|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neješč otrok
15.1.2009 14:33:57   
kekec in mojca
Naj napišem našo zgodbo, ker več ne vem, kaj še naj naredim. Mogoče bo katera dala kakšen pameten predlog, mogoče se javi katera, ki ima podobne težave, samo prosim, PROSIM, ne napisat, da otrok ob polni skledi ne bo lačen, ker v našem primeru to ne drži.

Torej, težave imamo že od uvajanja goste hrane. Naš ni hotel jesti nič, a ma res čisto nič. Še pri letu dni sva bila večino na dojenju, posledično tudi ni dobro napredoval v telesni teži (je pa).

Najprej so mi pravili, da ga naj odstavim, da bo potem začel jesti. Ko sva to storila, se stanje ni izboljšalo, kg so se ustavili.

Potem so mi rekli naj se ne sekiram, ker očitno dobi dovolj snovi vase... ko sem ubogala nasvet in ga nehala hranit ter silit s hrano, se s tem nisem več obremenjevala, mu pustila, da konča, ko on želi in poje, kar on želi, je shujšal za celo kilo. Zdaj, pri 4,5 letih še nima 14 kg. Bil je na raznih preiskavah, ki niso pokazale nobenega zdravstvenega vzroka za njegovo neješčnost. Ne pomagajo nobeni sirupi za pospeševanje apetita. Ne pomaga prigovarjanje, ne pomaga nagrajevanje, ne pomagajo štempli, zvezdice za pojeden obrok...

Enostavno ne vem več, kaj še naj. Pediatrinja mi je rekla, da ga naj začnem sama hranit, da ga moram silit, naj je, ker tako naprej več ne gre.

Njegov jedilnik je zelo slab. Od zelenjave je samo krompir, nekaj časa je jedel tudi korenček, ampak je pred mescem dni začel štrajkat še pri tem, riž, cvetačo, brokoli, fižolo pa le, če je spasirana. Od mesa je ribe in pa perutnino. Sadje ni na njegovem jedilniku, če ga prisilim, bi jedel edino jabolke, pa mogoče še hruške. V vrtcu so prenehali lupit sadje, zdaj se ga noče niti pritaknit več.

Naj povem še to, da zelo hitro bruha, če mu ni do nečesa, sploh po olupkih pri sadju, ali pa npr. če je zelje, ki ga nadraži po grlu. Tudi pri fižoli je bruhal, če jo je pojedel celo.

Kaj še naj, res sem že obupana?


< Sporočilo je popravil kekec in mojca -- 15.1.2009 14:35:28 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 14:45:38   
Jančika_
KM, ravno prav si tole temo odprla, pravkar sem na celjski temi namreč napisala, kako je pri nas in ti kopiram:

Ta otrok je nenehno lačen. Res. Ne je NIČ, fehta pa skoz, a mu nič ne paše. V bistvu sva se z Joejem odločila, da bi bilo verjetno najboljše, če bi mu enostavno pustila, da je, kar hoče. Ker nama ga v štirih letih in pol ni uspelo prepričati, da bi jedel še kaj drugega kot koruzne kosmiče, jabolka in kruh s pašteto, medom ali nutelo. Tako da sem mu včeraj dala neomejeno količino koruznih kosmičev (suhih, brez mleka seveda) - jedel jih je ENO URO!!!, pojedel je pet skodelic! To je bila malica, potem je pa čez petnajst minut pojedel še en kos kruha s pašteto . Potem je bil pa ful dobre volje. Očitno smo ga stradali . Klinc, bo pač koruzne kosmiče mlatil....

Evo, to. Midva nisva več mogla prenašati njegove slabe volje, ki je nisem znala pripisati drugemu kot karakterju. Potem pa sem se začela spraševat, če ni morda lačen in zato tečen. In zgleda, da bo držalo. Do sedaj sva mu kosmiče omejevala na enkrat dnevno, ker sva računala, da če se jih ne bo preveč napokal, bo jedel še kaj drugega. Ja boš ja. Nič od tega. Pa saj veš, tudi pri nas je bilo tako že od začetka uvajanja GH. Star je 4 leta in pol in ima 15 kil, ipak več kot tvoj, pa vseeno malo. No, mene kile niso nikoli kaj ekstra skrbele, samo tale slaba volja....

No ja. Moj ati bi vedel kaj na to temo povedati. Ne jaz ne brat nisva kot otroka jedla nič; tudi bratov sin je suh kot prekla in totalno neješč. Vse se vrača, vse se plačauser posted image .

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 16:00:41   
urška
uf to pa je sranje. pa sem mislila, da mam jaz probleme. moj petletnik sicer poje ful veliko, ampak traja pa en obrok vsaj uro in pol. ima preveč dela z vsem drugim vmes in enostavno se mu ne da jest. če bi mu dajala bi obrok nomalno hitro pojedel, ampak mislim da pri 5 letih bi pač moral sam jest. je pa res, da je vse, nima najljubše stvari in dejansko ga lahko za vse prepričam da poskusi. mu je pa očitno hrana zguba časa. velikokrat mi recimo reče, kaj bi jedel in potem seveda to hitro naredim, ampak je pa še vseeno vsaj uro in pol. pa si zaželi tudi špinače, niso to samo sladkarije.
pa tvoj, ti kdaj pove kaj bi rad jedel? al mu ni dobro prav nič? ne vem, jaz bi v takem primeru našla tiste 2 ali 3 stvari, ki jih ima rad in mu dajala tisto. itak se bo tega kmalu naveličal, potem bo pa najbrž hotel kaj drugega. res ima malo kg. kaj pa kri? je kri u redu?

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 19:49:35   
Jančika_
Urška, zadnjič sem Vasjo vprašala, kaj rad je. In je en čas študiral, gubal čelo, na koncu pa rekel: koruzne kosmičeuser posted image . In tudi on rabi sto let, da poje en obrok, s tem, da vsega skupaj recimo poje 6 špagetov, pa to se ne zezam, sem prav štela. Šest. Brez omake seveda. Mislim, res me mine, da bi se kakorkoli udejstvovala v kuhinji. Je pa zdrav, tako da načeloma se ni kaj sekirat.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 20:32:38   
urška
moram rečt, da se mi kar malo smiliš, jančika. men je namreč grozno ko vsak dan študiram kaj mu dat, da bo približno hitro pojedel. zdej sem odkiral eno stvar, ki jo res poje brez problemov. je pa to seveda najbolj nezdrava zadeva, ki jo po moje lahko kupiš: jagodna nutela iz hoferja. kos kruha s tem, bo pojedel takoj in velo zna rečt, da bi še in tisto pol tudi poje. aha pa še ena zadeva je: hoferjevi kosmiči s cimetom. tisti polnozrnati.
vem pa kako ti je, ker skoz razmišljaš kaj narest, da bo pojedel vsaj malo in vsaj v nekem normalne času. user posted image

sicer pa, kolikor sem pogledala vašo spletno stran, se mi zdi, da kajetan potem poje za oba, a ne?
moram pa rečt, da imata z Joem zelo kjut fanta.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 20:56:00   
kekec in mojca
Joj, o tem kako dolgo je en obrok, nisem niti študirala. Ja, tud po eno uro in še več bi lahko sedel za mizo... pa pojedel šest špagetov. Da o tem, kako dolgo je zajtrk, niti ne govorim.

Torej tudi Vasja je samo špagete brez omake? Pa kaj to je specialiteta za otroke? user posted image

Kaj naš najraje je? Vem, da obožuje ribe in te mu jih kar pogosto spečem. Ampak, ko ga pa vprašaš, kaj najraje je, se ti zazdi, da te hoče žejnega čez vodo peljat: banane in jabolka. To mu je odgovor. Pa koga on to zaj.....? Očitno mene, ker ko mu narežem krhlje jabolk, ga ful dolgo prepričujem, naj jih poskusi, potem pa postanejo že rjave in ima spet izgovor, zakaj jih ne je...

No, k sreči naš ni slabe volje, pa vsak dan gre lepo kakat. Ampak moti me to, da je shujšal in zdaj tiste kile nikakor ne more dobit nazaj, pa je že več kot pa pol leta od takrat, ko sem ugotovila, da jo je spravil dol.

Po drugi strani pa, ko človek mene pogleda, si itak reče, da je otrok bogi, ker mu mati vse bek poje... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 21:00:33   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: urška
sicer pa, kolikor sem pogledala vašo spletno stran, se mi zdi, da kajetan potem poje za oba, a ne?
moram pa rečt, da imata z Joem zelo kjut fanta.

Hvalauser posted image . In ja, dobro opazuješ, mali poje 3x toliko kot Vasja, brez pretiravanjauser posted image . Kil imata enako, zgornji del cot nosita isto cifro, pa sta dve leti narazen.

Ej, meni tak najeda to počasno prehranjevanje. Mu raje stisnem v roko eno žemljo, pa da jo poje med potjo, ker če bi ga poskusila nahranit pred odhodom, bi znorela. Eno uro več bi ponucala. Pa sem se dolgo trudila z rednimi uravnoteženimi obroki, a ko v nekaj letih ne prideš nikamor, ti pa res začne dol viset. Tudi v vrtcu ne je nič. Ko pridem ponj, mi najprej žepe obrne, da vidi, če sem mu kaj prinesla. Itak, da imam kako jabolko ali žemljo, ker drugače je ful siten, ker je tako lačen (ne da bi zahteval od mene hrano, samo tečen je od lakote).

Aja, kaj bi on danes jedel. Pico, je rekel. Kdor ga ne pozna, bi rekel, o fino, hrana. Jok brate. On poje samo ROB od pice. Robuser posted image . Suh rob. Bohnedaj, da bi se gor držalo malo paradajza ali sirauser posted image .

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 21:04:17   
Jančika_
Aja, pomfrit, evo, sem se spomnila. Pomfrit. Tega še ni odklonil. Juhej. Pa ribe ima tudi kar rad, če ni ravno v fazi, ko jih nimauser posted image .

No, zdaj sem naštela menda že pet jedi, vključno z robom od pice. Bravo naši.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 21:05:32   
kekec in mojca
Kar tak naprej. Mogoče boš celo sestavila tedenski jedilnik.user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 21:06:11   
Anonimen
Kaj še naj, res sem že obupana?


Daj mu tisto, kar rad je, da vsaj lacen ne bo. Mogoce ga sitega lazje nastimas za kaj "dobrega in hranljivega".

(odgovor članu kekec in mojca)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 21:22:00   
koala
KinM a ti mojega opisuješ? Moj bo sicer februarja star leto, ampak z hrano imamo enake probleme, GH nam že od uvajanja ne gre najbolj, sicer so obdobja ko poje več, zdaj pa že  dav dni ne je nič gostega. Dojenje pa laufa in me je prav strah odstavit ga. Ja pa res da mu zdaj 3 zobi hkrati rastejo.

Sem popolnoma brez idej kako naprej, da pa se mi že meša pa ni treba pravit, ne?

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 21:27:41   
kekec in mojca
Jah, Koala, če ti lahko dam nasvet, vztrajaj pri dojenju. Vsaj pri nas se je to obrestovalo in je takrat pridobival na teži. Potem itak nikamor ni več šlo.

Še nekaj bi pripomnila - razen naše osebne pediatrinje so vsi ostali zdravniki, ki so našega malega pregledovali  v tej starosti vztrajno trdili, da naj najprej opustim dojenje, potem pa bo začel jest. No ja, toliko o tem. Kaj se dogaja sem že tak povedala.

Mič, seveda mu dajem tisto, kar je in tisto kar ima rad, ker ostalega itak niti je ne. Ampak problem je v tem, da še tisto, kar ima rad, poje v tako malih količinah, da ti je takoj jasno, da ne more biti dovolj za njega.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 21:28:18   
kekec in mojca
Aja, no, pri sladkarijah pa nima dna. To sem pozabila omenit. Čeprav zadnje čase tudi za te več ne hodi fehtarit.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 21:29:33   
Anonimen
Mal cudno vprasanje user posted image . A bi bilo mozno, da ima ze otrok sladkorno? Ali kaj drugega, da ima (je imel) potrebo po sladkarijah?

(odgovor članu kekec in mojca)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 21:30:08   
valči
Jančika,joj,kot bi sebe brala.Naš bo sicer star 6 let marca in neješč da joj.Se spomni pice in poje rob od pice z nič gor.Še naša najmlajša enoletnica več poje včasih,kot on.Da se o srednji sestri Lari ne pogovarjamo.Bo drug mesec 4 stara,poje pa dvakrat več,kot Mihael.On ima 19 kil,on pa 18,torej manj,pa je dve leti starejši.user posted image

Z vsemi sočustvujem,ker vem,kako je.


Morem vam še to napisat.
Danes na roditeljskem sest. je predaval pediater.Vprašanje,kako otroku povečat apetit.Je izjavil,ukinit vse prigrizke,samo glavne obroke ponujat,vmes nič,niti sokov,le vodo.Čez en dan bo otrok jedel,kot volkuser posted image Očitno ni imel neješčega otroka.
Pri normalno ješčih pa je čisto res.user posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 21:43:46   
koala
valči če bi jazto da bi mu samo vodo ponujala za pit upoštevala bi mi dehidriral, ker po njej bruhauser posted image .

Pa tašča je bila na nekem predavanju, kjer je predavatelj predaval, da otroci pač niso lačni takrat ko se nam zdi in da se jih ne sme silit z hrano, ker se jim lahko upreuser posted image , no pol pa bodi pameten.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 21:44:18   
urška
s sladkarijami je tako: ful poberejo apetit. saj iz mojih izkušenj.

no zdej, ko vidim, da ni samo pri nas tako, da jemo zajtrk do kosila, pa kosila do večerje, mi je kr malo lažje. ampak zanimivo mi je to,da vaši otroci ničesar ne marajo, moj pa na koncu vse poje, samo trajaaaaaa. u vrtcu ga seveda ne čakajo, da bo pojeel, zato prie domov lačen kot volk in potem celo popoldne pleza po kuhinjskih omaricah in išče piškote in bonbone.in ja tudi moj je živa tečka, ko je lačen. dokler nisem tega vedela, sem pač mislila da mam eno sitno in trmasto dete (če ni glih tak k fotruser posted image user posted image ), pol sem ga pa enkrat vprašala: a si ti mogoče lačen? in on: ja. seveda potem spet ni mogle pojest vsega. sicer misim da mi je v petih letih (ok realno 3 in pol) sam od sebe samo ene 3x povedal da je lačen.


< Sporočilo je popravil urška -- 15.1.2009 21:46:24 >

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 21:50:18   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: valči
Morem vam še to napisat.
Danes na roditeljskem sest. je predaval pediater.Vprašanje,kako otroku povečat apetit.Je izjavil,ukinit vse prigrizke,samo glavne obroke ponujat,vmes nič,niti sokov,le vodo.Čez en dan bo otrok jedel,kot volkuser posted image Očitno ni imel neješčega otroka.
Pri normalno ješčih pa je čisto res.user posted image


Tole pa kar držiuser posted image . Ne, resno, kot sem že napisala, sem se dolgo trudila prav na tak način. Pa ni pravi izraz "trudila", pač tako pri nas jemo vsi ostali. Ampak edino, kar je bilo od tega, je bila tečnoba in fehtanje za hrano od obroka do obroka, pri obroku samem pa je pojedel vseeno samo eno žlico, kljub temu, da je dobil kakšno od priljubljenih jedi.

Pa mu tudi vsakič povem, da tole je zdaj kosilo in da po njem nekaj časa ne dobi nič - boli njega đoli. Pred kratkim sem se usedla zraven njega in ko je po treh žlicah goveje juhe nehal jesti, sem vzela žlico in ga pitala dalje (v šalčki je imel eno zajemalkouser posted image ; pa to sem naredila čisto prvič, da sem ga šla pitat). Je sicer odpiral usta in jedel, ampak je po nekaj žlicah začel jamrat, da ga boli trebušček in da bo počiluser posted image . No, pojedel je tisto eno borno zajemalko in čez pol ure je prišel do mene in mi rekel: mami, hvala, da si me nahranila, sam ne bi mogel toliko pojesti. Mislim - whatuser posted image user posted image user posted image .

Sladkarije ima rad, ampak poje recimo dva keksa ali vrstico čokolade in ima dovolj. Očitno ima želodec v velikosti orehauser posted image .

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 21:50:57   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR
Pa sem se dolgo trudila z rednimi uravnoteženimi obroki



no točno to mene najbolj jezi. k cel božji dan razmišljam kaj skuhat in pripravit, da bo super truper zdravo in hranljivo in brez Ejev in da bo brez prigovarjanja in kreganja in podkupovanja in norenja in dretja pojedel v recimo 45 minutah. pa mi ni ratalo. edino to je bila sreča, da je do enega 10 meseca jedel k volk. ker takrat mu pa res nič ne moreš, če noče jest.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 21:53:29   
Anonimen
no točno to mene najbolj jezi. k cel božji dan razmišljam kaj skuhat in pripravit, da bo super truper zdravo in hranljivo in brez Ejev in da bo brez prigovarjanja in kreganja in podkupovanja in norenja in dretja pojedel v recimo 45 minutah. pa mi ni ratalo.


Se mi zdi, da je se slabse, ce se full trudis. Zgleda, da na vodi cutijo in se bolj "zafrkavajo", ko je kosilo na mizi.

Ampak to so izkusnje mame otroka z normalnim apetitom.

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 21:53:31   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR


Je sicer odpiral usta in jedel, ampak je po nekaj žlicah začel jamrat, da ga boli trebušček in da bo počiluser posted image .


sorry, ampak moram se smejatuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 21:55:35   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR
No, pojedel je tisto eno borno zajemalko in čez pol ure je prišel do mene in mi rekel: mami, hvala, da si me nahranila, sam ne bi mogel toliko pojesti. Mislim - whatuser posted image user posted image user posted image .





lep in pameten fant. pa še zelo prjazen.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 22:01:10   
urška
ja mič, sej u bisvtu je vedno tako. gre pa za to, da se mi zdi pomembno, da se otroka dokaj zgodaj nauči kaj je zdrava prehrana in da se samo od bonbonov ne da živet.
sem se ravno zadnjič na sistematiki, ko so mu pri petih letih merili holesterol in pritisk, malo zamislila. meni se pač zdi, da je to, da naučimo otroka jest, neka popotnica za celo življenje. si predstavljaš kako so s tamimi neješčimi otroki v kaki šoli v naravi? cel teden bojo lačni. ker bodo pri 10 še vedno jedli samo čokolino.
imam eno prijateljico, ki ima hčero, staro isto kot moj fant. je imela pred kratkim norice in sem jo par dni pazila. se mi je skor zmešalo. nič ni jedla. pa ne zaradi noric - jaz sem pač mislila da je to. mi je potem njena mamica povedala da ona pač nič ne je. razen enih 5 stvari ki mi jih je naštela. in potem sem si zamislila kako bo, ko bom enkrat imela tako "ta mlado." da bo vihala nos nad vsem kar bom pripravila? zato mojemu ne dovolim, da si tako zmišljuje.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 22:03:23   
Anonimen
gre pa za to, da se mi zdi pomembno, da se otroka dokaj zgodaj nauči kaj je zdrava prehrana in da se samo od bonbonov ne da živet.


Se cisto strinjam.
Samo ti imas vsaj sreco, da poje...ker ce noce, pa ne vem, kaj naredit, razen da mu das tisto, kar ima rad, da vsaj lacen ni.

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 22:04:34   
frutka_
Madona pa sem jaz mislila, da naš nič ne je...user posted image Od zdaj naprej ga ne bom več silila.
KM kaj naj rečem. Jaz ga ne bi silila. Te stvari se znajo spremeniti. Ponam pa iz vrtca kar nekaj otrok, ki niso jedli popolnoma ničesar razen suhega kruha in čaja. Pa so bili glih tako zdravi. Od česa?! Bog ve!user posted image
Očitno ne potrebuje toliko. Saj te zato drugi bolj razveseljuje. Pri ješčnosti mislim.user posted image

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?