|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mamice najstnic....vprašanje!!
23.11.2009 22:12:47   
Anonimen
Že drugič sem priča najstnice(12letnice) ki mame ne uboga...kaj ne uboga...z njo ravna kot da je smrklja...
Ni mi jasno 12letnica pa pride domov iz šole in ne naredi naloge,se zgovarja mami,--no ko bi bilo to zgovarjanje...tako pa meni deluje bolj že na verbalno nasilje otroka nad mamico!
Mama pa...mirno gleda,se ne zmeni za grde besede...soba od najstnice je ko...da ne bom omenjala grdih besed..

Vse več opažam tega!

Moja je stara 10(v 11letu) pa že več kot dve leti pospravi posodo,posesa,začela je likat svoje stvari(seveda ne vse--kar pač lahko!)Pa moj namen ni hvaljenje moje hčere ampak ko opaža druge....vse bolj ugotavljam da je zlata!!!Ne rečem poskuša tudi ona kdaj pa kdaj z zgovarjanjem...ampak ko dvignem glas....se vse konča!

Zanima me,če je to že dnevna muha pri slovenskih družinah?Kako jih vzgajate?Poznate še koga s podobnimi problemi?

Meni osebno je to...absurdno!!!Otrok mora vedet da ima mama zadnjo besedo!

Morala sem...upam da ne bo zdej naval name....samo to je že drugi primer ki ga poznam in me je vrgel s tira!!!
In zdaj....kako naj jaz svojo obvarujem pred tem...saj se otroci vse zmenijo med sabo...

No toliko od mene...pričakujem vaša mnenja!!

lep večer!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
23.11.2009 22:48:12   
Anonimen
Ne vem tocno kaksne odgovore hoces ampak saj tko je ze od nekdaj.Eni ubogajo eni ne.Eni pospravljajo,drugi se svoje sobe ne morjo.Odvisno je od starsev,karakterja....
Jaz kot najstnica nisem ne kuhala,ne pospravljala,mogoce kaksne robce zlikala,sobe nikoli pospravila...lahko recem,da nisem imela pojma od pojma.Sem sla ze kmalu na svoje,pri 17ih in sem imela vec ja kot ne bombo.Potem pa,ko sem prvic zanosila,se je obrnilo.
Recimo prijateljica-iz otrostva,je kuhala in posodo pomivala,ma ni da ni,ko je bila se res mini.Ker korita ni dosegla,je stala na stolu.Pasulj je kuhala ze tam nekje pri 12ih....
Odgovarjala se pa nobena ni,to je res.Sva imeli kar respekt pred starsi,ona sploh.Zdaj pa ne vidim med nama nobenih v nebo vpijocih karakternih razlik.Tudi odnos s starsi je podoben.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
23.11.2009 23:07:05   
ajsek

IZVIRNO SPOROČILO: Bmwjka
Meni osebno je to...absurdno!!!Otrok mora vedet da ima mama zadnjo besedo!


Meni se pa zdi ravno to eden večjih problemov tega obdobja.
Starši nimajo več zadnje besede. Otroci je pa še nimajo. Potem se pa stalno išče ravnotežje, kar povzroča konflikte.
Smešni so starši, ki želijo uveljavljat absolutno avtoriteto nad 13, 14 let starimi otroki. Kaj šele starejšimi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
23.11.2009 23:12:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ajsek


IZVIRNO SPOROČILO: Bmwjka
Meni osebno je to...absurdno!!!Otrok mora vedet da ima mama zadnjo besedo!


Meni se pa zdi ravno to eden večjih problemov tega obdobja.
Starši nimajo več zadnje besede. Otroci je pa še nimajo. Potem se pa stalno išče ravnotežje, kar povzroča konflikte.
Smešni so starši, ki želijo uveljavljat absolutno avtoriteto nad 13, 14 let starimi otroki. Kaj šele starejšimi.


Se strinjam.Pa se kaj hujseka od smesni mi pride nma miseluser posted image

(odgovor članu ajsek)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 6:19:35   
Anonimen
kleopatra...nisi me ravno razumela kot opažam....v mislih nisem imela le "nedolžno" ne uboganje-ne strinjanje s starši...ampak tle preseže vse meje!
Tu ima 12 letnica besedo....in to ne kr takšno...mama je zanjo cunja(v lepem pomenu) pa še kaj....besede ki si jih jaz ne upam ponovit!
od K...do P...!!!če razumeš?
pa nisem mislila da morajo zdej najstniki likat pa ne vem kaj čistit...ampak ti dve punci niti svoje majce ne znata zložit,ali pa hlač...ki so najbolj enostavne...to zna moja 8letnica!ni ravno tako kot bi jaz....je pa tako zloženo da ni cela zmučkana v šoli!
upam da si me zdej bolje razumela!  ;)


pa še nekaj...ne mislim izvajat absolutne avtoritete nad svojimi otroci...ampak otrok mora imet mejo!vedet da so starši tisti ki mu nudijo udobje,varnost....in spoštovanje do staršev je ena od zahval--vsaj po moje!vsaj tako so vzgajali mene--pa tudi sama nisem znala vsega ko sem z 17leti ostala brez te varnosti-udobja!!


< Sporočilo je popravil Bmwjka -- 24.11.2009 6:24:49 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 7:32:24   
urška
jaz poznam en tak primer. deklica dela z mamo kot s smetjo. dobesedno. vpije na njo, ne upošteva jo itak čisto nič. soba od tamale je "kot bi bomba treščila."
jaz to družino dobro poznam in menim, da je pri njih do tega prišlo predvsem zato, ker se je ona šla demokattično vzgojo s tamalo že od nekdaj. tamali ni bilo nikoli nič "ukazano"(recimo: nikoli ji ni bilo rečeno: čas je da pospraviš igrače!, mama jo je vedno spraševala, če bi pospravila igrače, tamala je vedno našla odgovor zakaj jih pa ravno sedaj ne bi), za vsako malenkost se je bilo treba ure in ure pogovarjat in pregovarjat. in tamala se je naučila samo to, kako verbalno "obrne" mamo. na vsak mamin predlog ima odgovor, ko ji pa slučajno zmanjka izgovorov, jo pa enostavno presliši. zadeva je šla tako daleč, da z mamo sploh ne govori, ampak se zadira nazaj na njo. pri 11 jo vsak dan vozijo v šolo (s tem, da, 1. nima daleč do šole, 2. vozi jo lahko šolski avtobus), pridejo jo iskat v šolo pa še torbo ji nese do avta. potem jo spet vozijo v glasbeno in k verouku. za moje pojme čista katastrofa. in to zato, ker z otrokom hočemo/hočejo biti prijatelji. sedaj mi pa ta prijateljica "jamra" kaj šele bo. po moje samo slabše. kako se bojo pa rešili ven iz tega pa ne vem. zaenkrat deklici vsaj v šoli še gre in načeloma brez velikega učenja dosega dobre rezultate. ampak ne vem kolk dolgo bo to šlo, brez delovnih navad.

mah vsak po svoje, pravim jaz. je pa dobro, da vidim kaj vse se lahko naredi z neprimerno vzgojo zato, da se mogoče jaz ognem kaki taki katastrofi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 9:00:58   
alda
če pravočasno ne postavimo mej, se zna zgoditi, da se vloge roditelja in otroka zamenjata kar hitro.
Otroci predvsem najstniki so dans že zelo napredni v spoznavanju in "interpretaciji" svojih pravic, svoboščin,....dolžnosti , spoštovanja, ....bontona,...pa se skor da ne spomnijo.
Pr nas se ve, kaj so njene "dolžnosti" in jih pač mora opraviti, tudi če ji ne diši,..če pride kaj res tehtnega zmes se že zmenimo, ma zarad tega. ker se ji ne da ..pa malo Morgen!!
skušamo se kar se da pri teh letih normalno pomenit in pa se seveda držat dogovorov! Ne sam ona , tudi midva !!

so pa meni tudi te "novo valovske . trendovske" vzgojne metode lih mal mimo,......starši pa otroci morajo biti kot prijatelji....a res?.... a pol mi lahk kar reče ko svoji frendici : ma ti si budala! user posted image ker je to pač način moderne vzgoje, pa gremo skupaj na žur do jutranjih ur, ker bomo tako In...pa na koncerte kakih cviločih modelov user posted image otrok Mora vedet kaj je prav in kaj ne,..pa če tudi smo na ta račun kdaj najbolj zaostali starši na svetu user posted image

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 9:49:39   
ajsek

IZVIRNO SPOROČILO: alda
otrok Mora vedet kaj je prav in kaj ne,..pa če tudi smo na ta račun kdaj najbolj zaostali starši na svetu user posted image

Točno tako. Otrok mora VEDET, zakaj se nekaj pričakuje od njega in zakaj on to mora narest. Ne pa zgolj slepo ubogat staršev, zato ker se to spodobi.
In starši morajo vedet, zakaj nekaj od otroka zahtevajo. A ga pošlješ v trgovino, zato ker res nujno potrebuješ jajca za večerjo, a vztrajaš, da ravno sredi najljubše nadaljevanke nese smeti ven, zato ker si ti tako rekla in si ti mama in te bo ubogal. V tem je bistvena razlika. Prvo opravilo je res nujno, nekdo ga mora v tistem momentu opravit in otrok s tem prispeva k delovanju gospodinjstva, poleg tega se pa lahko nekaj nauči (recimo to, da se v trgovino z listkom hodi, da ni potem takih zadreg sredi kuhe :) ). Drugo pa ni neizogibno potrebno v tistem momentu, mame na tak način pogosto samo preverjajo, koliko njihova beseda zaleže.

Prav je, da ima otrok zadolžitve, primerne svoji starosti in zrelosti. Ne le v gospodinjstvu, tudi kar se tiče šole, hobijev, rihtanja mesečne vozovnice,... In prav je, da VE, da je to njegova naloga, ki jo mora opravit, da je on odgovoren za to. Hkrati se ima pa tudi možnost sam odločit, kdaj se bo v šoli javil matematiko, kdaj bo pomil posodo in kdaj bo šel k frizerju.
In ko bo enkrat dobil cvek ali celo uro drgnil prisušene ostanke hrane, takrat bo šele VEDEL, zakaj bi bilo bolje poslušat starše, ki so v tem obdobju bolj varnostna mreža, kot pa pazniki.


(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 10:16:19   
Anonimen
ja urška o tem govorim...
potem pa mi reče kaj če bi menjale otroke...ja halooooo....
ali pa kako naj jo poštimam da bo kot tvoja...
malo pozno če se mene vpraša!

in sedaj.....moja in ta punca sta prijateljici....kaj naj zdej naredim?
kaj če moja začne kaj takega?
meni se kr utrga mendauser posted image user posted image
sicer ji vedno dopovedujem da to ni lepo in da si ne bi kdaj kaj takega umislila....

alda to kar si napisala sem pred leti gledala pri Ricki Lake...sploh se mi ni sanjalo da se kaj takega dogaja blizu mene...in lahko kdo pove zakaj se zgodi kaj takega?meni ni jasno...ali res nimajo mamice nič spoštovanja do sebe da bi jim pravi čas postavile meje?al kako naj se izrazim...mislim pa da je pozno vzgajat takega otroka že pri 8letih....kaj šele pri 11,12...letih
vsaj tako mislim jaz no....

(odgovor članu ajsek)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 10:23:43   
rožca26
vzrok za "take najstnike" je permisivna vzgoja. Starši otroku dovolijo vse, pol se pa čudjo čez neki let, k dela z njimi kt s smetjo. Da ne govorimo, da nimajo nobenega rešpekta do tuje lastnine, drugih ljudi ...

_____________________________

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 10:29:47   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: rožca26

vzrok za "take najstnike" je permisivna vzgoja. Starši otroku dovolijo vse, pol se pa čudjo čez neki let, k dela z njimi kt s smetjo. Da ne govorimo, da nimajo nobenega rešpekta do tuje lastnine, drugih ljudi ...


točno to. in ko se to začne kazat je pomoje že prepozno za kakršne koli popravke tovrstne vzgoje...


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 10:31:21   
mateyka
sem zadnjič nekje zasledila - en zelo priznan angleški otroški psiholog pravi, da se najstnike ne da več vzgajat (v smislu, ki je tukaj omenjen). to se dela prej, kot najstniki so že prestari in so te stvari v osnovi že izoblikovane.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 10:34:22   
alda
se strinjam s tvojo ugotovitvijo Rožica,...sam ko določeni starši za svojo nemoč krivijo vse druge prej, kot pa najprej poiščejo pri sebi, kje se je zalomilo.
saj je najlažje reč, ja to je prinesu pa iz šole/ če pa je res tako/ in to ne moremo nič, ker vplivi vrstnikov so še kako močni, ker če nisi zraven ispadeš iz klape, in si luzer,kravja dekla,.. ..kot jim baje zdaj pravijo!
Pa ne : povejmo takoj,..da če jim tako obnašanje, besednjak in ostale fore dovolijo v šoli, oz. njihovi prijatelji, potem naj se tako obnašajo tam kjer jim je to dovoljeno, če se jim zdi to Coll in IN,..doma pa tega ne sprejemajo in so pač taka pravila in norme , kot smo se MI zmenili in se bo tako obnašanje pač sankcioniralo !
Saj tud pr nas pade kdaj: joj mami ti si pa tako staromodna, ..pa kaj pol: mislim, da so 1x na leto maškare dovolj za v šolo, da mi bo pa v 7. razredu hodla namazana v vseh bojnih barvah, nalakirana in poštrihana po buči user posted image ..malo sutra,....za to bo imela še čas,...za zdaj pa kot sem že napisala: maškare so sam 1x na leto user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 10:34:27   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: Bmwjka


in sedaj.....moja in ta punca sta prijateljici....kaj naj zdej naredim?
kaj če moja začne kaj takega?
meni se kr utrga mendauser posted image user posted image
sicer ji vedno dopovedujem da to ni lepo in da si ne bi kdaj kaj takega umislila....
..



pri meni je isto. moj sin obožuje njeno hči (sicer je dost mlajši), ampak skoz mi teži če lahko tamala pride na obisk (ali če lahko greva midva tja). jaz seveda bremzam te obiske kolikor le lahko. ker moj sin je pač zelo dojemljiv za jezikanje in hitro pobere take zadeve.
je pa druga prijateljica, letos poleti imela situacijo, ko je moralo svojo hči (staro 5 let takrat) en teden (cel teden skupaj) imeti večino dneva v varstvu. potem smo vsi po malem "flikali" od babic, do mene...in se je naredilo ene 2 dneva, da so jo dali tudi k tej prijateljici, ki ima problematično hči. kaj je po teh dveh dnevih ugotovila prijateljica (tista z mahno hčerjo)? da je njena ratala jezikava, da ji odgovarja in da je postala grozno samosvoja (naj omenim, da je ta punčka res dokaj nezahteven otrok in izjemno vodljiva). svojo voljo in trmo je uveljavljala potem predvsem pri babicah, do katerih se je začela grozno obnašt. zanimivo je bilo predvsem to, da je uporabljala čisto isto besede kot tamala od te prijatljice. isto je poskusila tudi pri meni. res zanimivo, kako je s tonom in načinom govora oponašala tisto prijateljico.
no potem jo je mami postavila na trdna tla, situacija se je umirila, ni ji bilo treba bit več v varstvu in tamalčica se je skulirala. hotela sem pa samo povedat kako hitro se otroci nalezejo takega obnašanja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 10:46:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Bmwjka

kleopatra...nisi me ravno razumela kot opažam....v mislih nisem imela le "nedolžno" ne uboganje-ne strinjanje s starši...ampak tle preseže vse meje!
Tu ima 12 letnica besedo....in to ne kr takšno...mama je zanjo cunja(v lepem pomenu) pa še kaj....besede ki si jih jaz ne upam ponovit!
od K...do P...!!!če razumeš?
pa nisem mislila da morajo zdej najstniki likat pa ne vem kaj čistit...ampak ti dve punci niti svoje majce ne znata zložit,ali pa hlač...ki so najbolj enostavne...to zna moja 8letnica!ni ravno tako kot bi jaz....je pa tako zloženo da ni cela zmučkana v šoli!
upam da si me zdej bolje razumela!  ;)


pa še nekaj...ne mislim izvajat absolutne avtoritete nad svojimi otroci...ampak otrok mora imet mejo!vedet da so starši tisti ki mu nudijo udobje,varnost....in spoštovanje do staršev je ena od zahval--vsaj po moje!vsaj tako so vzgajali mene--pa tudi sama nisem znala vsega ko sem z 17leti ostala brez te varnosti-udobja!!



Aha,saj se mi je zdelo,da nisem dobro razumela.
Ja,te skrajnosti so pa res grozne.Nova vzgoja-mama in hci prijateljici.To res ne gre,saj si ne moremo biti enakovredni.(imam sama najstnico)

Sem se spomnila na se eno kolegico.Sva se spoznali tam nekje pri 18ih.Ona in njena sestra dvojcica sta imeli taksen nespostljiv odnos do starsev,da mi je bilo vsakic nerodno,ko sem prisostvovala...npr.starsa jima nista smela nic rect,koj sta se zadirali nazaj,ma kaj zadirali,prav drli.Jaz sem samo gledala,sploh nisem mogla verjet.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 10:52:41   
ajsek

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

sem zadnjič nekje zasledila - en zelo priznan angleški otroški psiholog pravi, da se najstnike ne da več vzgajat (v smislu, ki je tukaj omenjen). to se dela prej, kot najstniki so že prestari in so te stvari v osnovi že izoblikovane.




Ja, točno to. Razlika je, a imaš opravka s petletnim otrokom, a z dvanajstletnim najstnikom. In tukaj dajete primere nevzgojenih najstnikov, zraven pa same poveste, da je to zato, ker so starši zajebali že v prvih letih vzgoje. Tako kot ne moreš z malčkom razpravljat o tem, a bi dal kapo na glavo, tako je najstniku ne moreš vsilit, če je noče.

Zdaj se bom obregnila ob tisto prepoved mazanja, ker maškare niso vsak dan. Kaj pa hčeri preprečuje, da bi se namazala v šolskem stranišču, pri prijateljici doma, v parku,...? Ti si vsa ponosna sama nase, ker si še vedno gazda doma in te otroci ubogajo, ampak dokler svoje uveljavljaš na silo, je to samo začasna zmaga.
V puberteti ni več cilj, da te najstnik uboga, ampak da sam sprejema pravilne odločitve. Vedno jih ne bo in pri pomembnejših vprašanjih mu je treba pod prste gledat, ampak določene napake bo pa moral narest, drugače ne bo nikoli verjel, da imajo starši prav.
Meni se mama vedno smeje, ko se razburjam, da bi vse še bilo, samo če se ne bi na koncu vedno izkazalo, da je imela ona prav. user posted image


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 11:18:11   
alda
Ajsek prav imaš: kdo ji to preprečuje, da bi naredila prav to kar ji jaz "prepovedujem "
Nihče...ko mene ni zraven!
Pa vseeno ne naredi tega, ker je imela priložnost videt "živ dokaz" pupe , ki je morala na lasersko odstranjevanje madežev okoli ustnic, ki so posledica rabe neke šmike, ki jo je dobila pri prijateljici...mogoče katera celo pozna stvar: šminka naj bi bila zelena , na ustnicah oz v stiku s kožo pa se obarva v rdeče in naj bi bila obstojna cel dan,..
In res sem ponosna, da se mi na RS ni treba skrivat oz lest pod mizo, ko razredničarka opisuje vedenje in toaleto njenih sošolk.
Saj tud pr nas se oblačimo po modi: pa all starke in Martinske,..pa ...ampak na pol goli in kot "mini putane" pa NE!!!... pa vidiš
pupo ki po velikosti ne more imet niti 14. let ..izgled pa tak kot da si jo srečal v kakem predmestju Rima ,.... pa se čudimo, da toliko perverznežev iskorišča naivnost teh malih- odraslih otrok!

no zdaj pa sem že totalno zašla !1user posted image

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 11:48:59   
Anonimen
vidim da vas kar nekaj pozna take primere...no jaz samo dva...povdarek na samo!!
je pa tako razumela bi da bi bila to družina z enim otrokom...no nekak razumela...sta pa obe družini z več otroci(4)
in kaj je še večji absurd.....družina ki jo opisujem ima 4leta mlajšega fanta od punce in ta fant pospravi posodo,pospravi mizo po kosilu...soba je lepša kot od naše najstniceuser posted image lepo to res...hkrati pa absurd...

samo enkrat pa sem se uštela ko sem mamici pomagala da sem postavila punco na realna tla....
vedno ji je govorila o pravicah to in pravice ono...ki jih otroci res imajo....
pa sem pomagala(upam ,ker sedaj s tistimi nismo več v stiku--hvala bogu) in ji razložila ter pokazala kakšne pa so tudi njihove dolžnosti!
je pa tudi tako da so tam bile druge stvari v igri ki jih tudi s strani staršev nisem odobravala...ampak...me je izučilo da se ne vmešavam!!!

aja  pa še to...mislila sem že da res preveč pritiskam na našo--kakor mi je mož vedn trobil--ampak raje vidim da je tako kot da me ima za....
pa mi reče "veš moji vrstniki gledajo kmetijo,pa dolgo pozno v noč tv"... jaz tega ne odobravam!žal!in mislim da s tem ne delam nič narobe!
je pa tako da tudi sama ne gledam tega...tako da ima vsaj nek vzor(čeprav nisem najboljši....nekje pa se le začne user posted image )


< Sporočilo je popravil Bmwjka -- 24.11.2009 11:51:52 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 12:30:49   
roberta
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

sem zadnjič nekje zasledila - en zelo priznan angleški otroški psiholog pravi, da se najstnike ne da več vzgajat (v smislu, ki je tukaj omenjen). to se dela prej, kot najstniki so že prestari in so te stvari v osnovi že izoblikovane.



po Christianu Gostečniku pa je ravno adolescenca tisto obdobje, ko lahko ponovno pristopiš k otroku in se mu približaš - če seveda znaš na pravi način. pri najstnikiih z ukazovanjemc kričanjem, celo tepežom ne gre več. to lahko izvajamo pri mlajših otrocih, pri najstnikih pa ne več. pri njih je vse stvar "osmislitve", ugotavljenje pravih želja in potreb (torej mojih lastnih, ne tistih, ki mi jih vsiljujejo starši, družba), ugotvaljanje kdo sem (neodvosno od staršev in družbe) in iskanje pravih rešitev pri sebi. in tu je podpora staršev, če ti znajo biti dovolj občutljivi in spoštljivi do osebnosti in potreb otroka, nepogrešljiva. je pa to res umetnost. vem pa, da je lahko biti pameten, ko pa prideš v situacijo, je težje... se včasih prav vprašam, kako bo to meni uspelo...


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 12:32:43   
urška
tudi ta moja prijateljica ima tri otroke. in raje ne pomislim, kako bosta mlajša bratca pobirala "sranje" od starejše sestre.
sicer sem jaz tudi poskusila ji povedat, da ni to u redu, ampak ona najde sot in en izgovor, da pač ničesar ne more popravit. če ne druga je pa na koncu kriva babi (skupaj živijo) ki daje otrokom potuho. kar je seveda tudi čisto res. ampak to je že druga zgodba. dejansko je sedaj prišlo tako daleč, da smo se ostali prijatlji nekako distancirali od njih, prav zaradi tega večnega drtja in potem njenega jmaranja, kaj in kako je vse narobe.

jaz preveč pametna nočem bit, ker imam sama enega doma, ki ima močan karakter in vdim, da puberteta ne bo njegovo najlažje obdobje. moje pa tudi ne.

je pa res, kar pravite, samo upamo lahko, da bojo otroci tisto, kar smo jih naučili v otroštvu znali doumet in upoštevat kasneje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 12:41:12   
Anonimen
roberta verjemi sama imam tri punce(četrti na poti) in vedn sem se spraševala kako jih bom spravila do kruha...
sedaj se tega ne sprašujem več..ampak kako bom našla pravo vzgojo zanje!!!

urška...tudi mi smo imeli primer tašča -vnukinja ampak je tako da smo jo postavili pred dejstvo da so otroci najini da je ona svoje vzgojila mi pa svoje še moramo....priznam bilo je nekaj časa hudo za nas in za njo...ampak smo premagali tudi to!!se pa pozna vpliv to pa sigurno vendar sama sem mnenja da če sodelujeta oba starša se vse da!!

tudi sama opažam da bo pri srednji več problemov ko pride v najstniška leta...saj je že sedaj pravi vragec...vendar se ne bom vdala....se že sedaj ne ;)

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 12:45:39   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: Bmwjka
!

urška...tudi mi smo imeli primer tašča -vnukinja ampak je tako da smo jo postavili pred dejstvo da so otroci najini da je ona svoje vzgojila mi pa svoje še moramo....priznam bilo je nekaj časa hudo za nas in za njo...ampak smo premagali tudi to!!se pa pozna vpliv to pa sigurno vendar sama sem mnenja da če sodelujeta oba starša se vse da!!





seveda vem, da se da, če se le hoče. ampak pri njih je problem širši. vsak vleče na svoje (mama in oče), potem pa seveda še babi vskoči. oče od otrok je mamin sin, ki niti pod razno svoji mami ne bo rekel, da naj se ne vtikuje....moja prijateljica je prepričana v svoj prav in na koncu so drugi krivi, da je hči razvajena....neverending story, zato pa pravim, da smo se vsi distancirali. prijatelji, mislim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 13:00:03   
Anonimen
ja to pa res zna bit veeelik problem!!!

hvala bogu tega pri nas ni user posted image

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 18:45:09   
diva 4

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

sem zadnjič nekje zasledila - en zelo priznan angleški otroški psiholog pravi, da se najstnike ne da več vzgajat (v smislu, ki je tukaj omenjen). to se dela prej, kot najstniki so že prestari in so te stvari v osnovi že izoblikovane.



Jaz imam podobno mnenje. In sicer : vzgajamo do 3 leta ,naslednja tri popravljamo napake , potem pa imamo kar imamo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Mamice najstnic....vprašanje!!
24.11.2009 19:21:10   
Kliki
Bmwjka:Jast ti pa takole povem, moj dela kot trener in trenira fante stare od 10-13let. To so tako ne vzgojeni kot da ne bi imeli staršev, če si upajo  v šoli in na treningih vse rečt vodju skupine se jast vprašam kaj te "mulci" počnejo doma. S tem da nekatere mame ko pride do problema in je recimo na treningu izločen in mora sedeti na klopi ker drugače se ne da delat, to zagovarjajo s tem da so pač v poberteti da bo minilo.
Jast menim da bi morali sodobni starši veliko več časa posvetiti vzgoji otroka.
Se pa strinjam tudi v tem s teboj da mora tvoja hči doma kaj narediti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?