|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moji svakinji "dogaja"
24.4.2006 0:44:30   
Anonimen
Enkrat sem že omenjala ozadje in celotno kolobocijo, ampak za boljše razumevanje bom okvirno ponovila... Ker zdaj pa res ne vem več, kdo je trapast... Pa komur se ne da brat...
Tašča in tast sta se iz Plitvičkih jezer v Ljubljano preselila takoj po poroki. To je bilo pred 32. leti. V Ljubljani sta si našla službi in vzela kredit za stanovanje, ki sta ga kupila. Od taščine mame pa sta za poročno darilo dobila zemljo - parcelo za gradnjo hiše. V Ljubljani so se jimqa rodili trije otroci - moj Kamikaza, moja svakinja in eden, ki je žal umrl po rojstvu. Istočasno s službo, dvema otrokoma in dvema kreditoma sta odplačevala še avto in povrhu vsega tega še zidala hišo na podarjeni parceli. Kolikšna odrekanja so bila za to potrebna, raje ne razmišljam. No, ampak v desetih letih jima je uspelo odplačati stanovanje v Ljubljani in sezidati hišo na Hrvaškem. Potem pa - vojna. Hišo so jima zbombardirali in ker v njej nista imela prijavljenega stalnega bivališča, nista od države dobila nobene odškodnine. Ni jima preostalo drugega, kakor da se ponovno zakreditirata in začneta zidati od začetka. Kar sta tudi naredila. V tistem času sta tako Kamikaza kakor njegova sestra še živela doma. Sicer sta nekaj prispevala k stanovanjskim stroškom, ampak glavno delo je bilo še vedno na njunih starših. Prav tako Kamikaza in njegova sestra nista finančno k gradnji hiše prispevala ničesar - ne prvič ne drugič. No, ja, saj se je pomagalo zalivati temelje, pa svakinja je kaj skuhala, ko so ostali delali, ampak financ pa nista prispevala, čeprav sta jih imela (v drugi rundi).
Danes je hiša takorekoč končana. Ravno sedaj se končuje izdelava stanovanja v pritličju. Tašča in tast še vedno hodita tja vsak drugi vikend. Pa ne na dopust, ampak delat. Da bo hišica kakor iz škatlice, ko bosta šla čez nekaj let v zasluženo penzijo. Stanovanje v pritličju nameravata uporabljati onadva, zgornje nadstropje pa nameravata prepustiti Kamikazi in njegovi sestri, da ga prosto uporabljata, ko bosta želela priti tja na dopust (al' pa živet, če bi komu pasalo). Hiša stoji sredi družinskega naselja, kar pomeni, da so v petih hišah zraven samo sorodniki.
1. maj je v "naši" družini praznik, ko se celotna družina zbere v tem družinskem naselju. Pridejo vsi iz Slovenije in iz Hrvaške - brez izjeme. Tudi midva s Kamikazo in z otroci sva seveda povabljena in sva imela lep namen iti tja. Čeprav nama je zagodel prevoz (Škoda je crknila), se je fant od svakinje ponudil, da nas pelje on. Tašča in svakinja sta šli dol že za Veliko noč, tast hodi dol vsak vikend (drugače mora biti v službi). In ko je danes zvečer prišel iz Plitvic v Ljubljano, je prišel k nam na pivo. Bil je na koncu z živci...
Svakinja se je pred dobrimi 14-imi dnevi ponovno skregala s svojim fantom  (že najmanj stotič). Odselila se je od njega in se priselila nazaj domov. Trenutno je brezposelna in je živela na fantov račun. Prva stvar, ki je mene osebno zmotila, so bile njene besede, ko je s potovalko v rokah stopila nazaj skozi domača vrata:"Ostala bom tukaj, pa če mi policijo pokličete." Ne zdi se mi to ravno pozdrav za dobrodošlico pri starših, ko se vrneš domov po letu in pol, ne? OK, ampak vsak po svoje. S fantom sta se kasneje nekoliko pomirila, tako, da je dneve večinoma preživljala pri njemu, spat pa je hodila domov. Saj ne rečem - pomaga tašči v gospodinjstvu, pa skupaj kam gresta in vse to, ampak zdaj, na Plitvicah, je pa, po mojem mnenju prekoračila vse meje. Zaveda se, da je hiša njena dediščina in da bo zgornje nadstropje njeno. Pozablja pa, da sta tašča in tast stara šele 50 let in če jima bo šlo zdravstveno tako dobro, kakor jima gre, bosta živa še najmanj 20 let, kar pomeni, da lahko dočakata še svoje pravnuke. Hiša še zdaleč ni njena in tudi starša ne nanjo ne na Kamikazo do svoje smrti ne bosta napisala ničesar. Tast pa se je ob pivu skoraj zjokal, ko je razlagal, kaj svakinja počne na Plitvicah.
Vse lepo in prav, da se po hiši ne hodi v čevljih, še najmanj pa v blatnih. In res je tudi, da je ona v hiši domača. Ampak da pa lastnikoma hiše, tašči in tastu, prepoveduje, da sta obuta v lastni hiši, za katero sta zmetala milijone in milijone denarja v zadnjih 30-ih letih, je pa too much. Po hiši lepi listke "Sezuvajte se" in "Vstop prepovedan obutim". Do pred kratkim je sama kadila, sedaj pa je nehala in očitno dokazuje, da so spreobrnjeni kadilci najhujši. Tastu v lastni hiši ne dovoli prižgati cigareta, ampak ga pošilja ven. Ne glede na vreme. Namerno ne parkira na domači zemlji, da ne bi uničila domače trave, ampak parkira pri sorodnikih na njihovi zelenici in namerno izziva družinske prepire. Obnaša se kakor gospodarica, prispeva pa ne niti tolarja. Kar da, da njen fant, ki pa se niti pod razno ne obnaša tako. Ampak je iz ljubega miru tiho.
In tast je popolnoma obupan. Pravi pa, da tudi tašči ne manjka več dosti, da ji bo zavrelo. Uničene imata prvomajske praznike in ukvarjati se morata še z družinskimi govoricami, da ju v njuni lastni hiši komandira hčerka. OK, delno sta si sama kriva, ker to dopuščata, ampak ne bosta več dolgo zdržala. Jaz ju sicer ne poznam tako dobro, ampak Kamikaza mi je rekel, da so se sposobni zelo skregati (ne bi bilo prvič) in da sta jo v Ljubljani zmožna postaviti ven iz stanovanja. Mlada je, zdrava je in sposobna delati. Da bi ju pa v njuni lastni hiši komandirala - to pa ne. Pa prabvzaprav cigareti in čevlji niso bistvo. Vse lepo in prav, če njej ni všeč, da se po hiši hodi obut in s cigaretom v roki, ampak tast kadi 30 let in zagotovo zdaj zaradi nje na svoji zemlji ne bo nehal. Bistvo je v tem, kaj si dovoli. Na tujem.
In Kamikaza je rekel, da tega niti slučajno ne misli gledati in da bomo za 1. maj kar lepo ostali v Ljubljani. Jaz se definitivno strinjam z njim, s svakinjo pa že tako ali tako nisem v najboljših odnosih. Me prav zanima, kako bi izgledalo, če bi ona še Kamikazi prepovedala kaditi. Prepričana sem, da bi ji cigaret ugasnil na mizo, POLEG pepelnika. Zdaj se pa daj, če se lahko. Največji užitek bi imela verjetno pri meni, ki sem strastna kadilka (kakor tast), pa še "priženjena" sem v familijo. Že tako ali tako ji gre v nos, da imam enake pravice kakor ona (kar bo od Kamikaze, bo tudi moje, kar je njegovega, je pa tudi njeno, torej je njeno tudi moje) in zato bi me verjento z največjim užitkom poslala pred vrata. Borba je torej v trenutku, saj mi je bilo posebej dano na znanje, da naj se v hiši počutim kakor doma. V trenutku bi si iz Ljubljane poklicala taksi, če bi bilo treba, in se spakirala nazaj domov, pa naj cela familija govori, kar ji srce poželi. O njej, seveda. In o njenem posesivnem obnašanju.
Ufff, sem se razpisala, šele zdaj vidim... Zanima me, kaj ve mislite o tem? Si gospodična dovoli preveč ali je to, kar dela, logično? Je prav, da igra "gospodarico" na tujem ozemlju ali pač samo "brani svojo dediščino"? Kaj bi vi naredili na njenem mestu in kaj na mojem oz. Kamikazinem?
Kamikaza načrtuje resen pogovor z njo, ko se vrne v Ljubljano...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moji svakinji "dogaja"
24.4.2006 9:08:35   
April
Kaj je pravzaprav problem? Ok, babura je mal našpičena, zakaj ve le ona.  Tast naj se kar sam z njo pogovori, če mu gre na jetra njeno najedanje. Vidva jo pa ignorirajta oz. boljše pokažita dobro voljo in če bo še kaj težila obrnita vse na hec. Ponavadi taki ljudje komaj čakajo, da jim vržeš kakšno kost, da lahko naprej gonijo svoje. Če jih pa "objameš"  se pa kar hitro razorožijo. Sam ne se kregat pa trmast bit zaradi nekih principov. To nikamor ne vodi. Dejstvo je, da smo si drugačni. In da ima tudi vsaka zgodba dve plati. Pa  da ne obstaja resnica, so le individualne interpretacije  stvari. Pa ne se kregat!

Še ena o čikih. Veš Kerensa težko je govorit o kakšni enakopravnosti kadilcev. Ker ponavadi v prostoru kjer kadijo sedi še najmanj en nekadilec. Ti lahko tud nekomu težič s cigaretom. A se kdaj zadržiš, pa ne prižgeš, ker bpač ni primerno? Saj se najbrž ni težko mal umaknit ali pa počakat na primernejši trenutek. Jaz sem za kulturno kajenje. Moj kadi, pa sva se ravno včeraj pogovarjala, da mu na pamet ne pade, da bi notri kadil. Gre pač ven na čik, pa če je minus deset. Zakaj bi zarad čikov vsi smrdel.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Moji svakinji "dogaja"
24.4.2006 9:32:29   
tehnofil
Hiša je od tasta in tašče. Če prav razumem sorodstvena razmerja je svakinja njegova hči, tako da bo moral že sam zadeve urediti. Očitno še ni dovolj na koncu z živci. Kamikaza je brat in naj pač uredi po svoje. Odnosi v družini so ena čudna zadeva in jih je najbolje pustit samim sorodnikom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Moji svakinji "dogaja"
24.4.2006 10:45:05   
coolbabe
S svojim otrokom naj razčistijo starši, če ji niso kos naj pomaga tvoj partner sicer pa je bolje da je čimmanj vešanih ker se drugače stvar lahko zelo zakomplicira in se poleg trenutnega problema dodajo še novi oz. izkopljejo še stari.

Otrok, ki si lasti premoženje svojih staršev pa po mojem mnenju nima razčiščenega pojma lastništva. Tudi jaz sem potencialna dedinja za več stvari, pa mi niti na misel ne pade, da bi računala, da bom kaj dobila. Raje si urejam življenje brez pričakovanj, ko bo pa čas za dedovanje bo pa karkoli meni dodeljenega le bonus. Pa še užaljenost, da nekaj nisi dobil kar "ti pripada", in rivalstvo med dediči odpade.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Moji svakinji "dogaja"
24.4.2006 10:46:03   
Annny
Kerensa, situacijo s tvojo svakinjo bosta morala urediti tast in tašča sama...če si tega ne upata, jima bo pač sr*** po glavi v nedogled. Kako da sta jo v LJ sposobna postaviti pred vrata? Na Plitvicah pa ne al kako? V čem je razlika?Sploh ni nujno, da je hiša njena dediščina, lahko jo v bistvu podarita komurkoli (hipotetično), tako da se dejansko nobena tretja oseba (ne svakinja in ne kdo drug) nima pravice 'špilati' tam gospodarja..nihče razen tasta in tašče..jaz bi na njunem mestu zarobantilauser posted image Zakaj bi se vidva s Kamikazo odpovedala družinskemu srečanju? Matr, a sem samo jaz tako zoprna, da bi šla tja iz principa..user posted image user posted image  No ja, ljubi mir je pa spet nekaj drugega..tudi to je nekaj vredno.Jaz osebno bi tastu kar rekla, da mora vse to razčistiti sam..vidva se pač ne moreta vmešavati, ker svakinja v vajine pravice ne posega, razen vkolikor bi vama delala težave na morebitnem obisku..Po drugi strani pa...kaj pa svakinjina plat zgodbe? Mogoče ona čisti celo hišo in se ji zdi potem njen trud odveč, če jo nekdo potaca z blatnimi čevlji? Meni bi se na njenem mestu zdelo zamalo, če bi bilo tako. Tako da- mogoče je treba prisluhniti tudi njej. Saj če je brezposelna, še ni nujno, da cele dneve samo poseda po hiši...saj si sama rekla, da veliko pomaga doma. Mogoče je čistoča ena njenih največjih vrednotuser posted image Tako da- verjetno bi bilko fajn, če bi s Kamikazo vseeno šla dol in na samem kakšno rekla s svakinjo, da slišita, kako je s tem še z njene strani..mogoče bosta lahko bolj objektivna..verjemi, sama sem včasih v podobni situaciji, ko moram po svoji presoji oceniti mnenja več različnih strani, ki vsaka 'tumbajo' po svoje in imajo dejansko vsaka en del prav in en del ne..včasih je prav težko. Lp in fajn rešite tole.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Moji svakinji "dogaja"
24.4.2006 17:02:26   
Anonimen
Svakinja v hiši definitivno veliko naredi, še zdaleč pa ne vse. Večina je še vedno na tašči. In kakor sem jaz vse skupaj razumela, se svakinja res obnaša kakor "lastnica", čeprav to še zdaleč ni in čeprav je tudi popolnoma mogoče, da nikoli ne bo. Že od nekdaj se mi zdi karakter "jaz sem pa nekaj več od vas" in tudi tukaj se očitno dogaja nekaj podobnega.
Kar se cigaret tiče - pri vsem denarju, trudu in odrekanju, ki ga je tast vložil v hišo, se mu zdi "glupo", da ga potem lastna hči pošilja pred vrata. Ja, kulturno kajenje, se strinjam, ampak če si se odločil, da boš v svoji hiši kadil, potem boš v njej kadil, kajne? S tem so seznanjeni vsi obiski, družinski in ostali, in tako je bilo celih 30 let. Zdaj čez noč ne bo drugače, da pa svakinja za čez 30 let, ko bo mogoče solastnica, "ureja teren", je pa še večja traparija. In tudi vsi tisti, ki so nekadilci, vedo, kako je v hiši s tem in še nikomur ni padlo na pamet, da bi tašči in tastu v njuni hiši solil pamet, kaj smeta in česa ne. Prve družinske govorice pa se zdaj že začenjajo...
Iti dol iz principa? Ne, Anny, nisi edina. Sva tudi midva s Kamikazo na to pomislila. Ampak kaj bi dosegla, razen zagotovo prepira že prvi dan? Sva ugotovila, da imava vseeno raje ljubi mir. Midva sva "gazde" tukaj, v Ljubljani. In tukaj nama ne more niti težiti, kaj šele kaj drugega. Če ji kaj ni prav, lahko samo vstane in gre skozi vrata. Ali pa jo bom jaz postavila tja.
Tašča in tast pa nista bila nikoli prepirljiva človeka. Ne v družini ne v družbi. Požirata, dokler jima ne zraste čez glavo. In trenutno se kuha. Nekoliko bolj se zadržujeta, ker je v igri njuna hčerka, ampak vem pa, da ji dolgo ne bosta popuščala. Da nekdo čisti samo zato, da lahko potem komandira - bolje, da sploh ne čisti. Po mojem mnenju. In dokler je bila ona kadilka, je bilo vse OK. Na kraj pameti ji ni padlo, da bi koga poslala ven.
Ima dvojna merila in to je ena od stvari, ki tukaj ne štimajo.

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Moji svakinji "dogaja"
24.4.2006 20:59:06   
Marogica
Meni se zdi obnašanje svakinje pretirano, vendar moram tudi jaz dodati, da se bo svakinja tako dolgo tako obnašala, kolikor ji bo bodo starši pač pustili. In očitno ji pustijo, saj drugače ne bi kar tako "terorizirala" starše in ostale sorodnike v lastni bajti.
To, da se starša samo nad njo pritožujeta, ne bo spremenilo ničesar. V LJ jo naj postavita pred vrata, v hiši pa naj postavita pravila, saj je konec koncev samo obisk in ne lastnica. Vsaj jaz bi tako naredila, pa naj gre za čike, čevlje ali kaj še bolj bedastega. V moji hiši postavljam pravila jaz in moj mož, je pa res, da se tudi pri drugih obnašam tako, kot to želijo. Zelo enostavna matematika, brez kreganj, očitanj...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Moji svakinji "dogaja"
24.4.2006 22:21:19   
Anonimen
Ki pa je ona očitno ne razume. Zanjo je hiša njenih staršev isto kakor njena hiša. In s svojim obnašanjem očitno predvideva, da lahko v njej počne, kar želi.
Ja, tašča in tast sta res tista, ki bosta morala nekaj ukreniti, kajti mi, ostali, bomo težko. Če ji bomo mi kaj rekli, bo kot prvo nam zamerila (jaz pa v jok), kot drugo pa bo jezna na starša, ker ji nista sama rekla. Potem se pa šele začne.
No, saj mogoče bomo pa šli na Plitvice. Iz principa, kakor je bilo rečeno v enem od prejšnjih postov...

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Moji svakinji "dogaja"
24.4.2006 22:24:01   
rija
Veš kaj, jaz pa se tudi v stanovanju mojih staršev počutim DOMA. Kakorkoli, da tam ne živim že dobrih 16 let.....pa naj pride kakršnakoli snaha, pa si o meni misli svoje...user posted image

A vse te "negativne" lastnosti je pa dobila kar naenkrat ali jih je že imela?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Moji svakinji "dogaja"
24.4.2006 22:25:12   
Anonimen
Nekaj je "počutiti" se kot doma, nekaj pa je ukazovati svojim staršem.

Že od nekdaj je taka.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Moji svakinji "dogaja"
24.4.2006 23:20:29   
Annny
Nimaš kaj..če starši to dopuščajo, potem jih bo pač komandirala...nekaj časa...ampak enkrat jim bo verjetno dojadilo in jim dvignilo pokrov, potem se bodo pa že sami zmenili, kajne. Drugače sem tudi jaz po duši pacifistuser posted image  zlasti kar se tiče družinskih sporov...tu je najbolj nehvaležno 'drek mešat', ker včasih rabijo samo dežurnega krivca, na katerega lahko prevalijo vso krivdo, potem ko že izstrelijo vse metke...Bog ne daj, da bi bila to vidva s Kamikazo.Tako da..prisluhniti, prikimati, sočustvovati je včasih najboljši recept..ampak iskreno.Lp 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Moji svakinji "dogaja"
24.4.2006 23:22:30   
Anonimen
Ja, imaš kar prav. Staršema se pokrov že dviguje. Zdaj je pa samo še za počakat, da se jima bo dokončno dvignil. In midva s Kamikazo res nočeva bit takrat v bližini. Zato bova verjetno kar doma. Ni pa še zihr, no.

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Moji svakinji "dogaja"
24.4.2006 23:28:12   
Annny
Saj mogoče bodo pa počakali z 'divjo nevihto' do konca družinskega srečanja, kdoveuser posted image Ampak user posted image  je to, da so ravno taka srečanja še posebej vabljiva za začetek takšnih in drugačnih zdrah in za vlečenje zamer na plan....da ja vsa žlahta sliši kaj in kako...upam, da pri vas ni tako.Upam, da bodo uredili to na miren načinuser posted image Lahko noč, držim pesti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Moji svakinji "dogaja"
24.4.2006 23:30:08   
Anonimen
Svakinji bi bil še poseben užitek, da bi mi "skočila v glavo" pred celo žlahto, češ - poglej jo, priženjenko...
No, ja, ampak v tem primeru bi pa familija gledala, kako nekdo plava v Plitvičkih jezerih. Pa to ne bi bila jaz...

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Moji svakinji "dogaja"
25.4.2006 9:05:28   
jasnika
hmmmmmmm pa lepo umirjene praznike tam doli ti želimuser posted image user posted image user posted image
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Moji svakinji "dogaja"
25.4.2006 13:20:20   
karmy
ti si pa zadnja oseba, za katero mislim, da bi se zarad ene domišljave ženske umaknila sporu... pa še sorodnica ti je...pejt tja pa jo nauči malo discipline! user posted image user posted image
jaz bi šla tja in z veseljem v besedni boj z njo... user posted image al pa tud kaj drugega...


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Moji svakinji "dogaja"
25.4.2006 13:40:09   
nina6
Kakor so že moje predhodnice rekle, to morata urediti tast in tašča.
Jaz si že tega od lastnega otroka ne bi dovolila, sem preveč energična.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Moji svakinji "dogaja"
25.4.2006 18:33:55   
Anonimen
Kakšnega manjvrednostnega kompleksa še zdaleč nimam, ampak imam pa vseeno raje mir kakor prepire, pa čeprav si me marsikatera predstavlja drugače.
Je pa res, da ko gre na žive in mrtve, ne popustim.
In sem se odločila, da se ne bom mešala v tale "kakec", dokler me ne bodo vanj porinili. Kar pomeni, dokler ne bom izzvana. Pa je čisto vseeno, ali v Ljubljani ali na Plitvicah ali pa kje drugje. Če dobim "povabilo" na fajt, ga pa že iz ponosa sprejmem.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Moji svakinji "dogaja"
26.4.2006 23:11:34   
Misek
Priznavata svakinji polozaj lastnice, s tem, da ne bosta sla dol za 1. maj, ker je ona postavila pravila, ki vama niso vsec. Tako kot ji taksen polozaj priznavajo starsi, ker upostevajo pravila, ki jih je postavila.
Ni problem v tem kaj si ona dovoli, temvec kaj in koliko ji starsi dovolijo in kaj in koliko od tega ji vidva priznavata.
Pravis, da te ne mara. Potem te ima tocno tam, kjer te zeli imeti - v Ljubljani, a ne na druzinskem srecanju na Plitvicah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Moji svakinji "dogaja"
26.4.2006 23:19:58   
Anonimen
Imaš prav, ja. Hec je pa v tem, da sem tudi jaz raje tukaj s svojo družino kakor pa tam z njo. Recimo, da sva obe zadovoljni, dokler je tako. user posted image

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
26.6.2006 4:18:42   
Anonimen
Jaz ne vem, a spet ni ene fejst runde seksa dobila al' kaj jo je spet pičl...

Evo.. en dan, preden so šli na te smotane Plitvice... Stojimo pred blokom, ob njenem avtu, na parkirišču... In čvekamo... Pojma nimam več, o čem je bila debata... Jan je bil zraven... In Kamikaza z Robijem tudi... In svakinja je nekaj govorila Janu (nisem poslušala, kaj, ker sem klepetala s Kamikazo)...
Potem pa me vpraša: "A ne, Kerensa?"
Obrnila sem glavo proti njej in vprašala: "Kaj pa?"
"A ne, da je tko, da Jan ne bo imel denarja, če ne bo naredil šole?"
Sploh nisem nič razmišljala, ampak sem odgovorila kot iz topa: "Ne, ni tko." Čisto mirno, ker itak nisem vedela, za kaj gre...
Ona pa u luft... V trenutku... "Ja kaj pa govoriš, no?"
Malo čukasto sem jo pogledala in rekla: "Kako - kaj govorim? Na vprašanje sem ti odgovorila, a ne?"
"Pa ne moreš no tega rečt pred otrokom!" je malo manj kakor zavpila.
"Zakaj pa ne, če je res?" sem se pozanimala.
"Ne, ni res! Mora imeti šolo, da bo imel denar!"
Začelo mi je iti na smeh... "A nisva midva dovolj dober primer, da to ni res?" sem previdno vprašala.
Majčkeno je ostala brez besed, potem pa: "Ja pa ne moreš no sebe primerjati z Janom!"
"Saj se ne." sem ji odvrnila.
"Ja, no, potem pa povej Janu, da bo moral dokončati šolo, če si bo hotel kupiti avto."
Popraskala sem se po glavi... "Zakaj pa naj mu to rečem, če pa to ni res?"
Čisto je bila že živčna. "Jaz sem mu to rekla, ker mu hočem dopovedati, kako je šola pomembna."
Tokrat sem ji delno dala prav. "Ja, šola je pomembna, s tem se strinjam, ampak ni pa pogoj za to, da boš imel avto, ko odrasteš, in denar."
"Pa kaj a tkole ti svojega otroka učiš al kaj?!"
Prav fino se mi je zdelo, ko mi je poskušala pamet soliti ženska, ki niti ni mati. "Ja, tako nekako. Ker je tako realno."
Zdaj je pa že skoraj skalala po parkirišču... "Pa kako lahko kaj takega govoriš, no?"
Jaz sem se že odkrito smejala... "Zakaj si pa živčna? Saj ti tudi nimaš šole, pa imaš avto."
Odprla je usta, da bi nekaj rekla, pa si je očitno premislila.
Jaz sem pa "izkoristila gužvo" in dodala: "Aja, sorry, sem pozabila - saj nisi imela denarja, da bi si ga sama kupila. Fant ti ga je."
Da bi vi videli, kako rdeča je postala. Sklonila se je v avto in "kao" začela nekaj iskati po torbici, veliki 15 cm3. Tam nimaš kaj iskati, ker se že ob odprtju vse vidi, kaj je noter in česa ni, ona je pa kar brkljala in brskala.
Zraven pa momljala: "Ti boš meni govorila, kako je z mojim denarjem, ja, ko še za najemnino komaj zbereš."
Jasno, da ji nisem ostala dolžna. "Jaz vsaj zberem vsak mesec pol milijona svojega denarja. Ti pa, kakor vem, nimaš svojega niti za burek. Pri 26-ih te hranijo starši in fant."
"Kdo si pa ti, da boš meni govorila o mojem denarju?!"
"Saj ti ne govorim o tvojem denarju, če ga pa nimaš."
"Kaj pa tebe briga, kaj jaz imam in česa ne?"
"Saj me ne. Očitno bolj tebe skrbi moj otrok."
"Jasno, da me, če se mi pa smili."
"Zakaj že?"
"Ko ima pa tako mamo!"
"Kakšno pa?"
"Tako, ki ga mora čez vikende pripeljat k tuji familiji, da ga hrani!"
"Kolikor je meni znano, je zdaj to tudi moja družina, ki Jana sama povabi k sebi, pa če je tebi prav ali ne. Mislim, da bi bilo lahko bolj sram tebe, pri 26-ih, da moraš še vedno jesti doma, ker nič ne delaš, kakor pa 8-letnega otroka, ki pride na obisk k babici."
"Moja mami sploh ni njegova babica!"
"Saj tudi Jan ni tvoj otrok."
"Ma ti si obupna, ej!"
"Vem. Ampak kljub temu srečna. Ti pa ne."
"Boljše mi je kakor tebi!"
"Gledam že dve leti, ja. Vidim, kako luštno ti je."
"Kot da ti nimaš problemov!"
"Seveda jih imam, ampak ne takih, da tudi za hrano ne bi imela, če me ne bi hranili starši ali fant."
"Kva te briga, kje jaz jem!"
"Verjemi, niti malo me ne!"
"Kaj pa imaš potem toliko za povedat čez to?"
"Kdo je pa začel?"
"Ti!"
"Spomin ti peša, bejba."
"Ma dej zalet se nekam!"
"Bom. Ko bom šolo naredila. In izpit. Ti imaš pa že oboje, a ne? Ti dam prednost."
"Itak jo že imam pred tabo."
"Kje že?"
"Povsod."
"Naj ti bo. Imej jo. Jaz imam pa tisto, kar je moje, velja?"
"Brez problema. Jaz niti nočem tvojih stvari."
"Me veseli. Najina čustva so obojestranska."
"Jaz nimam nobenih čustev do tebe."
"Očitno tudi splošnega razumevanja bolj malo."
"Zase razumem popolnoma dovolj."
"In pri tem se očitno tudi neha."

No, potem se je pa res nehalo, ker je Robi začel čivkat...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
26.6.2006 9:30:06   
Teni_
user posted image user posted image user posted image user posted image  Oprosti, ampak sedaj sem se pa nasmejala. Ja, ni kaj, jezik ti teče kot namazan. Si ji pa pravilno povedala. Si kar sebe predstavljam, ko moram tudi vedno imet zadnjo besedo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
26.6.2006 10:10:44   
BarbaraE
user posted image user posted image , al' bo dogajalo v Plitvicah. A se ti že kaj kolca? Če prav spremljam, si ti ostala doma. Torej bo najbrž kar precej obrekovanja. Tebi pa hik hik hik kolcanja.  Ampak je pa tale tvoja svakinja čudna tička. user posted image  Si ji pa čisto prav povedala, ampak da se gre ona s tabo bockat. user posted image  

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
26.6.2006 10:21:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu BarbaraE)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
26.6.2006 10:47:55   
kalbo
Kerensa, da se ti da...vsa čast! Bogi Kamikaza, men bi po tretji vrstici odneslo pokrovko pa bi popokal otroke, pa šel na pir.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?