Ne vem, upam, da ima katera odgovor, da sprobam taktiko. user posted image  

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kričanje in izsiljevanje z jokom
1.4.2006 15:19:30   
BARBARA R.
Dvakrat ji rečem naj se umiri, če ne uboga jo ignoriram. Kmalu pride nazaj in stiska in lubčka.

          user posted image

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kričanje in izsiljevanje z jokom
3.4.2006 0:19:16   
KODA
Tamali to počne.Taveliki nikoli ni počel tega.
Pa še na tla se vrže zraven.Ga pustim,da se zdere in skuja,nato se pa lepo zmeniva,kaj je prav in kaj ne.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kričanje in izsiljevanje z jokom
3.4.2006 10:05:34   
a_m_r
Pri nas so se tudi začeli večji izpadi trme. Pa se ne damo. Pri nekaterih stvareh ne popustimo, mu povemo, da nič ne pomaga, da lahko tudi tuli, pa ne bo nič drugače. Včasih pomaga, včasih traja malo dlje, da se pomiri. Začela sem manj uporabljati besedo NE. Če se da, rečem DA, AMPAK KASNEJE ali kaj podobnega. Ko pa rečem ne, je res ne. Kar deluje. Bomo videli, kako dolgo.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?