|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kazen za izostajanje od pouka
20.4.2005 18:10:17   
Spicy Black
Punce, ker vsem da ste pomagale že mnogim z nasveti se obračam na vas...

Imam 13 letno hčerko, ki je pred kratkim "špricala" dve uri nemščine. Drugače je punca zelo pridna v šoli (ocene 4 in 5), pa tudi doma pomaga zdej ko pričakujemo :duda:. In danes grem na govorilno in zvem, da ima dve neopravičeni uri :(...Doma mi je rekla, da so se za to odločile tri sošolke in so šle sedet v park :hudicek:. Jaz pa huda in sem ji do nadaljnega prepovedala izhode ob petkih (vsak petek popoldne ima prosto za potepanje) in vsakodnevno enourno klepetanje na IRC-u. Učiteljica mi je svetovala pogovor, ki naj bi pri teh letih zadostoval brez kakšnih kazni :zmeden:, zdej me pa vest peče, da sem prestroga z njo in da je kazen previsoka :((...

Kaj naj zdaj? Imate kakšen predlog?
Hvala vam že vnaprej!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kazen za izostajanje od pouka
20.4.2005 18:29:58   
baguSka
Čist odvisn kakšna je. Nekaterih se glih kazni primerjo, nekaterih pa sploh ne. Naslednič k bo lohk spet špricala bo to nardila, le da ti ne boš zvedla. Bo že kako. Pr men je le kazn zalegla, pa še to ne vedno.

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kazen za izostajanje od pouka
20.4.2005 18:31:35   
baguSka
Je pa res da se moraš glede tega z njo pogovort (men je blo nerodn to mamic govort in sm zarad spoštovanja do nje upoštevala njene nasvete). Moraš pa jo razumet, če bo sem in tja kdaj še vedno špricala, sej je zdej v tapravih letih. Kaj šele pride.;)

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kazen za izostajanje od pouka
20.4.2005 19:34:54   
Anonimen
Obe kazni naenkrat se mi zdita preveč. Morda je bila punca "zavedena" in tega ne bo več počela, če se bosta lepo pogovorili. Meni je bila vedno najhujša kazen, kadar je mati molčala. Prišla z govorilnih in molčala vse popoldne. Takrat sem se tresla in stokrat obžalovala, kar sem narobe naredila. Skušaj sprva mehkeje, če pa ne bo šlo, lahko še vedno realiziraš kazni.

(odgovor članu Spicy Black)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kazen za izostajanje od pouka
20.4.2005 20:22:05   
mamsi
Kaj pravjo glede vzgoje. Najprej postavi pravila in skupaj z otrokom določita posledice (kazen). Naj potem sama odloča, ali je z dejanji pripravljena sprejeti tudi posledice, pa lažje bo, če bo točno vedela, kaj jo čaka, če se odloči in šprica. Potem se držita tega. Tako bo za najstnico verjetno lažje, saj bo dobila občutek da se sama odloča zase, pravila pa pač so, tak je lajf. Tko da ti predlagam, da se zaenkrat samo pogovoriš in hkrati predlagaš, da skupaj napravita pravilnik in določita primerne kazni in to zapišeta. Naslednjič se pa tega držita. Men se zdi prepoved izhoda idealna rešitev, saj je to privilegij, ki ji bo zelo manjkal. Pa še koristila ga je že med poukom, a ne:)-:)-:)-

Mene sploh niso nič čekiral, nobenmu ni blo prov dost mar, kako mi gre, in mi ni glih šlo. Miljon neupravičenih. Mal trde roke, pa bi furala šolo za malo malco. Taka vzgoja mi še danes narobe hodi.

Pa ne pozabi na priznanje in nagrado, ko si jo zasluži.

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kazen za izostajanje od pouka
20.4.2005 20:38:31   
Anonimen
Bravo, mamsi. To se mi zdi izredno pametno za tako punco, kot se mi zdi, da je ta.

(odgovor članu Spicy Black)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kazen za izostajanje od pouka
20.4.2005 20:53:22   
india
No, glede na to, da imam dve v teh letih doma, sem ju povprašala ( za sedaj ŠE NISTA špricali), kaj bi bilo za njiju najhujša kazen: ena, ki je zasvojena s knjigami pravi: prepoved branja ( pa ve, da tega ne bom nardila nikoli), druga, ki je zasvojena z mehiškimi nadaljevankami pa pravi prepoved gledanja le-teh.
Mislim, da je najbolj, da res skupaj določite neke kazni,ki se jih v teh primerih držiš. Pa poskušaj ji dopovedati,kaj bo dosegla ( seveda negativnega) s tem, ko bo špricala, seveda od neopravičenih ur do izostanka pri razlagi,....
Mogoče bo res dovolj, da ji prepoveš le eno od naštetega...:zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kazen za izostajanje od pouka
20.4.2005 21:51:09   
bskrle
Aja, sam pogovor ne more biti dovolj, morajo biti posledice za neodgovorno vedenje.
Kaznovati je težko, kajne?
Upam pa,d a sta se domenili, koliko časa traja kazen.

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kazen za izostajanje od pouka
20.4.2005 22:57:12   
Nogavička
S kaznijo vztrajaj, čeprav se ti zdaj zdi prestroga. Če si rekla do nadaljnjega, jo lahko omiliš tako, da samo kakšna dva petka ne bo smela ven.

Če pa boš že izrečeno kazen preklicala, se lahko zgodi, da te ne bo več jemala resno.

:rozica::rozica:

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kazen za izostajanje od pouka
21.4.2005 8:44:10   
Anonimen

A ti nisi nikoli spricala? Kako se bo pa deklica v zivljenju znasla, ce ne bo sprejemala svojih odlocitev? Kako naj dokaze svojo osebnost, ce hoces od nje, da je plaha poslusna deklica, ki mora vedno narediti tako, kot ji druzba narekuje?

Veliko bolj skodljivo in bedasto je enourno klepetanje na IRCu kot pa ce en teden ali pa mesec sole presprica..
Ze ze nihas med kaznijo in nekaznijo.. je vsekakor boljsa pohvala, da je do zdaj samo 2 uri spricala..

Tjazy

(odgovor članu Spicy Black)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kazen za izostajanje od pouka
21.4.2005 11:26:06   
Spicy Black
Sem špricala ja, ampak mal kasneje :)-...Za kazen sva se tako zmenili, da IRCa do preklica ni, lahko pa gre ven ob petkih. In se mi zdi, da sem prav izbrala saj me je takoj vprašala, če lahko zamenjava kazen :)-...Joj, saj vem da je težko odraščati toda ne morem ji pa reči: ..saj ni važno itak si zamudila samo dve uri! Drugič jih lahko več, če bo videla da se ne oziram nanjo kaj dosti..
S pohvalo je pa pri nas tako, da je deklica pohvaljena zmeraj ko si to zasluži, nikakor je ne zasipamo samo z grajami.
Punce, hvala vam za pomoč in vse nasvete...sem vsaki dolžna eno :kava: in :torta:...

Mejte se nadvse fajn :)!

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kazen za izostajanje od pouka
21.4.2005 12:39:37   
Anonimen

Ampak malo manj IRCanja naj ne bo kazen..

O tem zloglasnem IRCanju bi se morali z otroci pogovorit oziroma jih opozorit. Casi so se tudi v sloveniji na zalost spremenili.. in na IRC je zal tudi veliko pedofilov ki si tako iscejo zrtve. Saj ne, da bi zdaj ravno vasa hcerka naletela na pedofila.. ampak lahko pa. In predvsem od 12 let naprej so punce najbolj dovzetne za taksna in drugacna povabila, ki se lahko koncajo nic prevec lepo.
To je samo opozorilo, ki ga lahko vzamete bolj ali manj resno. Vcasih je bilo to samo v tujini.. danes je zal tudi tukaj.
Sigurno pa v IRCanju ni cisto nic poucnega in koristnega..

Tjazy

(odgovor članu Spicy Black)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kazen za izostajanje od pouka
21.4.2005 12:46:53   
Anonimen

Definitivno bi jaz to spremenil.. IRC ne bi povezoval s kaznijo ali nagrado..
Ko IRC postane kazen.. se njegova vrednost pri otroku se poveca.. Res da ga lahko ucinkoviti spremeni.. ampak je to le navidezna sprememba.. Zaradi IRC bo sedela v soli..

V bistvu se ne strinjam, da jo sploh kaznujes, zaradi 2 ur spricanja.. Na sploh se ne strinjam z nobenim kaznovanjem, ker to je bolj domena krscanstva.. kao krscanski bog kaznuje.. Kaksen je to bog, ki kaznuje? Kaksen je to stars, ki kaznuje?
Ce otroku v otrostvu nabijes obcutek krivde, povzrocis slabo vest.. lahko povzrocis celo slabo samozavest.. slabo samopodobo.. celo sam bo nagnjen k samokaznovanju.. Preberi si te zgodbe.. kako kaj zenske vse pretrpijo ko so v partnerstvu.. in nekatere trpijo zelo dolgo.. ker nimajo smaopodobe.. in za vse to je krivo kaznovanja.

Naredila ni nic taksnega, da bi morala uporabiti metodo kaznovanja.. in 100% sema na strani tvoje hcerke! 10 krat premisli, predno kaznujes. Kaznujes, kadar se nimas casa ali pa volje ukvarjat z orokom.. in tako imas obcutek ,da si vsaj nekaj naredil.. v bistvu pa si se bolj v minus usekal!

Sigurno si hcerki dolzna opravicilo... Lepo bi bilo, ce se opravicis!

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Spicy Black)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kazen za izostajanje od pouka
21.4.2005 13:31:47   
Spicy Black
Ja, zdej si me pa...veš moji starši nikoli niso imeli časa zame oz. so me pustili in sem lahko delala kar sem hotela in zato iz svojega življenja nisem naredila NIČ oz. ne tistega kar bi sedaj rabila. Da ne grem v podrobnosti. Saj ni panike saj imam še čas za vse. Ne da bi s tem hotela moji hčerki dokazovati, da imam zanjo čas (ker jo kaznujem) toda želim ji samo povedati, da je v šolo pač treba hoditi ne pa se potepati. Ne vem, vidim da imaš drugačno mnenje. če bi pa vedel za celotno zgodbo mojega otroštva me nebi grajal, ker sem ji prepovedala IRC.

O tem sva se že pogovorili (kaj se vse na IRCU dogaja) in upam, da je razumela. Toda danes je IRC "IN". vem , da njene sošolke starše prenašajo okoli kao da se učijo in na NETU iščejo šolsko gradivo v resnici pa cel popoldne visijo na IRCU. Pri nas je računalnik v dnevni sobi (hčerka nima svojega) tako, da približno vem kaj tam dela. Je pa dejstvo da poznam računalnik in vse kar gre zraven tako da me ne more ravno "prenašati okoli".

Ni šlo samo za kazen - včeraj popoldne sva se pogovorili o zadevi na dolgo in široko. Vsaka je povedala svoje mnenje. Nisem taka.

Kadar naredim napako se svoji hčerki opravičim, toda tokrat se mi zdi da to ni potrebno.

No kakor koli že - hvala za tvoje mnenje, ki ga vsekakor spoštujem (tako kot od ostalih) sicer svojega proglema ne bi izpostavila na tem forumu.

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kazen za izostajanje od pouka
21.4.2005 14:10:21   
Anonimen

Sem ravno obratno napisal.. Kadar nimas casa.. takrat izberes metodo kaznovanja, ker ta ti vzame najmanj casa. Nekaj bedastega prepoves in ze lahko pocnes svoje naprej..

Ko imas cas in voljo.. gres lahko mimo te totalno nekoristne in razvojno zavirajoce metode.. in izberes bolj koristne. Mogoce pogovor.. ki sam po sebi, ce ni podkrepljen z resnicnimi situaciji ne pomeni nic.. Torej nujno rabis tudi resnicna izkustva, ce hoces karkoli govoriti.. drugace govoris stenam, ki ti vsake toliko casa pokimajo in se trudijo, da ne bi prevec zehale.
Ali pa kaksno drugo metodo.. za katere potrebujes se vec casa in predvsem volje.

Zelis ji povedat, da je v solo potrebno hodit, ne pa se okoli potepat..
Potem pa ji dopovej.. zakaj jo kaznujes? V bistvu izkoriscas svojo fizicno in mentalno moc nad hcerko.. da dosezes svoje! Ona naj bi hodila v solo, ker naj bi bil njen interes, da se nekaj nauci.. ne pa da si s tem pridobi IRCanje. Ce hodi v solo, da bo mir v hisi in bo lahko ircala.. potem ji nisi se absolutno nic dopovedala.
Obicajno si tisti "piflarji" ki nikoli ne manjkajo in nikoli nicesar ne uspicijo.. totalni revezi in strahopetci.. in taksni so postali, ker nikoli v zivljenju niso dobili pohvale in ljubezni in so lacni pohval.. zato pocejo nekaj s cemer vejo, da bojo kasirali pohvale. To je custvena invalidnost. To je kupovanje ljubezni..

Ne grajam te, ker si ji prepovedala IRC.. ampak pravim, da ne izberi IRC za kazen. To.. zakaj ni dobro IRCati bi morala razumeti.. ne pa da ji nekdo prepove.. in otrok misli, da zato, ker je sprical 2 uri. Tako dobi obcutek krivde..

Lahko pa das tole prebrat hcerki in naj napise svoje mnenje..?

Vedno lahko ravnamo vsaj po dveh nacinih.. Lahko kaznujemo, ker je nekdo sprical 2 uri.. ali pa o nagradimo, da naslednjic ne bo vec...

Ampak ne spodbujem spricanja... in niti ne spodbujam kaznovanja. Sem za drugacen nacin resevanja..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Spicy Black)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kazen za izostajanje od pouka
21.4.2005 20:52:27   
mamsi
Tjazy, zanimivo razmišljanje, neke poante se mi zdijo smiselne, tale pa ne: kaznovanje je domena krščanstva?? A muslimani pa nimajo kazni, a v vsakdanjiku ni pravil in posledic, ki jih moraš nosit (razen če nisi do fula spreten pri izogibanju le teh:)-:)-:)-). Sej za to gre. Da otroka pripraviš na samostojno in srečno življenje, da ga učiš. Povej, kako bi lahko otroku, ki še nima te perspektive, da brez šole pač ne more v tem svetu normalno živet, drugače dopovedal, naj ne šprica, kot s kaznijo, če pogovor v prvo ni zalegel. Najstnik nima tega občutka, vsaj večina ne. Sej pogovor je okej ampak punca je vedela da se ne sme špricat, pa je vseeno. O tem so se pogovarjali že 1.dan v šoli. Otrok rabi občutek varnosti, ki ga dobi, če mu postavljamo meje. Probal bo do kod lahko gre. In če so meje postavljene, se bo počutil varnega. Če pa jih lahko prekorači brez posledic, ga učimo nespoštovanja! Zmeden bo, nima trdnih staršev, ki ga bodo naučili, kaj je prav in kaj ne. Občutek krivde otrok ne dobi z učenjem vrednot, z zahtevami in pohvalami, s pravili in kaznimi temveč s tem, da ga nimamo radi, z zanemarjanjem, z neurejenimi odnosi in kritiko njegove osebnosti. Iz tega sledi slaba samopodoba.

Čas, ki ga nameniš svojemu otroku naj bi vseboval učenje za samostojno življenju, ki pa brez pravil, meja, nagrad in kazni ne obstaja. To je realnost.

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kazen za izostajanje od pouka
22.4.2005 8:58:05   
Anonimen
Mam
Ok.. da popravim.. Kaznovanje je domena nekaterih religij.
In glede taga, da je pac otroku potrebno dolociti neke meje.. se naceloma strinjam.. ampak samo naceloma.
Ker ena izmed mej pri otrocih je tudi ta, da ne smejo piti alkohola. In ko je nekaj prepovedano je najbolj sladko. Potem pa veliko starsev.. se posebno pa babic in dedkov te meje prekoracijo s tem, da jim dajo po kosili na primer kaksen pozirek vina.. In tako mu dozirajo tocno dovolj veliko kolicino alkohola,da kasneje.. pri 15 letih na primer.. ko starsev ni zraven lahko veselo spije veliko vecje kolicine.. na kaksnem zuru.
Mejo ne mores postaviti tako, da otroku prepoves pitje alkohala na primer.. ampak da sam ne pijes alkohola. Meni se zdi prav blesavo, ko starsi na rojstnem dnevu od otroka pijejo vino.. otrokom pa to prepovedujejo.. oziroma, kar je se huje, mu dajo kaksen pozirek.
Ce otroku prepoves nekaj, kar sam pocnes. to zame ni nobeno koristno postavljanje mej.

Poglej.. tole spricanje.. Otrok ne sme biti odsoten od pouka.. takrat ko njemu tako zapase. Ko pa starsem zapase, da grejo na morje.. ali pa kam drugam.. takrat pa brez problema napisemo opravicilo.. in vse je ok. Ampak potem se to ne imenuje spricanje.. ceprav dvomim, da otrok to dojema kaj drugace. Razlika je samo v tem, da mu mi ne tezimo, ker takrat nam tako ugaja.
Tudi s tem se strinjam, da s kritiko dobiva samopodobo. Kaj pa je to drugega kot kritika? Ce se je on zaradi svojih razlogov, odlocil, da tiste dve ure ne bo prisoten pri pouku.. se je pac tako odlocil. Ce ga grajas.. zaradi tega, ga kritiziras. In ni res, da kritiziras njegovo dejanje.. ker to dejanej je prislo iz njegove odlocitve..
Napake so priloznost za rast.. ampak njegovo rast.. tko da nase vtikovanje v njegove lekcije ni nic prevec dobrodoslo. Ce pa se ze vtakbnemo v njegove osebne zadeve.. potem se bi morali postaviti na njegov nivo.. kar pomeni, da nismo nic mocnejsi od otroka.. in tako ne izkoriscamo fizicno in mentalno moc.

Ker tole se zacne ze pri dveh letih.. ko otrok recimo hoce nekaj poceti.. in mu mi ne pustimo.. in potem ej jezen.. in nam rece kaj nazaj.. in potem se zacne neko cudno pametovanje, da se strasem ne sme oporekat.. in celo kaksen stars tudi custveno izsiljuje ko pravi, da bi motala imeti otrok rad starse.. ne pa da jim odgovorja..
Gre samo in zgolj za prizadet EGO, ker kao otrok pa nam ze ne bo odgovarjal in potem uporabimo tudi fizicno premoc.. in to poimenujemo vzgoja..
Sej zabavno je res.. nic ne recem.. ampak za otroka nic prevec..

Jaz sem se vedno mnenja, da bi se morala opraviciti tej 13 letni deklici za povzroceneo brezvezno paniko.

In meje.. JA.. ampak samo tiste, katere sami ne prekoracimo!
S cigaretom v ustih ne mores uciti otroka naj ne kadi.. ali pa s kozarcem vina tudi ne..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Spicy Black)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kazen za izostajanje od pouka
22.4.2005 19:24:08   
Pia73
Tjazy,

Običajno se mi sploh ne da brati tvojih filozofiranj kaj šele komentirati, samo tule ti pa moram oporekati. Praviš, da je življenje preprosto pa si si dal že zapleteno ime, da ne govorim o drugih ne preprostostih, ki jih stalno razlagaš,...

Skratka jaz sem pristaš kazni. Res! In se ne strinjam s teboj in s tvojim pogledom na vzgojo. Seveda jaz nekaj lahko storim otrok pa ne. Ko je npr. moj sin shodil, ni smel iti sam po stopnicah, ker so strme, jaz pa sem seveda lahko šla,... Pa predalov ni smel odpirati, da si ne bi priškrnil prstov, jaz pa sem jih lahko,... pa vroče vode ne sme odpirati, ker se lahko popari, jaz pa jo lahko,... in nešteto takih situacij je v življenju. Ja, otrok mora vedeti, da nekatzerih stvari ne sme početi, čeprav jih jaz počnem! Jaz tudi ne smem početi vsega, v službi, v lokalu, v trgovini, kar pa morda nekdo počne,... moj šef, pijanec, prodajalka,... Tako je to. Življenje pač, veš! In ni res, da jaz ortoka kaznujem, ker nimam časa zanj. Če ga kaznujem jaz ga npr. kaznujem tako, da mu prepovem gledati risanko kar pomeni, da sem moram več ukvarjati z njim, čeprav bi on raje gledal risanko. Tako, da pri meni je ravno obratno.

Rada bi, čez, ne vem koliko so sedaj stari tvoji otroci, eden vem, da se je ravnokar rodil, videla tvoje otroke in videla kako ti je uspelo,... Lahko, da bo tebi uspelo, meni pa ne,... Ampak strinjam pa se ne s teboj,............

LP Pia73

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kazen za izostajanje od pouka
22.4.2005 21:05:25   
india
Pia73, to si pa povedlaa povsem življensko. In ko sem to brala, se mi je porodilo nekaj: res, na začetku otrok določenih stvari,kijih bo kasneje moral oz. lahko, ne sme in ne more. A večina otrok ( tudi vsi moji), ne rzaumejo, da ne morejo, zato jim pač rečemo ,d a ne smejo. Tako,kot ne more oz. ne sme rezati sam zrezka, čez nekaj let ga bomo pa "silili", da se tega nauči.
In kaj potem storiti, če sedaj moj 5 letni sin noče ubogati,ko mu rečem, da lahko uporabi otroški nož, ne pa pstrega, najstarejša hči pa lahko reže z istim nožem kot jaz?
Kazen mora bit v mejah normale, vedno sem bila in bom proti telesnim kaznim, so pa na mestu določene prepovedi in omejitve.
:miska:

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kazen za izostajanje od pouka
22.4.2005 21:37:11   
mamsi
Tjazy, midva pa imava o čem debatirat:)-:)-:)-

Tu je moje mnenje na tvoj post

Kaznovanje ni domena, ker tudi volkulja šavsne svojega mladiča, ko je treba.

Meni je oče dajal pit teran, ko sem imela pri 1 letu infekcijo črevesja. Me je pocajtal. Od takrat pa do 19 leta zavestno nisem spila kozarca alkota, pa tut zdej nisem pijanc.

Ja vzor, ampak otroku alko škoduje ker je v razvoju možgan, odraslemu v zmernih količinah koristi!

Na žuru bo normalno probal alko. Če bo do takrat znal razmišljat, da vsako dejanje izzove posledico, kar mu morajo privzgojiti starši, po uporabil svojo glavo predenj se ga bo brez pomisleka napil.

Če ti špricaš službo, se boste verjetno pogovarjal samo z manj denarja od tvoje plače, ali to ni kazen??

Kritika osebnosti je nekaj drugega kot kritika vedenja. Prva je destruktivna, druga pa opozarja napake, iz katerih otoka naučiš, kaj je prav in kaj ni, kaj sme in česa ne. Če otrok nekaj narobe naredi, ni zarad tega nič slabši človek, nič manj ga nimaš rad, le naslednjič drugače ravna.

Vtikovati v otroka se moramo, sicer ga zanemarjamo, moramo mu biti učitelji, vodniki. Tu smo zato, da jih pripravimo na življenje tko kot vsa bitja svoje mladiče. Nanje prenesemo izkušnje, znanje, vrednote. Se pa strinjam, do neke mere ga moramo pustiti, da se sam uči, ampak preudarno.
Pri tem moramo ostati na svojem nivoju, nismo otroci ampak starši, učitelji, ne pa vrstniki. Moramo biti močnejši, zrelejši, stebri, otrok rabi občutek varnosti, pripadnosti.

Svojo moč znanja, izkušenj, ljubezni moramo izkoristiti za zgled otroku.

Da bi se opravičila otroku, ker je je izbral dejanje in s tem tudi posledice???

Lahko noč.;)

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
24.4.2005 12:18:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Spicy Black)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Kazen za izostajanje od pouka
24.4.2005 20:44:22   
Seven*
Uff. Kaj pa vem.. Sama sem kar nekaj ur prespricala, pa sem bila celo osnovno solo odlicna, v srednji pa pravdobra. Hmm. Ne prevec pretiravat. :hudicek: Zaradi treh ur izostanka se se ni svet podrl. Pogovor bi najbrz pomagal.

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Kazen za izostajanje od pouka
3.5.2005 10:47:50   
Anonimen

Tudi tebi lahko noc.. Mamsi.. :)-

Sem bil na dopustu.. in nisem odgovoril.. zdaj verjetno ni vec aktualno..
Ampak saj se strinjam s teboj.. LP

(odgovor članu Spicy Black)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?