|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nekega zakona ni več...
30.4.2005 12:57:21   
Zvončka
Sem neopisljivo žalostna…

Zakon najinih najboljših prijateljev razpada… On ima drugo… Kot zgleda ni poti nazaj…

Prijatelji smo že 15 let. Dali smo skupaj skozi lepo in slabo, poroke in pogrebe, dopuste, praznike, bolezen, selitve, rojstva najinih otrok, težave, skupne večerje in večere. Predvsem veeelikooo lepih trenutkov.

Imela sta težave že dolgo. Ne moreta imet otrok. Tu se vse začne in konča. Ampak ne morem razumet, da namesto da bi on vztrajal in ji stal ob strani v najhujših trenutkih spoznanja, da skupnih otrok ne bo, je odnehal, zbežal…

Rada imam oba. Oba sta nama že veliko dobrega v življenju naredila. On zna bit najboljši prijatelj in zanič mož, kot kaže. Sprašujem se samo, a naj se mogoče jaz oz. midva z možem pogovoriva z njim, da mi ne bo kdaj žal, da nisem naredila vsega, kar bi lahko??? Ne vem, moj mož pravi, da je midva rešila ne bova nič, ker je to njun in samo njun problem, oz. predvsem njegov. Nikakor ne bi rada padla v slabe odnose s katerimkoli od njiju.

Nonstop mi hodijo slike pred oči, skupne slike. Sploh ne morem nič drugega mislit. Sploh si ne predstavljam, kako je šele njej, če sem že jaz tako na tleh. Tudi moj mož ne more verjet, da se to dogaja. Sploh se ne uspeva potolažit..

Ker nisem vedela več kaj bi, sem to napisala tudi vam… Vem, da je malo zmedeno, ampak težko si predstavljate, kakšen del najinega življenja sta bila.

Jočem že cel dan….
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nekega zakona ni več...
30.4.2005 13:12:40   
Gina
Res ne moreš pomagat. Tako pride. Vse je za nekaj dobro. Nima smisla se vmešavat, ne zaradi vašega odnosa, ampak zato, ker težko kaj pomagata. Ko se eden odloči, se odloči. Človeške vrednote so različne. Mogoče pa njemu otrok toliko pomeni, ali pa kaj drugega, kar vidva sploh ne vesta, pa je problem. Ne moreš mu zamerit. Kar tako si eno drugo nobeden ne najde, mora že prej nekaj škripat.
Vsi boste še srečni, boš videla. Samo nekaj časa mora miniti.

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Nekega zakona ni več...
30.4.2005 13:14:01   
Gina
Eh, sem se zatipkala: eden si najde ljubico, ko že prej nekaj drugega škriplje.

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Nekega zakona ni več...
30.4.2005 14:54:15   
mamsi
Pogovor lahko marsikaj reši, odpre oči, daje upanje. Sploh ni nujno, da ljubi novo ljubico, lahko, da je samo uteha v nastali krizi. Res pa premalo vem, kaj se v resnici dogaja. Pravjo, da beseda ni konj, pa se poskusi pogovoriti, če ste si bili tako blizu, saj nimaš kaj zgubiti, mogoče ga prepričaš, da obstajajo tut druge rešitve. Mogoče pa prav to potrebuje.:rozica:

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Nekega zakona ni več...
30.4.2005 14:58:47   
india
Tako kot pravi Gina, ne moreš pomagati. To je njun zakon, njune težave in le edino onadva lahko tukaj kaj rešita ali pa tudi ne.
Kot sta se pred toliko leti sama odločila za skupno pot, morata tudi sama zdaj najti pot iz težav.

Edino kar lahko storiš je, da mirno poslušaš njo in posebej njega,ko bosta pripravljena o vsem govorit.
Ne bi se pa strinjala,da je le on kriv za vse, saj v vsakem prepiru sta prisotna dva.

Verejmi,čez čas se boste spet skupaj smejali, sedaj je res vsem hudo, a čas celi rane.:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Nekega zakona ni več...
30.4.2005 18:08:20   
Pia73
Mojima prijateljema se je pred časom zgodilo isto. In sem ju razumela in na kraj pameti mi ni prišlo, da bi poskusila katerega prepričat v nasprotno kot si je želel. Te stvari se po mojem mnenju odvijajo na štiri oči.

Kdor pa ni šel skozi probleme z neplodnostjo oz. s težavami okoli tega pa sploh ni na mestu, da sodi kako je/nam je tem osebam. Marsikateri par ta problem še bolj poveže, marsikateri par pa tega groznega pritiska ne zdrži.

Jaz ju razumem. Saj ni konec sveta, če gresta dva narazen, bolje tako kot nekvaliteten odnos. Tako je pač življenje.

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Nekega zakona ni več...
30.4.2005 18:32:16   
Anonimen
Če sta šla narazen zaradi tega, ker ne moreta imeti otrok, potem je to dokaz, da njuna zveza verjetno ne bi mogla vzdržati tudi drugih težkih pritiskov.

Če pa je posredi še kaj drugega (in jaz tudi mislim, da je), potem pa samo hvala bogu, da se je končalo brez otrok.

(odgovor članu Zvončka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Nekega zakona ni več...
30.4.2005 18:42:46   
Pia73
Meta. sicer je prav, da ima vsak svoje mnenje, samo kdor ni doživljal poti neplodnosti, težko o tem sodi. In nismo vsi enako močni ali nemočni.

Verjami mi, zelo težka pot je to!

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Nekega zakona ni več...
30.4.2005 18:50:26   
Anonimen
ja, Pia, saj to sem rekla. Mogoče sem pa dvoumno napisala :zmeden: Samo to sem hotela rečt, da če ju boj za otroka ni združil, ampak ločil, potem itak ni prihodnosti za njiju.

Ma sej res še sama sebe ne zastopim :)-

(odgovor članu Zvončka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Nekega zakona ni več...
30.4.2005 18:55:34   
Pia73
Meta. saj jaz tudi včasih tako zmedeno pišem,... :)- Pa sem tebe čisto prav zastopila. Samo ta boj ni nujno, da samo združuje jaz razumem, da pod takimi pritiski gre kateri par tudi narazen. Res! Ker si redko oba enako močno želita otroka in leta in leta tega drila lahko prinesejo, da enemu poči film.

Nama ni, hvalabogu! Samo pri nama so bili tudi problemi kar drugačni,... Prvič sem zanosila v prvo, pol pa 2s.s. pol pa nekaj časa ne,... Samo midva sva šla v ta boj že z enim otrokom. Sicer pa je res hudo, veš. Sploh za moške je to še veliko huje, ženske smo močnejše,....

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Nekega zakona ni več...
30.4.2005 19:02:39   
Anonimen
Verjamem, Pia. Res!
V bistvu se zdaj malo bedno počutim :ups: Prav mi je!

(odgovor članu Zvončka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Nekega zakona ni več...
30.4.2005 19:09:30   
Pia73
Ni panike Meta. Si fajn ženska, ker priznaš zmoto.
V življenju je pač tako, da imamo neka mnenja, ki ga spremenijo šele izkušnje. Kaj sem že vse jaz rekla,... :ups::ups::ups:

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Nekega zakona ni več...
30.4.2005 20:57:38   
Joe
Skoraj zagotovo je bilo veliko napetosti zaradi želj in prizadevanj za spočetje. In ne verjamem, da je kriv le mož (prijatelj).

Na splošno pa vemo zelo malo stvari, sploh o zasebnih rečeh in občutkih drugih. Kako že gre? Ne sodite, da ne boste sojeni.

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Nekega zakona ni več...
30.4.2005 21:59:25   
TaRe*
Verjamem,da ti je hudo,saj kot praviš,ste veliko preživeli skupaj...vendar moje mnenje je,da to morata rešiti sama.
Lahko sta jima na voljo,da se pogovorite,da poslušata zgodbe obeh,saj včasih to,da lahko nekomu odpreš srce pomaga dosti bolj,kot 1000 nasvetov.

Poznam primer,v mojem sorodstvu,ki se je končal tragično.
Bila sta sanjski par.Po 10ih letih zakona se jima je prvič podru svet,ko sta ugotovila,da ne bosta mogla imeti otrok.Hotela sta narazen,pa so ju ,prav tako prijatelji in starši prepričevali,naj vendarle ostaneta skupaj.(baje je obstajala možnost,da oba lahko imata otroka,vendar ne skupaj...če me razumeš)
No,pa se je zakon nadaljeval.posvojila sta punčko in ji podarila najlepše otroštvo.....
nekaj pa le ni štimalo...pa se še danes ne ve,zakaj in kako...Danes je ona alkoholik,on pa si je pred leti sodil sam....

Mogoče je ta zgodba prekruta primerjava z tvojimi prijatelji,vendar jaz sem mnenja,da zvazo lahko vzdržujeta ,vozita,obnavljata in krpata samo dva:love::love:

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Nekega zakona ni več...
30.4.2005 22:05:24   
Zvončka
Saj sem že rekla, da pišem malo zmedeno...

Tudi jaz ne mislim, da je samo njegova krivda, res ne. Ju preveč dobro poznam, oba, in vem, kakšna človeka sta. In zadeva je seveda mnogo kompleksnejša, kot sem jo v svojem zmedenem postu predstavla. Ampak razlagat bi blo preveč za en post. Je blo preveč celo za en zakon. In oba imam preveč rada, da bi ju kakorkoli obsojala.

Vem, da čas celi vse rane in tudi to bo. Ampak sedaj občutim veliko praznino v nekem segmentu mojega življenja.

Hvala vsem, ki ste mi namenili trenutek. Mogoče komu delujem patetično, ampak razpad 15 letne nekoč trdne in zgledne zveze in zakona ni majhna stvar. LP vsem

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Nekega zakona ni več...
30.4.2005 23:22:05   
Anonimen
Ne vem ali je luna taka ali kaj. Par poštov nazaj sem se jest izkašljala, je tudi mojga bilo konec - zakona mislim. Bodi jima v pomoč in ponudi samo ramo. Naj se zjoče(ta), naj pove(sta). Jaz sem potrebovala samo to. Samo, da me nekdo posluša in me ne obsoja - ne mene ne kandidata za bivšega moža. Je hudo, ko se en zakon podre ampak ti si trenutno samo opazovalec, na odru sta onadva. Ti si kvečjemu v prvi vrsti, podira se njun svet. In če rabita ramo in robec, jima to nudi.
Bosta pa morala sama s seboj razčistiti... in ja moški to sprejemajo drugače-iz lastne izkušnje se mi zdi, da kot neuspeh.

Eno :rozica: zate, in enga :pujs: za njiju.


(odgovor članu Zvončka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?